- Konu Sahibi brokensmile7
-
Bende turklere benzedikleri icin istemistim 😸Canım ben almanyada polonyada avusturyada çek cumhuriyetinde slovakyada bulundum. Öncelikle akdeniz ülkelerini önermem çünkü türkiyenin aynısı. Sevgilim gitmiş. Suç oranı çok yüksek yoldaa yürüyemiyorsun insanları türkler gibi ssana bişi katmaz diyor ( Beende de akdeniz ülkeleri sevdası vardı) Ben iskandinav ülkelerini öneriyorum norveç isveç bunları öneriyorum. İleride burada yaşamayı düşünüyoruz hatta uzaya ilgimiz olduğu için. Tabi zevkler tartışılmaz. Bence sen gezi programlarını bloglarını takip et.
Kulaga cok hos geldi 😸 gezme acisindan pek uygun olmamasi disinda cok guzelmis , suan telefondan giriyorum bilgisayardan girince size ozelden bi soru sormak istiyorum mümkünse :))Bir önceki yıl Portekiz'deydim. Portekizliler tipik akdeniz insanı gibi zaten sıcak kanlı. Eğer portekizce değil de türkçe konuşsalardı hiç yabancılık çekmezdim, bize çok benziyorlar :) Ben Porto'daydım. İnanılmaz güzel bir şehir. Zaten eğer Portekiz'e gidecekssen erasmusla ya Lizbon ya da POrto başka şehire gitmeni önermem. Güzel başka şehirleri var o ayrı tabi ama okul açısından gitme derim.
Hayat güzeldi Portoda, her cumartesi parti oluyordu, douro nehri kenarında şarap yudumlamalar falan, arkadaşlar sempatik. Porto'da bile türklerle karşılaştık (türkler her yerde :) ). Çok pahalı bir ülke değil portekiz. çoğu şey Türkiye'den bile ucuz ( içki mesela )
Dezavantajı da şu; diğer avrupa ülkelerine çok yakın değil o yüzden çok fazla ülke göremedim, Barcelonaya gidebilmiştim sadeceGezmek açısından Polonya, Macaristan,Çek, Avusturya gibi ülkeleri tercih edersen eğer daha çok gezebilirsin. Ucuz biletleri takip etmen gerek tabi :)
polonyayi bende dusunmustum hele polonyalilarin türkleri cok sevdigini duyunca:) ama oraya gidince mecbur lehce ogrenmem gerekecek ve ogrenmek istedigim farkli onca dil varken bide ona vakit, enerji ayiramam sanirim. Bu yuzden vazgectim :/Ben olsam macaristana(Budapeşte) giderdim..
Viyana'ya bir de..Viyana pahalı (Euro) ama ona göre hibesi artacaksa giderdim..
Hem buralardan diğer tarafları gezmesi kolay..Güvenli..Hem de uzak sayılmaz.Uçak biletinden kar:)
Polonya da merkez şehirler olacaksa olur.
Almanya olur.
(pol)Ordakiler de ing.bilmiyor.Bir tek okulda ing. görüyorlar.(Okulda hangi dil olduğu da önemli,hepsi ing. oluyor mu?)
Dil konusu böyle ama yine de idare ediyor yeğenim.Çat pat bilenler oluyormuş.
Allah'tan pek pahalı bir yer değilmiş.Yine de hibesi pek yetmedi.
Dönüşte alacağı bir kısım hibe için biraz da borç aldı.Birkaç ülke görebildi yine de kısıtlı şartlarda..
Akdeniz ülkelerinin güvenli olmadığını ben de duymuştum.Ben olsam kendimi riske atmaz güvenli yere kapak atardım.
Okulun erasmusla anlasmali oldugu ulkelerde tercihimi etkiliycek buyuzden simdiden bilgi edinmek istedim :) 4 yakin ortalama dedigimiz cok mu yuksek oluyo ? (Kusura bakmayin bu konuda hicbi bilgim yokBir sürü arkadaşım sizin türk düşmanlığı olduğunu söylediğiniz yerlerde bulundu erasmusla. Hatta geçen ay erasmustan arkadaşlar geldi beraber eğlendik falan. Türk düşmanı falan derken biraz abartıyorsunuz bence. Kişinin kendi problemleri varsa ve iletişim kurmakta zorlanıyorsa, o kişiyi bağlar bu durum. Valla gördüğüm kadarıyla kimse ırkından dlayı düşmanlık duymuyor kimseye. Ama siz bu düşünce yapısıyla yola çıkarsanız en ufak olumsuzluğu buna bağlayacaksınız zaten. Bence rahat olun, daha gideceğiniz üniversite bile belli değil. Çok iyi üniversitelerde 4e yakın ortalamaya erasmus çıkıyor, tecrübeyle sabittir, onu tutturun önce de sonra düşünürsünüz gerisini
Bende turklere benzedikleri icin istemistim 😸
Insanlari sicak samimi eglenceli olsun..
Iskandinav ulkeleri cok soguk ve issiz geliyo kulaga hic eglenceli gelmiyo ama tabi daha once bulunmadim oralarda bilemiyorum oyuzden..
Cek cumhuriyeti nasıl peki aciklayabilirmisiniz ? :) insanlari egitimi ve maddiyat acisindan
Okulun erasmusla anlasmali oldugu ulkelerde tercihimi etkiliycek buyuzden simdiden bilgi edinmek istedim :) 4 yakin ortalama dedigimiz cok mu yuksek oluyo ? (Kusura bakmayin bu konuda hicbi bilgim yok)
Guzelmis gercekten ama benim icin maddiyatta onemli malesef :/Ben danimarkada yasiyorum 3 yildir burdayim evlenip geldim ama suan bende burda okuyorum gercekten universite egitimi falan cok iyi buranin insanlaradi cok iyi fasist olanlari var ama o kadar cok degil nadir sayilir.. Cok guzel bir ulke cok pahali bir ulke ayrica :) insanlari cok sicakkanli burda dili yeni ogrenmeme ragmen dil bildigim zamanlar biri yolda bise dese anlamadigimi ifade ettigim halde oyle alayci gozlerle bakmiyolar bizim turklerin aile yasantisini dilini dinini Merak eden bir ulke yani turk almanyada ne kadar cok varsa gercekten burdada var yani demem o ki burayi da tercih edebilirsin cok guzel bi yer egitimide cok iyi ben memnunum yani
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ya gerçekten mi ozaman baya zor biseyDört en yüksek not ortalaması, işte ona yakın alıyorlar erasmusta da. Ama mesela bi arkadaşım daha düşük bi üniversitede. Ona 2.5 ortalamayla çıktı erasmus. Dediğim gibi iyi üniversitelerde erasmusa gitmek için çok daha iyi bir ortalama yapman gerekiyor:)
Guzelmis gercekten ama benim icin maddiyatta onemli malesef :/
Bende turklere benzedikleri icin istemistim 😸
Insanlari sicak samimi eglenceli olsun..
Iskandinav ulkeleri cok soguk ve issiz geliyo kulaga hic eglenceli gelmiyo ama tabi daha once bulunmadim oralarda bilemiyorum oyuzden..
Cek cumhuriyeti nasıl peki aciklayabilirmisiniz ? :) insanlari egitimi ve maddiyat acisindan
Ben danimarkada yasiyorum 3 yildir burdayim evlenip geldim ama suan bende burda okuyorum gercekten universite egitimi falan cok iyi buranin insanlaradi cok iyi fasist olanlari var ama o kadar cok degil nadir sayilir.. Cok guzel bir ulke cok pahali bir ulke ayrica :) insanlari cok sicakkanli burda dili yeni ogrenmeme ragmen dil bildigim zamanlar biri yolda bise dese anlamadigimi ifade ettigim halde oyle alayci gozlerle bakmiyolar bizim turklerin aile yasantisini dilini dinini Merak eden bir ulke yani turk almanyada ne kadar cok varsa gercekten burdada var yani demem o ki burayi da tercih edebilirsin cok guzel bi yer egitimide cok iyi ben memnunum yani
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
iskandinav ülkeleri çok soğuktur fakat norveç, danimarka ve isveç bence eğitim açısından da yaşam kalitesi açısından da harika ülkeler. ben sana daha önce danimarkaya gittiğimi yazmıştım, bilgi vermiştim zaten. ben kesinlikle öneririm iskandinav ülkelerini. norveçi de gördüm danimarkadayken...bir de stockholmde bulundum...ben fazlasıyla beğendim oraları :)
ve bu yoruma katılıyorum. insanları sıcakkanlı... hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadım insanların yaklaşımları açısından ben... ama maddiyat önemliyse düşünmen lazım tabi. çünkü iskandinav ülkeleri gerçekten pahalı...
evet guzeller ama maddiyatta cok önemli benim icin oyuzden heryeri tercih edemiyorum malesefBizim okulumuzda da comenius+erasmus oldu İtalyaya giden arkadaşlarım cok pahalı bir yer oldugunu şehir çok güzel ama insanları Türkleri pek sevmiyor sürekli abur cubur yeniyor ev yemegi pek yok dedi aslında en rahat edecegin yer Almanya çünkü çok fazla Türk var Hollanda da güzelmiş ama en çok övgü duyulan şehir Danimarka ama ben kazanırsam istedigim ünv ile Almanya anlasmalı zaten orayı yazarım ins :)
evet guzeller ama maddiyatta cok önemli benim icin oyuzden heryeri tercih edemiyorum malesef
italyanlarin turklerini sevmediğini ilk defa sizden duyuyorum cok sasirdim
Maddiyat önemli olmasa italyayi tercih ederdim kesinlikle :) almanyayi hic dusunmuyorum somut kesin bi sebebi yok ama hic orada okumak cekici gelmiyo :/
Ya gerçekten mi ozaman baya zor biseyozel bi universiteden erasmusa katılmak daha kolaymis diye duydum oylemi ?
Sanmıyorum canım. İşte sıralamaya koyuyorlar öğrenciler, haliyle hangi okulda daha fazla başarılı öğrenci varsa orada ihtimal daha düşük oluyor. Bir de mesela benim okulumda erasmus okulu uzatıyor. Oradan alınan dersleri saymıyorlar
Cok zor biseymis ozaman ya hayal kirikligina ugradim suan
Kulaga cok hos geldi 😸 gezme acisindan pek uygun olmamasi disinda cok guzelmis , suan telefondan giriyorum bilgisayardan girince size ozelden bi soru sormak istiyorum mümkünse :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?