Yüz-göz Olmak / Olmamak

Anie

Alassea Ancalimë
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.376
27
116
Diğer
Evet arkadaşlar yüz göz olmamak için nasıl davranmak gerekir? Saygıyı muhafaza etmenin bir yöntemi olarak görüyorum ben yüz göz olmaMAyı. Siz neler düşünüyorsunuz?

Fazla şakalaşmamak, fazla özel konular konuşmamak gerek. Özel sorular sormamak gerek. Biraz da ketum olmak gerek.

MEsela yüz göz olan insanlar birbirleriyle ağızlarına geldiği gibi konuşuyorlar, ben benimle bu kadar rahat olunmasını istemem, bunu nasıl sağlarım :1:

MEsela yüz göz olan insanlar birbirleriyle ağızlarına geldiği gibi konuşuyorlar, ben benimle bu kadar rahat olunmasını istemem, bunu nasıl sağlarım :1:

mesafenizi koruyarak sağlarsınız
ben samimi olmak istemediğim insanlarla az ve öz konuşunurum
uzak dururum

Aslında zorluk çok samimi olup,kendini karşındakine tamı tamına ifade ederken; ketum olunca da arada soğukluk olmasına razı gelmiş oluyorsunuz baştan. Samimiyet, gerçek duygu ve düşünceler benim için çok önemli olduğundan soğukluğa razı gelmem mümkün değil.
Samimiyetle saygıyı beraber sürdürürken de ilk olarak karşındakine değer vermek tam olarak anlamak ve hoşlanmayacağı durumlardan kaçınmak gerekiyor. Yani önceden konuşmak anlaşmak :21:

çok özel mahrem konular konuşulmamalı sulu şakalar yapılmamalı karşı taraf haddini aşınca araya biraz mesafe konmalı ben bir arkadaşa bunu yaptım az aradım evine az gittim hatta bir müddet gitmedim ne oldu sorun mu var dedi yok orucum evden çıkmıyorum dedim :27:arkadaş birşeyler anladı ki kendine çeki düzen verdi:1:ben 10 yıllık görümcelerimle konuşurken bile yanlış anlama gibi kelimeleri sık kullanırım kırıcı konuşmamaya çalışırım mahrem konulara hiç girmem samimiyiz ama arada görünmeyen bir mesafemiz hep vardır :31:bir de hoşuma gitmeyen çok laubali insanlardan da uzak duruyorum genel olarak da az ve öz konuşurum:31: yanlarında en rahat konuştuğum kişiler kız kardeşim ve görümcelerimdir ama onlara bile asla sulu şakalar yapmam kırıcı konuşmam:40:işin özü sanırım samimiyet ile laubali olmak arasındaki ince çizgiyi koruyabilmek:34:

Yüzgöz olmamak derken soğuk nevale olmayı kastetmiyorum :) Yani samimiyiz denilerek karşıdakine acayip şeyler söylenebiliyor, ben ne öyle davranırım ne de bana öyle davranılmasını isterim. Ama samimi ve güleryüzlüyümdür, soğuk nevaleliği sevmem ama saygısızlığı da sevmem :) bunun da yüzgöz olmadan sağlanabileceği düşüncesine kapılmıştım.

Yeni evliyim başka bir şehre evlendim, insanlar yeni, ortamlar yeni ve sanki ben asıl son zamanlarda tanımaya başladım insanları, nasıl başlarsa öyle gider ilişkilerimiz diye baştan tedbirli olmak istiyorum. Kendimi kasarak yapmam bunu zaten, saygıya çok önem veren biriyimdir, karakterim buna yatkın olduğu için bunu kolaylıkla sağlarım gibime geliyor, tecrübe ve davranış önerilerine ihtiyacım var :)

Ben de herkesle samimi olmam kesinlikle.
Sayılıdır samimi olup pek çok şeyi konuştuğum kişiler, bir elin parmağını geçmez.

Yüz göz olmama konusuna katılıyorum.
Özellikle de hoşlanmadığım kişilerle ilgili olan iletişimimde.
Merhaba - merhaba'dan öteye götürmem, ya da akrabalarda ve görüşülmesi gereken kişilerse bunlar ( bayram zorunluluğu dahilinde ) genel geçer sohbetlere katılırım en fazla.

Paylaşımda bulunduğun kişilerin eleştiri boyutunu geçip de yargılama faslına geçmesine müsaade etmeyeceksin.
Bir de taviz vermeyeceksin kimseye hiçbir şey için.
Vermeye başladığında bunun ardı arkası kesilmiyor...

en basiti sonu saygısızlığa varan tartışmalara girmem..karşımdaki hakaret etmeye başlarsa kapı önündedir...kimse kimsenin hasiyetine,şerefine,iffetine,kişiliğine
hakaret etme lüksü içinde olamaz ,olmamalı...sesimi yükselterek sevdiğim insanla dahi konuşmadım..saygı çok önemli..

bu taviz vermeme durumunu örneklermisiniz

Mesela bir konuda bir şeyler paylaştınız. Karşındaki insan senin kişiliğine münhasır kırıcı ve patavatsız ama kendine göre açık sözlülük olarak tabir edilen yorumlar yaptı.
Bu durumda susup sineye çekmek yerine neden böyle dedin diyerek karşındakini seni kırdığı için bunu telafi etmeye yönlendireceksin.
Herkesin kişiliği kendine elbette kimse kendinden taviz vermek istemez ama karşılıklı birbirinizin istemediği şeyleri yapacaksınız...
Eğer 2 taraftan biri tavizde son noktaysa zaten ipler kopmak üzeredir.

Mesela bir konuda bir şeyler paylaştınız. Karşındaki insan senin kişiliğine münhasır kırıcı ve patavatsız ama kendine göre açık sözlülük olarak tabir edilen yorumlar yaptı.
Bu durumda susup sineye çekmek yerine neden böyle dedin diyerek karşındakini seni kırdığı için bunu telafi etmeye yönlendireceksin.
Herkesin kişiliği kendine elbette kimse kendinden taviz vermek istemez ama karşılıklı birbirinizin istemediği şeyleri yapacaksınız...
Eğer 2 taraftan biri tavizde son noktaysa zaten ipler kopmak üzeredir.

teşekkürler:)))

seninle herşeyi konuşamayacağını hissettir oda uzak durur önemli olan onu ne ölçüde hayatına kabul etmen
samimi olunca yüz göz olmak diye birşey yoktur ama sevmediğin kişi küçücük birşey yapsa ters algılarsın o yüzden sende ters birşey yapmayacaksın dozu kaçan şakalar gereksiz aynı ortamda bulunmalar falan
bide kimle yüz göz olmak istemiyorsun:D

samimi olmak ayrı laubali olmak ayrı kavram.yüz göz olmamak için ne kadar iyi olursan ol araya mesafe koymalı bir insan mesela karşındakinin özeline girmemeli.konuşurken tavırlarına el hareketlerine dikkat ederek konuşmalı.fazla gülmemeli,fazla konuşup boşboğaz olmamalı,söz sırası gelindiğinde konuşmalı her lafa atlamamalı,oturup kalkmasını bilen bir insanla asla yüz göz olunmaz zaten ,saygı seviye çerçevesinde insanlarla muhatap olunmalı bence.

Back
X