Yurtdışında yaşayan türklerin damak tatları değişiyor mu?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Kızlar selam.

Akşama misafirlerimiz var. İftara. eşimin müşterisi olduğundan birazcık ağır misafirler.

Almanyada yaşıyorlar. Menüm hakkında ne düşünüyorsunuz? Değiştirmem Ya da eklemem gereken bir şey var mı sizce?

-yayla çorbası
-peynirli börek
-mevsim salata ve bir iki soğuk mezemsi salata
-zeytinyağlı taze fasulye
-körili tavuk
-domatesli havuçlu pirinç pilavı

Tatlıyı hazır alırım sanırım.

Bu saate kadar neden popo devirdiğini anlamayan slimin iftara yetişebilmesi için acil cevaplara ihtiyacı var

Yok yahu (başlığa istinaden)
Gayet başarılı bir menü olmuş, kolay gelsin şimdiden.

Aksine Türk yemeklerini özlüyorlardır bence. Orda aynı lezzettle olmuyo çünkü hiçbir şey..
Sen hatta evde et varsa, fırına güzelce bi patlıcan tava sür gitsin
Pilavını da şehriye pilavı yapabilirsin. Havuçlu ve karabiberlice. Çok güzel olur, tavuğa da yakışır.
Hadi bismillah de ve başla, akşama daha çok var, kolay gelsin slimcim

damak tatlarında bir değişiklik olduğunu sanmıyorum ama bahsettiğiniz kadar ağır bir misafir ise bana menü hafif geldi.
sanki ortaya bir yaprak sarma,içli köfte tarzı şeyler olabilir gibi.

Damak tadi degisiyor da disardaki sebzeyi yiyebiliyor. Bu aksam bayram edecekler. Eline saglik iyotsuz tuz

Teşekkürler.
Tavuk seçme sebebim dün akşam dışarıda yedik vw gittiğimiz yerin iftar menüsü tandırlı dönerli falan full kırmızı etliydi.

Benim sade pilavım bu ara 1 olursa 3 lapa oluyor. Güvenemiyorum kendime.
Bu havuçlu domatesli iyi tutuyor ama.

O olmazsa yerine napabilirim acaba?
Havuc olur ama domates yakistiramiyorum pilava , tavugun yanina yine en iyi pilav olur.Pilav yaparken olcu kullanmam ben pirinci kavurduktan sonra suyu sadece yatay bir parmak gececek kadar su ekliyorum aklinda olsun.

Teşekkürler.
Tavuk seçme sebebim dün akşam dışarıda yedik vw gittiğimiz yerin iftar menüsü tandırlı dönerli falan full kırmızı etliydi.
Pilavını şehriye pilavı yapabilirsin. Ben pirinç pilavından çok onu seviyorum. ve genelde hep onu yaparım yemeklerimin yanına. Tavuk yemeklerine vs çok da yakışıyor.

bu mönü hamile mönüsü olmalı geçen akşam ben de aynılarını yaptım safirlere
böreğini kıymalı yapsan? Kırmızı et eksik gibi sofrada ağır misafirler dediğinden şeyettim.

Domates yerine bezelye ve havuçlu pilav olmaz mı ? Eşim domatesli pilav hastası ama ben hiç sevemedim ekşi ekşi geliyor.

damak tatlarında bir değişiklik olduğunu sanmıyorum ama bahsettiğiniz kadar ağır bir misafir ise bana menü hafif geldi.
sanki ortaya bir yaprak sarma,içli köfte tarzı şeyler olabilir gibi.

Ay cidden iyi olur o.
İçli köfte de sarma da dün yedik ama masa ister evet.
Hazır sarma alayım.

Bence bu sicakta körili bisey yapma. İnsanin agzi, teri bile köri kokuyor. Bunun disinda menun guzel :)

Tavuğu soteye çeviriyorum o halde.

Havuc olur ama domates yakistiramiyorum pilava , tavugun yanina yine en iyi pilav olur.Pilav yaparken olcu kullanmam ben pirinci kavurduktan sonra suyu sadece yatay bir parmak olacak kadar su ekliyorum aklinda olsun.

Eskiden yapıyordum ama artık tutmuyor.
Pirinçten sudan falan değil elimin lezzeti uçtu gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…