• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yaşam?

Çok şükür artık doktor dövebiliyoruz eskiden öyle miydi diye sokak röportajı dinledim
Hele ki pandemiye inanmayan size saygı duymayan sizden utanıp 1 tane bile kısıtlamaya uymayanlara dolu 2 sene gecirmisken 1 dk bile durmayın gidin
Teşekkürler sizin gibi durumun farkında olanların olması mutlu etti beni ☺️

Gecenlerde Almanya ya göcmüs bir doktoru izlemistim. Adam bir hastasi vefat edince sadece güvenlikle hasta yakinlarin yanina gidebiliyormus Türkiyede. Almanyada en azindan yakinin elini tutabiliyorum haberi verirken dedi. Bir diger doktor yaralandiktan sonra meslegi birakti. Durum böyleyken kimseyi "sen bize borclusun" diye tutamazlar.
Kesinlikle kimse maddiyat için gitmiyor insanca şartlarda çalışmak için gidiyor:(

Beyin göcü normal. Almanyadanda baska ülkelerde yasam sartlari daha iyi diye giden doktorlar var. Sistem iyilestirilmedikce insanlar gitmeye devam edecek. Daha dündü galiba yine saglik calisanlarina saldirmislar Türkiyede. Hatta gecenlerde hamile bir saglik calisana. Internetde yorumlara baksan "bakalim ne yapti da hak etti" gibi yorumlar görüyorlar. Yani aldiklari maas nasil bilmiyorum ama saglik sektöründe insanlarla ugrasmak cok zor
Her sektörde zor.ahlak der susarim.etik,değer,norm...cehaket,kuralsızlık..eğitimli insanlar asıl gitmeyecek.

Valla ben sonuna kadar arkalarindayim kendimi de harcıyorum ama doktorsuzlugu çoktan hakkettik
Özel hastahanelerde tamamlayıcı sigorta gayet iş görüyor tavsiye ederim.
Dayak yerken kimse nerede yetiştiğini düşünmüyor gitme de diyemez
Eğitimli insanlar kalacak,doktor yok hanimefendi hastanelerde.

Eğitimli insanlar kalacak,doktor yok hanimefendi hastanelerde.

Niye ölmek icinmi? 24 saat nöbet sonrası mesai içinmi ?
Yoksa siyasi kurumlarda vasifsiz isciye verilen maaş kadar maaş almak için mi?
Hamileyken tekme yemek içinmi ?
Fakültelerde mezun vermeyecek artık eğitimli kısmı da yok olan direk dil eğitimi alıp gidiyor insallah çok mutlu olurlar
Çok rahatsizsanz çocuğunuzu doktor yapar dayak ta yedirirsiniz 3 kuruşa da calistirirsiniz

Niye ölmek icinmi? 24 saat nöbet sonrası mesai içinmi ?
Yoksa siyasi kurumlarda vasifsiz isciye verilen maaş kadar maaş almak için mi?
Hamileyken tekme yemek içinmi ?
Fakültelerde mezun vermeyecek artık eğitimli kısmı da yok olan direk dil eğitimi alıp gidiyor insallah çok mutlu olurlar
Çok rahatsizsanz çocuğunuzu doktor yapar dayak ta yedirirsiniz 3 kuruşa da calistirirsiniz
Herkes gitsin o zaman.yani yazdirtmayin simdi bana neyse

Ozellerin hali icler acisi

Yoo gayet iyi - Arastirinca çok iyi Dr lar bulursunuz
Mesela ben pozitifim pandemi bogulurcasina öksürürken eve yolladı beni
Sıra bende olduğu halde 3 tane .... boşluğu dolduramiyorum odaya daldı doktora ilaç yazdırdı test yaptırdı giriş bile yaptirmamislar 39derece ateşle 15 dk bekledim
Kadın ne desin gece saat 1 - 1 tane güvenlik var adamlar 3 kati
Yarın gidip muayene olucam sigortam sayesinde de ek ücret ödemeyecek Olman en güzeli. Tavsiye ederim.

Her sektörde zor.ahlak der susarim.etik,değer,norm...cehaket,kuralsızlık..eğitimli insanlar asıl gitmeyecek.

Orasi öylede. Ama mesela benim bir doktor arkadasim var. Gecenlerde hastanin babasi üzerine yürüdü. Sebebini de söyliyim: Cocugun fiziksel bir sorunu var. Onu bir süre fizik terapi ile tedavi ettirmek lazim. Bu hop diye iyilesen bir durum degil. Doktor bunu babaya 3 sekilde ifade ettiği halde adam ortaligi "siz cocuguma yardim etmek istemiyorsunuz" birbirine katarak doktora saldirmak istedi. Polis cagrildi tabi. Bir doktor kendini sirf isini yapiyor diye niye riske atip dursun? Bugün yumrukla saldiran yarin silah cekse ne yapacak. Cahil insan her yerde var evet. Ama maalesef bizim insanlarimizda öfke kontrölü problemi de var cogu zaman. Biz Almanyadayiz burdada sahit oluyoruz buna. Örnegin: Kayinvalide tutturdu doguma girecegim diye. Gelin bunu istemedigi icin saglik calisanlari engelledi. Kadin dogumhaneyi birbirine katti. Saglik personel böyle insanlarla nerdeyse her gün muhatap olmak zorunda kaliyor 🤷‍♀️

Maaş az dayak çok diye haber yapıldı bu ülkede böyle maalesef. Her meslek değer kaybeyyi doktorlukta daha çok. Şimdi hakkımızı arıyoruz bakalım.
Biz de kanadaya gitmeyi planliyoruz ben avukatim esim hem endustri muhendisi hem yazilim uzmani yani iki univ diplomaya sahip...6aylik bebegimiz var ve bu ulkede makesef bir gelecek goremiyoruz...guvende hissetmiyoruz kendimizi....kaldi ki bebegimizin gelecegi hic guvende degil...Allah sonumuzu hayir etsin...ya yeni okul okuyarak veya iltica ederek ama bi sekilde gitmeyi planliyoruz

Arkadaşlar yurtdışına gitmeyi düşünüyorum, bu ülkede geleceğimi göremiyorum. Biliyorum çok çok zor her açıdan ama istenirse yapılmaz mı? 31 yaşındayım. Sonradan gidip alışabildiniz mi? İngiltereye gitmek istiyorum
Nasil gitmeyi dusunuyorsunuz?

Arkadaşlar yurtdışına gitmeyi düşünüyorum, bu ülkede geleceğimi göremiyorum. Biliyorum çok çok zor her açıdan ama istenirse yapılmaz mı? 31 yaşındayım. Sonradan gidip alışabildiniz mi? İngiltereye gitmek istiyorum
Hiç bekleme bile. Başta zorlanırsın sonra elbet alışırsın. Hatta zamanla Türkiye sana ters gelmeye başlar. Türkiye’de insanlar çok mutsuz. Orda insanların güler yüzü, sıcak kanlılığı, yardımseverliği bile motive eder seni alışma konusunda.

Gitmeyin.hastanelerde doktor kalmadi.bu ülke size emek verdi siz de hizmet etmelisiniz...burada yetistiniz burada kalın.
Hadi yaaaa. Doktorlar dövülürken sıra için olay çıkarılırken hastalardan binbir türlü mobing hakaret şiddet duyarken nerdeydiniz???? Eller arkada “ehehehhe bazı tohtorlar hağğğ ediyor yeeenim” diye arkaya yaslanmakla olmuyor. MÜSTAHAK. Tek kelimeyle müstahak. He ben yine sağlık sektörindenim geberecek olsam illa bir hekim arkadaş bulurum tedavim için. Sürünecekler. Doktor diye diye ağlayacak bunları yapanlar oturdum bekliyorum.

Hadi yaaaa. Doktorlar dövülürken sıra için olay çıkarılırken hastalardan binbir türlü mobing hakaret şiddet duyarken nerdeydiniz???? Eller arkada “ehehehhe bazı tohtorlar hağğğ ediyor yeeenim” diye arkaya yaslanmakla olmuyor. MÜSTAHAK. Tek kelimeyle müstahak. He ben yine sağlık sektörindenim geberecek olsam illa bir hekim arkadaş bulurum tedavim için. Sürünecekler. Doktor diye diye ağlayacak bunları yapanlar oturdum bekliyorum.
Şaşırmayın.haklarini alsinlar gitmesinler elbette.ben doktorlar hakediyor demedim.kafanizdaki sablonlari insanlara oturtup suclamayin.vallahi biktim ya hu bu nedir ne kadar saldirgan insanlar burada bile.kendi gibi dusunmeye tahammul yok ayni sey kendine yapilinca ver yaygarayi.önce uslubunuzu duzeltin.vallahi stres oldum kafa dagitalim diyoruz tartisiyoruz.ya sabir ya

Biz de kanadaya gitmeyi planliyoruz ben avukatim esim hem endustri muhendisi hem yazilim uzmani yani iki univ diplomaya sahip...6aylik bebegimiz var ve bu ulkede makesef bir gelecek goremiyoruz...guvende hissetmiyoruz kendimizi....kaldi ki bebegimizin gelecegi hic guvende degil...Allah sonumuzu hayir etsin...ya yeni okul okuyarak veya iltica ederek ama bi sekilde gitmeyi planliyoruz

Yeni okul açısından hangi alanı düşünüyorsunuz acaba? Hukuk diploması yurtdışında hiçbir işe yaramıyor benim de bildiğim kadarıyla

Back
X