• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yaşama konusunda anlaşmazlık

hawana

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
806
595
323
Edirne
Selamlar, bu konuyu kardeşim için açıyorum.

Kardeşim 2,5 yıllık evli ve İstanbul'da yaşıyorlar enişteyle ikisinin de işleri yolunda çok şükür fakat enişte genelde yurtdışında yaşama taraftarı, ülkenin gidişatından memnun değil, henüz doğmamış çocuklarımı düşünüyorum diyor, enflasyona yenilmek istemiyorum diyor, aslında kendince haklı sebepleri var tabi ki de, ülke gündemi ve durumu malum. Yaptığı iş de dünyanın her yerinde geçerli sayılan bir meslek.

Kızkardeşim bu düşünceye sıcak bakmıyor, biraz duygusal bir kızdır, ailemden uzakta olmak istemiyorum, burada belli bir kariyere gelmişim, yurtdışında her şeye sıfırdan başlayacağım düşüncesinde. Türkiye'de yaptığı işin yurtdışında eğer çok çok iyi dil bilgisi yoksa pek bir karşılığı yok maalesef.
Evlenmeden önce kardeşim yurtdışında yaşama fikrine sıcak bakmadığını söylemişti bu arada, enişte de şartlar ne gösterir bilemeyiz demişti.

Dün baya bir tartışmışlar, en son "madem bu konuda anlaşamıyoruz yollarımızı ayıralım"a kadar gelmiş konu.
Ben pek objektif bakamıyorum konuya haliyle, o nedenle sizlerden yorum bekliyorum :) Bu durumun orta yolu, oluru nedir.

Şimdiden teşekkürler

Orta yolu, olurunu onlar kendi sartlarina ve durumlarina gore bulacaklar. Bizler ya da siz ne desek bos. Ciftler kararlarini birlikte alirlar gerisi dis kapinin dis mandalidir ama burada birlikte karar almak bir yana konu size kadar geldiyse dahil olmayin derim. Ayrilirlar faturasi size kesilir. Iyi gelisen olaylarda insanlar her zaman ben yaptim ben oldu derler ama olumsuz sonuclarda bir suclu arayisina girerler.

Orta yolu, olurunu onlar kendi sartlarina ve durumlarina gore bulacaklar. Bizler ya da siz ne desek bos. Ciftler kararlarini birlikte alirlar gerisi dis kapinin dis mandalidir ama burada birlikte karar almak bir yana konu size kadar geldiyse dahil olmayin derim. Ayrilirlar faturasi size kesilir. Iyi gelisen olaylarda insanlar her zaman ben yaptim ben oldu derler ama olumsuz sonuclarda bir suclu arayisina girerler.

Ben hiç yorum yapmadım ben karışamam diyip çıktım işin içinden ama konuşsam gitmeyin tabi deme ihtimalim olduğu için objektif olamıyorum yazdım:)

İlk sayfasında ve toplasak henüz 6-7 yorumu olan bir konuya acil müdahale edeyim ki sonradan üzülmeyin.
Siyasi içerikli yorum, polemik, üslupsuz mesajlar, yallah Avrupa'ya Arabistan'a gibi mesajlar olmasın lütfen çünkü banlanma sebebi😌
Testi kırılmadan işini gören Mune Mune :KK9:

Ben enişte gibi düşünen taraftayım ama ikiside haksız. Çünkü bu konuyu konuşmuşlar, anlaşamamışlar ve çözüme kavuşturmadan evlenmişler. Kardeşiniz bunu denemeyi bile düşünmüyor mu? En baştan kestirip atmak boşuna inat etmek bence. İmkanları varsa 2-3 yıllığına deneyebileceklerse bu süreci kardeşiniz inat etmemeli bana göre.

Ben hiç yorum yapmadım ben karışamam diyip çıktım işin içinden ama konuşsam gitmeyin tabi deme ihtimalim olduğu için objektif olamıyorum yazdım:)

şöyle ki iki taraf da geri adım atmak istemiyorsa -ki atmak zorunda da değiller- yol yakınken, çocuk yokken yollarını ayırmaları gayet makul.. bence gerçekten kimse iki taraf için de yorum yapmamaya devam etsin ve kendi kararlarını ne olursa olsun kendileri alsın..

"madem bu konuda anlaşamıyoruz yollarımızı ayıralım"a kadar gelmiş konu."

En doğrusu bu. Ablaniz bir sekilde gitse bile gittigi yerde kimseyi tanimiyorum diye ağlayip hayati zehir eder adama muhtemelen.
Ben de "bulundugum yerden ayrilamam" kafasinda biriyle evlilige devam etmek istemezdim.
Ablaniz da gitmek istemiyorsa o da kendi kafasinca hakli, hazir cocukta yok boşanip oturdugu yerde kalsin madem ne denir ki.

Testi kırılmadan işini gören Mune Mune :KK9:
O testi buna rağmen ilerleyen sayfalarda kırılabilir çünkü uyarılar dikkate alınmıyor, benimkisi ben demiştim sinsi gülüşüyle banlamaya gelmenin zeminini hazırlamak gibi oluyor sanki 🤣

Konu dağılmasın, karı-kocanın konuşup ortak karar alması lazım, ikisinin de kendince haklı gerekçeleri var ama gelecekleri için fedakarlık da yapmaları gerekiyor bence.

şöyle ki iki taraf da geri adım atmak istemiyorsa -ki atmak zorunda da değiller- yol yakınken, çocuk yokken yollarını ayırmaları gayet makul.. bence gerçekten kimse iki taraf için de yorum yapmamaya devam etsin ve kendi kararlarını ne olursa olsun kendileri alsın..
Zaten çocuk olunca kardeşin hani gidiyorduk ne zaman gitcez çocuğuma yazık diye enisteyi darlayacak, sadece şu anda anlamıyor durumu ama çocuk olmadan ayrilirlarsa kadın sonradan çok pişman olacak bence

Kız kardesin kendisi çok daha fazla çabalamak zorunda olduğu için haklı. Eniştemin hali iyi ama kizkardesin dilini gelistir yok soyle böyle bi yaştan sonra insan sade bir hayat istiyor. Enişte mucadeleci. Kendisi gitsin tek

Back
X