• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yuvam için ALLAH CC rızası için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana diyemezsiniz de bu kafa da bir insanın diyebilecekleri sözler arasında kanımca
Ha ola ki dediniz din sizin sandığınız kadar ucuz değil çok şükür
Temennim Arapça okumam dediğiniz duaları okuyun Türkçelerini ya da başka hangi dili tercih ederseniz onu Arapça okuyoruz diye anlamı değişmiyor hepsi dua hepsi istek istemenin dili olmaz merak etmeyin Allah her duayı duyar hani demişsiniz ya bu benim tercihim hani saygı bekliyorsunuz ya polemik istemiyorsunuz ya aynı saygıyı herkes hak ediyor “boşverin” ifadesini kullanırken saygı duysaydınız keşke
Keşke anlayabilmem için biraz nokta yada virgül koysaydınız 😂😂. Üç kez okudum ama hala tam anlayamadım demek istediğinizi .
Her neyse demem oki , ben din konularında cahilim cahil . Gelin benimle gündem , sağlık , genel kültür hatta politik konularda tartışın ... Ayrıca konu sahibi bayan icin söyledim o şeyleri zira kendisi kafasını kullanmaktan ziyade dualara medet ummuş durumda ..
Örnegin Çocuklarımız Arapça kelimelerle büyümüyor . Yada ben Arapça konusarak para kazanmıyorum . Sonuçta Türkiye’de yaşıyorsak Türkçe konuşmamız lazım degil mi ? Benim mantıgım böyle , sizinki farklı o sizin sorununuz. Ben anlamını bilmediğim şeyi söylemem dedim ve ammada büyütüldü bu konu . İnsanlar hakimden çok mutsuz sanırım, birbirine saldırmak icin nöbette adeta 😂😂😂

Iste forumda bu sebeple din ve siyaset yasak çünkü insanlar ayni görüşte olmadığı için polemige girebiliyor
Aslında bu din konusu okadar uzun ki uzattıkça lastik gibi uzar . Ayrıca bakıyorum da insanlar okadar stres altında ki “ha tamam şimdi saldırma anı” diyip meydana atıyor kendini 😂😂😂

İnançsız olabilirsiniz ancak bu kadar saygısız olamazsınız.

Rahmetim ise her şeyi (bütün mahlukatı) kuşatmıştır (kaplamıştır).(A'râf Sûresi) Allahu Teala (c.c.) sonsuz rahmetiyle size hidayet versin.
Siz konu sahibinin paylaştığı videoyu izlediniz mi?
24 saatte dilek kabul garantili dua olduğunu iddia eden bir adam vardı. Söylediği kelimelerin Allahın isimleri olduğunu iddia etti konu sahibi.

Dininiz bu isimleri 100 kere okursak her dileğimizin 24 saatte kabul olacağını mı söylüyor cidden?

Keşke anlayabilmem için biraz nokta yada virgül koysaydınız 😂😂. Üç kez okudum ama hala tam anlayamadım demek istediğinizi .
Her neyse demem oki , ben din konularında cahilim cahil . Gelin benimle gündem , sağlık , genel kültür hatta politik konularda tartışın ... Ayrıca konu sahibi bayan icin söyledim o şeyleri zira kendisi kafasını kullanmaktan ziyade dualara medet ummuş durumda ..
Örnegin Çocuklarımız Arapça kelimelerle büyümüyor . Yada ben Arapça konusarak para kazanmıyorum . Sonuçta Türkiye’de yaşıyorsak Türkçe konuşmamız lazım degil mi ? Benim mantıgım böyle , sizinki farklı o sizin sorununuz. Ben anlamını bilmediğim şeyi söylemem dedim ve ammada büyütüldü bu konu . İnsanlar hakimden çok mutsuz sanırım, birbirine saldırmak icin nöbette adeta 😂😂😂
Amacim dini öğretmek falan değil ama dualarin Türkçe meallerini de okuyarak ne anlama geldigi anlasilabilir. Din Arapca olarak inmiş olsa da, diğer dillere de tercümesi var neticede :)

İnançsız olabilirsiniz ancak bu kadar saygısız olamazsınız.

Rahmetim ise her şeyi (bütün mahlukatı) kuşatmıştır (kaplamıştır).(A'râf Sûresi) Allahu Teala (c.c.) sonsuz rahmetiyle size hidayet versin.

Ya ben inanmayan bir insana ayetle cevap vermeyi çok tuhaf buluyorum. Karşımızdakinin daha çok dalga geçmesine daha çok saygısızlık yapmasına sebep oluyoruz fark etmeden.
Bu dogru bir tespit. Ben inancli bir ailede buyudum, kendi dusuncelerim dogrultusunda inancsizligi sectim. Lutfen inanmayanlara ayetle ornek vermeyin, mevlana’nin yaklasimi gibi yaklasimlar daha cok sevgi ve saygi uyandiriyor, nacizane fikrim 🥰🌺

Konudan bağımsız en az 8 9 Arapça kelime kullanmışsınız şu yazınızda görünce güldüm yazmadan edemedim :)

Konudan bağımsız en az 8 9 Arapça kelime kullanmışsınız şu yazınızda görünce güldüm yazmadan edemedim :)
Benim isvecli arkadaşım da benim bildiğim kadarını biliyor . Aslında okadarını nerdeyse tüm dünya biliyor 😂😆. Bununla beraber benim Arapça bildiğimi ima ediyorsanız valla yok öyle bişey. 5 dil biliyorum ama Arapça hariç 🙃 . Aaa yine Arapça konuştum , Allah kahretmesin beni 🙈🙈😆😆

Benim isvecli arkadaşım da benim bildiğim kadarını biliyor . Aslında okadarını nerdeyse tüm dünya biliyor 😂😆. Bununla beraber benim Arapça bildiğimi ima ediyorsanız valla yok öyle bişey. 5 dil biliyorum ama Arapça hariç 🙃 . Aaa yine Arapça konuştum , Allah kahretmesin beni 🙈🙈😆😆
Arapça bildiğinizi iddia etmedim ama çocuklarımız Arapça kelimelerle büyümüyor demişsiniz ona istinaden dedim büyüyorlar eğer Türkçe biliyor ve konuşuyorlarsa. Kullandığımız kelimelerin çoğu Arapça kökenli. Alt tarafı bi dil zaten bu önyargı niye anlamadım 😂

Arapça bildiğinizi iddia etmedim ama çocuklarımız Arapça kelimelerle büyümüyor demişsiniz ona istinaden dedim büyüyorlar eğer Türkçe biliyor ve konuşuyorlarsa. Kullandığımız kelimelerin çoğu Arapça kökenli. Alt tarafı bi dil zaten bu önyargı niye anlamadım 😂
Evet bazı kelimeler Arapça kökenli ama gün geçtikçe azalıyor gibime geliyor . Ama dualarda pek rastlamıyor bu kelimelere . O yüzden ne okuduğumu anlamıyorum diyorum. En basitinden , her gün ezan sesini defalarca duyuyorsunuz ama insanların çoğu tam anlamını bile bilmiyor . Gerçi 1940 a kadar Türkçe okunuyormuş , sonradan tekrar Arapçaya dönmüş . Keşke Türkçe kalsaymış bence ...

Muhtemelen kendisini aldatan, 4 cocuk yaptigi super otesi kocasindan sebep yuvasi dagiliyor ama hanimefendi kurtarma derdinde
Napsin, umut işte, şartlari bilmeyince cok da yargiliyamiyorum. Belki is yok, para yok, arkada aile yok, hiyarin birini almis koca yapmis, gidecek yeri yok, bilmiyorum ki, nerden medet umucagini şaşirmis bence

Hanımlar konu zaten dini ve dua için açılmışsa da bu bölümde olmaması lazımdı da, sizin dil bilgisi tartışmanız neden?
Bizde her kelime Türkçe değil zaten, biraz Arapça biraz Fransızca, kuş dili bile var:)))
Neyse yapılan raporlara bakalım neler yazmışsınız🤔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X