Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay çok saçma ya şu çocuklar dejenere olur lafından bıktım
Salım dejenere olsunlar
Önemli olan iyi eğitim alan başkalarının haklarına saygılı kimseye zarar vermeyen bireyler yetiştirmektir

kültür ve akraba çok da fifi açıkçası
Aynen dejenere olmasınlar önemli olam türk kültürü ve akrabalar takas yapalım ben dejenere olurum

Siz gelin

Asıl turkiyeye gelince görürsünüz dejenere olmayı...kanadalılar en azından kibar insanlar. Insan haklarına saygililar. Neden.orda kalmanız gerektiğine dair bin tane şey yazabilirim ama aizinle kafa yapılarımız çok farklı. Sadece allahim kimlere nereleri nasip ediyorsun beni de gör diyorum

Çocuklar artık oraya alışmış. Eğer dönerseniz buraya hemen adapte olabilecekler mi? İlerde size kızabilirler. Bunu kendi yakınımdan biliyorum. Tabi karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun

Millet ne kadar avrupa meraklisi pes yani
Bende TÜRKIYE de yaşamaktan çokta memnunum
Gördük avrupa dediginiz " medeni (!) " toplumu şu virüste bile insanina yaşlasına sahip çıkmadı çogu ülke
Aynı şeyleri düşünüyorum bende .Avrupa yabancı ülke özentisi bir sürü insan var bziim ülkemizde .Ben başka şehirde yaşarken aileme hasret kalıyorum yabancı ülkede olsam napardım bilemiyorum.Tamam şartlar iyidir belki ama manevi duygularda çok önemli . Bu şuna benziyor aşk evliliğimi mantık evliliğimi yap seçimini

Bülbülü altın kafese koymuşlar ah canım vatanım demiş..
Yurtdışı hep iyi hep iyi bizim ülkemiz kötü cızz..
Şu dönemde gördük buradan nefretle gidenlerin geri dönmek isteyişini
Yurtdışına gitmek isteyenler tez zamanda gitsinler inşallah herkes olmak istediği yerde olsun

Hani demişsiniz ya çocuklar eşcinselliği normal mi görsün diye, türkiyedeki en çok takip edilen fenomenlere, onları takip edenlerin cinsiyetine bakın derim. Türkiye kadar eşcinsel olmaktan nemalanan ülke mi kaldı Allah aşkına. Size akıl veren o arkadaşınız size dön derken neden kendi çırpınıyor gitmek için hiç düşündünüz mü? Çünkü burada eğitime emeğe değer yok, istersen en iyi okulu bitir, arkan yoksa hiçsin. O çok dilinize doladığınız akrabalarınızda ülkeye döndükten sonra elinizdeki birikimin peşine düşünce ve onlara kaptırınca aklınız başınıza gelir ama iş işten geçer. Hazıra dağ dayanmaz derler. Sizin gibi ülkesine dönüp dolandırılan o kadar gurbetçi gördüm ki; hepsinde aynı laf akrabam dedim, müslüman dedim güvendim. Din dediğiniz şey ailede alınır, burada heryer imam hatip doldu, en az iki üç tane her sene din dersi var ama sokaktaki gençlere islamda meshepleri, dört halifeyi sorsan bilen çıkmıyor. Siz iki akrabanızla milletin dedikodusunu yapacaksınız diye çocuklarınızın geleceğini yakmayın.

Siz nasil yerleştiniz Kanadaya?
Eşiniz ve sizin mesleğiniz yokmuş ,bunlar şart değilmi?

Akrabalar, çocukların geleceğinden daha önemli diyorum. Dillerini öğrensinler. Kendilerini orda geliştirsinler. Dönünce en azından ceplerinden kendilerince hünerleri olur. Belki burda da işler istediğiniz gibi gitmeyecek. Çocuklarınız işsiz kalacak. Okuyamayacak. Dejenere olacak çocuk her yerde dejenere olur. Sanki burda gençliğin tamamı mükemmel. Sevgilisini öldürenden tut, hayvanlara eziyet edene kadar... iş sizde bitiyor. İyi yetiştirin onlar da dejenere olmasın

Dejenere olmak dinsizligi secmek escinseligi normal gormek , uyusturucu almak , isyankar olmak
Dinsiz insan kötü mü? Müslüman olup kızına tecavüz edenler var.Uyuşturucuyu Türkiye de içmiyorlar mı?
Ergenlik döneminde isyan etmeyen genç görmedim. Bu saydıklarınızın hepsi burada da başınıza gelir. Çocuğunuz ateist olacağım Dedi diyelim. Ne yapacaksınız? Başınızdan mı atacaksınız. Dövecek misiniz? Dindar olmayacaksa bu kendi iradesi ile olır ve bunu her yerde yaşayabilirsiniz. Siz elinizden geleni yapın ama o zaten 18 li yaşlara gelince kendi fikirleri ile hareket edecek

Son düzenleme:
Yaaa para her zaman daha tatlı geliyor çünkü. Dini milli değerlerimiz için dön, çocuklar akraba görsün diyor ama kendisi paraaaa paraaaa diye koşacak ilk fırsatta. İki yüzlülüğün böylesi. Madem değerleri bu kadar kıymetli, ülkemizde aldığı ile yetinsin. Ama yok işte

O arkadaş kesin geri dönmez.
Konu sahibi de çocuksuz olsalar dönsünlerde ama çocuklar var onların geleceği var. Şuan çocukları için dönmek istiyor ama problem asıl orda. O çocuklar gelicek farklı çevre, farklı eğitim sistemi adapte olamıcaklar belki. Yakınımdan biliyorum. Çok zorlandılar.

Üstelik benim de yurtdışından temelli dönen öğrencim oldu. Herkes onu dışladı çok uzun süre. Çünkü buraya göre çok çok iyi bir ortam görmüş. Telefonu son model, ayakkabıları, giyimi vs çok farklı. İngilizcesi çok iyi. Ne yaptıysak kaynaşamadılar ve özel okula geçti çocuk. Buraya dönünce çocuklara otomatik olarak iyi aile evladı sürümü yüklenecek sanıyorlar ama ebeveyn ne verirse çocuktan da onu alıyor işte

vatandaşlığı almadan dönmek istemiyorum demişsiniz vatandaşlığı almaya 4-5 sene varmış.
5 sene sonrası için kendine dert edinmek zor değil mi ?
hayatın neler getireceği bilinmez belki 5 sene sonra dönmek istemeyeceksiniz.
arkadaşınızla konuşup gaza gelmişsiniz. arkadaşınız gidecekmişte para kazanacakmışta dönecekmişte....
tüm bunlar oldu da o döndü siz dönemediniz sanki gibi kafaya takmışsınız. arkadaşınızın boş ve manasız söylemlerinden etkilenmeyi bırakın bir an önce bence.

1. türkiye'de akraba görüp örf adet ile büyüyen çocuklar eşcinselliği, uyuşturucuyu, alkol tüketimini görmüyor bilmiyor mu sanıyorsunuz acaba ? yada türkiye'nin bu konulardan izole olduğunu mu düşünüyorsunuz ? demişsiniz ki türkiye'de aşikare değil, burada apaçık ortada. emin olun burada da gayet aleni şekilde oluyor herşey. yozlaşacak ççocuk ülkemizde de gayet güzel yozlaşıyor, merak etmeyin.

2. bu kadar yana yakıla dönmek istiyorsanız türkiye'nin daha avantajlı olduğunu düşünmeniz lazım. ama diyorsunuz ki bizim çocuklarımız oranın vatandaşı olsun, ileride avrupa'da rahat rahat okuma, yaşama hakkı olabilsin diye gittik. madem bu kadar önemsiyorsunuz vatanınızı, neden çocuklarınız için gelecekte avrupa kapısı açık olsun istiyorsunuz?tası tarağı toplayıp gelin, burada okusunlar. hatta asla yurtdışına çıkıp hayatları için fırsat aramasınlar.

3. çocuğun dejenere olması öncelikle aile ile alakalıdır. benim bir sürü kuzenim yurtdışında doğdu, hiçbiri dediğiniz anlamda dejenere olmadı. hatta çoğu konuda burada yaşayan akrabalarımızdan daha bilgili ve ilgililer türk örf ve adetlerinde.

4. herkes pandemi döneminde yaşananlardan dolayı ülkemizi övüp, senelerce vatandaşlık için yaşadığı ülkeye tü kaka diyor. bu süreçte hiçbir ülke mükemmel değil, bunu bir türlü anlamadı kimse. her yerde hem artılar hem de eksiler var. bazı ülkelerin vatandaşa verdiği destekler türkiye'de olmadı, bizim ülkemizdeki bazı değerli çalışmalar da yurtdışında olmadı. eğer bir kıyas yapılacaksa bu şekilde yapılmalı.

5. dünya artık ülke ülke ayrı değil, tüm dünya tek bir ülke olmaya gidiyor. herkes her yerde yaşayabiliyor, tüm değerler ise öncelikle evrensel. her dinin temeline inildiğinde - banlanmamak için detaylı yazmayacağım - öncelikle insana saygı duymak, dinin gerekliliklerini sadece üzerine vazife olduğu kadar anlatıp kimsenin kararına karışmamak var. kalbinde inanç tohumu olan hiçbir insanın da yaşadığı ülkeye göre değişip pek çok insanın deyimiyle dinsizleşeceğini düşünmüyorum.

Hergün kadına şiddet, cinayet, tecavüz haberleri. Çöpe atılan bebekler. Sosyal medyada hiçbir becerisi ve yeteneği olmayan eşcinsel fenomenler. Bir de kazandıkları paraları duyunca insanın motivasyonu bozuluyor. Bunlar tüm dünyada oluyor. Kaçmak imkansız. Çocukların eğitimi ve geleceği için Kanada iyi bir ülke bence. Türkçe ve İngilizce cepte olacak. Üstüne başka bir dil. Ülke koşullarını iyi diye biliyorum. Oranın en büyük eksisi Türkiyeden epey uzak olması ve iklim bence.

Bu hayatta en cok neye onem verdiğinize gore degisir
Ben akraba vs için kolumu kıpırdatmam düzenimi de bozmam
Ama kultur inanc icin istemenizi normal karsilarim
Yani bu hayattaki önceliğinize bagli
Maddiyat mi kültür inanc mi
Hem pastam dursun hem karnim doysun olmuyor
Her tercih bir vazgecistir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…