• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

Bransim Ingilizce. Ilkokulda calisiyorum. Kendi adima konusacak olursam, canli ders asla verimli gecmiyor.
Bu sene görevlendirmem yapıldı başka okula, öğrencileri hiç tanımıyorum.
3 dakika önce açıp bekliyorum, ama onlar istediği saatte geliyor.
Ders ciddiyeti hiç yok.
Olmuyor işte.

Orta okulun birinci sınıfıda temel olmuyormu?
Bence önemli ben ortaokulda öğretmenim. Özellikle ortaokulun başlangıcı olduğu için çocuklar yeni bir sisteme alınacağı için önemli ama 5leri uygun görmemişler demek ki şimdilik. Ama bu kadar sınıfı açıklarına göre diğerlerini dr 2 eb geç 3 haftaya açarlar bence. Ya da vakalar patlarsa yine hepsini kapatırlar. Durum nengosterir bilmiyorum ama düşüncem hepsi açılır yönünde.

Yeğenim 4 yaşında tam okula alıştı, sosyal oldu, kuralları ögrendi derken başa döndük. Evde diye de okuldaki gibi herşeyi yaptıramıyorsun. Çocuk sıkıntıdan, arkadaşsızlıktan patladı. Keşke bitse hastalık tamamen. En çok onlara üzülüyorum, çünkü bağışıklığı tam güçlenmemişti evde olunca iyi okulda hep hasta alışması için okul şart fakat böyle olunca kötü oldu.

Son düzenleme:
Okullar açılmalı diyorum ama çocuğum olsa gönderir miydim bilmiyorum.
Anladığım kadarıyla pozitif vakaların ne olacağıyla ilgili net bir bilgi yok.
Vaka sağlık kuruluşuna yönlendirilir diyor gerisi yok.
Karantina uygulanacak mı uygulanmayacak mı anlamadım ben.

Okullar açılmalı diyorum ama çocuğum olsa gönderir miydim bilmiyorum.
Anladığım kadarıyla pozitif vakaların ne olacağıyla ilgili net bir bilgi yok.
Vaka sağlık kuruluşuna yönlendirilir diyor gerisi yok.
Karantina uygulanacak mı uygulanmayacak mı anlamadım ben.
Test pozitif çıktığı anda zorunlu karantina başlıyor.
Yani hasta olmayışınız buna engel değil.
Ama şu var ki, hasta olduğunuzdan haberiniz olacak ve test yaptırmış olacaksınız.
Çok enteresan, vahiy ile gelecek herhalde insana.

Test pozitif çıktığı anda zorunlu karantina başlıyor.
Yani hasta olmayışınız buna engel değil.
Ama şu var ki, hasta olduğumuzdan haberiniz olacak ve test yaptırmış olacaksınız.
Çok enteresan, vahiy ile gelecek herhalde insana.
Ama muallak bir ifade vardı orda, ben yanlış anlamış olabilirim.
Semptomsuzsa doktor karar verir gibi bir ifadeydi sanki.

Yapacak bi şey yok bundan sonra normalimiz bu malesef. Ki zaten bizim sitenin bütün çocukları dışarıda akşama kadar. E öğretmen arkadaşlarım var canlı dersini bitiren kendini sokağa atıyor. Hayat devam ediyor yani eve sığdıran pek yok. Okul tüm bunlardan çok daha önemli umarım diğer sınıflarda kontrollü bi şekilde açılır.

Ama muallak bir ifade vardı orda, ben yanlış anlamış olabilirim.
Semptomsuzsa doktor karar verir gibi bir ifadeydi sanki.
Yok, açıklamalara ben zerre inanmıyorum.
Çünkü bir yandan sağlık sistemi işlemeye çalışırken siyasi ve ekonomik çıkarlara zıt düşüldüğünden kim ne dediğinin farkında değil.
Basın danışmaları kafayı yedi artık😂😂

Çevremde tecrübe ettiğim durum şu, testiniz negatif olsa dahi aynı hane içinde pozitif çıkan varsa karantinadasınız.

Testiniz pozitif, siz iyi olsanız bile yine zorunlu karantina.

Testiniz negatif, sadece temaslı iseniz bir şey yok çünkü artık temassız insan kalmadı.

Ha evindeki pozitif hasta, bu vakalara dahil değil bir tek onu anladım.
Hastanede tedavi görecek aşamada olanlar sadece yeni vaka diye geçiyor.
3. Ye korona olan, 50 yaşlarında tanıdığımız var.

Millet artık tur bindirdi gerçekten, aktif çalışma hayatında olan çoğu kişi farketmeden böyle yaşıyor zaten.

Mevcut koşullar zor ve risk barındırıyor, kesinlikle kabul. Ancak uzaktan eğitim sistemiyle de olmuyor en üst seviyelerde bile. En üst düzey önlemler alınarak eğitim-öğretim sürecinin başlatılması taraftarı haline geldim artık.

Benim anlamadığım şu cevremde de gormedigim için çocuklar geçirse bile belirti görmeden mı geçiriyor. Yani test yapmayınca hasta olmadiklari bilinmiyor mu?En tehlikeli de bu degil mı? Test yapıp anlasilincaliya kadar o virüsü saçma ihtimali. Yani bu virüs öyle bir şey sanki biraz da. Çocuklar dışarıda oynuyor eee tamam sonra gidip bulastiriyor mu yani çevresine. Niye sadece dar alanda bakılıyor olaya. Çocuklar sitenin bahçesinde oynuyormuş. Eee yani. Geçen pazar günü 1. Kata filyasyon ekibi geldi mesela..bilmiyorum ki çocukları mı oynuyordu dışarıda nerden bulaştı. Herhalde baştakiler bilip ona göre karar veriyordur.

Yüzyüze eğitim başlıyor.. peki okulların bundan haberi var mı?
"Yoksa siz de halâ koronalaştıramadıklarımızdan mısınız? ?" Diyip atılan adım!
Orası öyle de bu çocuklar nerede?
Restoran, park, bahçe, oyun alanları, komşu, akraba gezmesindeler.

Çok çok küçük bir azınlık izole şekilde yaşıyor.
Bizim sitenin çocuklarına sürekli jandarma gelip cezai işlem uyguluyor mesela maskesiz gezdikleri için.

Her şey olağan akışta iken okulların kapalı olması başlı başına komik iken, yine her şeyin yavaş yavaş açılacağı dönemde ilk olarak kreşlerin açılması da bayağı düşündürücü.

Çünkü bir yandan sağlık sistemi işlemeye çalışırken siyasi ve ekonomik çıkarlara zıt düşüldüğünden kim ne dediğinin farkında değil.

Çevremde tecrübe ettiğim durum şu, testiniz negatif olsa dahi aynı hane içinde pozitif çıkan varsa karantinadasınız.

Testiniz negatif, sadece temaslı iseniz bir şey yok çünkü artık temassız insan kalmadı.

Millet artık tur bindirdi gerçekten, aktif çalışma hayatında olan çoğu kişi farketmeden böyle yaşıyor zaten.
Benim dediğim öğretmen ve öğrenciler için.
Sınıfta bir vaka çıkarsa aynen devam edilecek, daha fazla vaka çıkarsa yakın temaslı kabul edilecek ve sınıf karantinaya alınacak deniyor mesela.
Karantina da tenefüs düzenini değiştirmek.
Ama ordan çıkan öğretmen başka sınıfa girecek.

Pozitif vakaların ne olacağına doktor karar verir diye bir şey hatırlıyorum, umarım yanlış hatırlıyorumdur.
Bu karantina düzenini tamamen değiştirir, kaosa götürür.

Yine her şey havada işte.
Herkes yaşarken öğreniyor.

Benim anlamadığım şu cevremde de gormedigim için çocuklar geçirse bile belirti görmeden mı geçiriyor. Yani test yapmayınca hasta olmadiklari bilinmiyor mu?En tehlikeli de bu degil mı? Test yapıp anlasilincaliya kadar o virüsü saçma ihtimali. Yani bu virüs öyle bir şey sanki biraz da. Çocuklar dışarıda oynuyor eee tamam sonra gidip bulastiriyor mu yani çevresine. Niye sadece dar alanda bakılıyor olaya. Çocuklar sitenin bahçesinde oynuyormuş. Eee yani. Geçen pazar günü 1. Kata filyasyon ekibi geldi mesela..bilmiyorum ki çocukları mı oynuyordu dışarıda nerden bulaştı. Herhalde baştakiler bilip ona göre karar veriyordur.
Çevremde geçiren çocuk hatta bebekler var.
Sadece 1 maksimum 2 gün ara ara ateşleri 38 oldu, daha da üzerine çıkmadı.
Aileler anlamadı bile diş ateşidir dedi geçtiler.
Ama çocuktan sonra kendileri kötüleşip test yapılınca hepsinin pozitif olduğu anlaşıldı.
Dolayısıyla bebeğe temas eden biri aktif vakaydı ki bebek ailesine taşıdı.

3.ye korona olan mı bunu atlamışım.
Nasıl yani, negatif alamamak değil herhalde bu, 3 kez oldu yani 😱

Orası öyle de bu çocuklar nerede?
Restoran, park, bahçe, oyun alanları, komşu, akraba gezmesindeler.

Çok çok küçük bir azınlık izole şekilde yaşıyor.
Bizim sitenin çocuklarına sürekli jandarma gelip cezai işlem uyguluyor mesela maskesiz gezdikleri için.

Her şey olağan akışta iken okulların kapalı olması başlı başına komik iken, yine her şeyin yavaş yavaş açılacağı dönemde ilk olarak kreşlerin açılması da bayağı düşündürücü.

Her şey açıkken okulların açık olmaması komik değil, mantıklı. He tabiki her şeyin açık olmasına mantıklı demiyorum, aman..
Çocuklarını o şekilde oynatmak ailelerin tercihi. Okula da tercih hakkı tanıdılar ama fırsat eşitliği? Hoş, bu şekilde de yok ya neyse..
her şeyi kısıtlayıp sayılar makul seviyeye gelince açcaklardı ozaman okulları madem bukadar önemliydi eğitim. Filyasyon ekibinde olduğumdan kendi mahallemdeki izole sayılarını vs biliyorum. Veee error veriyorum. Aylardır yapamadılar bu sefer kesin kovid etcekler beni:KK17::KK62:

3.ye korona olan mı bunu atlamışım.
Nasıl yani, negatif alamamak değil herhalde bu, 3 kesildi yani 😱
Evet 3.
Mart sonu ilk, haziranda iş başıyla bir daha ve en son eylül.
Sağlıklı da bir adam değil ama maşallah.

10 gün önce 70 yaş üzeri, koah hastası akrabamız da tesadüfen pozitif çıktı.
Taş gibi adam, benden iyi.
Ben daha koronayım yani😂

Okul karantinası meselesinde, cuma pozitif olan öğretmen arkadaşımın sınıfında bir değişiklik yok, başka öğretmen gelecek, o kadar.
Aksi mümkün değil zaten, söyleseler de inanmam.
Bir sınıf mevcudunun velev ki yüzde yetmişi pozitif olur, anca o zaman.

Her şey açıkken okulların açık olmaması komik değil, mantıklı. He tabiki her şeyin açık olmasına mantıklı demiyorum, aman..
Çocuklarını o şekilde oynatmak ailelerin tercihi. Okula da tercih hakkı tanıdılar ama fırsat eşitliği? Hoş, bu şekilde de yok ya neyse..
her şeyi kısıtlayıp sayılar makul seviyeye gelince açcaklardı ozaman okulları madem bukadar önemliydi eğitim. Filyasyon ekibinde olduğumdan kendi mahallemdeki izole sayılarını vs biliyorum. Veee error veriyorum. Aylardır yapamadılar bu sefer kesin kovid etcekler beni:KK17::KK62:
Bu sene fırsat eşitliği hiçbir durumda yok.
Açılsa da açılmasa da.
Açılmazsa daha da yok.

Çevremde geçiren çocuk hatta bebekler var.
Sadece 1 maksimum 2 gün ara ara ateşleri 38 oldu, daha da üzerine çıkmadı.
Aileler anlamadı bile diş ateşidir dedi geçtiler.
Ama çocuktan sonra kendileri kötüleşip test yapılınca hepsinin pozitif olduğu anlaşıldı.
Dolayısıyla bebeğe temas eden biri aktif vakaydı ki bebek ailesine taşıdı.
Evet kesin oyledir ama çocuklar taşıyıcılık yönünden daha riskli yani. Bebekler zaten ailesiyle birlikte ama dışarıda oynayan cocuk vs dikkat etmezse taşıyıcılığı iki kat fazla artıyor belki. Bugüne kadar okulların açılmasının nedeni de bu. Umarım sağlıklı bir süreç atlatırız okullar açılınca.

Back
X