Pudra, Fondöten, Kapatıcılar yüz ve boyun arasında renk farkı...

nemida

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
1.301
7
Farkettim ki boynumla yüzüm arasında bayağı bir ton farkı var. Her zaman yüzümün rengine uyan bir fondoten kullanırdım ama yüzüm güneşten iyice yanınca bu fark iyice ortaya çıktı.

Boynum 2-3 ton daha beyaz. Yüzümü boynuma uygun renkte yapmaya çalışsam ölü gibi bembeyaz oluyor, buna karşın yüzümde doğal duran bir fondoten de boynumla çok uyumsuz. Kullanmakta olduğum fondotende yüzümü açık renk yapıyor memnundum ama gene de renk farkı oluyormuş gözüme çarpmıyormuş.

Bu problem nasıl halledilir?
 
bence orta bir ton pudrayı hem yüzüne hem de göğüs dekoltene uygulayabilirsin....
 
fondotenin üzerine mi yani canım?
Tek başına pudra bana yeterli gelmiyor cildim biraz problemli. Sivilce izleri siyah noktalar vs var.
 
yaa nemida bu benim de sorunum konuyu actıgın için tesekkür ederim. umarım en kısa zamanda cözüm buluruz.. yuzum kırmızı tenim beyaz. yuzume tam yakısan doğal duran renk boynumla kötü bi ton farkı olusturuyo..
 
yaa nemida bu benim de sorunum konuyu actıgın için tesekkür ederim. umarım en kısa zamanda cözüm buluruz.. yuzum kırmızı tenim beyaz. yuzume tam yakısan doğal duran renk boynumla kötü bi ton farkı olusturuyo..

Rica ederim canım umarım bir yol gösteren çıkar :)
 
Çaresi yokmudur nedir kimse birşey önermemiş kaydirigubbakcemile3
yokmu şu forumda bir güzellik uzmanı bize yol göstersin a.s
 
youtube da dolaşirken tesadüfen bir makyözün videosuna denk geldim ve bu konuyla ilgili ne yapılabildiğini ögrendimmm...

İki renk fondoten kullanmak gerekiyor. Bir tanesi normal renkte bir tanesi de boyna yakın açık renkte. açık renkte olanı yanakların alt kısmına iki yana sürülecek bir de alındaki üçüngü göz bölgesi diyeyim - iki kaşın orta üst kısmına sürülecek.

Çene bölgesine ve yüzün diğer kısımlarına normal renkteki fondotenimiz sürülecek ve ikisi birbirine kaynaştırılacak. Bu şekilde bir geçiş sağlanacak. O makyöz ikili fondoten kullanıyordu göz farı gibi ama sanırım bizim ülkemizde bu tarz bir ürün yok.

Ben denedim gerçekten işe yarıyor. İki tane fondoteni olmayanlar bence ya ikinci bir fondoten alacaksınız açık renk bir pudrayla ya da halledilebilir belki, yeterki o bölgeler boyun renginde olsun göz farı bile sürülebilir belki rengi tutsun yeter.
 
Benim annem makyözlük yapıyordu ve fondoten ile normal cildimizi nemlendirmek için kullandığımız krem ile bir kapta karıştırıp yüzüne sürerdi hem zararlı yapısını azaltırdı hemde yüzünden püskürmezdi ve doğal dururdu..Göğüs dekoltesiyle yüzü aynı ton yapmak için ise sabitleyici pudra alabilirsiniz ama alamam derseniz bunun çok kolay bir yöntemi var cenenize uyguladığınız fondoteni acık renkte tutarsınız boyunla aradakı geçişi iyi sağlarsınız..Ama çene bölgeniz sorunlu bir bölgeyse bunu stick kapatıcılar ile halledebilirsiniz stickler genelde açık renkli olurlar zaten..
 
X