Yurtta kalmak

Yalnızlığı seven biri öğrenci yurdunda yaşamaya dayanabilir mi?


  • Ankete Katılan
    23
Evinden git, ben 4 yil gunde 2 saat gittim 2 saat geldim. Otobus+metrobus+otobus seklinde. Dersler de 8de basliyordu arada ogrenci evi denedim olmuyor, kalabalikla yasamak zor... Bir de yurt yemekleri yuzde yuz kilo aldiriyor
 

Teoride çok mantıklı aslında :)
Ama 3 gün üstüste 9da sonra geri kalan 2 gün geç başlama gibi bir olay yok. Daha program belli değil ama mesela pazartesi 9'da, salı 12'de, çarşamda yine 9'da vs.. başlama durumu olabilir. Yurda çıkmanın bir anlamı kalmaz öyle olursa.

Eğer programım bunu yapmaya uygun olursa çok iyi fikir. :)
 
Oyy tam benim gibi. Hatta daha kötüsü. Bütün yol çilesine rağmen yurtta kalmayı tercih etmediysen durum vahim olsa gerek :)

8'e ders koyanların da o minnak aklından öpüyorum
 
1 bucuk sene yani 3 donem yurtta kaldim 8 kisilik odada. Kyk yurdu idi. 4 fenci vardi ablalik yapacagiz ezecegiz diye sinir sistemimi çökerttiler yapmadiklari pislik etmedikleri laf kalmamisti sinir krizleri geçirdim. Sans isi aslinda. İyileri denk gelirse guzel bir ortam bile olabilir ozleyecegin anlarin olur. Fakat yalnizligi seviyorsan isin zor derim.

Ha bir de bunlar ikinci ogretimdi gece 3ten once yatmazlardi bende sabah 6da kalkardim 3 saatlik uykuyla. Bu da cabasi yani :)
 

O zaman dene yurt olayını,zaten aynı şehirdeymiş.En kötü toplar eşyalarını eve dönersin :)
 

Allah'ın sadist ruh hastaları. Yaşattığını yaşarsın, onlara ''ablalık'' edecek birisi de çıkar elbet.
Bu ikinci öğretim meselesi çok kolay ayarlanabilir aslında. Nedense yok yere eziyet ediyorlar insanlara. 3 saat uykuyla kaç gün dayanılabilir.
 
Yurtta kalmanızı şiddetle tavsiye ederim.Keşke o günlere geri dönebilsem.Üniversiteyi bitireli 10 yıl oldu neredeyse ve yurttaki oda arkadaşımla hala görüşüyoruz.
 
Ne güzel imrendim sana :) Uzun arkadaşlıklar çok daha kıymetli.

Yurt ortamında mutlu olmak biraz da kişiye bağlı.
Herkesle iyi geçinmek için pollyanna gibi olunursa mutlaka suistimal edenler çıkıyor ve üzülüyorsun.
kendimi koruyacağım diye kabuğuna çekilirsen soğuk damgası yiyor dışlanıyorsun.Belli bir mesafede ilişki kurmak hem senin hayata bakış açını değiştirir hem de belki ömür boyu devam edecek dostluklar kurmana vesile olur.
 

Bu dengeyi kurmak çok önemli. Eğer gidersem aklımda bulundurucam.
Bu arkadaşlıklar cezbediyor zaten beni. Yalnızca okulda görüşerek arada bir haftasonu gezmesine çıkarak kurulacak yakınlık değil bu. Birlikte yaşamak, komşu olmak çok farklı bir şey. :)
 
Ben bir hafta kalabilmiştim ailemde başka şehirdeydi mecbur ev tuttum
Yurt zor iş vesselam
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…