Yüz kızartan listede ikinci olduk!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
04.12.2014 18:03

• Türkiye 'Kadın turistler için en güvensiz 5 ülke' listesinde 2'nci sırada yer alırken, bunun dayanağı olarak son yıllarda kadına karşı artan şiddet gösteriliyor.

UZMANPARA

Kadına karşı şiddetin yüksek olması ve cinsiyet ayrımcılığı gibi etkenler nedeniyle Türkiye, kadınların gitmeden önce iki kere düşünmesi gereken ülkeler arasında gösteriliyor.

ibtimes'ta yer alan habere göre, 'Kadın turistler için en güvensiz ülkeler' listenin ilk sırasında Hindistan bulunuyor. Hindistan'da son yıllarda kadınlara karşı cinsel istismar, tecavüz çeteleri ve cinayet vakaları konusunda görülen artışa dikkat çekiliyor.

Türkiye'nin ise İslam mimarisinin en güzel örneklerini içinde barındıran zengin bir tarihin yanı sıra dünyanın en güzel sahil beldelerine de sahip olduğu vurgulanırken, Türkiye'de kadına karşı şiddetin ise turistler için tehdit olduğu belirtiliyor.

Üçüncü sırada ülkedeki adalet sisteminin kadınları şiddetten korumak için yetersiz olduğu vurgusu yapılan Meksika yer alırken, onu ABD ve Endonezya takip ediyor.

Hadi ordan!
Şiddet denen insanlık ayıbı lanet şey her ülkede var.

Olmuşuzdur Genel olarak turistler için çok güvenli olduğumuzu söyleyemem, Pippa'yı hala unutmadım, tecavüze uğrayan diğer turist kadınları da, Japon turist kadınların bıçakla öldürülmesini, ABD'li Sarai cinayetini, daha birkaç ay önce karavanla Dünya turuna çıkan turist kafilesindeki yaşlı karı kocaya saldırı sonucu adamın öldüğünü, kadının yaralandığını da hatırlıyorum, benim can güvenliğim yok ki, turistlerin nasıl olsun
Maganda kurşunuyla mı öleceğiz, üstümüze vinç mi devrilecek, sokak ortasında tecavüze uğrayıp bıçaklanacak mıyız, bir maden de mi can vereceğiz belli mi?

Kimmiş ya bu araştırmaları yapanlar? zxclzclşiz şirketinin araştırmasına göre bidi bidi... Kendi ülkelerine baksınlar bi önce.

millet olup biteni görüyor zaten haberlerde. Benim en çok utandığım alışveriş meselesi. Turist görünce beş kuruşluk malı 100 liraya satmaya çalışıyorlar. Yabancı arkadaşlarımızı Türkiye'ye getirdiğimizde sorun yaşıyoruz resmen. Nevşehir'de satıcı arkadaşıma uyduruk bi gömleği 3 katına satmaya çalışınca ağzımdan boşver çok pahalı diye bi cümle çıkıverdi. Adam "pahalı" kelimesini yakalayınca verdi veriştirdi bana dövecekti nerdeyse. Nedir bu kazıklama aşkı ya gerçekten hem utanıyorum hem de tiksiniyorum. Taksici muhabbetini hele hiç açmıyorum o zaten tam bi rezalet.

Bence de güvenli bir ülke değiliz bu anlamda, ama bir Hindistan kadar da değiliz hani...

3 ay once Meksika'ya tatile gitmis biri olarak kesin bu listede Meksika da vardir diye tahmin etmistim ki, o da 3. siradaymis. :)
Dogrudur. Turkiye de Meksika da guvenli degil. Turkiye kendi kadin vatandasina bile rahat vermezken, hepsini natasa sandigi yabanci kizlara hepten rahat vermiyordur yani. Yazik.

Kimmiş ya bu araştırmaları yapanlar? zxclzclşiz şirketinin araştırmasına göre bidi bidi... Kendi ülkelerine baksınlar bi önce.
Bence anket yanlış anlaşılmış. Bu anket kadınların güvende olmadığı dememiş, kadın turistlerin güvende olmadığı demiş. Şöyle bir örnek vereyim Londra da geceleri çok tehlikeli bir şehirdir birçok yeri itibariyle, suç oranları da yüksektir. Ama orada bir İngiliz kadının tacize uğrama olasılığı ile, senin turist olarak gezmeye gittiğinde tacize uğrama olasılığın birdir. Yani orada turist kadınlara yollu muamelesi yapma durumu yok. Ama Türkiye'de özellikle tatil yörelerinde yabancı kadınlara yollu muamelesi yapılıyor yurdum insanları tarafından. Ha ilgiden hoşlanan da var, ama kimileri işi tacize kadar götürüyor işte ondan birçoğu hoşlanmıyor. Hele sarışınsan, renkli gözlüysen yandın. Bir sokakta tacize uğramadan 50 metre yürüyemezsin. Zaten seyahat sitelerinde Türkiye'de turistlerin en rahatsız oldukları şeylerin başında bu tacizler geliyor, çok şikayet var bunla ilgili.
Ama abartı olduğu konusunda sana katılıyorum. Bir Arap, Güney Asya, Afrika, Güney Amerika ülkeleri varken bizim bu listede olmamız çok abes ve komik. O kadar da değil hani.

Kalkıpta bi Hindistan'ın hemen ardından bizim çıkmamız bana da çok gerçekçi gelmedi ama, bir sürü ülkeyi bir bisikletle geçipte bizim ülkemizden sağ çıkamayan Pippa yı hala unutamıyorum, ne kadar da uyarı almıştı kimbilir.. gelmesinler gerçekten gelmesinler, her sene adımız biraz daha lekeleniyor maalesef.

Renklendirdiğim bölüme aynen katılıyorum ve turistlerin yaşı hiç fark etmiyor, 70 yaşındaki kadına kendi halkımızdan olsa teyze diyecek insanlar turist olunca taciz edilesi olarak görüyorlar, öyle bir kıskaca alıyorlar ki kadın kurtulmak istese de mümkün olmuyor, şahit olduğum pekçok olay var, gerçekten ağzımın açık kaldığı şeyler gördüm, görüyorum.

Turist içkiyi sever düşüncesiyle önce Merhabalaşıyorlar sonra bara davet ediyorlar, kadınlar bunu önce nazik bir davet sanıyor ama sonrası felaket maalesef

Mune bir de yasli kadinlari bilerek secenler var vize ve para icin. Simdi o numaralari genç bir kadına yapsalar kadın 2 gönül eğlendirir ülkesine geri döner. Bir de zaten az biraz güzel ve genç kadının öz güveni ve standartları yüksek olur. Kendisine ilk kur yapan erkege tav olmaz. Kendi ülkesinden bir erkek bulup her şeyi kolay yoldan halletmek varken, niye buradan bir Türkle evlenip hayatını zora soksun? O yüzden bilerek vize ve dolandırıcılık için yaşlı ve üzülerek söylüyorum ilgiye aç kadınları seçiyorlar kendilerine. Sonra kapağı oraya attılar mı kadınları ya aldatıyorlar, ya dövüyorlar ya da boşuyorlar. Çok fazla haber var buna benzer... Bilmiyorum neden böyle.

Haklısın milena, aynen öyle belli yaşın üstündeki kadınları evlenmek için kullanıyorlar, evlenende çok, ya bir olaya şahit oldum ki yemin ediyorum ağzım herhalde bir 5 dakika açık kaldı, küçük dilimi yutuyordum, bir Türk genci yanında iki tane yabancı uyruklu kadın, bir tanesi 70 yaşında rahat var, diğeri de taş çatlasın 16 yaşında, tursitlerin biri sağında biri solunda, 70 yaşındakinin boynuna atmış elini, diğerinin çok afedersin poposunu yokluyor, yemin ediyorum midem bulandı

Turistlere pahalıya ürün satışını da yazmış bir arkadaş, ne yazık ki şehri beğendim yerleşeyim diyen turistleri de çok kazıklıyorlar, evleri değerinin 2 katı üstüne, mobilyaları 3-4 katı fazlasına satıyorlar, uyduruk 5-10 liraya alınabilecek bileklikleri bile 25-30 liradan sattıklarını biliyorum, yer belirtmeyeceğim tanıdığım biri market işletiyor, herkesin bildiği markalardan 1 liralık gofretleri 5 liradan satıp birde gevrek gevrek gülerek anlatırdı, neymiş turisti kazıklamak mübahmış

mübah değil günah aslında..

Türk erkekleri kaba aklı fikri sex'te
yabancı kadınların bakirelik takıntıları olmayınca her gelen turisti ,yatağa atarım düşüncesi var ,gencinden yaşlısına kadar ,nerde kaldı müslümanlık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…