- Konu Sahibi BenimZorHayatim
Selam kızlar bende Almanyaya yeni geldim sizin yaşadıklarınızın aynısı yaşıyorum.Hatta bugün tramvayda eşimle yol tarifi konuşurken "3 ergen bebe kıs kıs gülüyorlar ve Türkler Açıkta birşeymi var gülüyorsunuz hayırdır dedim" Artık.Şükür eşimle çok çok ama mutluyum fakat çevre??? Türkiye gibi olmuyor ve Türkiye'nin insanları ile Almanya'nın Türkleri bir değil...Olamazda Kendilerini bir bok sanıyorlar... Şakaları bile değişik ithal gelin ithal damat dedelerinin hangi şartlarda geldiklerini unutuyorlar.Hala 90 ların çağını yaşıyorlar en basit örneği komik gelcek belki ama düğünlerinde gelinin anası 1 bilezik taktı adeti gülermisin ağlarmısın... En iyisi bile havalı içlerinde istemsiz bir kibir var neye dayanarak yapıyorlar bilmiyorum ama ciddiyim var örneğin."Türkiyedekilerin parası yok ama bizden lüks yaşıyorlar"aşırı kıskançlar

Aralarına almama nedenide zaten bizim görmüş olduğumuz görgü... Onlarda bunu kabul ediyor Türkiyedeki Türkler daha modern yaşadığını bu halbuki Para ile olcak bişey değil bunu algılayamıyorlar.Paranın herşey olmadığını Türkiyedeki Türkler bundan kaç yıl önce çözdü fakat burdakiler el bebek gül bebek büyüdükleri için şımarık bebeler anlamıyorlar.Biz varlığı yokluğu Türkiyede yaşadığımız için daha çabuk olgunlaşıyoruz.İnsanın aldığı okuldaki eğitimler değil aileden ve çevreden aldığı eğitim (arkadaşlıklar eş vs) bu konuda çok önemli Burda 1 euronun hesabını arkadaşın yapar fakat türkiyede yapmaz Birgün gelir sen ona Birgün gelir o sana ısmarlar herzaman olamamak kaydıyla.İnanırmısınız bir Alman eşime"Türkiyedeki Türklerle Almanyadaki Türkler bir değil" dediğine şahit oldum. DÜŞÜNÜN BU AYRIMI ONLAR BİLE YAPIYORSA varın siz düşünün ve Türkiyeden gelen yeni gençler burada doğup büyüyenlerden daha önde hırslı azimli oluyorlar bunun nedeni bizim Türkiyede çektiğimiz zorluk e tabii buradaki bebeler görüyor kıskanıyor ve Almanlar da Türkiyeden gelmiş 3 yıl olmuş Ahmet herşeyi başardı eeeee sen burda büyüdün ne yapıyorsuna kadar gidiyor... Ha bu arada bu mallar soğuk durmayı kendilerinde bir bok sanıyorlar.Aslında dışarıdan ne kadar itici durduklarını bi bilseler.Sizde ona göre ezikleyin neyse kafa şişirdim. İnşallah bizim Türkiyedeki Türkleri TÜRKİYEYE gittiklerinde daha çok kazıklarlar amin