yürüme zamanı

nickminkenari

sıkı sıkı tutun
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2008
1.397
22
158
İstanbul
2009 ekim bebekleri artık yaşlarına girmek üzere peki yürüme işi ne alemde asya daha ellerini bırakıp ayakda bile dikilemiyo illa tutunucak.
yürüyen bebeklerimiz varsa ne yaptınızda yürüdü yada bişey yapmadan akışınamı bırakdınız.

canım benim oglum artık tamamen yürümeye basladı şükürler olsun maasallah sübhanallah diyeyim..9 bucuk aylıkken kısa da olsa duruyordu biyere tutunmadan sonraları ara ara kısa kısa adınlar attı ama şimdi tamamen yürüyor.ben yürüteç hiç kullanmadım evde sürekli oyun esnasında yürütüyordum aksamları da en az yarım saat disarda parkata yürütüyorduk babasıyla ellerinden tutup kaldırımları bilinçli bi şekilde cıkmaya basladıgını farkettik ve merdivenlere yaklastırdığımızda tak ayagını kaldırıp oradabn cıkılması gerektiğini bildiğini de..aslında cok bir caba sarfetmedik biz kendisi isteyince yürüyor daha dogrusu rabbim izin verince cok şükür !!!!! suanda neredeyse hiiç emeklemiyor ve odadan odaya yürüyebiliyor ve cok komik oluyorlar :)) maasallah diyeyi,m tekrardan:)) ama her bebek farklıdır kimisi bir cucuk yasında ancak taytay durabilir mesela benim kardeşim birbucuk yasında ancak yürüdü..kimisi de yasında yürürmüş .bebeğini ayaklarının üzerine bastırdıgında basıyorsa ve sen ellerinden tuttugunda durabiliyorsa elbette yürüyecektir ALLAHın izniyle..

Bizimkide 9,5 aylıkken cesaretlendi sıralarken bi anda ellerini bırakıp 3 adım atıp düştü. 1-2 hafta böyle gitti, sonra düşmeyip durmaya başladı şimdi 8-10 adım atabiliyor düşmeden. Ama odadan odaya gidemiyor henüz, mümkünse gitmesin de :) Özel bişiy yapmadık biz yürüsün diye hatta belim ağrıyo diye tutarak hiç yürütmedim nerdeyse. Yalnız bizim arkadaşın kızı bu 3-4 adımda 2 ay takıldı, yaşını geçti hala tam yürümüyo. Sanırım çocukla alakalı biraz
Bi de bu aralar ilgisi yön değiştirdi yürümekten çok tırmanmak istiyor. Koltukların en üst noktasına çıkıp poposunu dönüp inmeye çalışıyo, çokkk kommikk :asigim:

her bebeğin gelişimi farklı oluyor. bizimki 2 aydır koltuga tutunuyor geziyor yaklaşık 2 haftadır ellerini bırakıyor oylece duruyor. 1-2 gundur de ayakta alkış tutuyor maşallah :)) ama henuz yurume faaliyeti yok akışına bırakmak bence doğru olan gerekli olgunluğa erince yurumeye hazır olacak ve de yuruyecek inşallah yavrucaklarımız

emre 7,5-8 aylıktan beri sıralıyor ama yürümek hiç ilgisi çekmiyor süper hızlı emeklemek ve koltuk sandalye yerden yüksek herhangi bir şeye tırmanmak 1 numaralı zevki:))

Ben yürüteç kullandım.Ama süreklide çalıştırdım.Sizde iki elinden tutup her fırsatta yürütün bebeğinizi.KAsları sizin yürütmeniz sayenizde güçlenecek.Sonra tek el yürümeye başlayacak sonrada tamamen yürür.ama dediğm gibi sürekli yürütün,zaten keyfini aldıklarında sizin elinizden tutup yürümenin hevesleniyorlar.

asya her gelişimini biraz geç yaptı mesala döndüğünde 6.5 aylıkdı çok uğraştım dönsün diye o zamanı gelince kendi kendine yaptı şimdi de akşaları babasıyla günleride benimle sürekli elinden tutup yürütüyoruz. demekki zamanı gelince herşeyi yapıyolar bizim zorumuzla olmuyo

bora 5,5 aylık emekledi ve 7 aylıkken çok rahat sıralıyordu...8,5 aylıkken rahatça ellerini bıraktı,9 ayn sonunda bir-iki adım attı...ve 10 ay 4 günlükken yürümeye başladı...şu anda çok rahat yürüyor maşallah odadan odaya da rahat gidiyoruz ama bence de keşke gitmeseydi... o kadar kurcalanacak yer var ki ona göre :S şu anda en büyük zevki bir eşyayı bir odadan alıyor ve başka odaya götürüyor...bul bulabilirsen =))
hep çok hareketliydi hatta doğduğu günden beri,3 aylıkken dönebiliyordu...her çocuğun gelişimi kesinlikle farklıdır canım kesinlikle sorun etme ama bence de ellerinden tutup bol bol yürüt odaları gezdir...ilgisini birşeylere yönelt,zamanla kendisi isteyecektir...

babaannesine kaçıo 15 merdiven çıkıyo çok seviniyo kendi çıkıyo die bide tek ayakla çıkıyo çok şeker oluyo tek adımda hıop yukarda yürümeyi çok seviyo ama daha 3adım atıyo oturuyo korkuyo zamanla tamamne yürücek inşallah sürekli sıralıyo ellerinden tutup markete götürüyoz çok hoşuna gidiyor

bacım bizim kızlar tembel, şimdi nesibe de sıralıyo, biz babasıyla karar aldık, yürüsün diye zorlamıcaz. o ne zaman hazır olursa yürüyecek inş. cocukları şimdiden zorlamak yanlış bence, bırakalım herşey zamanla olsun.

benim kız da yeni yeni tay tay duruyo..tırmanamıyo henüz ama,koltuğa tutunup 1-2 kez sıralıyo

,kollarından tutunca yürüyo ama tek başına daha yürüyemiyo..ben de zorlamıyorum ne zman hazır olursa yürür..

Benim oğlumda sıralıyor aykta duruyor ama bir iki adım sonra hemen oturuyor yere.bende zorlamıyorum .ama ben ellerinde tutup yürütünce çığlık atıyo yürümek hoşuna gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…