• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yuvalar yıkılmasın!

Aynen katılıyorum.

"Bana hiçkimse bu şekilde davranamaz arkadaş." diyip boşanan kadını takdir ederim.

Ama adama bakıp aynı dertten muzdarip bir hanımı aşağılarsa birileri orada samimiyet göremiyorum işte...

Peki asıl altını çizdiğim noktaya da katılıyor musunuz ?

Aynı dertten muzdarip kadın , karşısındaki kadını aşağılamadan boşan der ama kendisi boşanmaz , boşanamaz ... Bu iki yüzlülük değildir .

Bunu yazmanla dusunmedigini soylemen arasinda fark yok benim icin. Evlenince statu degistirdigimi dusunmedigim icin kiz kurusu oldugumu dusunmende sakinca yok. Sonucta senin dusuncelerin, senin bagnazligin...

Bağnaz mı? Ne kadar ayıp...

konu sahibi siz önce kendi agresifliğinizi alaycılıgınızı düzeltin ondan sonra böyle bir konu açın .
zira herkese saldırıyorsunuz konuyla gayet çelişkili bir tarzınız var :ssz:

E konuşuyoruz, münazara bir nevi...

Size birşey demiyim o zaman, aşkolsun.

ben senin dilini anlamıyorum. yarım yazıyorsun, yarısını düşünüp yarısını yazıyorsun belki ama diğer yarısını seni tanımadığım için tahmin edemiyorum.
aşkolcak ne varmış şimdi:ssz:

Burda açılan konularda,yapılan yorumlarda kişilerin kendi yaşam biçimlerine,düşünce tarzlarına,yetiştirilme tarzlarına ve algılarına göre tek taraflı kendi doğruları yanlışları ile yapılan yorumlar/konular.Şiddet kesinlikle boşanma sebebidir.Ama bunun dışındakilere de genel anlamda,ufak istisnalar hariç boşan diyen veya ben sizi dinledim boşandım diye konu açanına rastlamadım.Dikkat ederseniz zaten konular hep yarım kalıyor.Kimse neticelendirmiyor.

Zamanında kocasına onu ezmesi için her fırsatı vermiş,dayak,hakaret küfür gören ve hala boşanayım mı ya da bu kocayı nasıl yola getiririm diye konu açanların da burdakiler boşan dedi diye boşanacak kapasite ve güçte olduklarını düşünmüyorum.Bu insanların illaki çevrelerinde birileri vardır.Kimseyi dinlemeyen,burda görmediği tanımadığı,kendine yontarak tam gerçeği anlatmayarak açtığı konulara boşan diyenleri mi dinleyecekler.
Nihayetinde sanal ortam.Erkek olan da vardır,ergen olup dalga geçen de vardır,uyduruktan konu açan da vardır,sırf konu açamk olsun diye konu açan da vardır.O yüzden yazılanları çok dikkate almamak lazım.20 li yaşlardaki genç kızlarımız yanlıştaysa,fikir soruyorlarsa,verilen mantıklı fikirlere bir nebze olsun itimat edip uyguluyorlarsa ne mutlu bize.

Peki asıl altını çizdiğim noktaya da katılıyor musunuz ?

Aynı dertten muzdarip kadın , karşısındaki kadını aşağılamadan boşan der ama kendisi boşanmaz , boşanamaz ... Bu iki yüzlülük değildir .

Onu bilemeyiz ama.

Şimdi kimisinin gücü yoktur boşanamaz ama koşullar düzelirse gerekeni yapar, o samimidir.

Bir diğeri anca konuşur, bunu doğru bulmam işte...

[ı]bu konuya şöyle yaklaşmak istiyorum
bu acımasız yorumları yapanlar ya boşanmış tekrar evlenmiş tipler
ya da evliliği berbat giden,ya da bekarlar bence
bazı kendi bilmez densizler de varkiii
bdv de konu açtın ve acımasızca eleştirldikten sonra
başka konulara sen yorum yapamassın sen sus senin derdin var gibi kelimeler sarfedebiliyorlar
biraz allah korkusu biraz acıma duygusu olsa,
kadın olayın tazeliğinden zaten sinirli onu sakinleştireyim diye ugraşırlar
[/ı]

Anladığım kadarı ile konu , gerçekten yanlış yorumlarla yıkılabilecek yuvaların var olabileceğine üzüntüden değil ,

açtığın konu ile takdir edilmiyorsan , laf yarıştır taktiği ile devam edecek ...

ben senin dilini anlamıyorum. yarım yazıyorsun, yarısını düşünüp yarısını yazıyorsun belki ama diğer yarısını seni tanımadığım için tahmin edemiyorum.
aşkolcak ne varmış şimdi:ssz:

Yazım dilinde insan bazen ne demek istediğini tam olarak aktaramayabiliyor haklısın :31:.

Onu bilemeyiz ama.

Şimdi kimisinin gücü yoktur boşanamaz ama koşullar düzelirse gerekeni yapar, o samimidir.

Bir diğeri anca konuşur, bunu doğru bulmam işte...

ne kadar enteresansın. burada sanaldan yazıyoruz farkında mısın? nereden bilebiliriz ki olayın perde arkasını, gücünü, güçsüzlüğü, şartları düzelince ne yapıp yapamayacağını. buna doğru orantılı olarak da samimiyet derecesini.. sen yazılanlara göre sarrafsın sanıırm da iyi ayırt ediyorsun samimi olanları....

ne kadar enteresansın. burada sanaldan yazıyoruz farkında mısın? nereden bilebiliriz ki olayın perde arkasını, gücünü, güçsüzlüğü, şartları düzelince ne yapıp yapamayacağını. buna doğru orantılı olarak da samimiyet derecesini.. sen yazılanlara göre sarrafsın sanıırm da iyi ayırt ediyorsun samimi olanları....

Sarraf ne demek biliyormusun?

[ı]bu konuya şöyle yaklaşmak istiyorum
bu acımasız yorumları yapanlar ya boşanmış tekrar evlenmiş tipler
ya da evliliği berbat giden,ya da bekarlar bence

bazı kendi bilmez densizler de varkiii
bdv de konu açtın ve acımasızca eleştirldikten sonra
başka konulara sen yorum yapamassın sen sus senin derdin var gibi kelimeler sarfedebiliyorlar
biraz allah korkusu biraz acıma duygusu olsa,
kadın olayın tazeliğinden zaten sinirli onu sakinleştireyim diye ugraşırlar
[/ı]

Ee daha kim kaldı?

bazı doğruların medeni durumla ilgisi nedir ki?
değişen dünya ile artık evlenmeyen bir sürü kadın var hepimizin çevresinde vardır. o halde onları hayat görüşü eksik kalıyor. illa insanın başından evlilik mi geçmesi lazım kitapların teorik olması için?[/QUOTE

EVET iilla bu konuların başından geçmesi lazım
Bazı konular vardır yaşamanız olası değildir tahminde bulunursunuz
ama bazı durumlar vardır ki başınıza gelmediyse konuşamazsınız
ha konuşursanız da anlamsız olur

Aldatılıp ıkı çocuğuyla boşanan hatta ikinci evliliğini yapan bir kadın olarak bunları yazıyorum ..Birisine boşan yoksa gurursuzsun demek kimsenin haddine değildir hatta adliyenin önünden değil daha nikah masasına oturmamış bir kişinin hiç değildir ..Kusura bakmayın hayat her zaman kitaplardan öğrenilmiyor ..Yaşayınca anlıyorsunuz nasıl anne olmadan anneliğin anlamını bilemezsin der anneleriniz bu da onun gibi ...

Sarraf ne demek biliyormusun?

şimdi şurada bir duracaksın. demek istemezdim. üyeleri yazdıklarından dolayı eleştirmeyi de sevmiyorum aslında.. kendini yazı diliyle anlatmaktan yoksun, dil bilgisi kurallarını bilmeyen biri kelime anlamı öğretmesin lütfen. herkes bir duracağı yeri bilsin lütfen.

Neden insanlar eşleriyle yaşadıkları en ufak problemlerde dahi hemen boşanmaya teşvik ediliyorlar?

Genelde "Senin kocandan adam olmaz., Bu evlilik bitmiş!, Geçmiş olsun..., Bu işin sonunu göremiyorum." tarzı yorumlar okuyorum.

Israrla bu tip acımasız yorumlar yapan arkadaşların yaşadığı olayları incelediğimde eşlerinin birçok tuhaf hareketlerini tolere ettiklerine şahit oluyorum.

Kadın yıllarca kocasına bakmış burada eşinin kendisine sesini yükseltmesinden yakınan bir hanımı bildiğiniz aşağılıyor.

Bu mantıkla yola çıkarsak anne, baba, kardeş yada yakın bir arkadaşımızıda herhangi bir yanlışında hayatımızdan çıkartmamız gerekir öylemi?

Gerektiğinde boşanabilme cesaretini gösterebilmek elbette takdire şayan kanımca ama bunu bir maharet gibi göstermek, yuvası yıkılmasın diye bazı şeyleri tolere etmeye çalışan bir hanımı, bir anneyi bu durumdan yola çıkarak aşağılamaya çalışmak, hele hele buraya sıkıntısını paylaşmak için konu açan bir hemcinsimize acımasızca "Bu evlilik düzelmez!" tarzında şeyler söylemek ne kadar doğru?

evet bu benimde dikkatimi çeken bir konu.

kadınlar kulübünü cok beğeniyorum.burada hakikatten iyi insanlar var.
zaten kötü niyetliler kendini belli ediyor.ve yönetim sağolsun bu tip böcekleri engelliyor.

benimde bu kulupte hoşuma gitmeyen iki şey
1-konu sahipleri ile empati yerine.üzerine çok gidiliyor.
yaa insaniz sonuçta.ortada bir hata var ve pismanlik var ve
konu sahibine akıl verip destek olmak yerine.çapraz sorguya alıyoruz.çok yanlış.

2-buraya gelip atıyorum 3yıllık 5yıllık evlilik içinde 10dakikalık 20dakikalık
bir kavga anini anlatiyorlar.

biz geçmişte ne olmuş bu adam neden böyle yapıyor vs. bilmeden
Aaaa hemen bosan diyoruz.

yaa başkalarının evliligi hakkında nasıl bu kadar emir veriyoruz en ona kızıyorum.

bu arada ben şimdiye kadar bir kaç arkadaş hariç
hiç kimseye kolay kolay bosan demedim.diyemem.

neyse uzattım jdjfjjfjjdjsdhdjdhhshdjdh

Konunun gerilime dönmesine hiç şaşırmadım.

İnsanlar birileri kendileri gibi düşünmediğinde hemen karşı atağa geçiyorlar. Enaniyet böyle birşey işte.

Kim ne derse desin,

Boşarım,
Kapının önüne koyarım,
Sen ne karaktersiz kadınsın vs...

Tarzında yorum yapanların büyük bir kısmı kocaları tarafından hakarete uğruyor ve egolarını burada tatmin ediyorlar.

Konu açtım yazılanlara cevap veriyorum, laf yarıştırıyor oldum, cevap vermesemde ilgisiz olacaktım.

Konu Sahibeleri;

Olur olmaz sebeplerden sizi boşanmaya teşvik etmeye çalışan insanları lütfen kale almayın. Herkesin tuzu kuru...

Site yönetiminden konumun kapatılmasını rica ediyorum. Selamlar...

Back
X