Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Yürüme

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Elinden tutup yürütmeye erken başlayanların bebekleri erken yürüyor bence. Kendi haline bırakanlar biraz gecikebiliyor. Bol bol yürütün

Benimki 10 aylıkken başladı yürümeye, ama bebeğin kendini hazır hissetmesiyle alakalı bi durum sanırım. Arkadaşımın bebeği 14 aylık hala yürümüyor, biraz da tombik o yüzden sanırım

9 aylıkken tutunup ayağa kalkmaya başladı, adımlayıp yürümesi 1 yaş civarı oldu. Kuzenimin kızı 1,5 yaşını geçiyordu kalkıp yürüdüğünde. Şimdi ikisi de 3 yaşında. Aralarında hiçbir fark yok. Yani üç beş ay geç ya da erken yürümelerinin aslında hiçbir önemi olmadığını zamanla anlıyorsunuz. Bir gün hepsi evde tsunami etkisi yaratacak bücürler haline geliyorlar nihayetinde.

Kızlar bebeğiniz nezaman yürüdü .Benimki 13 aylık arada ayakta bi kaç saniye durabiliyor ama daha yürümedi.
Benimki 13 aylıkken bır kac saniye ayakta da durmuyordu.
14 aylıkken bir ıkı adım attı kendı kendine devamı gelmedi. 15 aylık olunca bı aksam eline bı oyuncak alıp kendi kendine yurumeye basladı.
Gec yurudu ya hıc dusup kalkmadan, profesyonelce yurudu. Hep onlari kafasında tasarlamış demek ki yavrum

Oo 20 ay nasıl endıselenmıssındir şimdi .
Annem beni de cok endişelendirmişti. Oğlum da hiç yürümüyor değildi tedbirli bir çocuktur o yüzden sanırım emeklemeyi tercih ediyordu. Mesela odanın içinde yürüyordu başka odaya gideceği zaman emekliyordu. Öyle bir anda da kalkıp yürümedi günden güne arttırdı ve yürürken de hiç düşmedi

Bebeğim 7,5 aylık iken koltuklara duvara tutunarak yürüyordu. 10 aylıkken kendi yürüdü.

Koltuklara tutunarak yürüyebilecegini öğretmem 1 hafta sürdü. Oyuncak koyuyordum koltuğun köşesine. Bacaklarını ilk günler ben ittirdim sonra kendi hareket etmeye başladı .
Yürümeye başlaması da şöyle oldu,
Bacaklarima sarılmasını sağladım ilk bir kaç gün sadece ayakta durdu. Sonra elime oyuncak aldım bacaklarimi bırakıp oyuncağı eline alıp ayakta duruyordu. Sonra bir adım geri gidip gel gel demeye başladım bir iki adım atmaya başlayınca güveni yerine geldi ve yurumeye başladı.

Çocuklar düşünce çok korkuyor güven vermek gerekiyor sonra herşey kendiliğinden gelişiyor.

Ve kilosu nasıl ? Tombik olunca yürümesi gecikebiliyor

Kızım 7 aylıkken emeklemeye 9 aylıkken tutunup kalkmaya 10 aylıkken de yürümeye basladi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…