• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

Bir sekilde acilacakti. Acilmamasi cozum degildi cunku. Cocuklari koruyalim virusten derken daha buyuk sorunlar yasandi cunku. Okullarin hali eskiden de cok parlak degildi,temizlige hijyene dikkat etmeyen aileler ve onlarin cocuklari eskiden nasil yasiyorlardi merak ediyorum. Mesela okuldan gelen cocuk formasini onlugunu hemen cikarip dusa girer miydi? Hayir. Simdi bari temizlige biraz dikkat ederler de virusun yayilmasi azalir

Bir sekilde acilacakti. Acilmamasi cozum degildi cunku. Cocuklari koruyalim virusten derken daha buyuk sorunlar yasandi cunku. Okullarin hali eskiden de cok parlak degildi,temizlige hijyene dikkat etmeyen aileler ve onlarin cocuklari eskiden nasil yasiyorlardi merak ediyorum. Mesela okuldan gelen cocuk formasini onlugunu hemen cikarip dusa girer miydi? Hayir. Simdi bari temizlige biraz dikkat ederler de virusun yayilmasi azalir

gecen haberlerde vardi, bu sene cocuklarda normal grip orani dusmus,
cocuklar daha fazla el yikiyorlar falan diye diyordu.
benimkiler okula gidiyor biliyorsun, simdi her teneffus donusunde, yemek oncesi sonrasi zorunlu el yikiyorlar siraya gecip,
eskiden de ogretmen yikayin diyordu ama zorunlu tutmuyordu mesela.
yine siniflari duzenli olarak havalandiriyorlar, hatta bize ekstra hirka gonderin okulda kalsin dediler.

ben anlamiyorum,
hic mi hazirlik yapmiyorsunuz,
okullar acilacak simdi ne olacak deyince,
hani sadece devleti elestirmek burada yetersiz,
goruyorum ki anneler babalar da hic hazirlik yapmiyorlar okullarin acilmasi icin,
kollektif olarak hazirlanilmali bu surece.
Cocuklari da hazirlamiyorlar sanirim. Aylardir temizlik ,mesafe ogretilemeyen cocuklar icin evet endise etsinler bence de.
Benim laftan anlamayan,yaramaz oglum bile el yikamayi,wc kullanmayi ve temizligini,arkadaslarina cok yaklasmamasi gerektigini anladiysa herkes anlar. Sorun biraz da ailelerde,neden ogretmiyorlar?
Birkac online derse denk geldim,ogretmen once temizlik kurallarindan basliyor. Herkes oyle yapsa,evde de desteklense gayet de anlasilabilir bir durum. Elden geleni yapmak lazim.

gecen haberlerde vardi, bu sene cocuklarda normal grip orani dusmus,
cocuklar daha fazla el yikiyorlar falan diye diyordu.
benimkiler okula gidiyor biliyorsun, simdi her teneffus donusunde, yemek oncesi sonrasi zorunlu el yikiyorlar siraya gecip,
eskiden de ogretmen yikayin diyordu ama zorunlu tutmuyordu mesela.
yine siniflari duzenli olarak havalandiriyorlar, hatta bize ekstra hirka gonderin okulda kalsin dediler.
Ogretmen-aile is birligi yaparsa cocuklar gayet de dinliyor. Herkes elini cebine de atip aidat verirse temizlik elemani da tutulur. Burda “biz aidat vermiyok” diye ovunen veliler vardi. Telefonuna evine sınırsız internet alan,parmagindan sigarasi dusmeyen cocugunun temizligine para harcamak istemiyor. Sonra gelip buralarda ahlanip vahlaniyorlar neymis okulda temizlik yokmus. E yok 50 senedir yoktu,okullar hep boyleydi yeni olmadi. Ogretmenlerin de bilincli olanlarinin isi cok zor.

Cocuklari da hazirlamiyorlar sanirim. Aylardir temizlik ,mesafe ogretilemeyen cocuklar icin evet endise etsinler bence de.
Benim laftan anlamayan,yaramaz oglum bile el yikamayi,wc kullanmayi ve temizligini,arkadaslarina cok yaklasmamasi gerektigini anladiysa herkes anlar. Sorun biraz da ailelerde,neden ogretmiyorlar?
Birkac online derse denk geldim,ogretmen once temizlik kurallarindan basliyor. Herkes oyle yapsa,evde de desteklense gayet de anlasilabilir bir durum. Elden geleni yapmak lazim.

cocuklar bazen bizden fazla kurallara uyuyorlar zaten,
ornegin ben unutuyorum, oglum hep beni uyariyor, oklari takip edicez anne, bu yol karsidan gelenler icin diye :olamaz:

Bizim burada çocuklar pandeminin başından beri sokaklarda.
Alt sokağımızda park var anneler piknik yapıyor masalarda,çocuklar oyuncaklarda.
Burada açılmaması bir anlam ifade etmiyor ki.
Biz bıktık artık çocuk sesinden,ablaların kahkahalarından,dedikodularından.
Valla okullar açılsa daha çok düzene girecekler diye düşünüyorum artık.
Disiplin kalmadı çocuklarda.Öyle de temas halindeler böyle de.
Eve sokmaya çalışan annelerde balkondan,camdan dersin yok mu senin diye bağırmaktan bitap düştüler.

Ogretmen-aile is birligi yaparsa cocuklar gayet de dinliyor. Herkes elini cebine de atip aidat verirse temizlik elemani da tutulur. Burda “biz aidat vermiyok” diye ovunen veliler vardi. Telefonuna evine sınırsız internet alan,parmagindan sigarasi dusmeyen cocugunun temizligine para harcamak istemiyor. Sonra gelip buralarda ahlanip vahlaniyorlar neymis okulda temizlik yokmus. E yok 50 senedir yoktu,okullar hep boyleydi yeni olmadi. Ogretmenlerin de bilincli olanlarinin isi cok zor.
Size cok acayip bir ornek vereyim. Anasınıfında calisan bir arkadasim anlatti. Veli gelip çocuğum evde surekli el yikiyor diye sikayet etmis. Inanabiliyor musunuz? Durum bu

Size cok acayip bir ornek vereyim. Anasınıfında calisan bir arkadasim anlatti. Veli gelip çocuğum evde surekli el yikiyor diye sikayet etmis. Inanabiliyor musunuz? Durum bu
Cunku yillardir pislik icinde yasiyorlardi.
Hep soylerim bana deli gozuyle bakarlar. Umumi tuvaletlerde el cantasini yere koyan kadinlar var. Pazardan dukkandan aldigi kiyafeti hatta ic camasirini yikamadan giyenler var. Sebzeyi meyveyi suyun altina gostermelik tutup ovalamadan aha yikadim al ye diyenler var. Kagit parayi agziyla tutup tukurukle sayip verenler var. Marketten milyon kisinin mincikladigi urunu alip dolabina koyan var,daha yeni yeni temizlik ogreniyorlar. Tuvalet kullanmayi askerde ogrenen adamlar var. Koronaya kafa atar bunlar. Okullar aha boylelerinin evlerinden cooooook daha temiz.

Cunku yillardir pislik icinde yasiyorlardi.
Hep soylerim bana deli gozuyle bakarlar. Umumi tuvaletlerde el cantasini yere koyan kadinlar var. Pazardan dukkandan aldigi kiyafeti hatta ic camasirini yikamadan giyenler var. Sebzeyi meyveyi suyun altina gostermelik tutup ovalamadan aha yikadim al ye diyenler var. Kagit parayi agziyla tutup tukurukle sayip verenler var. Marketten milyon kisinin mincikladigi urunu alip dolabina koyan var,daha yeni yeni temizlik ogreniyorlar. Tuvalet kullanmayi askerde ogrenen adamlar var. Koronaya kafa atar bunlar. Okullar aha boylelerinin evlerinden cooooook daha temiz.
Malesef ki dogru. Bu sayede temizlikte biraz ilerleyebildik sanirim. Ha degismeyen yine degismez, o ayri

Büyük kızım 8. Sınıf ögrencisi haftada 2 gün okula gidiyor haftaya tam gün tüm hafta gidecek(12 kisiler ve boşluklu çapraz oturuyorlar).küçük kızım 5 yaşında anasınıfına online kayıt oldu istesek göndermeyiz fakat cok istedigi icin 2 hafta 2şer gün gittiler bu hafta okulu 5güne cıktı(7 kişiler sınıfta).Ben ve esim maskeli olarak çalışmaya devam ettigimiz icin onları gönderiyorum.Asla maskeyi çıkarmıyorlar çantalarında dezenfaktan kolonya ve yedek maske sürekli var.Kimseyi ellemezler okuldan gelince direkt banyoya.Bugun küçügü ögretmenine teslim ettim eve geldim kapıda yada bahcede kesinlikle bekleyen yok zaten almıyorlar.Ne zaman bitecegi belli olmayan virüs icin çocugumun okul hayatını beklemeye alamıyorum zirâ büyüğü okul birincisi olup ilimizin tam puanlı lisesine hedef şuan.Ek online ders ve kaynak kitaplarda yardımcı oluyor.Bu süreci en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz hastalık kapmamak için dikkat ediyoruz 7 aydır.Ögretmenlerimizin hepsi cift maske ve siperlik kullanıyor.Devlet okuluna gidiyoruz cok ilgili ve bilgililer hocalarımız Allah razı olsun tüm hocalarımızdan.

Virus bizi iki onemli konudan birini secmeye mecbur birakiyor. Saglik mi egitim mi?

Oyle bir illet ki insan bir gunde 40 kez kendini kontrol ediyor. Kendinden bile emin degilken diger insanlardan nasil emin olabilirsin?

Bu cocuk servise binmek zorunda kalacak belki. Şoförü diger cocuklari öğretmeni temizlik yapan görevlisinden tut her an tehdit altinda.

Cocuk bu bir de ogretmekle olmuyor o iş. Ozdenetimi yetiskinden cok daha düşük. Allah korusun bir dalgınlığa bakar. Çocuk çünkü yani baska aciklamasi yok. Ruhsal durumlarini ben dusunemiyorum. Bu kusak okb olup cikmasa bari. Uzun sureli etkiler beni cok korkutuyor. Cocuk zaten kaygili olacak, ustune ebeveynin kaygisi da eklenecek. Allah im sen koru.

Bu illetin hala nasil bulastigi net degil bence. Sadece havadan bile geciyor buyuk ihtimalle. Kis geliyor. Siniflar nasil hava alacak. Ne kadar sureyle. Ben is yerimde dün otururken dondum. Sonra karissin gripler virusler.

Saglik mi egitim mi? Tercih yapmak gerek. Ve sagligin tehlikede oldugu her durumda ikinci secenek onemini kaybeder bana kalirsa

Mart ayından beri sokakta oyun oynamaya çikarmıyorum küçügü sadece maskeyle 2 tur bisiklet sürüp eve giriyor boş olan bir parkımız var kimse gitmiyor cunku her sitenin kendi parkı var artık boş olan parka hafta ici 1 gün götürüp dilediğince kayıp sallanıyor.Avmye sadece 1 kere ben gittim tüm eksiklerimizi maskeyle beraber aldım cünkü 2 beden büyümüşüm işe gidecem kıyafetler olmuyor.Kalan tüm ihtiyacları internetten alıp kıyafetleri pandemi önceside yıkayıp giyerdik hala öyle.Yıkanmayan seyi asla giydirmem de giymemde.Kızımın ders saatini bilirim kapıdan dinlerim yemek ve wc harici odasından çıkmaz yemek saati derse denk gelirse odasına servis yapıyorum dersi bölünmesin zirâ online ders saati çıt cıkmaz herkes pürdikkattir.Gunluk kac soru çözmüs kacı dogru kacı yanlış hatası nerede kendi gelip anlatır benle derslerini konuşmayı cok sever bende kitap sever oldugum icin.Egitimde saglıkta cok onemli.

sizleri korkutmak istemem ama az önce haber aldım
1. sınıfa giden yeğenimin arka sırasında oturan çocuk da pozitif çıkmış
okul tahliye edilmiş
yengem kronik hasta ve 2 yaşında da kardeşi var
iki ucu boklu değnek....

Bende sanırim en evhamli anneler grubundaydim bu sürecte. Oğlum 1.sınıf 1 eylülden beri hergün sabah 09 aksam 17 ye kadar okulda. Gönderme kararini çok zor verdim. gerekli tedbirleri aldik artik Allah a emanetler. Ama simdi çevreme bakiyorumda bütün okula gitmeyen cocuklar aksama kadar sokaklardalar (istisnalarda vardır elbette) . Insallah hakkimizda hayirlisi olsun. Zaten mevsimsel hastaliklar baslayinca ara verirler diye düsünüyorum.

konunun tamamını okumadım ama her yerde parkta bahçede çocuklar diye başlayan cümleleri okudukça ifrit oluyorum.
Dün oğlumu parka götürdüm, ailenin gözetiminde tek çocuk gayet temassız bir şekilde oynayabiliyor parkta. sayı az.
sınıfım 48 kişi, devam eden 43. İkiye bölününce bir derste en az 20 öğrenci ve sosyal mesafe hak getire.Birine bakarken bir bakıyorum arkadaki öbürünün maskesinin desenine bakmak için almış, Birbirlerine tükürüyorlar, sarılıyorlar. Okula gönderen çocuğun kurallara uyacağını beklemesin, asla uymuyorlar veya uymayan birileri oluyor.
Parkta, avmde böyle mi oluyor? Orada binlerce insan olsa dahi ben annesi olarak sosyal mesafeye uygun yürütüyorum, bir yeri elletmiyorum. Ellese bile hemen ellerini dezenfekte ediyorum.
Ayrıca karantinadan çıkan bir öğrencim geldi dün. Negatife döndüğüne dair bir test yok, belki pozitif ama okula geliyor. Sadece ateş ölçüp alıyoruz. Velhasıl açılmaması kötü olsa da açılmasının daha kötü olacağını düşünüyorum.

bu süreçte tabi çalışan anneleri asla düşünmeden devam ediyor devlet.çocukları bakması için babanneyi getrdik eve ki başka şehirde yaşıyor ( Allahtan böyle imkan var yoksa ne yapılırdı bilmiyorum).bulunduğum şehirde özeller çatır çatır devam ediyor devlet okulu ise 9 -11.30. alması bırakması hep sorun ben gerçekten anlam veremiyorum.okula göndermeyeyim diyorum evde babanneyi çıldırtıyorlar.ben başlarında olsam yine bir şekilde idare ediyorum ( ki 2,5 ay karantinada işe yapılan esnek çalışma harici evden çıkmadan başardık bunu)Ama her şey normale dönünce aileler de gitme gelme de bekliyor gidiyor geliyor da ayyyy çok doluyum.
bu arada tüm sağlık çalışanlarına ve öğretmenlere kolaylıklar diliyorum.

cocuklar bazen bizden fazla kurallara uyuyorlar zaten,
ornegin ben unutuyorum, oglum hep beni uyariyor, oklari takip edicez anne, bu yol karsidan gelenler icin diye :olamaz:

Cocuklar cok akilli ya:) Benim 5 yasindaki yegenimde haftasonu yanima geldi. Ellerini en az 20 saniye yikamasi gerektigini, ellerini nasil yikadigini beni cagirip gosteriyor. Ona ellerini kopuklerken muslugu kapatmasini soylemistim bosa su harcamasin diye aylar once. Baktim onu da unutmamis. Teyze muslugu kapatiyorum sonra aciyorum diyor☺

Gerekli önlemler alınarak acilmaliydi .Uzaktan eğitim çok zor on line dersler asla yüz yüze nin yerini tutmuyor malesef .Hem veli Hem öğretmen olarak açılmalı bir yerden başlamalı.
Ama okullarda önlem alındı mi hayır. Oğlum özelde bi nebze daha rahat olacak ama ben devlet okulundayım sınıf 2 ye bölünse bile bina yetersiz sabahçı öğlenci durumu var .
Hala okula ekstra hizmetli verilmedi .
Okul açılacak diye öğretmenler tv den öğreniyor. Sınıf bölünecek mi nasıl olacak hicbir bilgi net değil. Bakan açıkladı sabah haftada 2 gün diye ama yine detay yok .
Çok hazırlıksız hadi açalım diye alınmış bir karar .Koca yaz tatili geçti hala binalarda tıklım tıklım öğrencilere sosyal mesafe çareleri arıyoruz.
Çok daha fazla hazırlık yapıp öyle açılmalı hatta ağustosta açılmış olsaydı keşke hem mevsim iyiydi hem de vaka azdı.
O zamandan bu zamana okullarda ek bir tedbir de olmadi üstelik.
Çocuklar on line ders stresinden bir an önce kurtarılmalı ama bu şekilde nasıl olur bilemem .
Allah hepimize sağlık güç kuvvet versin eski günler gelsin artık insallah

Back
X