Yurtta disiplin cezası alıyorum lütfen yardım edin.

Tulpar16

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2018
340
454
53
28
Merhaba
Devlet yurdunda kalıyorum, binada bir yangın merdiveni var açık alanda değil bina içinde. Arkadaşlarım hep orda sigara içerler, hava soğuk olduğu için ben de orda içeyim bari dedim ve güvenlik devriye atıyormuş yakaladı beni. Birkaç gün sonra memur yanına çağırıp “Kınama cezası vericez, aileni arayacağız, üniversitene haber vereceğiz.” dedi. Ben mevzuatı detaylı okudum sigara içme cezası, uyarı cezasına denk geliyor. Ailemi arayamazsınız ben reşitim dediğimde “Reşitsin diye her şeyi yapabileceğini mi sanıyorsun.” diye bir cevap verdi.

Bugün tekrar başka bir memur çağırdı ifadeni alıcam işim uzun senle deyip geri gönderdi. Sorun şu ki ifademe ne yazacağımı bilmiyorum, muhtemelen önceki memur beni korkutmaya çalıştı ama korkutmak olsa amacı neden ifade vereyim? Yani ifademe yazacağım şey ne olmalı? Mevzuatta uyarı cezası almam gerekiyor ama kınama cezası verirler mi?

mevzuatta uyarı ise uyarı verilir, o da daha önce suçun olmadığından bir alt ceza verilerek silinir.
dikleşme, terslenme çünkü bir kural ihlali yapmışsın.
savunmanda "o gün hastaydım dışarı çıkamadım vs. yaptığımın yanlış olduğunu bilmiyordum, tekrarlamıycam" falan dersin.
gerçekten bir daha da yapma.

Bende yurtta kalmistim ama kolej yurduydu. Buna ragmen kati kurallari vardi ve surekli disiplin ile korkutuyolardi bizi cidden

Yani sorun sigara icmen mi? Icmemen gereken yerde icmen mi? Ulkede katiller kol
Sallayip geziyor, sigara icmen bu kadar onemli olmasa gerek

Mevzuat neyse o ceza verilir. Hatta ilk disiplin kaydınız ise cezanın bir altı verilir. Ama pişmanlığınızı belli edecek cümleler kurun.
Sonuçta yangın merdivenlerinin kullanış amacı bu değil. Şahsen bahçeye çıkamıyorsam içmem.

Vay bee ben yurtta kalırken (nerdeyse 20 sene öncesi) asansörün önüne sandalye atıp kahve sigara içtiğimi bilirim, artık yangın merdiveni bile yasak öyle mi… eğer yaptığın gerçekten suçsa özür dile, hava soğuktu hastaydım ya da banyo yapmıştım çıkamadım dışarıya, tekrarlamayacağıma söz veriyorum gibi bir şey söyle. Vukuatlı biri değilsen affediyorlar.

ifade alacağını söyledi ifadeye ne yazmam gerekiyor onu bilmiyorum ilk defa ifade vericem (

ifadeye ne yazayım

idarenin bir üst cezayı ve bir alt cezayı verme hakkı vardır yani uyarı gerektirse bile senin davranışların falan kınamaya gidebilir ona dikkat et
ifadeni düzgün yaz ifade alan memurla atışma müdür görüşmek isterse uygun bir dille tekrarlamayacağını falan söyle
kınama cezası okula ya da aileye bildirilmez o yurttan atılma cezasıdır bildirilen kınamayı da il müdürü onaylar genelde de onaylamaz yurda yollar uyarı cezası verdirir
sen şu an idareyle güzel anlaşmaya bak çok bi ceza çıkmaz oradan

ifadeye ne yazayım
İşte benim yoruma yazdığım mazeretleri sırala. Hastaydım, iyi gelir diye duş almıştım, hava soğuk olduğu için çıkamadım dışarı ve bu yanlış hareketi yapmak zorunda kaldım. Bir daha kesinlikle tekrarlamayacağım. Tekrarı halinde her türlü cezaya razı olarak affımı talep ediyorum. Bunları yaz

Üniversiteden mezun olalı 22 yıl oldu. Vardı galiba benimde öyle bir cezam. Tam sebebini hatırlamıyorum bile. Galiba içeri kaçak öğrenci soktum diye ceza almıştım 20 yıllık devlet memuruyum Hayatım da hiçbir etkisi yok. Varsa da ben bilmiyorum

Benim bir arkadaşımda içeri arkadaşını sokmak isterken yakalanmış. Kız hüngür hündür ağlamış kıza üzülmüşler hiç işlem yapmamışlar. Ama zaten arkadaşı yurda girmemiş bile

Saygılı bir şekilde ifadeni yaz. Ne olursa olsun kimse seni ailenle tehdit edemez. Memuru cimere yaz. Bunu bir erkek öğrenciye yapamaz ama kadın olduğun için üstünlük kurmaya çalışıyor. Sakın geri adım atma. Evet kuralı çiğnemişsin ama bunlar kim oluyor da sana parmak sallar gibi babana söylerim diyor? Zorbalar.

evet yazmayı düşünüyırum

geçmiş olsun
bula bula sizi bulmuş maalesef ki

yukarıda arkadaşlar cümleler kurmuşlar aynen bu şekilde tatlı tatlı durumunuzu bildirin affımı talep ediyorum diye bitirin

ifadeye ne yazayım
Mevzuatı bilmiyorum üniversite ve yurt deneyimim olmadı ama “o gün hastaydım dışarıya çıkamadığım için yangın merdivenlerine çıktım, yasak olduğunu bilmiyordum sorumsuzca davrandım üzgünüm” gibi bir şeyler yazar, ifadenizi alacak memura da mahcubiyetinizi hissettirirsiniz.

gittim memurun yanına ifademi yazmam için kağıt verdi. Yazmadan önce sordum önceki memur bana böyle söyledi kınama alacakmışım, ailemi arayacakmışsınız, okuluma haber verecekmişsiniz dedim. O da hayır öyle bir şey yok ben ilgileniyorum zaten disiplinle dedi. Ben istemsiz olarak ağlamaya başladım bunu bana neden yaptı mantıklı bi açıklama bulamıyorum sebebi nedir dedim. Kadın bile bile hakkı olmadan beni ezmişti çünkü. Memur da onun benimle bir sorunu var hatta kendiyle bir sorunu var bir daha bir sorun olursa benimle görüş, sen zaten çok aykırı biri değilsin çok uysalsın, bi problem olursa seninle ilgilenirim dedi. Yani korkutmak istese mantıksız çünkü cezayı yine alıyorum. Almasam derim: bu kadın beni korkuttu sadece ceza vermeyecek.

Ama yok ceza da aldım sadece uyarı cezası ve para cezası. Hakkımı aramak istiyorum ama nasıl bilmiyorum

Yuh artık konuyu ülkenin katillerine nasıl bağladınız? Yok hep dış minnahlardan oluyor bunlar

Özür dileyerek bir daha olmayacağını farkında olmadan yaptığınızı söyleyin kibar olun öyle dikleşmeyin. Okulda disiplin şart olduğu ve öğrencileri de bu düzene sokabilmek için bu tarz korkutmalar normal hatta olmalıda. Bende kütüphanede 5 saat çalıştığım gün dalgınlıkla kütüphanenin kitabıyla elimi kolumu sallayarak çıkmıştım tabi alarm öttü güvenlik hemen kimliğimi aldı fakülteme göndereceğini ve disiplin kurulunun toplanacağını söylemişti adfghjkl trajikomikti yani Tabi bi şey çıkmadı güvenliğe her ne kadar '' abi kafa mı kaldı bende alarm olduğunu bile bile kitapla niye çıkayım? '' desemde haklı olarak oda görevi gereği bildirmesi gerektiğini söyledi. Muhtemelen fakültele ki disiplin kurulu başkanları da anlamıştır hoş o sırada bölüm hocama bahsettim korkuyla biraz ağladım acımışta olabilirler Ama normal şeyler yani sizde dikkat edin tabi bina içinde olmamalı :)

Derslerim çok yoğun geçiyor stresliydim, hasta olunca da bir anlık hatayla yangın merdiveninde içtim. Yasak olduğunu bilmiyordum. Lütfen aileme söylemeyin babam öğrenirse okuldan alır çok zor durumda kalırım gençlik hatasıdır oldu işte falan filan… Ağlayın biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…