Yürütemiyoruz.

Eşiniz ya narsist ya da aşağılık kompleksi var.
Uzaktan net teşhis koymak zor ama ruh sağlığının yerinde olmadığına eminim.
Bu iki sendromu biraz araştırın.
Her ikisiyle de başetmek zordur.
Narsistle geçinmek daha zordur ve
bu grup psikolojik tedaviye de yanaşmaz.
İki yol var ya ayrılacaksınız,
ya ciddi rest çekip,adam;
'aman beni terketme' diye tutuşursa
devam edeceksiniz.
Devam ederseniz,eşinizde hangi ruhsal bozukluğun olduğunu bilmeniz önemli.

Evet sağlam bi ters köşeyi hak ediyor ama nasıl yapılır nasıl yapmalıyım onu bilmiyorum. Alıp başımı gitsem, arkamı aramaz bile eminim. Nerdeydin de demez
Öylede bi arar ki
Evde yemegini bulasıgını ütüsünü yapan olmayınca cocugunu göremeyince ilk üc gün oh be dünya varmıs der dördüncü gün yeter cok uzadı geri dön diye yalvarır

Bana kaç kere eskiden adamlar ne haklıymış karılarını dövmekte demiştir.

Kötü bir şey dememiş aslında hanımefendi. Sadece sorgulamış...
Sende biliyorsun hiç bir evlilik muhteşem değil ama senin anlattıklarında çok üzücü şeyler.
Ben diğer konularını da biliyorum senin imtihanın da çok zor.
Ama senin dediğim tarzda şeyler de hoş şeyler değil...
Eşinle bu durumu konuştun mu ? Yani senin gibi rahatsızlığı olan bir kadına ,anlayışlı davranması şart.

Evlenmeden önce böyle değildi diyorsunuz ama insanın kişiliğinin böyle evrim geçirmesi mümkün değil.
Ya adam kendini çok iyi gizledi (narsistler,ilişkinin başında hayranlık uyandırır) ya da ruhunun derinliklerinde olan bozukluğun ortaya çıkmasında,sizin de etkiniz ve payınız oldu.

Doğru diyosn
Ona derken ondan beter oldum
Bemdeki iyi yanlarımı aldı götürdü
Şimdi belki ondan daha kötüyüm
Aslında mesleğim var
Umrumda da değil ona ne olacağı ya da bana
Ama artık öyle değil işte
O iyi anlamda bem de kötü anlamda çok değiştik..
İyi bir baba ve iyiye benzeyen bi eş oldu
Hal böyleyken kızıma kıyamıyorum
Kızgınlıklarımı kırgınlıklarımı ondan bu şekilde çıkarıyorum..
O yaptıklarının cezasını böyle çekiyor
Bana da mutsuzluğu ve evden kaçışıyla cezamı çektiriyor..
Terapi görür mü işi bilmiyorum
Kavgamız gürültümüz yok ama soğukluk çok fazla
Kızımızla birlikteyken ikimiz de kendimixden geçiyorux ama başbaşa kalmışken biz olamıyoruz

bence daha fazla bu şartlarda devam etme yürümediği çok aşikar yazık günah boşa geçen zaman

Bazısıda parayı bulunca değişiyor
Bi arkadasım eşiyle eşinin maddi durumu değişince buldumcuk delisi olması ve narsist ruhunun ortaya cıkması sonucu böyle olmus ayrılmıslardı
Arkadasın eşide iş değiştirmiş karakteri tam oturmamıssa demekki

der tabiki- yaparda. hele sen suyuna gitme bakalim catir catir döverde.
eee adam diyor, nikahi bende, cocukda var, maddi acidan fazla uzaklara acilamaz- ver kirbaci.
acizlik buna denir.
ben bu tip varliklarin normale dönecegine inanmiyorum.

Reactions: 000
Kişilik bozukluğu olan insanları başkası da teşhis temesi gerekmez mi? Eşim sanıyorumki bi bana karşı böyle, ailem e inanılmaz iyi saygılı. Benimle psikolojik oyun oynuyor sanırım

Benim direk hissettiğim aslında sizi değilde size karşı kendini ezik görmesii ve sizi aşağılayarak kendini motive etmesi.. Psikolojik baskı uyguluyor bir nevi.. Bir insan kıskançlığından hasedinden karşısındakini dinlemez, itip kakar ,önemsemiyor gibi davranır bunlar yaşanıyor çünkü.. Eşinizin ciddi manada bence özgüvensizlik derdi var ve sizinle bunu bastırmaya çalışıyor... Hani kendini bir şey sanma ancak ben çekerim seni havası vermeye çalışıyor olabilir..

Çalışıyorum, aslında ben ondan bekliyorum boşanalım demesini. Kendi talep etsin, ben ona defalarca dedim, saçmalama dedi.
O deyince ne değişecek mesela ? Neden onu bekliyorsunuz ki ?
Bakın siz bence hala bir umut bekliyorsunuz..

Yürütememeniz gayet normal zira adam kabalıkta ,dengesizlikte dünya birincisi olmaya aday.
Bilemedim,düzelmezse tak sepeti koluna,herkes kendi yoluna deyip yolunuza gitmelisiniz gibi geldi bana.

Terapi iş görür,lütfen aile terapisi alın.
Hiç kimse böyle bir evliliği haketmiyor.
Daha mutlu ve tatminkar bir evlilik mümkünken,
niye bu şekilde ite,kaka,
birbirinizi yıprata yıprata devam ediyorsunuz?

Bilmiyorum inanın, alakası yoktu. Ya bana artık ilgisi yok diye böyle yada kendini gizledi.

Çalışıyorum, aslında ben ondan bekliyorum boşanalım demesini. Kendi talep etsin, ben ona defalarca dedim, saçmalama dedi.

çalışıyorsanız ve herhangi bir şekilde düzelme umudunuz da yoksa sizi böyle mutsuz etmesine ve aşağılamasına daha fazla müsaade etmeyin.
hatta hiçbir şey demeden açın davayı bi celbi görsün elinde bakalım kimin özgüveni daha yüksekmiş.
kendisinin talep etmeme sebebi erkeklik gururuna yedirememesi, sizin talep etmeme sebebiniz sorumluluk almak istemeyişiniz. fakat bu şekilde sonsuz bir döngü halinde devam eder.
zaten düzelme niyeti olursa sizi kaybedeceğini ciddi ciddi anlarsa düzelmek için çaba sarf eder. hala sarf etmiyorsa da pişmanlık duymanız için bi sebep kalmaz.

Bu ciddi bir sinyal.
Eşinizin duygu durumu iyi değil.
Bu laftan sonra ne dediniz?!

Rest çekmediniz mi?
Amacım yargılamak değil. Ama çok şaşkınım.
Rest çekmeniz lazım.
Bu laf çok ciddi bir sinyal içeriyor.
Aman dikkat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…