• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yaşama konusunda anlaşmazlık

Aslında eniştenizin görüşleri benim bakış açıma daha yakın ve uygun olsa da ben kardeşinize hak verdim çünkü evlenmeden önce isteğini dile getirmiş, şahsen aynısını yaşasam ve evlilik olsa dediğim karşı tarafça kabul edildi diye düşünürdüm.

Ayrıca kariyer konusunda eşit olasılıklara sahip değiller, kardeşinizin bu zamana kadar mesleğine verdiği emeğin çöp olma ihtimali var, acaba tam tersi olsaydı yani mesleğini gidecekleri yerde icra edemeyecek kişi enişte bey olsaydı yine bu kadar istekli olur muydu? Kendisinin bu yaklaşımını biraz bencilce buldum.

Bir şekilde orta yolu bulurlar umarım çünkü buradan bakınca bile karar vermesi zor.

Ahretliğim doğru diyorsun da bizim yetiştirilme tarzımızda da aile bağları etken oluyor, aileden, alışkanlıklardan kopmak herkese göre değil.
Bilinmeyen korkutuyor da üstelik, dilini bilmediğin bir ülkede sudan çıkmış balığa dönerim, başım sıkışınca kimin kapısını çalarım endişesi yaşıyorlar.
Kendimizden örnek vereyim eşimle doğduk büyüdük, evlendik 40 yıl aynı şehir aynı semtte yaşadık, yurtdışı bir yana dursun farklı şehire gitmek bile düşündürdü bir ara, sonra gözü kapadık çıktık yola :)
Bugün geldiğimiz nokta biz bunu neden çok daha önce yapmadık ki oldu, şu gün eşim dese ki topla valizi gidiyoruz nereye demem toplar giderim artık kutudan neresi çıkarsa, yalnız kriterlerim var sıcak bölge olacak deniz olacak🤣
Sıcak ve denizi olan her yer kabulüm, kabuktan çıkana kadarmış meğer, Mars deseler giderim 😆
Biz toplum olarak kopamıyoruz aslında etraf aile eş dost filabn derken ziyan edilen yıllara olan oluyor maalesef.
Şimdi yurt dılına gitsek kalırız öylecene dil filan da yok ama bir şekilde vücut diliyle hallolur herhalde herşey.

Bizimde gitme durumları var bakalım ne olacak kaçalım buradan diyoıruz,aynı senin gibi denizi olacak sıc ak olacak bunaldım mı atlar giserim denize mesela.

Bazı şeyler gelişigüzel ortaya çıkabilir.
Yurtdışı olayı aniden de gelişmiş fırsatlar yeniden çıkmış olabilir
Şimdi arkadaşım aniden Almanya'ya gitti o da taraftar değildi ama birden fırsat geldi eşine uyum sagladi çocuklar vs için.
Ya da sağlamayabilir ikisi de gitmeyebilirdi.
Evlilikte aşırı kesinkes fikirler olursa ve kimse eğilip bukulmezse yürümez ki.
Mesela kadının burda işi iyi şartları iyi hani yurtdışı tek seçenek mi enişteniz için?
Bekarken gitseymis o zaman bu kadar hevesli ise.
Enişteniz asla iş bulamayacak zor durumda mi Türkiye'de.
Sonuçta şuan sorumlu olduğu eşi var çocukda olabilirdi.
İkiside kesin ve katı fikirdelerse kaçınılmaz son belli.

Hiç kimse lux içinde yaşamak için gitmek istemiyor bacım, huzurlu bir ortamda insanca yaşamak için gidiyor gidenler.

Aynen lüksle alakasi yok yurtdisi demek birden biri zenginlik içinde yuzmek demek degil. Kuzenim Almanyaya donuş yapti mesela Turkiyede de asgari ucretin bir tik ustune işci olarak calisiyordu gecinemedi döndu Almanyaya. Almanyaya gidince başindan aşagi para yağmadi orda da işçi olarak calisiyor ama fark oluyor yine. 🙄

Biz toplum olarak kopamıyoruz aslında etraf aile eş dost filabn derken ziyan edilen yıllara olan oluyor maalesef.
Şimdi yurt dılına gitsek kalırız öylecene dil filan da yok ama bir şekilde vücut diliyle hallolur herhalde herşey.

Bizimde gitme durumları var bakalım ne olacak kaçalım buradan diyoıruz,aynı senin gibi denizi olacak sıc ak olacak bunaldım mı atlar giserim denize mesela.

Benim ailem Almanyadaydi ama cok duramadilar donduler hem dil sorunu vardi hemde ben Turkiyedeyim diye. Gençken gitseymişiz keşke dedi annem, bu yaşta zor oldu dedi.
Eşimle biz gidersek anca o zaman pesimizden gelirler diye dusunuyorum. 🙄
Bakalim biz ne zaman gideriz eşim suan işinden memnun. 🙄

Evlenmeden önce hangi konuda anlaştılar peki allasen? İlerde hangi ülkede yaşamak istendiği en önemli mevzu zaten. İkisinin de orta yolu bulmak gibi bir kaygısı yok belli ki. Ayrılmaları isabetli olabilir

Adam nişanlıyken "evlenince annemle oturacağız" deseydi burada 500 sayfalık konu konuşulurdu nasıl oturmam konulu. Ama ülke dışında iş kurup yaşarız konusu hiç önemli gelmemiş iki tarafa da..
Aslında böyle sağlam zemine oturmayan çok fazla evlilik var dünyada. Yazık değil mi bunca emeğe çabaya?

Ben olsam valizi kapının önüne koymuştum :KK61:

Selamlar, bu konuyu kardeşim için açıyorum.

Kardeşim 2,5 yıllık evli ve İstanbul'da yaşıyorlar enişteyle ikisinin de işleri yolunda çok şükür fakat enişte genelde yurtdışında yaşama taraftarı, ülkenin gidişatından memnun değil, henüz doğmamış çocuklarımı düşünüyorum diyor, enflasyona yenilmek istemiyorum diyor, aslında kendince haklı sebepleri var tabi ki de, ülke gündemi ve durumu malum. Yaptığı iş de dünyanın her yerinde geçerli sayılan bir meslek.

Kızkardeşim bu düşünceye sıcak bakmıyor, biraz duygusal bir kızdır, ailemden uzakta olmak istemiyorum, burada belli bir kariyere gelmişim, yurtdışında her şeye sıfırdan başlayacağım düşüncesinde. Türkiye'de yaptığı işin yurtdışında eğer çok çok iyi dil bilgisi yoksa pek bir karşılığı yok maalesef.
Evlenmeden önce kardeşim yurtdışında yaşama fikrine sıcak bakmadığını söylemişti bu arada, enişte de şartlar ne gösterir bilemeyiz demişti.

Dün baya bir tartışmışlar, en son "madem bu konuda anlaşamıyoruz yollarımızı ayıralım"a kadar gelmiş konu.
Ben pek objektif bakamıyorum konuya haliyle, o nedenle sizlerden yorum bekliyorum :) Bu durumun orta yolu, oluru nedir.

Şimdiden teşekkürler
Gitmesin gurbet çok zor çeken bilir

Toplu bir cevap vereyim,

Bir üye de yazmış aslında, evet evlendiklerinden beri şartlar bu kadar olgunlaşmamıştı, enişteye de bir yerden teklif gelmiş değil ama teklife de gerek yok, pozisyon açık olan bir firmaya başvurması yeterli. Yurtdışındaki günlük bedel Türkiye'den çok daha fazla eniştenin işinde, kendisi yazılımcı bu arada merak edenler için. O sektörde iş koşulları, maaşların hesaplanması vb. biraz daha farklı.

Ben ablayı haklı buldum, niye derseniz enişte madem gitmek istiyor baştan bu kızla evlenmeyecekti. Kız gayet net cevap vermiş, ben istemem demiş. Adam muğlak cevap vermiş bakarız demiş. Bu durumda net olan taraf haklı.

Konuya geleyim, yurtdışında yaşamak laylaylom değil, abla gittiğinde işsiz kalacak burdaki işini niye bırakıp gitsin? Gittiği yer Almanyaysa misal dili öğrenip topluma karışması için en az 2 yılı gerek, çalışmaya alışık bir insan evde patlar.

Abla madem ailesini arkadaşlarını bırakmak istemiyor, issiz de kalacak zaten taşınmamalı. Burda ablaya mızmız diyenleri haklı bulmadım, kadın hayatından memnunsa neden taşınsın?

En önemli nokta şu ki yurtdışında yaşamak herkese göre değil, aile-arkadaş sever sosyal bir insansan mutsuz olursun. Zaten daha içe dönük bir insansan mutlu olma şansın daha çok. Bu yüzden ablayı mızmız olarak nitelemek doğru değil.

Enişteye gelirsek madem mesleği çok iyi (aynı meslekteniz sanırım ben de developerım) nezih bir muhitte yaşar, doğmamış çocuklarını! özel okula yazdırır. Güzel yerde yaşıyorsan Ankara'da da İstanbul'da da hayat gayet güzel. Türkiyede üst gelir sınıfından biri olarak yaşamak gayet güzel. Benim dededen kalma ev Sarıyer'de, gayet güzel yeşillik var deniz var, komşular sevimli insanlar... O kadar da öcü böcü değil ki. Çocuğun hayatını kurtarmak istiyorsan illa da koyarsın para gönderirisin yurtdışına kendi vatandaşlık alır.

Yurtdışında taşınmak çiftler için 2 tarafın da hayat kalitesi artacaksa iyi. Tek taraf çalışacak diğer taraf işsiz kalacaksa olmaz.

Son düzenleme:
. Yurtdışındaki günlük bedel Türkiye'den çok daha fazla eniştenin işinde, kendisi yazılımcı bu arada merak edenler için
Remote çalışıp aynı parayı yine alabilir, ben ABDye remote freelance çalışıyorum. İlla taşınmaya gerek yok, freelance için çalışma iznine ihtiyacı yok ki şahıs şirketi açıp fatura kesebilir.

Kardeşinizin şahsına söylemiyorum ama o tarz insanlar hem insanı 10 sene geriye atıyor hemde insanın enerjisini emiyorlar.

Fakat burda enişte de öngörüsüz kardeşiniz evlenmeden önce yurt dışına sıcak bakmadığını söylemiş. Şimdi tartışmanın bir anlamı kalmıyor..

Boşanmak istiyorlarsa karışmamak en iyisi.

Lüks yaşama aranacaksz burası daha lks bence,yurt dışı insanca yaşamak bana görede.
Zaten burada ipin ucu koptu ya... İnsanlığı medeniyeti bırakıp gösteriş ve şaşaya kapıldık gidiyoruz... Sözde Arapları beğenmiyoruz asagiliyoruz ama onların zevklerine döndük.

Remote çalışıp aynı parayı yine alabilir, ben ABDye remote freelance çalışıyorum. İlla taşınmaya gerek yok, freelance için çalışma iznine ihtiyacı yok ki şahıs şirketi açıp fatura kesebilir.

Şu an şahıs şirketi var bildiğim kadarıyla, hatta büyük danışmanlık firmaları aracılığıyla yurtdışına iş de yapmıştı kısa dönem proje vb. ama sanırım artık ülkeden memnun değil.

Enişte haklı kardeşinizi de çok iyi anlıyorum. Ben de ailemle arama ülkeler girmesin diye kalanlardanım :) Bu aşılmayacak bi sorun artık o yüzden ayrılık kararı mantıksız gelmedi bana açıkçası.

Boşandınız mı :/
Ay hayır ama böyle bi durumda kalsam boşanmak mantıklı gelirdi demek istedim.
Enişteniz kardeşiniz yüzünden istemediği bi yerde yaşamak zorunda değil aynısı kardeşiniz içinde geçerli. O yüzden birbirlerinin zamanını çalmalarına gerek yok.

Şu an şahıs şirketi var bildiğim kadarıyla, hatta büyük danışmanlık firmaları aracılığıyla yurtdışına iş de yapmıştı kısa dönem proje vb. ama sanırım artık ülkeden memnun değil.

Adamı da suçlayamam asla. Ben Ankaradan göçtüm, göçmeden önce savunma sanayisinde çalışıyordum. Özetle tüm yönetici pozisyonlarının badem bıyık. Hiçbir niteliği olmayan insanlar gelip kurulmuş. Bürokrat pozisyonunda olan herkes de imam. Müsteşarlık çalışanları da imam, bakanlık çalışanları da imam, bir de kendi çocuklarını da getirip işe koyuyorlar. Banlanmak istemiyorum ama ülke savunmasını da, maliyesini de her şeyi imamlar yürütüyor. Sonra da burun neden bktan çıkmıyor hffdssdd

Bu adam bu tip haksızlıkları, kul hakkı çiğnenmelerini sindiremiyorsa gayet haklı. Ben de Türkiyede yaşarım ama asla çalışmam. Özel sektör de, kamu da her yer haksızlık, adam kayırma... rezillik kısacası.

Son düzenleme:
Aynen. Türkiyede sorun sadece para ise bu yöntem de var. Eşimin 30 yaşında yazılımcı bir arkadaşı aylık 8000$ kazanıyorum dedi. Ama yine de 10küsür yaşında bir aracı var ya da geçen yıl babasına araba alırken yine de 5 yaşındam büyük ikinci el araç almışlar.

Back
X