Merhabalar,
Daha önce de konu açmıştım, sonunda Hollanda’ya taşındım, yaklaşık 4 aydır buradayım. Yerleştik merleştik alıştık yuvarlandık derken bugüne geldik. Bir derdim var o da arkadaşsızlık/yalnızlık. İnsan dışarı beraber çıkıp bir kahve içebileceği muhabbet edebileceğini birini arıyor… Zaten genelde evden çalışıyorum o da bir dezavantaj ancak ofise gittiğimde de çok arkadaş olabileceğim birilerini göremedim. Yetişkin nasıl arkadaşlık kuruluyor onu da bilemedim normalde aynı ortamda buluna buluna doğal olarak gelişirdi. Önerilerinizi beklerim
İyi akşamlar herkese.
Bende Hollanda’da yaşadım noord brabant bölgesinde arkadaşa çok fazla zaman olmuyor ama oturduğunuz yerde illa ki Komşun vardır yabancı Türk ilk adımı sen at kahveye davet et ben öyle yapmıştım Hollandalı komşuları 5 çayına davet ettim kısır pogaça kek onlar bayılır zaten böyle şeylere sonrasında çok samimi olduk ben Türkiye’ye izine giderken anahtarımı bırakırdım eve bakıyorlardı arada girip havalandırıp bahçenin yapraklarını toplayıp hatta geleceğimiz gün mutfak alışverişi bile yapardı komşum çok iyi oluyorlar genelde yabancılarla daha çok görüş derim.ama ilk adımı sen at yoksa onlar çekingen oluyor ilk etaptaTürkiyede de yalnızlık çekiyoruz. Çoğumuzun oturup konuşabileceği bir doğru düzgün bir arkadaşı yok
İş ortamında bence de bir süre sonra oluşur. Daha yeni yerleşmişsiniz, düzen oturtmakla zihniniz meşguldür şimdiye kadar. Sıra yeni arkadaşlığa geliyor. Öncelikle ordaki türklerle başlarsınız. Onların ortamına gire çıka arkadaş edinmeye başladığınız için hem kendinize güveniniz gelir hem de az da olsa stresiniz azalır. Girdiğiniz yeni ortamda arkadaş edinme pratiği olarak görmeye başlarsınız.
tam bir bogakızı (kendimden biliyorum)Spor salonunda arkadaşlık nasıl kuruluyor ki birinin yanına usulca yaklaşıp muhabbet mi açıyoruzben de dünyanın en sıcakkanlı insanı değilimdir böyle şeyleri pek şey edemem… hahah
uzun süre yasadim, simdi ülkemizdeyim.UmarımSiz de mi yurtdışındasınız?
Merhaba özel den mesaj attım cevap verebilir misinizHollanda’nın insanları çok sıcak aslında (en azından öyle duruyorlar) ama hiç bi ortam bulup da arkadaşlığa ilerleyecek bir sohbet kuramadım kimseyle. Araştırayım bakalım :) çok teşekkür ederim
Paracıkları harcayacak kişi olmadıktan sonra ne anladım bi işten.Allah'ım bana da böyle dertler nasip et demeye geldim
Sen hala bekar mısın kuzum? Yok mu yeni manita filan?Paracıkları harcayacak kişi olmadıktan sonra ne anladım bi işten.
Sen hala bekar mısın kuzum?
[/QUOEvetSen hala bekar mısın kuzum? Yok mu yeni manita filan?
Olmazsa olmasın ya ne olacak sanki ?Olur be yav acele etme, kısmet.. seviyorum kız seni.... sevmesem tanımam.
Türk geceleri,yada Türk günleri düzenleniyor yurt dışında.Onlara katılabilirsiniz.Bulunduğunuz bölgede Türkler yaşıyorsa mutlaka bir araya geliyorlardır.O şekilde iletişim bilgilerini alıp çevre ediniyorlar.Sosyal medya aracılığıyla da duyuruyorlar.Yada konsolosluk sayfalarını takip edin bazen orda da duyurusu olabiliyor.İnsan gurbetteyken kendinden,kendi kültüründen birşeyler arıyor.Size kolay gelsinMerhabalar,
Daha önce de konu açmıştım, sonunda Hollanda’ya taşındım, yaklaşık 4 aydır buradayım. Yerleştik merleştik alıştık yuvarlandık derken bugüne geldik. Bir derdim var o da arkadaşsızlık/yalnızlık. İnsan dışarı beraber çıkıp bir kahve içebileceği muhabbet edebileceğini birini arıyor… Zaten genelde evden çalışıyorum o da bir dezavantaj ancak ofise gittiğimde de çok arkadaş olabileceğim birilerini göremedim. Yetişkin nasıl arkadaşlık kuruluyor onu da bilemedim normalde aynı ortamda buluna buluna doğal olarak gelişirdi. Önerilerinizi beklerim
İyi akşamlar herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?