Yurtdısında yasayan yada gıden?

Bende turklere benzedikleri icin istemistim 😸
Insanlari sicak samimi eglenceli olsun..
Iskandinav ulkeleri cok soguk ve issiz geliyo kulaga hic eglenceli gelmiyo ama tabi daha once bulunmadim oralarda bilemiyorum oyuzden..
Cek cumhuriyeti nasıl peki aciklayabilirmisiniz ? :) insanlari egitimi ve maddiyat acisindan

Kulaga cok hos geldi 😸 gezme acisindan pek uygun olmamasi disinda cok guzelmis , suan telefondan giriyorum bilgisayardan girince size ozelden bi soru sormak istiyorum mümkünse :))

polonyayi bende dusunmustum hele polonyalilarin türkleri cok sevdigini duyunca:) ama oraya gidince mecbur lehce ogrenmem gerekecek ve ogrenmek istedigim farkli onca dil varken bide ona vakit, enerji ayiramam sanirim. Bu yuzden vazgectim :/

Okulun erasmusla anlasmali oldugu ulkelerde tercihimi etkiliycek buyuzden simdiden bilgi edinmek istedim :) 4 yakin ortalama dedigimiz cok mu yuksek oluyo ? (Kusura bakmayin bu konuda hicbi bilgim yok )

Çek cumhuriyeti vs avrupanın en kötü ülkelerinden biri. Yolları çok engebeliydi. Arabayla gittiğimde midem bulanmıştı. Çok pahalı değildi diye hatırlıyorum. İnsanları klasik slav insanları sarışın erkekleri aşırı uzun ve zayıf. YYardımseverler ama biraz soğuklardır. Eğitim için gideceksen Türkiye'den daha üstün yerlere gitmelisin. Ben norveçi araştırmanı öneririm.

Ben danimarkada yasiyorum 3 yildir burdayim evlenip geldim ama suan bende burda okuyorum gercekten universite egitimi falan cok iyi buranin insanlaradi cok iyi fasist olanlari var ama o kadar cok degil nadir sayilir.. Cok guzel bir ulke cok pahali bir ulke ayrica :) insanlari cok sicakkanli burda dili yeni ogrenmeme ragmen dil bildigim zamanlar biri yolda bise dese anlamadigimi ifade ettigim halde oyle alayci gozlerle bakmiyolar bizim turklerin aile yasantisini dilini dinini Merak eden bir ulke yani turk almanyada ne kadar cok varsa gercekten burdada var yani demem o ki burayi da tercih edebilirsin cok guzel bi yer egitimide cok iyi ben memnunum yani

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Okulun erasmusla anlasmali oldugu ulkelerde tercihimi etkiliycek buyuzden simdiden bilgi edinmek istedim :) 4 yakin ortalama dedigimiz cok mu yuksek oluyo ? (Kusura bakmayin bu konuda hicbi bilgim yok )

Dört en yüksek not ortalaması, işte ona yakın alıyorlar erasmusta da. Ama mesela bi arkadaşım daha düşük bi üniversitede. Ona 2.5 ortalamayla çıktı erasmus. Dediğim gibi iyi üniversitelerde erasmusa gitmek için çok daha iyi bir ortalama yapman gerekiyor:)

Guzelmis gercekten ama benim icin maddiyatta onemli malesef :/

Ya gerçekten mi ozaman baya zor bisey ozel bi universiteden erasmusa katılmak daha kolaymis diye duydum oylemi ?

Guzelmis gercekten ama benim icin maddiyatta onemli malesef :/

O zaman sana burasi biraz zor gelebilir.. Benim kuzenim Ozel universite kazanip viyanada okumak icin basvurmustu bi kac yil Once ve suan viyanada okuyor orda ordan cok memnun pek fazla gorusemiyorum ama ailesinden duydugum kadriyla cok sevmis orayi ve guzel bi yermis okulundanda cok mennunmus

iskandinav ülkeleri çok soğuktur fakat norveç, danimarka ve isveç bence eğitim açısından da yaşam kalitesi açısından da harika ülkeler. ben sana daha önce danimarkaya gittiğimi yazmıştım, bilgi vermiştim zaten. ben kesinlikle öneririm iskandinav ülkelerini. norveçi de gördüm danimarkadayken...bir de stockholmde bulundum...ben fazlasıyla beğendim oraları :)

ve bu yoruma katılıyorum. insanları sıcakkanlı... hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadım insanların yaklaşımları açısından ben... ama maddiyat önemliyse düşünmen lazım tabi. çünkü iskandinav ülkeleri gerçekten pahalı...

Evet gercekten oyle pahali isvecte gercekten iyi ve guzel bi yer ama egitimi olarak tam bir bilgim Yok..

Bizim okulumuzda da comenius+erasmus oldu İtalyaya giden arkadaşlarım cok pahalı bir yer oldugunu şehir çok güzel ama insanları Türkleri pek sevmiyor sürekli abur cubur yeniyor ev yemegi pek yok dedi aslında en rahat edecegin yer Almanya çünkü çok fazla Türk var Hollanda da güzelmiş ama en çok övgü duyulan şehir Danimarka ama ben kazanırsam istedigim ünv ile Almanya anlasmalı zaten orayı yazarım ins :)

evet guzeller ama maddiyatta cok önemli benim icin oyuzden heryeri tercih edemiyorum malesef
italyanlarin turklerini sevmediğini ilk defa sizden duyuyorum cok sasirdim
Maddiyat önemli olmasa italyayi tercih ederdim kesinlikle :) almanyayi hic dusunmuyorum somut kesin bi sebebi yok ama hic orada okumak cekici gelmiyo :/

Evet bende şaşırdım ama arkadaşlarımın dedigi kadarıyla biliyorum belki gittikleri yerde öyle olabilir :/
Hatta biz hediye istemiştik alamamışlardı kendilerine bile sadece ufak şeyler almışlar..İçinden gelmiyor demekki ama iyice düşün canım erasmusa giden ögrencilerin toplandıgı karşılaştırdıkları forumlar var göz at derim

Ya gerçekten mi ozaman baya zor bisey ozel bi universiteden erasmusa katılmak daha kolaymis diye duydum oylemi ?

Sanmıyorum canım. İşte sıralamaya koyuyorlar öğrenciler, haliyle hangi okulda daha fazla başarılı öğrenci varsa orada ihtimal daha düşük oluyor. Bir de mesela benim okulumda erasmus okulu uzatıyor. Oradan alınan dersleri saymıyorlar

çek konusnda diğer arkadaşa katılıyorum.Ben prag'a gittim.Küçük eski bir ortaçağ şehri gibi.Tarihi bir doku.Turistik daha çok.Güzel aslında.Ne pahalı ne ucuz.Kapkaçın fazla olduğunu duymuştum.Diğer avr.ülkeleri kadar güvenli sayılmazmış.Yani gidebileceğin daha iyi yerler var.

Israrla almanya istemiyorsun.Ama medeniyet orda.Herşey daha iyi.Avusturya,Almanya benizyor birbirine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…