Okurken icim daraldı ayYani mikrop muamelesi yapmak degil de hasta cocuk yoruyor insani. Ben de kizim hastayken ne bir yere gidiyorum ne de birilerini agirliyorum. Yoruluyorum cunku. Cocuklar hasta olunca insanliktan cikiyor anneler.En azindan ben ve cevremdekiler boyle. Hani yarim saat uyusa da bende gozumu dinlendirsem diye bekliyorum o hastayken. Ev isi yapmiyorum. Ev resmen kalk gidelim modunda oluyor. Yemek bile yapamiyorum cogu zaman Bence bu yuzden ertelemek istemistir arkadasin da. Kotu dusunme bence.
Vallahi oyle. Bizimki bi ishal olsa en az 3 gece uyutmuyor beni.Okurken icim daraldı ayaynen böyle oluyor, kitleniyor tüm sistem çocuklar hasta olunca.
Hayatim iki cocuk annesiyim ve griplerse veya hastalarsa hem baskalarina bulastirmamak adina evden cikmam ,varsa bir randevum iptal ederim ,bunu hem gidecegim ortamda baska birini rahatsiz etmemek hemde cocugumla ilgilenmem gerektigi icin yaparim.Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır foruma uğramıyordum. Bugün çok ciddi olmayan ama canımı da sıkan bir olay yaşadım. "Bu durumu çocuğu olan bir arkadaşıma sormalıyım!" diye düşünürken burası geldi aklıma. Şöyle ki; abla diye hitap ettiğim bir arkadaşım var. Yıllar önceki iş ilişkimiz ve mesleğinden ötürü kendisine çok saygı duyarım. Belirli aralıklarla telefonla ya da yüzyüze görüşürüz. Yine böyle bir görüşme için gün belirlemiştik. Hatta özellikle pazartesi günü olsun demiştik. Önceki birkaç pzt gününde ya onun bir işi çıktı ya da benim, erteledik mecburen. Sonra yarın için sözleştik. Oğlunun grip olduğunu, yarın hastaneye götüreceğini söyledi ve dedi ki, "iyileşince görüşürüz."
Şaşırdım, ne diyebilirdim ki. Tamam dedim. Hatta bulunduğu mahalleye zaten gideceğimi, saatini kesinleştireyim diye ona sorduğumu söyledim. Yine aynı cevap.
Kendisi titiz biridir. Hatta şöyle söyleyeyim, haddinden fazla korumacı bir anne olduğunu düşünüyorum. Oğlu 2 yaşında. Ve ona sahip olabilmek için çok emek verdiler. Ona karşı bu hassasiyetini anlıyor ve saygı duyuyorum ama kabul etmemesine de şaşırmaktan kendimi alamıyorum. Hatta ne şaşırması, basbaya bozuldum yani! Kendimi kötü hissettim.
Ben evliyim ama çocuğum yok. Bu durum normal mi, acaba ben mi anlayamadım?
Bir laf vardır bilir misiniz? Çocuğun hasta olduğuna yanmam huyunun değiştiğine yanarım derler, siz hastayken de çocuk hastayken de buluşmak istememesine alınganlık yapmayın çünkü çocuklar hasta olunca diğer arkadaşlarında yazdığı gibi anne resmen insanlıktan çıkıyor, çocuklar normalde istemediği, tutturmadığı herşeyi istiyor, ağlamayan çocuk ağlama krizlerine giriyor, o yüzden bütün anneler çocukları hastalandığında üzülmeleri bir yana aman evladım hasta olacağına ben olayım der zira hasta çocuğunuzla 7/24 yapışık ikiz gibi geziyorsunuz, 5 dakika durmak nedir bilmiyorsunuz.Ben şöyle düşündüm: hasta olduğu için bağışıklığı zayıf olacak ve belki de grip geçmeyecek, ilerleyecek diye düşündü. Çünkü, daha önce de ben hasta olduğumda yine kabul etmemişti. :)
Diyorum ya, bu duyguyu anlamaya çalışıyorum, saygı duyuyorum ama bu sefer alındım nedense. Sonuçta kış mevsimindeyiz, çoluk çocuk, genç yetişkin herkes grip bu ara.
Size mikrop muamelesi yapmamış ki. Doktora gidecek ,hastanede işi ne kadar sürer belli değil . Gelince yok çorba yapayım ilacını vereyim falan derken çocuğuyla ilgilenmek durumunda. Siz hasta olduğunuzda da kabul edilmemeyi beklemek yerine ,çocuğa bulaşır diye kendiniz gitmemelisiniz. Bu konuda bence biraz hassas davranması gereken sizsiniz. Arkadaşınıza kırılacak bir durum göremedim.Ben şöyle düşündüm: hasta olduğu için bağışıklığı zayıf olacak ve belki de grip geçmeyecek, ilerleyecek diye düşündü. Çünkü, daha önce de ben hasta olduğumda yine kabul etmemişti. :)
Diyorum ya, bu duyguyu anlamaya çalışıyorum, saygı duyuyorum ama bu sefer alındım nedense. Sonuçta kış mevsimindeyiz, çoluk çocuk, genç yetişkin herkes grip bu ara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?