- 11 Mayıs 2016
- 6.368
- 13.955
- 248
- Konu Sahibi mercandedee
-
Eşiniz mantıklı düşünüyor en azındanCocuklar icin. Ilerde avrupa kapıları daha kolay acilsin diye olurda orda okumak ister ler. Lazim olur ne olur ne olmaz diye aslinda bana kalsa dönerdim esim istemedi hala da istemiyor
Aynı şeyleri düşünüyorum bende .Avrupa yabancı ülke özentisi bir sürü insan var bziim ülkemizde .Ben başka şehirde yaşarken aileme hasret kalıyorum yabancı ülkede olsam napardım bilemiyorum.Tamam şartlar iyidir belki ama manevi duygularda çok önemli . Bu şuna benziyor aşk evliliğimi mantık evliliğimi yap seçiminiMillet ne kadar avrupa meraklisi pes yani
Bende TÜRKIYE de yaşamaktan çokta memnunum
Gördük avrupa dediginiz " medeni (!) " toplumu şu virüste bile insanina yaşlasına sahip çıkmadı çogu ülke
Siz nasil yerleştiniz Kanadaya?Ben de Kanada da yasiyorum 13 sene oldu burdayim,cocuklara her ne kadar kendi kulturumuzu,dilimizi ogretmeye calissamda burada okuduklari icin buranin kulturunu aliyorlar.Turkceleri cok iyi kindergarden donemine kadar ingilizce bilmiyorlar ana dilleri turkce olsada kendi aralarinda ingilizce konusmak islerine geliyor.Acikcasi bende donmeyi cok istiyorum,dediginiz gibi es,dost akraba ortaminda buyumelerini cok cok istiyorum,lakin okul adaptasyonu cok buyuk problem.Turkiye deki egitim sistemi cok zorlayici nitelikte.Buranin egitim sistemi Turkiye ile kiyaslanamayacak derece de rahat,sahsen benim cocuklarim ne bu kadar odevi kaldiracaklarina,test cozeceklerine vs asla sanmam.Sonrasin da esimin dogru duzgun bir meslegi yok,oraya gelsek sikinti,ben desem burada college devam ediyorum,elle tutulur diplomam yok.Yani henuz cesaretim yok.Lakin herseye ragmen vatanimi cok ozluyorum,burada hayatin ne kadar dort dorlukte olsa ,imkanlarin cok iyi de olsa tarif edemeyecegim bir eksiklik var.Aidiyet duygusu,misafir gibi hissediyosun,ait degilmissin gibi,yabanci gibi...Bu duygu insani icten icte mutsuzlastiriyor,eksik hissetiriyor.Size gelince maddi olarak endiseniz yoksa,yapabiliriz diyorsaniz,temelli de olmasa en azindan yarin donem,yada bir senelik gibi bir sureci Turkiye de gecirin derim.Baktiniz olmuyor tekrar gelirsiniz,hersey acikcasi maddiyata bagli.Maddi imkaniniz siz yokken kira yada mortgage,faturalar vs odemeye yetiyorsa bir senelik gidip yasayin.Hatta esiniz kalsin siz cocuklarla deneyin.Boyle yapan cok Turk var.
Akrabalar, çocukların geleceğinden daha önemli diyorum. Dillerini öğrensinler. Kendilerini orda geliştirsinler. Dönünce en azından ceplerinden kendilerince hünerleri olur. Belki burda da işler istediğiniz gibi gitmeyecek. Çocuklarınız işsiz kalacak. Okuyamayacak. Dejenere olacak çocuk her yerde dejenere olur. Sanki burda gençliğin tamamı mükemmel. Sevgilisini öldürenden tut, hayvanlara eziyet edene kadar... iş sizde bitiyor. İyi yetiştirin onlar da dejenere olmasın. Youtube da kanada da yaşayan lar memnun olmayan lar cok var. Bakarsınız anlarsiniz . Avrupa olsa neyse. Avrupada yaşanır. Kanada uzak sogugunuda geçtim. Uzaklığı çok büyük sorunve bu beni çok mutsuz ediyor. Onyuzden dayanabilrsem vatandaşlığa kadar dayanicam iste
Dinsiz insan kötü mü? Müslüman olup kızına tecavüz edenler var.Uyuşturucuyu Türkiye de içmiyorlar mı?Dejenere olmak dinsizligi secmek escinseligi normal gormek , uyusturucu almak , isyankar olmak
Yaaa para her zaman daha tatlı geliyor çünkü. Dini milli değerlerimiz için dön, çocuklar akraba görsün diyor ama kendisi paraaaa paraaaa diye koşacak ilk fırsatta. İki yüzlülüğün böylesi. Madem değerleri bu kadar kıymetli, ülkemizde aldığı ile yetinsin. Ama yok işteYa kendi para kazanmak için yurt dışına gidecek size de dön diyor öylemi. Kusura bakmayın da bu üst zekalı olan arkadaşı çok mu aradınız. Yahu madem ülkesine bayılıyor ne diye yurt dışına gidiyor otursun oturduğu yerde
O arkadaş kesin geri dönmez.Yaaa para her zaman daha tatlı geliyor çünkü. Dini milli değerlerimiz için dön, çocuklar akraba görsün diyor ama kendisi paraaaa paraaaa diye koşacak ilk fırsatta. İki yüzlülüğün böylesi. Madem değerleri bu kadar kıymetli, ülkemizde aldığı ile yetinsin. Ama yok işte
Üstelik benim de yurtdışından temelli dönen öğrencim oldu. Herkes onu dışladı çok uzun süre. Çünkü buraya göre çok çok iyi bir ortam görmüş. Telefonu son model, ayakkabıları, giyimi vs çok farklı. İngilizcesi çok iyi. Ne yaptıysak kaynaşamadılar ve özel okula geçti çocuk. Buraya dönünce çocuklara otomatik olarak iyi aile evladı sürümü yüklenecek sanıyorlar ama ebeveyn ne verirse çocuktan da onu alıyor işteO arkadaş kesin geri dönmez.
Konu sahibi çocuksuz olsalar dönsünlerde ama çocuklar var onların geleceği var. Şuan çocukları için dönmek istiyor ama problem asıl orda. O çocuklar gelicek farklı çevre, farklı eğitim sistemi adapte olamıcaklar belki. Yakınımdan biliyorum. Çok zorlandılar.
Hergün kadına şiddet, cinayet, tecavüz haberleri. Çöpe atılan bebekler. Sosyal medyada hiçbir becerisi ve yeteneği olmayan eşcinsel fenomenler. Bir de kazandıkları paraları duyunca insanın motivasyonu bozuluyor. Bunlar tüm dünyada oluyor. Kaçmak imkansız. Çocukların eğitimi ve geleceği için Kanada iyi bir ülke bence. Türkçe ve İngilizce cepte olacak. Üstüne başka bir dil. Ülke koşullarını iyi diye biliyorum. Oranın en büyük eksisi Türkiyeden epey uzak olması ve iklim bence.Daha gecen hafta degil miydi oz kızını iki kez hamile birakan adamin haberi. Simdi useniyorum arasam 1000 tane haber bulurum boyle, bir de basina yansimayanlari dusunun. Sanki Turkiye'de yasayan herkes uber ahlakli da. Kucucuk bebeklere tecavuzleri de kesin Kanadalilar edip kaciyorlar hemen.
Üstelik benim de yurtdışından temelli dönen öğrencim oldu. Herkes onu dışladı çok uzun süre. Çünkü buraya göre çok çok iyi bir ortam görmüş. Telefonu son model, ayakkabıları, giyimi vs çok farklı. İngilizcesi çok iyi. Ne yaptıysak kaynaşamadılar ve özel okula geçti çocuk. Buraya dönünce çocuklara otomatik olarak iyi aile evladı sürümü yüklenecek sanıyorlar ama ebeveyn ne verirse çocuktan da onu alıyor işte
[/QUOTE
İşte olan çocuklara oluyor. Burdan avrupaya yerleşen çocuk da ilk başta zorluk çeker ama rahata çabuk alışılıyor. Ama ordan buraya dediğiniz gibi çok zor oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?