• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüz görümlüğü

kocişinden iste yüz görümlüğünü,durumunuz iyiymiş.4 altın alsın sana:34:

Bu kadar ince düşünücek olursak hayat geçmez , insan kafayı ver valla..

4 tanecik altın olsa ne olur olmasa ne olur...Benim bugüne kadar ne altınlarım ne bileziklerim gitti , ev almıştık o bile gitti..

Sizin yine gidenlere karşılık ortada bi ev var..Daha ne istiyorsunuz ki ....???

Of ne kadar boş şey bu takı mevzusu, ona taktı bana takılmadı, onların ki duruyor benim ki gitti.
Biz de haladan amcaya, teyzeye herkes bilezik takar, erkek arkadaşım ailesinde en fazla küçük altın takılırmış.
Kaldı ki en büyük yengesine 5 bilezik 1 set, diğerine 7 bilezik yapılmış, benim takılarımı da erkek arkadaşım yaptı, benim için böyle olması daha uygundu.
Adetse, adet yerini buldu işte, hiç baban yapmalı, o yapacak gibi bir düşünce, diğerlerine ne takıldıysa bana da o gibi bişey geçmedi aklımdan. :ssz:

yüzgörümlüğü nedir yahu.. ne kadar gelinin işine yarayan abuk-sabuk adet var herkes bayılıyor.. ondan sonra k.valide "adettir, ilk çocuğa benim adımı koy" der tabi.. ha ama o zaman "owww yıl olmuş 2014 hala gelenekler" değil mi? :27:

Ben bişey anlamadım
4 lü altın nedir, takılmadıysa istenmez ki

Kuma gemisi yürürmüş de elti gemisi yürümezmiş işte.

Siz ev alsın diye altınlarını kaynına verecek kadar güveniyorsan ve sonucta da ev alındıysa mesele yok bence.

Ne tuhaf konu sahibi diyor ki “bazen boş ver diyorum. Eşim seviyor değer veriyor ya yeter diyorum.” Alla alla ben mi yanlış okuyorum. Bunlara alınmamış mı ev? Kaynı kendi üstüne mi yapmış???
Ne garip ya!!

mrb kızlar bn 2012 de evlendim bizde adet vardır düğünden sonra eve gelinince erkek yüz görümlüğü takar geline duağını açar kW diğer iki gelinine 4 lü altınlardan vermiş oğulları onları takmış eşlerine ve eltilerimde duruyor onlar bnada büyük eltim gitmiş düğünde eşimin amcasının taktığı bileziği getrmiş sebep 4 lü altın yokmuş bnde işe başladım bileiklerimi bankaya attık aralarında oda vardı bize ev alındı o bilezikler satılarak ve yüz görümlüğü olarak takılanda gitti çok bozuldum bu olaya eşime diyorum ama cwp vermiyor alırım diyip gçiştiriyor haksızlık değil mi bu herkesin evi var yüz görümlüğü duruyor benim ki satıldı hakkımı yediler iznim olmadan sattılar bileziğimi ama kaynım bilmiyodur onun yüz görümlüğü olduğunu nasıl isticem bn:((

böyle şeyler huzur bozar...binlerce altının olsa da huzurun olmasa ne fayda..amaaann boşver gitsin..dünyta malı dünyada kalır..üzülme böyle şeylere...

çalışın kazanın kimseye minnet etmeden kendiniz alın..huzur herşeyden önemliiiii....

Ne tuhaf konu sahibi diyor ki “bazen boş ver diyorum. Eşim seviyor değer veriyor ya yeter diyorum.” Alla alla ben mi yanlış okuyorum. Bunlara alınmamış mı ev? Kaynı kendi üstüne mi yapmış???
Ne garip ya!!

ama öyle deme, onlara hem ev alınmış hem de altınları kalmış :27: neyse k.valide olduğumuzda en azından ne yapmayacağımızı biliyoruz; hiçbirşey :27:

ama öyle deme, onlara hem ev alınmış hem de altınları kalmış :27: neyse k.valide olduğumuzda en azından ne yapmayacağımızı biliyoruz; hiçbirşey :27:

Bi de imkan denilen bişey var
Belki diğerleri evlenirken durumları iyiydi daha fazla katkıda bulunabildiler
Sona kalan dona kalı rmisali gelirleri azaldı bu kadar oldu

Sadece yüz görümlüğü müdür nedir onun için demiyorum, her elti diğeriyle niye kendini kıyaslıyo bunu anlamıyorum
Çalış daha güzelini kendi alın terinle al
Ben yazsam burdan köye yol olur ama almamalarına daha sevindim kendim aldım kimseye de söz hakkı tanımıyorum, mutluyum

Gerçekten bunları anlamıyorum. Yüz görümlüğü derler adet derler. Sonra başka adetlere “bu adet hala kaldı mı?” derler. Sen de yukarıda yazmışsın. Madem sen çalış, kazan al kendine ne alacaksan…
Armut piş ağzıma düş..:47::47:

mrb kızlar bn 2012 de evlendim bizde adet vardır düğünden sonra eve gelinince erkek yüz görümlüğü takar geline duağını açar kW diğer iki gelinine 4 lü altınlardan vermiş oğulları onları takmış eşlerine ve eltilerimde duruyor onlar bnada büyük eltim gitmiş düğünde eşimin amcasının taktığı bileziği getrmiş sebep 4 lü altın yokmuş bnde işe başladım bileiklerimi bankaya attık aralarında oda vardı bize ev alındı o bilezikler satılarak ve yüz görümlüğü olarak takılanda gitti çok bozuldum bu olaya eşime diyorum ama cwp vermiyor alırım diyip gçiştiriyor haksızlık değil mi bu herkesin evi var yüz görümlüğü duruyor benim ki satıldı hakkımı yediler iznim olmadan sattılar bileziğimi ama kaynım bilmiyodur onun yüz görümlüğü olduğunu nasıl isticem bn:((

Size ev alınmış.Sen yüzgörümlüğünde misin.

[h=4]Sâhip olmadığımız, bir anlamda bize verilmeyenler için veya başka-sına bize verilenlerden daha çok verilmesinden dolayı haset etmek çok tehlikeli bir davranıştır olup, taktiri ilâhiye karşı çıkmaktır. Aynı zamanda gizli şirktir... konuyu okudum paylaşmadan edemedim konu sahibi bence biran evvel kendini toparlamalısın[/h]

Kendi zimmetlerine geçirmemişler ya size oturun diye ev almışlar ne var ki bunda? Burda ne kadar insan var düğündeki takıları son kuruşuna kadar elinden alınan karşılığında bırak evi sevgi ilgi bile görmeyen.. Otur kalk şükret başını sokacak bi evin olmuş takıla takıla 1 bileziğe mi takıldın, madem durumunuz iyi rica edersin kocandan alıverir yani ne var bunda :ssz:

Back
X