ifade alacağını söyledi ifadeye ne yazmam gerekiyor onu bilmiyorum ilk defa ifade vericemmevzuatta uyarı ise uyarı verilir, o da daha önce suçun olmadığından bir alt ceza verilerek silinir.
dikleşme, terslenme çünkü bir kural ihlali yapmışsın.
savunmanda "o gün hastaydım dışarı çıkamadım vs. yaptığımın yanlış olduğunu bilmiyordum, tekrarlamıycam" falan dersin.
gerçekten bir daha da yapma.
ifadeye ne yazayımVay bee ben yurtta kalırken (nerdeyse 20 sene öncesi) asansörün önüne sandalye atıp kahve sigara içtiğimi bilirim, artık yangın merdiveni bile yasak öyle mi… eğer yaptığın gerçekten suçsa özür dile, hava soğuktu hastaydım ya da banyo yapmıştım çıkamadım dışarıya, tekrarlamayacağıma söz veriyorum gibi bir şey söyle. Vukuatlı biri değilsen affediyorlar.
İşte benim yoruma yazdığım mazeretleri sırala. Hastaydım, iyi gelir diye duş almıştım, hava soğuk olduğu için çıkamadım dışarı ve bu yanlış hareketi yapmak zorunda kaldım. Bir daha kesinlikle tekrarlamayacağım. Tekrarı halinde her türlü cezaya razı olarak affımı talep ediyorum. Bunları yazifadeye ne yazayım
Üniversiteden mezun olalı 22 yıl oldu. Vardı galiba benimde öyle bir cezam. Tam sebebini hatırlamıyorum bile. Galiba içeri kaçak öğrenci soktum diye ceza almıştımMerhaba
Devlet yurdunda kalıyorum, binada bir yangın merdiveni var açık alanda değil bina içinde. Arkadaşlarım hep orda sigara içerler, hava soğuk olduğu için ben de orda içeyim bari dedim ve güvenlik devriye atıyormuş yakaladı beni. Birkaç gün sonra memur yanına çağırıp “Kınama cezası vericez, aileni arayacağız, üniversitene haber vereceğiz.” dedi. Ben mevzuatı detaylı okudum sigara içme cezası, uyarı cezasına denk geliyor. Ailemi arayamazsınız ben reşitim dediğimde “Reşitsin diye her şeyi yapabileceğini mi sanıyorsun.” diye bir cevap verdi.
Bugün tekrar başka bir memur çağırdı ifadeni alıcam işim uzun senle deyip geri gönderdi. Sorun şu ki ifademe ne yazacağımı bilmiyorum, muhtemelen önceki memur beni korkutmaya çalıştı ama korkutmak olsa amacı neden ifade vereyim? Yani ifademe yazacağım şey ne olmalı? Mevzuatta uyarı cezası almam gerekiyor ama kınama cezası verirler mi?
Benim bir arkadaşımda içeri arkadaşını sokmak isterken yakalanmış. Kız hüngür hündür ağlamış kıza üzülmüşler hiç işlem yapmamışlar. Ama zaten arkadaşı yurda girmemiş bileÜniversiteden mezun olalı 22 yıl oldu. Vardı galiba benimde öyle bir cezam. Tam sebebini hatırlamıyorum bile. Galiba içeri kaçak öğrenci soktum diye ceza almıştım20 yıllık devlet memuruyum Hayatım da hiçbir etkisi yok. Varsa da ben bilmiyorum
Başkaları da yapıyordu onlara bir şey denmediği için ben de içtim falan yazma yaniifadeye ne yazayım
evet yazmayı düşünüyırumSaygılı bir şekilde ifadeni yaz. Ne olursa olsun kimse seni ailenle tehdit edemez. Memuru cimere yaz. Bunu bir erkek öğrenciye yapamaz ama kadın olduğun için üstünlük kurmaya çalışıyor. Sakın geri adım atma. Evet kuralı çiğnemişsin ama bunlar kim oluyor da sana parmak sallar gibi babana söylerim diyor? Zorbalar.
Mevzuatı bilmiyorum üniversite ve yurt deneyimim olmadı ama “o gün hastaydım dışarıya çıkamadığım için yangın merdivenlerine çıktım, yasak olduğunu bilmiyordum sorumsuzca davrandım üzgünüm” gibi bir şeyler yazar, ifadenizi alacak memura da mahcubiyetinizi hissettirirsiniz.ifadeye ne yazayım
Yuh artık konuyu ülkenin katillerine nasıl bağladınız? Yok hep dış minnahlardan oluyor bunlarBende yurtta kalmistim ama kolej yurduydu. Buna ragmen kati kurallari vardi ve surekli disiplin ile korkutuyolardi bizi cidden
Yani sorun sigara icmen mi? Icmemen gereken yerde icmen mi? Ulkede katiller kol
Sallayip geziyor, sigara icmen bu kadar onemli olmasa gerek
Özür dileyerek bir daha olmayacağını farkında olmadan yaptığınızı söyleyin kibar olun öyle dikleşmeyin. Okulda disiplin şart olduğu ve öğrencileri de bu düzene sokabilmek için bu tarz korkutmalar normal hatta olmalıda. Bende kütüphanede 5 saat çalıştığım gün dalgınlıkla kütüphanenin kitabıyla elimi kolumu sallayarak çıkmıştım tabi alarm öttü güvenlik hemen kimliğimi aldı fakülteme göndereceğini ve disiplin kurulunun toplanacağını söylemişti adfghjkl trajikomikti yaniMerhaba
Devlet yurdunda kalıyorum, binada bir yangın merdiveni var açık alanda değil bina içinde. Arkadaşlarım hep orda sigara içerler, hava soğuk olduğu için ben de orda içeyim bari dedim ve güvenlik devriye atıyormuş yakaladı beni. Birkaç gün sonra memur yanına çağırıp “Kınama cezası vericez, aileni arayacağız, üniversitene haber vereceğiz.” dedi. Ben mevzuatı detaylı okudum sigara içme cezası, uyarı cezasına denk geliyor. Ailemi arayamazsınız ben reşitim dediğimde “Reşitsin diye her şeyi yapabileceğini mi sanıyorsun.” diye bir cevap verdi.
Bugün tekrar başka bir memur çağırdı ifadeni alıcam işim uzun senle deyip geri gönderdi. Sorun şu ki ifademe ne yazacağımı bilmiyorum, muhtemelen önceki memur beni korkutmaya çalıştı ama korkutmak olsa amacı neden ifade vereyim? Yani ifademe yazacağım şey ne olmalı? Mevzuatta uyarı cezası almam gerekiyor ama kınama cezası verirler mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?