Merhaba. Sigara içmelerde genelde sadece para cezası uygulanır. Aileye haber verme kınama tarzı şeyler olmaz. Uyarı cezası sicilinize işleyen bir ceza türü değildir devlet yurdunda . En kısa sürede vergi dairesine para cezasını ödeyip makbuzunu yurt idarenize teslim edebilirsiniz.gittim memurun yanına ifademi yazmam için kağıt verdi. Yazmadan önce sordum önceki memur bana böyle söyledi kınama alacakmışım, ailemi arayacakmışsınız, okuluma haber verecekmişsiniz dedim. O da hayır öyle bir şey yok ben ilgileniyorum zaten disiplinle dedi. Ben istemsiz olarak ağlamaya başladım bunu bana neden yaptı mantıklı bi açıklama bulamıyorum sebebi nedir dedim. Kadın bile bile hakkı olmadan beni ezmişti çünkü. Memur da onun benimle bir sorunu var hatta kendiyle bir sorunu var bir daha bir sorun olursa benimle görüş, sen zaten çok aykırı biri değilsin çok uysalsın, bi problem olursa seninle ilgilenirim dedi. Yani korkutmak istese mantıksız çünkü cezayı yine alıyorum. Almasam derim: bu kadın beni korkuttu sadece ceza vermeyecek.
Ama yok ceza da aldım sadece uyarı cezası ve para cezası. Hakkımı aramak istiyorum ama nasıl bilmiyorum
gittim memurun yanına ifademi yazmam için kağıt verdi. Yazmadan önce sordum önceki memur bana böyle söyledi kınama alacakmışım, ailemi arayacakmışsınız, okuluma haber verecekmişsiniz dedim. O da hayır öyle bir şey yok ben ilgileniyorum zaten disiplinle dedi. Ben istemsiz olarak ağlamaya başladım bunu bana neden yaptı mantıklı bi açıklama bulamıyorum sebebi nedir dedim. Kadın bile bile hakkı olmadan beni ezmişti çünkü. Memur da onun benimle bir sorunu var hatta kendiyle bir sorunu var bir daha bir sorun olursa benimle görüş, sen zaten çok aykırı biri değilsin çok uysalsın, bi problem olursa seninle ilgilenirim dedi. Yani korkutmak istese mantıksız çünkü cezayı yine alıyorum. Almasam derim: bu kadın beni korkuttu sadece ceza vermeyecek.
Ama yok ceza da aldım sadece uyarı cezası ve para cezası. Hakkımı aramak istiyorum ama nasıl bilmiyorum
Yani sigara icmiste disiplin alirmista siciline islenirmiste ilerde isini engellermisteYuh artık konuyu ülkenin katillerine nasıl bağladınız? Yok hep dış minnahlardan oluyor bunlar
Beni de vaktinde çok ezmişlerdi yurtta. O kekolar orda sıradan memur. Sen gidiyorsun tahsilli olacağın için çekemiyorlar hayat dersi verme çabasına giriyorlar galiba. Başka açıklama bulamıyorum. Ego tatmini malum, dünyanın sorunugittim memurun yanına ifademi yazmam için kağıt verdi. Yazmadan önce sordum önceki memur bana böyle söyledi kınama alacakmışım, ailemi arayacakmışsınız, okuluma haber verecekmişsiniz dedim. O da hayır öyle bir şey yok ben ilgileniyorum zaten disiplinle dedi. Ben istemsiz olarak ağlamaya başladım bunu bana neden yaptı mantıklı bi açıklama bulamıyorum sebebi nedir dedim. Kadın bile bile hakkı olmadan beni ezmişti çünkü. Memur da onun benimle bir sorunu var hatta kendiyle bir sorunu var bir daha bir sorun olursa benimle görüş, sen zaten çok aykırı biri değilsin çok uysalsın, bi problem olursa seninle ilgilenirim dedi. Yani korkutmak istese mantıksız çünkü cezayı yine alıyorum. Almasam derim: bu kadın beni korkuttu sadece ceza vermeyecek.
evet uyarı cezası almaya razıyım zaten burda bir sorun yok beni yanına çağıran ilk memur kınama alacağımı, ailemi arayacağını, okuluma haber vereceğini disiplin kurulunun toplanıp hakkımda karar alacağını falan söyledi yani bunlar yalan beni korkutmak için yaptı bugün yanına gittiğim memur bunların asla olmayacağını basit bi uyarı alacağımı ve il merkezine bile ulaşmadığını belki de affedileceğimi söyledi yani kadın yalan söylemiş ve öbür memur da onun kendiyle sorunu var dedi zaten yazdıklarımı okuyamıyor musunuz anlamadımNe hakkı? Kurallara aykırı bir şey yapmışsın yönetmeliği uygulamışlar?
Öğretmene bakın insanları nasıl kategorileştiriyorBeni de vaktinde çok ezmişlerdi yurtta. O kekolar orda sıradan memur. Sen gidiyorsun tahsilli olacağın için çekemiyorlar hayat dersi verme çabasına giriyorlar galiba. Başka açıklama bulamıyorum. Ego tatmini malum, dünyanın sorunu
Okuyamıyorum düzgün yaz biraz ya da kitap oku, bölük pörçük konuşur gibi yazıyorsun. Yurt görevlisi tipik yakaladığı öğrenciyi korkutma lafları işte nereye şikayet etmek istiyorsun böyle saçma bir şeyi anlamadım.evet uyarı cezası almaya razıyım zaten burda bir sorun yok beni yanına çağıran ilk memur kınama alacağımı, ailemi arayacağını, okuluma haber vereceğini disiplin kurulunun toplanıp hakkımda karar alacağını falan söyledi yani bunlar yalan beni korkutmak için yaptı bugün yanına gittiğim memur bunların asla olmayacağını basit bi uyarı alacağımı ve il merkezine bile ulaşmadığını belki de affedileceğimi söyledi yani kadın yalan söylemiş ve öbür memur da onun kendiyle sorunu var dedi zaten yazdıklarımı okuyamıyor musunuz anlamadım
Yangin merdiveninde sigara icerek ilkokul seviyesinde bi kafaniz oldugunu dusunup korkutmak istemis iste.Tek ayak cezasi da verecegim diyebilirdi.Yangin merdiveninde sigara icmek nedir yaevet uyarı cezası almaya razıyım zaten burda bir sorun yok beni yanına çağıran ilk memur kınama alacağımı, ailemi arayacağını, okuluma haber vereceğini disiplin kurulunun toplanıp hakkımda karar alacağını falan söyledi yani bunlar yalan beni korkutmak için yaptı bugün yanına gittiğim memur bunların asla olmayacağını basit bi uyarı alacağımı ve il merkezine bile ulaşmadığını belki de affedileceğimi söyledi yani kadın yalan söylemiş ve öbür memur da onun kendiyle sorunu var dedi zaten yazdıklarımı okuyamıyor musunuz anlamadım
Ah ah keşke ben de yurt günlerime geri dönebilsemMerhaba
Devlet yurdunda kalıyorum, binada bir yangın merdiveni var açık alanda değil bina içinde. Arkadaşlarım hep orda sigara içerler, hava soğuk olduğu için ben de orda içeyim bari dedim ve güvenlik devriye atıyormuş yakaladı beni. Birkaç gün sonra memur yanına çağırıp “Kınama cezası vericez, aileni arayacağız, üniversitene haber vereceğiz.” dedi. Ben mevzuatı detaylı okudum sigara içme cezası, uyarı cezasına denk geliyor. Ailemi arayamazsınız ben reşitim dediğimde “Reşitsin diye her şeyi yapabileceğini mi sanıyorsun.” diye bir cevap verdi.
Bugün tekrar başka bir memur çağırdı ifadeni alıcam işim uzun senle deyip geri gönderdi. Sorun şu ki ifademe ne yazacağımı bilmiyorum, muhtemelen önceki memur beni korkutmaya çalıştı ama korkutmak olsa amacı neden ifade vereyim? Yani ifademe yazacağım şey ne olmalı? Mevzuatta uyarı cezası almam gerekiyor ama kınama cezası verirler mi?
ablacım beynin mi yok yalan beyanlarla kimseyi korkutamaz ayrıca yazdığım bir şeyi okuyup anlayamıyorsan senin kitap okumaya ihtiyacın var. senden daha fazla kitap okuduğuma eminimOkuyamıyorum düzgün yaz biraz ya da kitap oku, bölük pörçük konuşur gibi yazıyorsun. Yurt görevlisi tipik yakaladığı öğrenciyi korkutma lafları işte nereye şikayet etmek istiyorsun böyle saçma bir şeyi
ya benim canımı sıkan durum beni ezmeye çalışması, ne hakla yalan yanlış bilgilerle beni korkutabilir ki? yaptığına diğer memur da şaşırdı takma onu dediBu arada “ilk” vukuat için her zaman sözlü veya yazılı uyarı verilir.
Kınama vs olamaz. Sıkma canını.
Öncelikle üslubunu takın, yurtta ağladığın gibi bir de benim avukatımın karşısında ağlatmıyım seni ufaklık. İkincisi sen daha kyk yurtlarında aileme söyleyecekler öhööö korkusuyla sigara içerken benim konumumu biliyor musun bakıyım da kitap yarışı yapıyorsun? Atıl yurttan acımam, hak eden kurallarına uygun kullanan geçsin. Hadi git kime şikayet ediyorsan et seni “korkutan” görevliyiablacım beynin mi yok yalan beyanlarla kimseyi korkutamaz ayrıca yazdığım bir şeyi okuyup anlayamıyorsan senin kitap okumaya ihtiyacın var. senden daha fazla kitap okuduğuma eminim
2. Memur işgüzarlık yapmış ayrıca size verdiği bilgiler iş ahlakına hiç uymuyor. Bu memura güvenip de hatanızı tekrar etmeyin derim..evet uyarı cezası almaya razıyım zaten burda bir sorun yok beni yanına çağıran ilk memur kınama alacağımı, ailemi arayacağını, okuluma haber vereceğini disiplin kurulunun toplanıp hakkımda karar alacağını falan söyledi yani bunlar yalan beni korkutmak için yaptı bugün yanına gittiğim memur bunların asla olmayacağını basit bi uyarı alacağımı ve il merkezine bile ulaşmadığını belki de affedileceğimi söyledi yani kadın yalan söylemiş ve öbür memur da onun kendiyle sorunu var dedi zaten yazdıklarımı okuyamıyor musunuz anlamadım
Sizi bu üslup va tavırla o yurtta fazla barındırmazlar.ablacım beynin mi yok yalan beyanlarla kimseyi korkutamaz ayrıca yazdığım bir şeyi okuyup anlayamıyorsan senin kitap okumaya ihtiyacın var. senden daha fazla kitap okuduğuma eminim
ilk memurun yaptığı iş ahlakına uyuyor mu? reşit birini sırf telefon numaraları elinde diye ailesini aramakla tehdit etmek. hatamı tabii ki tekrar etmeyeceğim buradaki kimse ilk memuru suçlu bulmamış bana çok saçma geliyor2. Memur işgüzarlık yapmış ayrıca size verdiği bilgiler iş ahlakına hiç uymuyor. Bu memura güvenip de hatanızı tekrar etmeyin derim..
Hanımefendi keko dediğiniz insanların hepsi enaz lisans mezunu KPSS ile atanan insanlar. Çoğu bende dahil mühendislik mezunu ülkemizin ekonomik şartlarından dolayı mecburen kamu diye çalışılan bir kurum. Hayat dersi vermeye çalışma gb bir çabada olmuyor bir kısım kurallara uymaya bir kısımda kuralları uygulatmakla yükümlü sadece.Beni de vaktinde çok ezmişlerdi yurtta. O kekolar orda sıradan memur. Sen gidiyorsun tahsilli olacağın için çekemiyorlar hayat dersi verme çabasına giriyorlar galiba. Başka açıklama bulamıyorum. Ego tatmini malum, dünyanın sorunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?