yuva yıkanın yuvası olurmu?

Yunus Emre' ye sormuşlar:Edebi kimden öğrendin?
Edebsizlerden demiş.

Bu ortalıkta kadın müsveddesi olarak dolaşan başkalarının yuvalarına göz diken bir başka kadın çocuk acı çekerken kendi ucuzluğunu sonuna kadar segileyen sözüm ona 'kadınlar'
Toplumdaki gerçek kadın anne kavramlarının önemini anlatıyor.

Ama maalesef erkekler ucuz etin yahnisini tercih ediyorlar

Son düzenleme:
Canım bende senin yaşadıklarının aynısını yaşadım
Açtığım konulara bakarsan sende şaşırırsın benzerliklere
Ben boşandım,herşeyimi fazlasıyla aldım

artık midem bulanıyordu,onun soyadını taşımak istemiyordum..
ilkönce çekişmeliydi maddiyatta anlaşamıyorduk.. 10 aya sürdü ve anlaşmalı boşandık
ben istedim çünkü dahada uzayacaktı

şimdi o kadınla yüzük taktılar,umurumdamı asla
mutlumuyum çookkk

onlar kendi pisliğinde boğulsunlar.. deliler gibi seven adam,kul köle olan adam hatta senden başka kimseyi sevmeyeceğim bundan sonra olsada öylesine olur diyordu boşanma aşamasında bana bunu yaptıysa o kadına neler yapmaz

onun için mutlaka ama mutlaka herşeyini al sakın bırakma,gurur yapma
arkana yaslan ve onun nasıl kıvrandığını izle,hayatını yaşa,anneliğinin tadını çıkar
ve boşan,yoksa belli bir süre sonra kendine olan saygınıda kaybedersin

yuva yıkanın yuvası olmaz
halam hemşireydi kocası onun mesleğini küçümsüyordu
ve 2 sene başka bir kadınla beraber olmuş kadın öğretmenmiş
ve ondan çocuk yapmış , halam bunu öğrendiğinde sinir krizi geçirmiş
birde kocası sen ola ola hemşire olmuşsun bu kadın öğretmen senden biraz
daha iyi demiş tövbe yarabbim.
sonra halam hemen boşandı, adam kadından 2. çocuğu yapmış öğretmen kadınla evlenmiş.
şimdi eski eniştem arabalarda yatıyor kadından ayrılmış kadın boşamış onu.
maaşı yokmuş çok zor durumdamış.
yani yuva yıkanın yuvası olmaz.
sadece sağlığınıza dikkat edin halam çok hastalık geçirdi .

yazılanları dikkate aldım.ve bugün hayata farklı uyandım.dimdik ayakta duracağıma kendime söz verdim.en çokta kızım için bunu istiyorum.artık evde adı bile anılmıyor.kızımda hiç sormuyor.oysaki babasına çok düşkündü.çünkü baba sürekli burada değildi.ona doyamıyordu.bende babasız büyüdüm.benim babam ben çok küçükken vefat etti.babamı hiç bilmem.kızımda hemen hemen aynı şekilde.onu en iyi ben anlıyorum.herşey kısmet.görelim mevla neyler neylerse güzel eyler.yorum atan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.benim silkelenmemi sağladınız.sizlerin sayesinde hayata sımsıkı sarılmak istiyorum.bu site bana çok iyi geldi.

Ben de aldatıldım. Öyle tahmin ediyorum (uzun hikaye ama adı geçen kişi eşimin sürekli fotoğraflarını çekiyordu, facebooktan özel mesajlar gönderiyordu). Bir oğlum var. Eşim beni en yakın arkadaşının karısıyla aldattı ve durduk yere kavga çıkarıp evi terk etti. Düşüneceğim diye gitti. Kendine ayrı bir ev tutmuş. Çok acı. Seni çok iyi anlıyorum. Ne desem boş. Olanlar için kendini suçlama. Ben de senin çektiğin acıları çekiyorum ama ilahi adalete inanıyorum. O günü sabırla bekliyorum.

bende Allaha havale ettim zaten.bazı şeylere engel olamıyorsun.yaşanması gerekiyorsa yaşanıyor.Allah senin ve oğlununda yardımcısı olsun.peki boşanmayı düşünüyormusunuz.

hafta içi bir olaya şahit oldum ,şirketten bir arkadaş evli bir adamla berabermiş meğer ,
arkadaş boşanmış bu arada 2 yıl evvel ama adam evli ,
tabi sorunlarım var boşanıcam diye bizim arkadaşı kandırıyor ,
arkadaş ta alttan alttan meğer araştırmış ,gerçekten boşanacakmı ,mutlu mu değilmi diye ,
bir şekilde karısı ile irtibata geçiyor ,sosyal paylaşım sitesi üzerinden.
aynı okulda okuduk ayağına karısını ekliyor ,sohbet muhabbet bir kaç ay sürüyor ve bakıyorki bu çift gayet mutlu ,bu arada kendini adama çok kaptırmadan ,çok fazla görüşmeyerek iz sürüyor ,ama adam hergün arıyor soruyor ,güller çiçek böcek tatlı sözler hediyeler filan ,neyse bizim bundan haberimiz yok tabi geçen gün anlattı herşeyi bize de ,karısı sosyal sitede baya aktif kocası ile sarmaş dolaş pozlar ,tatiller ,piknikler ,kocasının aldığı hediyelerin resmini koymalar ,romantik yemekler mutlu aile tablosu ,çocukları ile beraber fotolar filan gayet mutlu görüntüler ..
ve sonuç bizim yanımızda aradı adamı ,hoparlörü açtı ben ve diğer arkadaşım da dinledik ,bak koray ben seninle beraberken aynı zamanda bişey yaptım ,senin karınla tanıştım ,yaklaşık 1 aydır sizi internet üzerinden takip ediyorum ,ne kadar mutlu bir aile tablonuz var ,çocuklarınız aileniz anne babanız ,çok geniş mutlu bir ailesiniz ,ben senin karını tanıdıktan sonra iki cihan bir araya gelse seninle olmam ,sen böyle bir kadını -anneyi böyle fedakar bir eşi ,böyle pırlanta çocukları nasıl olurda aldatırsın ,sana yazıklar olsun kendi adıma değil ama o muhteşem kadın adına çok üzüldüm ,karın çok iyi çok tatlı biri ,onu sakın üzme ,onu üzdüğün anda herşeyi anlatırım dedi ve kapattı ,biz helal olsun dedik ..

yani düzgün bir kadın asla ama asla yuva yıkmaz ,kadın kadına bunu yapmaz ,erkeklerin söylediklerine de inanılmaz ,yok mutsusuzm yok aramızda cinsellik yok ,yok boşanıcaz hepsi hikaye ,kadının hamurunda varsa yapar ,erkeğind eişine gelir ,

evet yuva yıkanın yuvası olmaz net ..

Canımmm kendine gel bi an önce.. Benim konumu okudun bak ben bunları yaşayalı 1 hafta 10 gün oluyor ilk 3 gün çok kötüydüm toparlanamadım ama şimdilerde arada bir geliyor aklıma o da bitsin artık şu dava diye.. Üzülecek hiç birşey yok hayat ikinci şansı veriyor sana bunu kullanmak senin elinde ben kullanmaya karar verdim ayaklarımın üzerinde dimdik duruyorum ona gelince istediğini yapsın ister evlensin ister yuva kursun ister eşya versin vermesin kendisi bilir yok benim hayatımda öyle biri hiç tanımadım 5 seneyi sildim ve bitti.. Yeni bir düzen yeni bir gelecek hazırlanmanın tam zamanı...

helal olsun kadına bir yuvanın yıkılmasına sebep olmamış.o adamda kadının söylediklerinden iyi bir ders almıştır inşallah.benim eşimin hayatındaki kadında onun kadar gururlu olsaydı belkide bunların hiçbiri yaşanmazdı.enteresan olan ne biliyonuzmu o kadında eşinde aldatılma sebebiyle boşanmış.

haklısın v

benim ilk mahkeme olalı yedi ay oldu.ama yeni yeni toparlanıyorum.kendime ve kızıma tertemiz yeni sayfa açtım.inşallah bundan sonra o kara günlere dönmiycem.hepimiz için inşallah böylesi hayırlıdır..

böyle erkekler ders almazlar ,ancak zaman geçecek işler yolunda gitmeyecek ,sürünecekler , o zaman akılları başlarına gelecek canım ..

işin tuhafı bu kadın aldatılmanın tadını almış acısını yaşamış ,yaşadığını başkasına yaşatması karaktersiz olduğunu apaçık göstergesi ..
allah ıslah etsin ..

durumunuz çok zor allah sabırlar versin.
yalnız size aşık olan ve sonrasında bunları yapabilen maymun iştahlı bi insanın mutluluğu asla yakalamayacağı aşikar.
bu boşanma sürecinin sizi yıprattığı kadar onların ilişkilerini de yıprattığını aklınızdan çıkarmayın.emin olun onların tarafında da herşey güllük gülistanlık değil.hele ki o bayan size bunları itiraf ettiği ve boşanma işini bi şekilde zora soktuğu için eşiniz muhtemelen o kadını suçlamış ve birbirlerinin canını ziyadesiyle yakmışlardır.boşanmayışınız onların evlenmesinde engel teşkil ettiği için lütfen emin olun şuan onlar da mutlu değillerdir.

içinizi ferah tutun, bugünleri atlatıp öyle bi adamla ömrünüzü tüketmediğiniz için gün gelecek halinize şükredeceksiniz.

çok üzücü bir durum . seni anlayabiliyorum aslında . evlenmedim hiç ama çok sevdiğim biri beni aldattı ve terk etti hala onla mı bilmiyorum ama ben acılar içinde kıvranırken onların birlikte olduğunu biliyordum . bu nasıl bir acıdır bilirim . insana haksızlık gibi geliyor . insan kendine neden diyor sürekli . soru işaretleri kafasında . bunu yaşamayan bilmez .
bir arkadaşımın babası annesinden boşandı iki çocuğu vardı adamın hiç dinlemedi . sonra gitti kendinden çok genç bir kadınla evlendi . çocukları sakat doğdu . bende hep bunu birinci kadınının ahına bağlarım . tabi o masum çocuğun günahı ne hiç günahı yok ama işte büyüklerin bu günahlarını başkaları çekiyor maalesef . hiç bir ahın haksızlığın gözyaşının hesabı sorulmadan bu dünya dönmez . rabbim bilir herşeyi görür ona göre keser hesabını . allaha havale et ona sığın . boşan gitsin hiç uğraşma bile . zor biliyorum ama bunu yapmalısın . kendini yıpratırsın yoksa .

yazık ya bu millete ne oluyor anlamış degilim
bu senede aldatmak moda heralde
inan bana köpek gibi pişman olacak o eşin denen adam ama herşey için geç olacak
kadın ayrı bi dert yüzsüz bide mahkemeye gelmiş
ne kadar midesizler ya
senin nasıl üzüldügünü görmek için mi gelmiş
yoksa kendine kendine zafer kazandım mı sanmış acaba
dünyanın çivisi çıktı ya bu kadar da olmaz diyorum pes diyorum
sen yoluna bak arkadaşım bak arkanda ailen ve prensesin varmış
bundan sonra mutlu olursun inş.

bende Allaha havale ettim zaten.bazı şeylere engel olamıyorsun.yaşanması gerekiyorsa yaşanıyor.Allah senin ve oğlununda yardımcısı olsun.peki boşanmayı düşünüyormusunuz.

Kafam karışık. Aslında mantığım boşanmamı söylüyor. Beni bırakıp giden bir kişiyi ben niye isteyim değil mi? Ama oğlum var, bir de benim içimde bazı şeyler tam olarak küllenmedi. Zaman bıraktım. Bir de psikolojik olarak çok yıprandım. Tam olarak kendime gelmeden yanlış bir karar vermek istemiyorum.

Ben de buna inanıyorum ama mesela en barız örnek Demet Şener ..Resmen Demet Akalının elınden aldı 8 yıllık sevdiği adamı ve yuvası da gayet yıkılmıyor ..Pek ınancım kalmıyor böyle örneklerı görunce !!!

bence heyecan arıyorlar e birazda içinde oluyor aldatmak galiba bende yıllarca şahit oldum aldatan bi adama şimdi iğreniyorum aklıma geldikce kadınlara üzülüyorum ama bazılarıda kendileri baştan cıkarıyorlar onlara şeyta demek istiyorum ama bende bi kadınım

benim eşim aldatılmış işanlıken nette konuşurken ykalamış nişanlıını ve o dönemde eşim affetmiş cünkü çok yalvrmış falan felan ne olmuş peki eşim evlenmiş 4 ay sonra askere gitmiş ve askerdeyken bir fiil aldatrılmış askerden gelince bi gün eşim yakalamış nette ve tek seferde boşandı anlamalı korkusundan ailesinden korkmuş hanım efendi aldattı demesin diye yazık eşimde tek boşansında demiş ve tek seferde ayrılmışlar sonra da eşime herşeyi iiraf etmiş yok sevmedi seni köy hayatından kurtulmak için evlendim diye sevseydim boşanmazdım die şimdi dayısının oğlu ile evlenmiş ama ne yazıkki onunlada mutlu değilmiş boşayacakmış öle habeler cıktı

Ben böyle insanların mutlu olduklarını ne gördüm ne de duydum sabret pişman olacak ama iş işten geçecek.

Siz sadece sabredin onsuz da mutlu olduğunuzu gösterin kızınız için güçlü olun herkes hak ettiğini bulur. Sizi geçtim o minik yavrunun hakkını nasıl ödeyecek o insancıklar ?

Ama kızınız için neyi var neyi yoksa alın sonuna kadar mücadele edin boşanmayın gerekirse.. onun geleceğini düşünün anlaşmalı boşanıp napacaksınız o kadın mı yesin ?

Çevremde böyle olaylar oldu hepsi köpek gibi pişman oldular. Allah şeytana uydurmasın ne deyim..

Allah yardımcınız olsun Allah sabır versin size

agzına saglık canım bu namusssuzları pislikleri yüce rabbim ortadan kaldırsın böyle aşifteler terbiyesizler oldugu sürece bu boşanmalar sürüp gidecek bu yuvalar yıkılacak bu cocuklar öksüz kalcak okaşarın çocugu dogarsa yüce rabbişm onud sekiz yaşında öksüz bıraksın ki anlasın aşifteler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…