Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Yürüme

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Kızım 14 aylık yürümüştü, ondan önce öyle emeklemesi falan da yoktu ama bir yürüdü pir yürüdü sanki 40 yıldır yürüyormuş gibi :) yeğenim 9 aylıktı yürüdüğünde düşmekten çarpmaktan her yeri morluk içindeydi. Erken yürümesi çokta iyi sayılmaz yani.

İlki 10 aylık ikincisi 10 ayı yarıladıgında. Ufaklık 13 aylık olacak her allahın gunu dusup bir yerini morartıyor, saglam yurusun da ıyı bu sekilde cok iyi bilinclı de degıl ne yapacagı belli olmuyor

Dusme derken gayet yuruyor ama mobilyalara da kafa goz dalıyor tam kafasının sol tarafını duzelttık bu aksamda sag tarafı morarttı

1 yaşında henüz yürümedi ,herşeye tırmanıyor, koltuklara tutunarak tay tay gidebiliyor. Ben de beklemedeyim bakalım ne zaman yürüyecek

Bu kadar erkenini duymus muydunuz bilmiyorum ama ben 8 aylık yürümüşüm ,doktor da benim icin yer cücesi acelen neydi diyip sevmis beni

benimkide 13 aylik desteksiz yuruyemiyor elindelinden tutup evin icinde gezdiriyorum
bazen hava iliksa bakkala gotururken falan disarda yurutuyorum
elinden tutup yuruyunce cok hoslarina gidiyor

17 aylık kizım hala yürümedi

Sıralıyor,koltuga tirmaniyor ama yürümedi henüz
Etraftan soranlar beni de bezdirdi bu aralar :/

Kızlar bebeğiniz nezaman yürüdü .Benimki 13 aylık arada ayakta bi kaç saniye durabiliyor ama daha yürümedi.
Cocukları karşılaştırmak akıllıca değil. Zamanı gelince yürür , yapar der bizim doktor:)
Benim kız 12 aylık kendi kendine durma çalısmaları yapmaya başladı. Aoyle yap boyle yap diyenlere aldirmadim. Doktorumuz o zamanini bilir zorlamayin demisti. Tam olarak 14 aylik yurudu. Kendi kendine durmaya basladiysa yurumesi yakindir diyebiliriz. O durumda sdece aferin, ne guzel durdu gb tesvik cumleleri kullaniyorduk o kadar.

E nasıl yapacağını göstermezsen kendi kendine öğrenmesi zaman alır yahu. :)

Oglum 15 aylıkken yurumustu ama gozlemledigim bisey var önceden yasını karşılarken yururmustu cocuklar simdi cogu daha geç yuruyor .

Bebeğini sakın yalnız bırakma
Tam keşfetme zamanı allah korusun

Benim kızım 16 aylıkken yürümeye başladı.Kızımın yürüme konusundaki ilk becerisi olduğu yerde ayağa kalkıp,kendi başına durmasıydı. Onu sağladıktan sonra yürüme daha rahat grçekleşiyormuş. Bence siz de onun egzersinizi yaptırın onu yaptıktan sonra gerisi rahat gelir. İlk yürümeye başladıklarında çok heyecanlı oluyorlar

Kızlar bebeğiniz nezaman yürüdü .Benimki 13 aylık arada ayakta bi kaç saniye durabiliyor ama daha yürümedi.
Oğlum 7 aylık sıralamaya başlamıştı kendini iyice garantiye aldı ve 9 aylıkken de yürümeye başladı
Böyle şeyler genetik oluyor bende 7 aylık yürümüşüm o kendini ne zaman hazır hissederse o zaman yürücek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…