- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi brokensmile7
-
wooow birileri almanya da ingilizce den bahsetmiş ilginç
Abdye erasmusla gidemez. Almanyada almancami gelistirmek icin kendimi kasa kasa almanca konusurken bile ingilizce konusurdu satis danismanlari bnm isimi kolaylastirmak icin. O acidan zorluk cekmedim. Diger ulkelere oranla daha yuksek ingilizce konusma orani. 3 ay aachen 3 ay hamburgda yasadim. Aachen cok ufak bir sehir olmasina ragmen oyleydi. Hamburg zaten turistik yer orasi normal. Onun disinda ailemle kucuklugumden beri avrupanin her yerinde turistik amacli bulundum. Kisiligi en oturmus millettir bnce almanlar severim :))
ABD'yi Erasmus için yazmadım. Üniversite açısından.
Benim icin ırkıma bakis acilarida cok onemli dislarlarsa cok kotu olurum psikolojim bozulur dislanmaktan korkuyorum acikcasi :/ para sıkıntım olabilir aileme yuk olmak istemiyorum hem dil acisindan hem sosyallesmek hem deneyim hemde maddi acidan gittigim ulkede calismak istiyorum:) ama ise almiyolar diyosunuz cok uzuldum buna.. cok tesekkur ederim :) ve size ozelden bi soru daha sormak istiyorum mumkunse
Erasmus'la nereye gidersen git yüzde yüz çok eğleniyorsun zaten. Estonya'ya gitmişti bi arkadaşım, çok mutluydu ve hayatın ucuz olduğundan bahsetmişti. Bana Erasmus için Amsterdam çıktıysa da yurt ücretinin 700 € olduğunu öğrenince gitmekten vazgeçmiştim. Popüler destinasyonlar her zaman için cep yakıcı olur malesef.
Ben Almanya'yi tavsiye ederim. Herkes Ingilizce biliyor, dil sorununuz olmaz. Bir de gezmek istersen Germanwings ten uygun fiyatli ucak bileti bulabilirsin.
Macaristan da super bence. Budapeste masla gibi bir sehir, bir de Macarlar euro degil HUF kullaniyorInsanlar sicakkanli ve tatli, sehir guzel, ulke guzel, iklim guzel, hayat mukemmel bence. Macar herifler de cok yakisikli Gezmek istersen wizzair 'in merkezi Macaristan'da , her yere ucuz ucak bileti var..bir kere arkadasim Barcelona'ya 10 euro'ya ucak bileti almis!
Cherry ilk paragrafin aynisini yazdim saldiriya ugradim :))))
Merhaba universiteye hazirlaniyorum suan erken ama ben şimdiden bilgi almak istiyorum :) erasmusla yurtdisina gitmeyi dusunuyorum ama neresi nasildir yasam standartlari Turklere bakis acilari universiteleri insanlari nasildir bilemiyorum ve yurtdisinda yasayan arkadaslarimdan ablalarimdan bilgi almak istiyorum. Ulkeniz farketmez suan kesin istedigim biyer yok zaten sadece ispanya ve latin ulkeleri biraz sicak geliyor :) insanlarin sicak kanli olmasida cok onemli benim icin
Not:Universitemin sectigi ulkelerden birine gitmem gerektigini biliyorum
VE EGER AKLIMA BIR ULKE YATARSA ONA GÖRE O ULKEYLE ANLASMALI OLAN UNV.LERI TERCIH EDICEM BUYUZDEN BENIM ICIN COK ÖNEMLİ
Şimdiden tesekkurler iyi aksamlar :)
Erasmus'la nereye gidersen git yüzde yüz çok eğleniyorsun zaten. Estonya'ya gitmişti bi arkadaşım, çok mutluydu ve hayatın ucuz olduğundan bahsetmişti. Bana Erasmus için Amsterdam çıktıysa da yurt ücretinin 700 olduğunu öğrenince gitmekten vazgeçmiştim. Popüler destinasyonlar her zaman için cep yakıcı olur malesef.
Macaristan da kulağa cok hos geliyor ama macarlarin turk dusmani oldugunu biliyorum/duydum hatta bi turk arkadasim sıkıntı yasamisti orda :/Ben Almanya'yi tavsiye ederim. Herkes Ingilizce biliyor, dil sorununuz olmaz. Bir de gezmek istersen Germanwings ten uygun fiyatli ucak bileti bulabilirsin.
Macaristan da super bence. Budapeste masla gibi bir sehir, bir de Macarlar euro degil HUF kullaniyorInsanlar sicakkanli ve tatli, sehir guzel, ulke guzel, iklim guzel, hayat mukemmel bence. Macar herifler de cok yakisikli Gezmek istersen wizzair 'in merkezi Macaristan'da , her yere ucuz ucak bileti var..bir kere arkadasim Barcelona'ya 10 euro'ya ucak bileti almis!
Portekiz ispanya italya üçünü de cok isterim ya , hayalim yani insallah onlardan biri olur :) italyanin pahali oldugunu biliyorum ama portekiz ve İspanya hakkinda hic bi fikrim yok :/Niye ablamiz yanlis bir sey yok ki, Hanslar Ingilizce biliyor iste
Simdi aklima geldi kizimiz Erasmus la gidecekse , para da alacaksa bence Italya/Ispanya/Portekiz uclemesi de super olabilir. Hayatimda Ispanyollar gibi hayatlarini yasayan insanlar gormedim. Iklim guzel, yemek guzel, insanlar guzel........herkes her gece disarda, gezmede eglenmede, hayatlarini yasiyorlar. Ispanya yi yabana atma evladim
Ingiltere'yi sadece dil yuzunden mi onermiyorsunuz yoksa baska bi nedeni daha varmi ? :)Ben Ingiltere'yi onermem cunku herkes Ingilizce biliyor.Almanya cok soguk bir yer, insanlari da soguk... Almanya'da sokakta yasayan vatandas Ingilizce bilmek zorunda degil yalniz okul cevresinde Ingilizce bilenler olacaktir. Ingiltere okumak icin guzel ulke ama yasamak icin onermem. Kisa sureli gelinecekse Ingiltere olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?