• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yuvalar yıkılmasın!

Neden? İnsanlar benim gibi düşünmüyorlar diye bana saldırmaları mı lazım?

Hayır tabii ki de :) Hakları var demek istemedim, sadece hak etmediğiniz tepkileri alabilirsiniz demek istedim. Çünkü sizin düşündüğünüz konuyla insanların anladığı konular farklı olabilir.

bdv için büyük bi genelleme olmuş..lakin burdan birinin boşanmaslısın dediğinde de konu sahibini hemen boşandığına hiç denk gelmedim.

ben bunca yıldır burada insanların durduk yere boşan dediklerini hiç okumadım. istisnalar her zaman vardır. onları saymıyorum. çünkü bir gurup hep var kk da çoğunluk ne diyorsa aynen takip ediyor. ya da kendi düşüncelerini söylemiyor yerilir mantığıyla. düşünüyorum düşünüyorum da hiç de öyle haybeye boşan denilen konu olmadı.
bu biraz göreceli bir kavram belki de. birine hakaret edilir, bu onun için boşanma nedeni değildir, biri aldatılır bu da onun için boşanma nedeni değildir.
ama ne olursa olsun her kişi özeldir ve birer bireydir.. hayat bu kadar ucuz değil bir erkek için heba edecek kadar.

Kadın adama küfür ediyor, adamda aynı şekilde kadına cevap veriyor. Ben bu durumda kadınada adamada kızarım.

Ne diye eşine küfür edip adamı üstüne saldırtıyorsun? Doğru birşey mi yani bu?

Kadın delirip adama saldırıyor adam karşılık verince;

-Saygı bitmiş.
-Bu adam düzelmez.
-Bir kez yapan bir daha yapar derhal boşan.
-Bana vuran adamın alnını karışlarım (bunu diyenler nelere katlanıyorlar oda ayrı!).

Bu tip yorumlar çokta sağlıklı gelmiyor bana...

Kisiligim bekar oldugum zaman kisilik A , evli oldugum zaman kisilik B olacak bir kisilik degil.. Bazi seyleri anlamam icin basima gelmesi gerekmiyor. Sapla samani ayiracak yastayim. Iyi de empati kurarim , kurmadigim zaman zaten yorum yapmam. Ben bir kac uye disinda yapilan yorumlari saglikli bulmadigimi zaten soyledim. Konu sahibi de saglikli yorumlari ve curuk yorumlari ayirabilsin bir zahmet. :ssz: Ayiramiyorsa sayet konu acmasini onermem.

Evlendikten sonra kişilik değişmez ki, insanlar olgunlaşırlar yada yıpranırlar. Dolayısıyla hayata bakışları değişir, belki yumuşar, belki sertleşir...

Ayrıca bu işler yaşamadan bilinmez.

Teşekkür ederim paylaşımlarınız için...

Ben bu tip şeyler yaşamanıza rağmen boşanmayın demedim ki. Demiş miyim? Var mı yazdıklarımda öyle birşey?

Bu arada buraya konu açan insanlara bu kadar agresif bir üslupla önerilerde bulunulursa insanlar tabikide ciddiye almazlar.

İnsanın karşısındakine faydası olabilmesi için öncelikle kendi sorunlarını çözmesi gerekir.

Canım örnek vermeden söylüyorsun havada kalıyor. Burada ben hiç kocam bana sesini yükseltti boşanayım mı diye konu görmedim. Buna yakın olanlarda da bu kadar basit şeyden yuva yıkılmaz konuşup halledebilirsiniz diyeni çok gördüm. Senin söylediklerinin aksine aldatılana, dayak yiyene bile kocana ikinci bir şans ver diyeni gördüm. O zaman ben de konu açayım. Neden böyle saçma sapan yorumlar oluyor diye.

Ayrıca kendi kocasının her şeyini çekmiş başkasına boşan diyor bu nasıl iş demişsin. Kadın kendi kocasının her şeyini çekmiş hiç bir yere ulaşılmayacağını görmüş. İkinci şanslar hep verilmiş pişman olunmuş verildiğine keşke ta en başında bitirseydim noktasındaki bir kadın pek tabi boşan diyebilir. Hayat tecrübesini konuşuyor.

Çok fazla yapıcı yorum var. Arada bir iki fevri olanıda görmezden gelebiliriz. Bir konuda çoğunluk da boşan diyorsa bir bildikleri vardır herhalde.

Burada bir kavgadan sonra gelip olayı anlattığımızda karşımızdaki insanlar konu sahibini ve eşini tanımadığından ikisinden birine aşırı yükleniyorlar. Halbuki olayda genellikle ikisinin de haklı yönleri oluyor. Ama olayı sadece konu sahibinden dinliyoruz ve evliliğin bütünü kişiler hakkında bilgimiz olmuyor. Konuya okuyan kendine taraf belirliyor ve diğer tarafı itin deliğine sokuyor. Hazır tanınmıyor olmanın verdiği rahatlıkla uslup ağırlaşıyor.

Ben de bir konu açmıştım çok iyi niyetle akış danışmak istemiştim. Çok büyük konuşmiyim de bir daha olmaz heralde. Kendini ve evliliğini karşı tarafa anlatabilmek gerçekten çok zor. Tek olayla akıl almak mümkün değil.

Yani kadın geliyor kocam savurgan sorumsuz bütün parası içkiye sigaraya gidiyor vs diyor. Hemen boşana çeviriyoruz meseleyi adamı tanımadığımız için. Belki konu sahibi duygusallıkla durumu abartıyor, belki adam çok iyi biri ama o ara çok içki içti.. falan filan yani.

Hee boşan diyince kıymete binme durumu var ki apayrı. Konu kapattırmalar, yorum yapanlara hakaretler. Bilmiyorum biraz duygu kontrolü hepimize şart galiba.

Evlendikten sonra kişilik değişmez ki, insanlar olgunlaşırlar yada yıpranırlar. Dolayısıyla hayata bakışları değişir, belki yumuşar, belki sertleşir...

Ayrıca bu işler yaşamadan bilinmez.

Teşekkür ederim paylaşımlarınız için...

Bakin simdi ben evli olmadigim icin beni otekilestirdiniz . Ne farkiniz kaldi... :ssz:

Kadın adama küfür ediyor, adamda aynı şekilde kadına cevap veriyor. Ben bu durumda kadınada adamada kızarım.

-Saygı bitmiş.
-Bu adam düzelmez.
-Bana vuran adamın alnını karışlarım (bunu diyenler nelere katlanıyorlar oda ayrı!).

Canım örnek vermeden söylüyorsun havada kalıyor. Burada ben hiç kocam bana sesini yükseltti boşanayım mı diye konu görmedim. Buna yakın olanlarda da bu kadar basit şeyden yuva yıkılmaz konuşup halledebilirsiniz diyeni çok gördüm. Senin söylediklerinin aksine aldatılana, dayak yiyene bile kocana ikinci bir şans ver diyeni gördüm. O zaman ben de konu açayım. Neden böyle saçma sapan yorumlar oluyor diye.

Ayrıca kendi kocasının her şeyini çekmiş başkasına boşan diyor bu nasıl iş demişsin. Kadın kendi kocasının her şeyini çekmiş hiç bir yere ulaşılmayacağını görmüş. İkinci şanslar hep verilmiş pişman olunmuş verildiğine keşke ta en başında bitirseydim noktasındaki bir kadın pek tabi boşan diyebilir. Hayat tecrübesini konuşuyor.

Çok fazla yapıcı yorum var. Arada bir iki fevri olanıda görmezden gelebiliriz. Bir konuda çoğunluk da boşan diyorsa bir bildikleri vardır herhalde.

Tüm kk hanımlarını kastetmiyorum elbette. Aslında bu tip yorumlarda bulunan bir takım insanlar diyelim. Günlük hayatta da karşılaşabiliyoruz.

Örnek vermeyince havada kalmış olabilir haklısın. Yukarıdaki alıntıda olduğu gibi diyelim mesela...

-Saygı bitmiş.
-Bu adam düzelmez.

olayda azmettirmeden bahsediyorsun ama bahsettiğin şeyler çok da normal olmayan şeyler. sence sağlıklı bir evliliği geçtim sağlıklı bir birliktelik için küfür gibi kavramlar olmalı mı?" adamı üstüne saldırtıyor" demen de farklı bir durum. adam da kaba kuvvetine engel olamıyor bu şekilde kısaslaşıyorlar demek oluyor. ama böyle bir konu açmış olsa birisi direk boşan derdim kusura bakma da.

Bakin simdi ben evli olmadigim icin beni otekilestirdiniz . Ne farkiniz kaldi... :ssz:

Yooo...

O zaman tecrübe diye birşey yok yani öylemi?

"Benim bu konuda tecrübem var." diyip bu işleri bilmeyen insanlara öneride bulunan kişiler onları ötekileştiriyor mu yani?

olayda azmettirmeden bahsediyorsun ama bahsettiğin şeyler çok da normal olmayan şeyler. sence sağlıklı bir evliliği geçtim sağlıklı bir birliktelik için küfür gibi kavramlar olmalı mı?" adamı üstüne saldırtıyor" demen de farklı bir durum. adam da kaba kuvvetine engel olamıyor bu şekilde kısaslaşıyorlar demek oluyor. ama böyle bir konu açmış olsa birisi direk boşan derdim kusura bakma da.

Ben kendine hakim ol, senin hakların olduğu gibi eşininde hakları var derdim.

Kadın olmak erkeğe hakaret etme hakkını vermiyor bizlere.

Burada bir kavgadan sonra gelip olayı anlattığımızda karşımızdaki insanlar konu sahibini ve eşini tanımadığından ikisinden birine aşırı yükleniyorlar. Halbuki olayda genellikle ikisinin de haklı yönleri oluyor. Ama olayı sadece konu sahibinden dinliyoruz ve evliliğin bütünü kişiler hakkında bilgimiz olmuyor. Konuya okuyan kendine taraf belirliyor ve diğer tarafı itin deliğine sokuyor. Hazır tanınmıyor olmanın verdiği rahatlıkla uslup ağırlaşıyor.

Ben de bir konu açmıştım çok iyi niyetle akış danışmak istemiştim. Çok büyük konuşmiyim de bir daha olmaz heralde. Kendini ve evliliğini karşı tarafa anlatabilmek gerçekten çok zor. Tek olayla akıl almak mümkün değil.

Yani kadın geliyor kocam savurgan sorumsuz bütün parası içkiye sigaraya gidiyor vs diyor. Hemen boşana çeviriyoruz meseleyi adamı tanımadığımız için. Belki konu sahibi duygusallıkla durumu abartıyor, belki adam çok iyi biri ama o ara çok içki içti.. falan filan yani.

Hee boşan diyince kıymete binme durumu var ki apayrı. Konu kapattırmalar, yorum yapanlara hakaretler. Bilmiyorum biraz duygu kontrolü hepimize şart galiba.

Katılıyorum...

Gerçekten güzel açıklamışsınız.

Yooo...

O zaman tecrübe diye birşey yok yani öylemi?

"Benim bu konuda tecrübem var." diyip bu işleri bilmeyen insanlara öneride bulunan kişiler onları ötekileştiriyor mu yani?

Tecrubem olmadigini ne biliyorsunuz, belki sizden daha fazla hayat tecrubem var. Kendi kafanizda evli olmayanlari sifirlamadan once bir dinleyin efem. Kisiligi oturan bir kadin zaten evlendikten sonra da degismez. Bu konuya yorum yapmam icin illa evli olmam mi gerekiyor. Haklisin bakis acimiz cok farkli... imiş.

Tecrubem olmadigini ne biliyorsunuz, belki sizden daha fazla hayat tecrubem var. Kendi kafanizda evli olmayanlari sifirlamadan once bir dinleyin efem. Kisiligi oturan bir kadin zaten evlendikten sonra da degismez. Bu konuya yorum yapmam icin illa evli olmam mi gerekiyor. Haklisin bakis acimiz cok farkli... imiş.

Doğrudur hanım kız, ne diyim :31:...

Tüm kk hanımlarını kastetmiyorum elbette. Aslında bu tip yorumlarda bulunan bir takım insanlar diyelim. Günlük hayatta da karşılaşabiliyoruz.

Örnek vermeyince havada kalmış olabilir haklısın. Yukarıdaki alıntıda olduğu gibi diyelim mesela...

Şimdi eğer kadın adama fiziksel şiddet uygulamadıysa yaptığı herhangi bir hareket eşinin ona şiddet uygulamasını doğru göstermez. Yani kaba tabirle kadın dayağı aranmaz. Dayak da aldatılma da boşanma sebebidir. Kadın geçimsizse ya da ilgisizse bunları hakeder diyemeyiz. Erkeklerin de yapıcı olması durumu düzeltmek için çabalaması gerekir. Hemen dayak ve aldatma çözüm değil. Beğenmiyorsa boşanır.

Benim burda çok gördüğüm ve desteklediğim şey "dik dur" ve "kendini ezdirme". Evliliği kurtarıcam diye saçını süpürge etme. Sırf kocam gelenekçi diye tüm ev işini üzerine alma. Haksız olduğunda "susma". Aslına bakarsan kadınlara bunları tavsiye etmek de bazı insanlar tarafından yanlış bulunabilir. Bunları yapan kadınlar evliliği yürütemiyor diye düşünülebilir. Belki evet bunlar yapılmasa evlilik daha iyi yürür ama kadın kadınlıktan ve insanlıktan çıkar susarak, eğilerek, ezilerek.

Bazı insanların yorumu diyorsun. Bu insanlar çoğunluk değilse bu kadar konu açmayı gerektirecek bir dert değil. Yok çoğunluksa dediğim gibi bir bildikleri vardır.

yuvalar yıkılmasın die konu başlığı yapmışsın.ama konulara yorum yapanlar üzerinde gidiyorsun.boşanmak isteyen hatunlarlar üzerinden gitseydin bence konu daha anlaşılır olurdu.mesela geçen hatunun biri çıktı eşim şöyle böyle boşanmayı düşünüyorum..bi baktık kadın zaten kendi eşini aldatıyo eşim şöyle böyle desen kaç yazar .yani

Son düzenleme:
Ben kendine hakim ol, senin hakların olduğu gibi eşininde hakları var derdim.

Kadın olmak erkeğe hakaret etme hakkını vermiyor bizlere.

bir evlilik ilk günkü gibi kalmıyor. aşk taze mi? elbette değil. ama sevgi kalıcı. sevgiyi de ayakta tutan en büyük taş saygı.
karşındaki saygı duyacaksın; seçimlerine, sevdiklerine, sevmediklerine, arkadaşlarına, onunla ilgili her kavrama..
insanlarlar birbirini bütünleştirmek için köşelerini törpülemesi lazım ama küfür, hakaret, sonrasında şiddet varsa saygı nerede kaldı? ya da her geçen gün azalıp elinde bir şey kalamadığı zaman bu taşın yeri neyle dolacak?

eşinin de hakları var demek; "sen küfretmeseydin dayağı yemeyecektin" mi demek?

Ama bazı kadınlarda olur olmaz problemlerini burada konu ediyorlar bende düşünüyorum ki demekki aralarında denemişler ama çözememişler. Ufak bir sorun ama tahammülü azalmış oluyor bu durumda huzursuz ve mutsuz olunan bir ortamda ayrıl demek çokta yanlış değil bence.

yuvalar yıkılmasın die konu başlığı yapmışsın.ama konulara yorum yapanlar üzerinde gidiyorsun.boşanmak isteyen hatunlarlar üzerinden gitseydin bence konu daha anlaşılır olurdu.mesela geçen hatunun biri çıktı eşim şöyle böyle boşanmayı düşünüyorum..bi baktık kadın zaten kendi eşini aldatıyo eşim şöyle böyle desen kaç yazar .yani

:53: inanmıyorum. Allah karşılaştırmasın...

Son düzenleme:
Back
X