Yurtdışında yaşayan türklerin damak tatları değişiyor mu?

Bazı tatlara alışıyorsunuz misal eskiden sevmediğiniz şeyleri yemeye başlıyorsunuz yada vazgeçemediğiniz türk yemekleri bi bakıyorsunuz aklınıza gelmez olmuş. Ama yine de hepsini fark etmeden özlüyorsunuz ondan menün güzel bence ellerine saglık

yurtdisinda kilerin damak tadlari degisiyor ama bu orda dogup buyuyenler icin. Ben orada dogma buyume'yim ama oranin yemek tarzlarindan nefret ediyorum. Anadolunun sulu yemekleri bana cok lezzetli geliyor. Burda patates-et'ten baska birsey yok.. yemesini bile bilmiyorlar

Kızlar zeytinyağlı fasulye pişiyor.
Çorbam hazır.
Anayemeğim pişiyor.
Kadayıf sarma yaptım ek olarak.
Pilavı yapmadım daha.
Eşim de erken gelip masayı hazırlayacak.
Haydi haydi yetişirim.

Borek peynirli olmasa daha iyiymis sanki..

Ben içli köfte hiç yapmadım
Gözümde mi büyüttüm bilmem ama
Tam gün uğraşsam yine yapamam gibi
Dışını incecik ve yımırta gibi nasıl şekillendiriyolar hayret ediyorum

ben yapıyorum ama dışının şekli az biraz bozuk oluyor görselliği o kadar güzel olmuyor ama tadı güzel olduktan sonra ne olmuş sanki

Bence menü gayet iyi de korili tavuk sanki biraz ağır olacak..20 yıldır yurt dışındayım damak tadı biraz değişse bile türk yemeklerini çok özlüyorum ve seviyorum. .
Yalnız korili tavuğu sadece hint yemeği yapacağım zaman yaparım.

Türk yemeklerini emin onun herkes yer. :)) bende almanyada dogup büyüdüm ama türk yemeklerimizi hic bir yemege degismem, tabi degisik buranin yemeklerindende yapip yiyorum ama türk yemeklerini asla gecmez. Iciniz rahat olsun ellerinize saglik

Almanyadakileri bilmem ama ben sahsen turk yemeklerini ozluyorum.

Ama bi parantez aciyim turkiyenin yogurtlarinin tadini hic sevmem.
Yogurtlu olmasin.

Daha niye yaziyosam iftar olduda bitti kesin.

Ben yurtdisinda dogup büyüdüm.
Iftar davetlerimde mutlaka yaprak sarmasi, icli köfte, manti, su böregi gibi agir yemekler bulundururum.

Tavuk pisirmem pek, hele ki köri türk mutfagina oldukca yabanci bir baharat bence, ben sevmem pek. Ama Pakistan mutfaginda cok popülerdir, güzelde oluyor.
Davetlerimde tavuk yerine kavurma tercih ederim genelde. Corba secimi güzel, ancak pilavi domates yerine sehriyeli tercih ederim.

Gördügünüz üzere, kültürden kopma gibi bir durum söz konusu degil Cok seviyorum ben bu davet islerini, birlikte yemek yemek kadar güzel birsey olamaz.
Keyifli bir davet olur insallah :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…