Yurtdışında yaşayan türklerin damak tatları değişiyor mu?

Merhaba

Yurt dışında yaşayan türktüm.
Damak tadı degismiyor tatlim.

Menu de gayet basarili

Bence menün çok güzel, ama ortaya bi içli köfte de olsa daha güzel olurdu. Bu saatten sonra yetiştirmen zor olabilir o yüzden içli köfteyi de hazır alabilirsin bence :)

Bence menün çok güzel, ama ortaya bi içli köfte de olsa daha güzel olurdu. Bu saatten sonra yetiştirmen zor olabilir o yüzden içli köfteyi de hazır alabilirsin bence :)
Ben içli köfte hiç yapmadım
Gözümde mi büyüttüm bilmem ama
Tam gün uğraşsam yine yapamam gibi
Dışını incecik ve yımırta gibi nasıl şekillendiriyolar hayret ediyorum

Ben içli köfte hiç yapmadım
Gözümde mi büyüttüm bilmem ama
Tam gün uğraşsam yine yapamam gibi
Dışını incecik ve yımırta gibi nasıl şekillendiriyolar hayret ediyorum
cok kolay kız
onu yapmak ıcın bı aparat var elınle ıcını sekıllendırmen gerekmıyor pıt pıt pıt oluyor hemen :)
kıyma makınalarındada aparatı olabılıyor :)

Menü hafif sanki yahu..
İllaki tavuk olacaksa bütün buttan tandır yapılabilir pilavla harika olur.

Ben olsam bu durumda:

Yayla çorbası, (içine haşlanmış nohut koyardım ve tabii ki taze nane)
Kıymalı börek
Zeytinyağlı taze fasulye
zeytinyağlı bezelye
(garnitür olarak tavuğun yanında servis etmek için
Tavuk but tandır
Pilav
(tercihe kalmış nasıl isterseniz ama ben olsam sade yapardım, zira garnitür olacağı için.)
Mezeler:
haydari, salatalık yoğurtlaması, köz biber ve çoban salata
Sakızlı Muhallebi
, muhtemelen gelirken şerbetli tatlı alırlar.
Ve tabii ki kuruyemiş tabağı
Hurma, kayısı, fındık çiğ badem, ceviz.

Çorba domates olsun
Üstüne de kaşar
Ay müthiş
Ben bugün çok fenayım
Konular ballı börekli diye galiba

Meze tarıfı verıyorum
semız otu, mınık dogranmıs salatalık
sarımsaklı yogurt
ınsanların ıcı yandıysa eger durulur
ama merak ettım yahu oruc tutuyorlar mı

Oruçlu yok aramızda şu an
Semizotu almıştım dediğin gibi yapıcam.

İçli köfte de dün vardı. Çiğköfte aldım kalabalık yapsın diye

cok kolay kız
onu yapmak ıcın bı aparat var elınle ıcını oyman gerekmıyor pıt pıt pıt oluyor hemen :)
kıyma makınalarındada aparatı olabılıyor :)
Eşimin babası güzel yapıyo
Yemek sektöründe çalışıyo
Millette evde de veriyo gazı, yapıyo ama çok müthiş
Daha önce yediklerim gibi değil, evde yapılanlar kalın oluyo dışı onu sevmiyorum
Kesin dedim ben böyle kaskatı bişey yaparım malzemeyi israf etmemek için denemedim

arkadaşlar yazmış ama ben de yazayım dedim:) yayla çorbası peynirli börekle gitmez pek.yoğurt peynir ikilisi sebebiyle.
börek kıymalı olsa daha iyi olur.veya ıspanaklı peynirli,hani kıyma yoksa evde diye..
tavuğu da pilavla yapsana sana kolay ve çok gösterişli bir tarif...
tavuğu haşla ,sonra büyük parçalar halinde(kemiksiz) pul biber ve karabiberle tereyağında tavada çevir.
pilavı sade pişir.bu arada bademleri ıslatıyosun..sonra bademler de yağda kavruluyor.en son pilavın üstüne tavukları koy,bademleri at üstüne,muhteşem görünüyor..

Bence etli bişeler eklemelisin slim en azından börek kıymalı olmalı

apranxx Kesinlikle bende sabah baslarım yapmaya herseyımı yaparım , masayıda hazırlarım 2 gıbı oglen bı vururum kafayı yatarım
asla bu saate yemek bırakamam
Yapı meselesi canım işte ya..ben normal misafir bile gelse geceden hazırlığımı yaparım...iyi mi ediyoruz kötü mü valla bilemiyorum :)

Yapı meselesi canım işte ya..ben normal misafir bile gelse geceden hazırlığımı yaparım...iyi mi ediyoruz kötü mü valla bilemiyorum :)
Ben normal ama yemegımıde kahvaltıdan once tencere yemegı ıse koymus oluyorum ocaga sonra koca gun benım valla

Ya amaaan yetişmeyecek bir şey yok.
2 saatlik iş o menü hallederim de yenmeyecek diye korkuyorum ben.

merhaba

Ben 9 yildir almanyada yasiyorum.dünya mutfagina da asinayim.alman yemeklerini de hem yaparim hem de yerim.Ama türk mutfaginin yeri ayridir benim icin.siz aklinizdan geceni yapin yiyeceklerinden eminim.yemezlerse de simarikliklarina verirsinizz.

Bulgur pilavi basit degildir hem de cok lezzetlidir.Ama iyi bulgur olmasi sart.Ben bulgurun icine et suyunun disinda kurutulmus domates biber ve domates salcasi, taze salca feslegen , sumak bilumum baharat koyuyorum.bulgur basit olmaktan cikiyor.

bir tavsiye daha.eger semizotunun köklerini sogan ve rendelenmis domates ile pilava katarsaniz cok lezzetli oluyor.Ama bu bir cesit zeytinyagli gibi.Ki ben de zeytinyagda kavururum önce.Ayni zamanda türk usulü risotto yapmis olursunuz.Cünkü pirincler tam suyunu cekmiyor.benim damak tadima cok uygun.

Tavuk kismina gelince bence de yaptiginiz menüye körili tavuk pek uymayacak ghibi.Köri agir bir baharat.Acaba onun yerine tavuk gögüslerini soya sosuna bulayip kizarttiktan sonra krema ekleyip cok hafif ateste bekletseniz nasil olur.Bu tarifi ben sik yaparim.Türkünden yabancisina herkes begenir.Yapmasida cok basit ama durusu agir:)ha unutmadan söyliyim bu tarifi Istanbul`da o pahali dedigimiz ünlü restaurantlarin birinde yapiyorlardi.

umarim size bir kac fikir verebilmisimdir.Size kolay gelsin.

menün gayet yaza uygun
tatlı içinde güllaç veya bimde hem çok kolay yapılan hemde güzel olan hazır revaniler var onları kullanabilirsin aslında

Menun gayet guzel. Yurtdisinda inanin hicbirseyin tadi yok vatanimin kuru sogani bile cok lezzetli. Eminim guzel olur hersey istediginiz gibi olur.

Eskiden yapıyordum ama artık tutmuyor.
Pirinçten sudan falan değil elimin lezzeti uçtu gitti.[/QUOTE]

Ben de hamile kaldıktan hatta doğum yaptıktan sonra bazı yemeklerimin lezzetini tutturamaz oldum.kizim 3 yaşında bir senedir düzeldi elim. Normal öyle şeyler yani:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…