Yurtdışında yaşamanın zorlugu

edaligeceler

Du bist mein schatz...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
519
683
78
Böyle bazen düşünüyorum,türkiyede olsam daha mutlu olurum gibi geliyor.
Burada sıkılıyorum artık,soğuk insanlar,soğuk havalar,bunaltan disiplin...
Ülkemi seviyorum, özlüyorum...
Bir kaç önce orada içindeydim.İzmir de. Birdaha seneye bekle şimdi...
Türk bakkalı yok yakınımda,uzak bayağı.türk gıdaların özledim.sucuk çok seviyorum mesela yiyemiyorum :(
Off herşey de Türkiye arıyorum artık...

Hangi ulkedesiniz. Paris, barselona, venedik, ibizayi ve bir kac sehiri daha gorme firsatim oldu hepsine de hayran kaldim. Uzun sureli yasamakla turistik gezinin farki vardir eminim ama sizinde pek cok avantajiniz vardir bunlari dusunmeye calisin

Böyle bazen düşünüyorum,türkiyede olsam daha mutlu olurum gibi geliyor.
Burada sıkılıyorum artık,soğuk insanlar,soğuk havalar,bunaltan disiplin...
Ülkemi seviyorum, özlüyorum...
Bir kaç önce orada içindeydim.İzmir de. Birdaha seneye bekle şimdi...
Türk bakkalı yok yakınımda,uzak bayağı.türk gıdaların özledim.sucuk çok seviyorum mesela yiyemiyorum :KK43:
Off herşey de Türkiye arıyorum artık...

evet gerçekten yurt dışında insanlar çok soğuk bende burda kimsesizim. .
herkes kendi ailesiyle birlikte burda başka çevre yok gerekte duymuyorlar. ..

herseyi anladimda sucuk yiyememenizi anlayamadım. .
burda Türk marketlerinde var gayet de lezzetli. ..
ha domuz eti gibi bir düşünceniz varsa onu Türkiye dede katıyor lar. . hatta türkiyede at eti eşşek eti ne ararsan katabiliyorlar. ..
haberlerdede çıkıyor sürekli. ..
sonuçta hiç kimse bilerek isteyerek yemiyor. .. Türk marketlerinde helal diye satılıyor diye alıyoruz biz günahları satanin yapanın boynuna . ..
bende çok severim sucuk..

evet gerçekten yurt dışında insanlar çok soğuk bende burda kimsesizim. .
herkes kendi ailesiyle birlikte burda başka çevre yok gerekte duymuyorlar. ..

herseyi anladimda sucuk yiyememenizi anlayamadım. .
burda Türk marketlerinde var gayet de lezzetli. ..
ha domuz eti gibi bir düşünceniz varsa onu Türkiye dede katıyor lar. . hatta türkiyede at eti eşşek eti ne ararsan kataniliyorlar. ..
haberlerdede çıkıyor sürekli. ..
sonuçta hiç kimse bilerek isteyerek yemiyor. .. Türk marketlerinde helal diye satılıyor alıyoruz biz. ..
bende çok severim..
Alamıyorum ondan yiyemiyorum canım çok uzak bana türk bakkalı.bazen gidiyorum.Ama hep değil. Çok çok ta alamıyorum yerim yok.

Hangi ulkedesiniz. Paris, barselona, venedik, ibizayi ve bir kac sehiri daha gorme firsatim oldu hepsine de hayran kaldim. Uzun sureli yasamakla turistik gezinin farki vardir eminim ama sizinde pek cok avantajiniz vardir bunlari dusunmeye calisin
Almanyadayim ben.
Teşekür ederim<3

Islek olmayan bir yerdesin galiba almanyaya sonradanmi geldiniz bagzilari alisamiyor depresyona girende oluyor turkiyeden geln gelinlerim cocugu alisamiyor ailesini cok ariyor fazla ortamda olmayinca iyice bunaliyorlar arktas falan cpk onemli tabiki turkiyeye alisan icin zor, ben dogmadim ama kucuklukten geldim ben mesela hic aramam turkiyeyi gitigimde burayi ozluyorum sen arkats falan edinsen biraz olsun aramazsin belki ama iste fazla guvenilr sicak insan zor var umarim bulursun kafaniza gore

Islek olmayan bir yerdesin galiba almanyaya sonradanmi geldiniz bagzilari alisamiyor depresyona girende oluyor turkiyeden geln gelinlerim cocugu alisamiyor ailesini cok ariyor fazla ortamda olmayinca iyice bunaliyorlar arktas falan cpk onemli tabiki turkiyeye alisan icin zor, ben dogmadim ama kucuklukten geldim ben mesela hic aramam turkiyeyi gitigimde burayi ozluyorum sen arkats falan edinsen biraz olsun aramazsin belki ama iste fazla guvenilr sicak insan zor var umarim bulursun kafaniza gore
Burda doğdum ben. Bir kaç arkadaşım da var iyi anlaşdigim. Benim sorunum türkiyedeki sıcaklığı burada bulamamak sanırım. :(

Tatlım Almanya'nın neresinde yasıyorsun? Buradamı büyüdün bende Almanya'da yaşıyorum, buradaki insanlar soğuk Evet ama diğer yurtdışı ülkelerine oranla fazla Türk var kendini neden yabancı hissediyorsun? Bende vatanımı daha cok seviyorum ama burada mutsuzda değilim acıkcası

Memleket gibisi yok En Büyük TÜRKİYE
Hasret zor :KK35:
Şimdi orda olsam yolda yürürken insan görürüm,balkonda oturum geleni geçeni bakarım,iki adım daki markete giderim istediğimi alırım,bir sürü kağıt kürek isim olmaz belki. Herşey güzel olurdu.

Ebay.de de sucuk, türk kahvesi kestane şekeri var:))

Neyse, ben sizi anlıyorum. Yiyecek düzgün bir şey yok gerçekten varsa yoksa domuz patates. Öğle yemeğine gidiyorum her gün hamburger yiyorum başka menüde adam gibi bir şey yok.

Hamsi yok, somondan başka balık yok. En son lüks bir alışveriş merkezinin gurme bölümünden levrek aldım. O da ateşimi çıkardı, taze değildi.

Tatlım Almanya'nın neresinde yasıyorsun? Buradamı büyüdün bende Almanya'da yaşıyorum, buradaki insanlar soğuk Evet ama diğer yurtdışı ülkelerine oranla fazla Türk var kendini neden yabancı hissediyorsun? Bende vatanımı daha cok seviyorum ama burada mutsuzda değilim acıkcası
Ben küçük bir köyde yaşıyorum,Türk yok fazla. Hatta parmakla gösterilecek kadar...
Genellikle yasli kesim.. Bir aldi var mesela rewe falan bile yok düşün :(

Ebay.de de sucuk, türk kahvesi kestane şekeri var:))

Neyse, ben sizi anlıyorum. Yiyecek düzgün bir şey yok gerçekten varsa yoksa domuz patates. Öğle yemeğine gidiyorum her gün hamburger yiyorum başka menüde adam gibi bir şey yok.

Hamsi yok, somondan başka balık yok. En son lüks bir alışveriş merkezinin gurme bölümünden levrek aldım. O da ateşimi çıkardı, taze değildi.
Aslında ben kolay olmasını istiyorum
Hemen karşıdaki marketten gidip bi ekmek sucuk almak istiyorum, fazla taktım sucuga:D ne bilim sen anladın beni

Ben küçük bir köyde yaşıyorum,Türk yok fazla. Hatta parmakla gösterilecek kadar...
Genellikle yasli kesim.. Bir aldi var mesela rewe falan bile yok düşün :KK43:
Buradamı büyüdün peki? Hic arkadaşın falan yokmu? Genelde Almanya'da ulaşım sorun olmuyor, canın sıkıldıkça şehir içine git mesela, veya biraz daha kalabalık biyere taşınmak gibi bişey söz konusu değilmi tatlım?

Aslında ben kolay olmasını istiyorum
Hemen karşıdaki marketten gidip bi ekmek sucuk almak istiyorum, fazla taktım sucuna:KK70:

Ben de güzel kebapçı + tantunici + balıkçı istiyorum:) Alışverişten ziyade oturup yemek yenecek yer istiyorum ben de.

Buradamı büyüdün peki? Hic arkadaşın falan yokmu? Genelde Almanya'da ulaşım sorun olmuyor, canın sıkıldıkça şehir içine git mesela, veya biraz daha kalabalık biyere taşınmak gibi bişey söz konusu değilmi tatlım?
Ev arıyorum kaç aylardır. Merkezde en azından.eşimin işi burada fazla uzağa gidemem. Arabamda var ama sorun bunlar değil aslında tam anlatamıyorum. Evt doğum büyümek burasi

ben alistim yurtdisina. turk marketleri kebapcilar falan girla burada.
ilk yillar hep donmek isterdim. simdi turkiyede bi yazligim olsun tatile geliyim sadece diyorum :27:

Back
X