Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

BenimZorHayatim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
1.573
734
323
Yurtdısına (hangi ülke oldugu onemli degıl) gelin giden arkadaslar bu baslık altında yasadıgınız zorlukları sıkıntıları dertlerınızı anlatırmısınız. yasamınız suan ne durumda gelecekle ılgılı planlarınız ne yoksa nerden geldım buraya mı dıyorsunuz. yada yakınları tanıdıkları yurtdısına gıdenler olabılır gorup duyduklarını tecrübelerini paylasmak ısterlerse onlarada acık bu konu. paylasımlarınızı beklıyorum kızlar

vallahi bir arkadasım yurt dısına gitti..dil sorunundan tut oranın ortamından bile dertliydi alışamadı ilk baş aglaya aglaya telefon acmalar flan boşanıcam demeler ama sonra 2 eya 3 sene sonra bir alıştı..şimdi buraya gelmek istemiyooo :D

Dubai de yaşıyan bırı için geçerli bu sözler..Diğer arap emirliklerinde bu durum pek geçerli değil.:)Umarım sende ordasındır

bende varim kizlar isvicreye geldim,severek evlendim ama ailemi birakip geldigim icin cok pisman olmustum.simdi bi tane oglum oldu birazda olsa alistim nerdeyse 5sene olduuuuuuu.

ben de varım:kedi:,ama,benim durumum biraz farklı ben türkiyeye gelin geldimkaydirigubbakcemile,çok zor oldu:gitme:,kaç kez bunalıma girdimmafoldumben,dil bilmiyordum,tanıdığım yokmafoldumben,çok zor:gitme:,sonra bebeğim oldu biraz rahatladım:CüvCüv:,onunla zaman geçiriyordum,elbette eşim hep ilgi gösteriyorduopuyorumnanaktan,ama ben yine çok zor alıştım:1ninca:,inanırmısınız 6 yıldır evliğim ve hala kızılaya tek başına gidemıyorum:kedi:,traji-komik durum:sm_confused:

ah canım seni öyle ıyı anlıyorumki tamamıyla sana yabancı bır ulke hıc bılmedıgın bır dıl cat pat bılıyoda olsan bısı degısmıyo hıcbızaman orda doğan kadar ıyı konusamadıgın ıcın kendını hep ezık hıssedıyosun para refah falan hıkaye ınsanın en temel ozellığı konusmak onuda tam beceremeyınce konfor bıle ınsanı mutlu etmeye yetmiyo. aklı olan yapmasın evlenip yurtdısına falan gitmesin dogdugu ulkede kalsın. sonradan cok zorluk yalnızlık cekersınız yada kımsenız yok dıye esınızın aılesı sızı ezdıkce ezer benden soylemesei

canım aklı olan gitmesin kısmı biraz biliyorsun ki bizim elimizde olan bişey değil alın yazısı kader kısmet.. allah böyle yazdıysa sen değiştiremiyorsun.. yiyecek ekmeğin içecek suyun oradaysa gidiyorsun.. insan mutlu olmayı bildiği her ortamda huzur bulur bu türkiye de olabilir gurbette ben hep kendimi ya türkiyede olup çok mutsuz olsaydım diye teselli ettim şimdi geri döner misin türkiyeye deseler dönemem çünkü alıştım düzenimi kurdum orada herşeyi kendi emeğimle yaptım yani yaşadığım çevrenin bana verdiği insanlarıla arkadaş olma gibi bi hazır lüksüm olmadı arkadaşlarımı kendim seçtim kendim dil öğrendim evet belki zaman zaman marketten deterjan almaya gidip dil bilmediğim için çok alakasız şeylerle geri döndüm koyup market poşetini önüme saatlerce ağladım.. ama eşimin ailesi bana hiç bir gün yokluk hissettirmedi o getirdiğim alakasız şey evde o gün kesinlikle neşe kaynağı oldu hırsım için hep beni kutladılar bi gün kendi başıma dondurma aldım sanki bayram havası esti evde kaydirigubbakcemile3 bana hiç bir zaman bunun arkası yok ezelim tarzında davranış sergilenmedi tam aksi gözüm neye baktıysa benim oldu ilk zaman kendi başıma dışarı çıkıp yürüyüş yapamıyordum yapmamı gerktiren bi sağlık problemim vardı kayınbabam hergün benimle geldi bahçeye koşu bandı aldı yani ben allahın çok şanslı bi kuluydum belki de bilemem şimdi çok mutluyum eşimle eşimin ailesiyle kendi anamı babamı aratmamak için ellerinden geleni yaptılar..
benim yurt dışına gelin gidecek arkadaşlara tavsiyem sadece şu kesinlikle aman yurt dışı zenginlik para pul diyip gitmesinler kesinlikle karşılarındaki insanı çok iyi tanısınlar nedir nasıl yaşar ne gibi alışkanlıkları var çünkü en önemlisi burada eşlerimiz. çok arkadaş tanıyorum kayınvalidesigil başına taç yaptı ama kocası her gece barlarda diskolardaydı olmadı.. yani diyeceğim o ki buralarda biraz başka yetişiyo çocuklar onun için alışkanlıkları çok başka olabiliyo. 1.si size aşık olan biriyle 2.si aşık olduğunuz biriyle ve 3.sü sadece evelnmek mutlu olmak için gidin yurtdışına yani yurtdışına gittim çok altın taktılar çok paraları var diye değil türkiyede siz nasıl yazşıyorsanız bizde burada aynı öyle yaşıyoruz belki tek fark ezan sesini özlüyoruz sevdiklerimize haster kalıyoruz..ama şimdi onunda kolayı var internet var görüntülü konuşma varopuyorumnanaktan

ooofff amma yazdım umarım demek istediklerim anlaşılmıştır.. insan yeter ki mutlu olmak istesin heryerde mutlu olur.. ve tabi allahım kimseyi kötüyle karşılaştırmasın..:nazar:a.s.

Dubai de yaşıyan bırı için geçerli bu sözler..Diğer arap emirliklerinde bu durum pek geçerli değil.:)Umarım sende ordasındır

bende birlesikarap emirliklerindeyim ama dubai de deilim.zaten burasi kucuk memleket. sehirler ilceler arasi gibi. altinda araban olduktan sonra istedigin yere git gel yapabiliyorsun.
onemli olan esinle mutlulugun. eevinde huzurluysaysan disarisinin bir onemi yok. ben cok alistim buraya. sevmedigim tek seyi rutubet ve sicak.

bende yurtdisindayim ama gelin olarak degil ögrenci olarak geldim, burda benim gibi ögrenci olarak gelmis esimle tanistim evlendim.

yani biz ailecek gelmis olduk:))
zorluklari var evet ama insan yasadigi ortami neselendirince cekilir yasanilir hale geliyor. ögrenciyken sevmiyordum ama evlenince daha rahat ettim.
Allah herkesin yardimcisi olsun. farkli bir kültüre alismak kolay degil kesinlikle.

bende yurt disina gelin gidenlerdenim , valla ilk bir yil alismakta cok zorlandim dil sorunu vardi birde turkiyede dogup buyuyen bir kisiyle burada dogup buyuyen arasinda çooook farklar var! anlasmakta çogu zaman zorluk cekebiliyorsunuz.. simdi 4.5 sene oldu tabi alistik artik çok sukur.. izne gelince evimizi yuvamizi ozler olduk dolayisiyla ,ama Turkiye cennet bence degerini iyi bilinyerimsenibenalkisalkisalkisnaniknanik

ne guzel bir konuymus bu bende evlenip yurtdisina geldim(amerika) hic te oyle filmlerdeki gibi macera dolu bir yer degilmis nerdeyse 4 sene oldu geleli hala dil sorununu cozemedim oglum var allahtan onunla ilgileniyorum yoksa butun gun kafayi yerdim ha buraya alistim ama ben turkiyeyi ailemi arkadaslarimi cok ozledim alin yazisi bu ama simdiki aklim olsa kesinlikle evlenip buraya gelmezdim esim icin demiyorum onu cok seviyorum ama ben burda cok yalnizim 4 senedir bir tane arkadasim yok ben kafayi yemiyim de kim yesim

Bende 2005 senesinde Almanyaya gelin geldim kizlar,yazdiklarinizin hepsini okudum ve ayni sikintilari bende yasadim,tabi en kötüsü de Dil problemiydi.Ama onu da astiktan sonra suan pek bi sikayet edecegim konu kalmadi aslinda,ailemden uzak olmak ve Almanyanin gri havasi disindakaydirigubbakcemile4Yurt disinda yasamak zorunda kalan arkadaslara benim tavsiyemde hemen orada konusulan dili ögrenmeleri olur,onu becerebildikten sonra diger hepsi de corap sökügü gibi arkasindan gelir...basarilar

ben memnunum burdan ozellikle arkadaslar acisindan .. Cok guzel dostluklar kurduk izmirde ilkokuldan liseye kadar okudugum dost! Larimla bile bu frekansi yakalayamamistik. Peki gelin gittiginiz yere iner inmez ne dediniz kendinize :) ben burasi cok guzel kokuyor demistim havasi fln.. Sonra ogrendimki araplarin kokusuymus :d buhuru elbiselerinin altina tutuyolar gun boyu mis gibi kokuyor.. Aksine temiz insanlar soforlerimize dikkat ediyorumda elbiseler bembeyaz utulu;sakal jilet gibi tertemiz (boyayla sakal bitimine cizgi cektiriyolar duzgun dursun diye) hepsi buhur yada parfum kokuyor . Buranin kokusunu sevdim ben ya siz?

ay bu buhur kokusuna bende bayılıyorum. Hatta evımdede kullanıyorum. Ozellıkle cuma gunlerı ve evde agır kokulu yemek pısınce mutlaka yakarım hemen.

Arkadaslar bende yaklasik 1,5 yildir cek cumhuriyetinde yasiyorum . esim cek .. Biraz cat pat konusmayi ogredim denebilir ama cok zor . Geldigim gunden beri agliyorum. Esimi cok seviyorum ama buranin yasam sartlari bizi hep kavgaya surukluyor.. Ne kizlarina ne alkolune ne eglencelerine ne espiri anlayislarina alisabildim.. Para kesinlikle huzur getirmiyor.. Su an bile esim bahcede arkadaslariyla iciyor her ne kadar erkek erkegede olsa, ben evde agliyorum.. Esimin ailesiyle cok yakiniz, ben 1,5 senedir burda olmama ragmen esimin annesinin mutfagindan 1 bardak su almis insan degilimdir.. arda gidip yaninda oturuyorum ama salak salak birbirimize bakmaktan baska bisi yapmadigimizdan gitmek bile istemiyorum.Simdi esimin kardesinin kiz arkadasi burda yasamaya basladi sabah kalkinca camdan bakip kahkahalar esliginde o kizla esimin annesinin muhabbetleri canimi gercekten skiyor.. Kendimi her gecen gun daha cok buraya ait hissettmem gerekirken ben hep nerden geldim buraya demeye basladim.. Ve su an, ramazanin ilk guu sanki esim bana inat kor kutuk sarhos.. Her ne kadar ileri goruslu biri olsanizda aradaki kultur farki hicbir zaman kapanmiyor.. Kendimi sonu olmayan mutsuz bir seyehatte gibi hissediyorum..

Son düzenleme:
ne guzel bir konuymus bu bende evlenip yurtdisina geldim(amerika) hic te oyle filmlerdeki gibi macera dolu bir yer degilmis nerdeyse 4 sene oldu geleli hala dil sorununu cozemedim oglum var allahtan onunla ilgileniyorum yoksa butun gun kafayi yerdim ha buraya alistim ama ben turkiyeyi ailemi arkadaslarimi cok ozledim alin yazisi bu ama simdiki aklim olsa kesinlikle evlenip buraya gelmezdim esim icin demiyorum onu cok seviyorum ama ben burda cok yalnizim 4 senedir bir tane arkadasim yok ben kafayi yemiyim de kim yesim

Aynen oyle kafayi yememek mumkun degil.. Bende yanlizim ustelik esim yabanci ingilizce anlasiyoruz ama cek cumhuriyetinde yasiyoruz dolayisiyla dis dunyayla baglantim yok.. Sagir ve dilsizim.. Surekli ayni kisiden es arkadas aile hersey olarak ilgi bekliyorsun.. oda olmayinca bir arada deliriyorsun.. Bende simdiki aklim olsa 1,5 sene onceki gelezdim buraya.. Bende esimi cok seviyorum ama haytta ask sadece huzur getirmiyormus.. Cok kalabalik arkadas ortamim vardi universite ogrencisiydim biraktim ve buraya geldim simdi tek kelime soylicek kimsem yok.. Aglamak bile rahatlatmiyor ne yapacagimi bende bilmiyorum..:uhm::uhm:

selamlar kizlar hepinizin yazdiklarinizi okudum bende 24 senedir almanyada yasiyorum gelin olarak geldim ilk zamanlar gercekten cok zorluklar cektim fakat calismaya basladiktan sonra kendime daha fazla güvenmeye basladim fakat sorarsaniz burayi seviyormuyum hayir sevmedim sevemedim burda yasiyorum kurulmus bir düzenim var iki tane evladim var allah bagislarsa gözünü sevdigim türkiyeme her gittigimde geri gelmek istemiyorum gelmek zorunda oldugumu biliyorum ben burada yasiyorum evlatlarim burada ve burada calisiyorum yasamim burada devam ediyor devamli rabbime dua ediyorum insallah bir kötülük olmadan bizlere esimle beraber tükiyede yasamayi nasip etsin diye hayirlisiyla

Aynen oyle kafayi yememek mumkun degil.. Bende yanlizim ustelik esim yabanci ingilizce anlasiyoruz ama cek cumhuriyetinde yasiyoruz dolayisiyla dis dunyayla baglantim yok.. Sagir ve dilsizim.. Surekli ayni kisiden es arkadas aile hersey olarak ilgi bekliyorsun.. oda olmayinca bir arada deliriyorsun.. Bende simdiki aklim olsa 1,5 sene onceki gelezdim buraya.. Bende esimi cok seviyorum ama haytta ask sadece huzur getirmiyormus.. Cok kalabalik arkadas ortamim vardi universite ogrencisiydim biraktim ve buraya geldim simdi tek kelime soylicek kimsem yok.. Aglamak bile rahatlatmiyor ne yapacagimi bende bilmiyorum..:uhm::uhm:

canim sabret rabbim sabrini verir insallah kolay degil mutluysan dayanmaya deger bence bende 24 senedir burdayimopuyorumnanaktan

canim sabret rabbim sabrini verir insallah kolay degil mutluysan dayanmaya deger bence bende 24 senedir burdayimopuyorumnanaktan

Mutlu olup olmadigimi bilmiyorum ki.. Esimi seviyorum oda beni seviyor biliyorum ama kultur farkliliklari yuzunden cok fazla tartisiyoruz.. Ustelik konusabilgidim tek insan buda oyken. Sacma belki ama onn arkadaslariyla kahkalar icinde sohbet etmesi bile beni cok uzmeye yetiyor.. Çok üzgünüm çoook

Back
X