• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzsüz insanlara borç verip geri alamayanlar

TersAlfabe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
1.117
215
123
Merhaba hanımlar. Giden gitti ve artık geri alma durumum yok gibi geliyor ama yine de anlatmadan edemeyeceğim. Bu aralar para konusunda sıkışık olduğumdan içime dert oldu.

Çocukluk arkadaşım vardı bir tane, nerden baksanız 14-15 yıldır arkadaştık. Üniversite yıllarımızda bu arkadaş biraz har vurup harman savurmaya başladı ve benden sürekli borç istemeye başladı. Ailesinin maddi durumu kötü olduğu için ve babası da vefat etmiş olduğu için kıyamadım ve elimde oldukça verdim. Ben çalışıyorken kendi maaşımdan, çalışmıyorken annemden isteyip verdim. Ama hiçbirini geri vermedi.

Üstelik çevresi geniş olduğu için benden para isteyince birçok kişiden daha istiyormuş ve bir anda hesabı para doluyormuş. Ben de zannediyorum ki gerçekten ihtiyacı var, oysa her seferinde bu toplama paralarla sevgilisiyle tatile gidiyordu. Bir de utanmadan facede fotoğraf yayınlıyordu "ooh geziyorum" falan diye. Yine de saflığımdan mıdır nedir, her istediğinde acıyıp verdim. Birinde teknede doğumgünü partisi düzenledi, birinde sevgilisiyle tatile gitti. Öbürlerinde gerçekten ihtiyacı var mıydı bilmiyorum. En pahalı yerlerde yemek yedi, en pahalı içkileri aldı, hiç toplu taşıma kullanmadı hep taksiye bindi.

Şu an nerden baksanız 1000 TL borcu vardır bana, sonuncuyu da ısrarla geri istedim ama bugün yarın diye vermedi. Ve en sonunda saçma bir sebepten bana bağırıp çağırıp hakaretler edip gitti. İşe bakın, şaştım kaldım. Borçlarını ödememek için mi yaptı anlamadım.

Şimdi çok iyi bir işi, maaşı var ama tabii ki benim paralar uçtu gitti. Neymiş, merhametten maraz doğarmış. Ben de paramı krediye bağladım ve çok rahat ettim, artık borç isteyene "kredi borcum var sen bana versene" diyorum, topuklayıp kaçıyorlar bir daha yaklaşmıyorlar:27:

Son düzenleme:
canım hiç öyle bişeyim olmadı ama 100 tl'de çok. o paraya ben dolabımı tıka basa doldururum.
Merhaba hanımlar. Giden gitti ve artık geri alma durumum yok gibi geliyor ama yine de anlatmadan edemeyeceğim. Bu aralar para konusunda sıkışık olduğumdan içime dert oldu.

Çocukluk arkadaşım vardı bir tane, nerden baksanız 14-15 yıldır arkadaştık. Üniversite yıllarımızda bu arkadaş biraz har vurup harman savurmaya başladı ve benden sürekli borç istemeye başladı. Ailesinin maddi durumu kötü olduğu için ve babası da vefat etmiş olduğu için kıyamadım ve elimde oldukça verdim. Ben çalışıyorken kendi maaşımdan, çalışmıyorken annemden isteyip verdim. Ama hiçbirini geri vermedi.

Üstelik çevresi geniş olduğu için benden para isteyince birçok kişiden daha istiyormuş ve bir anda hesabı para doluyormuş. Ben de zannediyorum ki gerçekten ihtiyacı var, oysa her seferinde bu toplama paralarla sevgilisiyle tatile gidiyordu. Bir de utanmadan facede fotoğraf yayınlıyordu "ooh geziyorum" falan diye. Yine de saflığımdan mıdır nedir, her istediğinde acıyıp verdim. Birinde teknede doğumgünü partisi düzenledi, birinde sevgilisiyle tatile gitti. Öbürlerinde gerçekten ihtiyacı var mıydı bilmiyorum. En pahalı yerlerde yemek yedi, en pahalı içkileri aldı, hiç toplu taşıma kullanmadı hep taksiye bindi.

Şu an nerden baksanız 1000 TL borcu vardır bana, sonuncuyu da ısrarla geri istedim ama bugün yarın diye vermedi. Ve en sonunda saçma bir sebepten bana bağırıp çağırıp hakaretler edip gitti. İşe bakın, şaştım kaldım. Borçlarını ödememek için mi yaptı anlamadım.

Şimdi çok iyi bir işi, maaşı var ama tabii ki benim paralar uçtu gitti. Neymiş, merhametten maraz doğarmış. Ben de paramı krediye bağladım ve çok rahat ettim, artık borç isteyene "kredi borcum var sen bana versene" diyorum, topuklayıp kaçıyorlar bir daha yaklaşmıyorlar:27:

kafaya bak sen, özellikle tartışmış olabilir, küsmüş ayağına yatacak sanırım

Basinin gözünün sadakasi olsun.
Öyle insan çok.
Malum birinin bana belki 5000 sen fazla borcu var.
Yirttigi kullanılmaz hale getirdiği kıyafetlerin parasi 10000 ide gecer.
O parayi vermeZ daha..
Ona itafen bir soz yazsan faceden ?

Sanirim gercekten saf anina denk gelmis diyelim...
Ben bu gune kadar sadece esime borc verdim, o da o zamanlar cikiyorduk.
Kredi Karti ekstresi gelmisti ve parasi cikismamisti, benim de kenarimda vardi ve cikardim verdim.
Az bi para degildi, fakat misli misli geri odedi sagolsun.... :16:

Ben insanlari denemeden tam guvenemeyenlerdenim...
Mesela biri benden borc isterse, bir miktar verebilecegimi soyler, kendimi zora sokmayacak kadar bir mebla verebilirim.
Ve denerim, eger geri odeyebiliyorsa itimat ederim ilersi icin...
Borc istemek herkesin basina gelebilir, fakat guvenilir insanlara borc vermekte fayda var.
Sonra insan kaybettigi paralara gercekten uzuluyor, sonucta hic kimse sokaktan toplamiyor parayi...
Herkes bir sekilde alin teri akitiyor, emek harciyor her kazandigi kurusa...

Arkadasinda cok tiynetsizmis... Nasil derler, omuriligi yok mu derler... O hesap iste.
O bir sekilde kendini karli saniyor, fakat hayatinin onemli bir noktasinda, ciddi anlamda bir ihtiyaci oldugunda, kimseyi bulamayacaktir. Baskalarini salak yerine koyup kendini akilli sananlarin sonlari pek hayir olmuyor... Allah akil fikir versin diyelim...

Sana da gecmis olsun... Eminim bu senin icin cok buyuk bir ders olmustur ki zaten artik kimseye borc vermiyormussun...
En dogrusu bence de... Gercekten guvenmedigin kisilere borc vermemekte fayda var... :34:

Aynısı bi arkadaşımın da başına geldi . 200 tl verdi arkadaşım bi kıza kız bugün yarın diye diye hazirandan beri borcunu ödemiyor . Arkadaşım da öğrenci bi de kavga da üstüne çıkıp pişkin pişkin kendi dertlerini sayıyor. Valla çok çok güvenmiyorsanız borç vermeyin. Bir de bu devirde artık borç veriyorsanız o parayı gözden çıkarın derim geri döneceğini umarak vermeyin çünkü niye bilmiyorum genel de gelmiyor :) :48::28::41:

Herkesin bir zayıf noktası vardır. O zayıf noktadan yakalayarak paranı alabilirsin. Mesela toplu haldeyken arkadaşlarının yanında rencide et hatta hakaret et

Borç vermemeye yeminli olduğum halde saflıpıma geldi verdim. Bidaha yapar mıyım ?? Bilmiyorum ya kurtulamıyorum şu huyumdan 😔

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kimseye borc vermem diyen ben 50 tl kaptrdim bi arkadasa sznkilerin yaninda hicbisey ama unutamadim hala

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben de 250tl borç verdim hiç parası yoktu arkadaşımın. maaşını alınca ödeyeceğini söyledi, bakın üstelik o çalışıyor, ben üni öğrencisi. ben de hem okuyorum hem de part-time çalışıyorum. işte ayın 5inde maaş alcam, banka hesap nı ver dedi, verdim. ben borçç verdiğimde de ayın 20si gibiydi. ve gerçekten de sıkışmıştım. ailemden de isteyemiyordum ailem zaten kendine zor yetiyor. baya aç gezdim falan neyse işte ayın 7si oldu tık yok. şimdi sıkıştırıp mahcup etmek de istemiyorum. ayın 10unda dayanamadım mesaj attım. cevap yok, 11 inde attım cevap yok. kredi kartına yüklenmiştm param yok diye. ayın 15inde fatura geldi. mesaj attım kart ödemem var diye, yine cevap yok. facebooktan gördüm, samsung galaxy s3 yeni çıkmıştı o zamanlar. onu almış. araba alcakmıs arkadaslar hangi model alsam yazmış durumuna. delirdim. f.booktan mesaj attım. engelledi beni. babası annesi vefat etmişti, bir kap yiyeceği yoktu borç verdiğim zaman. delirdim. hala da hakkımı helal etmiyorum.

ben de çok samimi olmadığım birine çok üzüldüm. memur kendisi. maaşına haciz gelmiş, ev arkadaşı memlekete gitmiş, ekmek alacak param yok bunalımdayım şöyle böyle ağladı. dayanamadım ben de o dönem de işe yeni girmişim, birilerine vereyim de sadaka olsun ya da şükür yerine geçsin diyorum. gözümü kırpmadan 400 tl çıkardım verdim. istemem falan dedi ama aldı da. bida hal hatır bile sormadı desem yeridir :52: helal hoş olsun, kendim kaşındım :19:

Son düzenleme:
bende iş arkadaşıma düğün öncesi 400 lira borç vermiştim gerçekten sıkışık durumdaydı ve ihtiyacı vardı ... ertesi ay maaşı alınca vereceğim dedi ve ben 5 ay sonra kendim istedim sonuçta düğünüm vardı ve param suyunu çekmek üzereydi ... benim borcumu başka birinden borç alarak ödedi ... 1 aylık evliydim benden tekrar para istedi ... evine icra gelmiş elektirik faturasını yatıamamış elektiriği kesilmiş gibi gibi bi çok neden dinledim ... eşi işsizdi üstelik içiyordu ... eşime sordum vereyim mi diye o da pek gönlü olmasada ver zor durumdalarsa ama isediği meblağ çok yüksek o kadar verme dedi ( 500 lira istiyordu ..) ben bu arkadaşa 250 lira verdim en azından bi kredini ve faturanı yatır kocana verme dedim ... sonradan duydum ki o paranın bi kısmı içkiye gitmiş bi kısmıda pazar harcına ... neyse fazla uzatmayacağım .... bi dönem işsiz kaldım eşiminde maaşını yatıramadılar cebimde 5 lira kaldı ... ertesi ay maaşı alınca öderim diyen bu arkadaşı aradım , bak benimde ihtiyacım var lütfen öder misin dedim ..( bu arada o parayı vermemin üstünden 4 ay geçmişti ) bu ara biraz sıkışığım söz 2 güne kadar döneceğim sana dedi ... bu cümlenin üstünden 6 ay geçti :1: bu arkadaş hala bana geri dönecek ssz ben işe başladım bu zaman zarfında ve kimseye borç para vermiyorum :) valla vermeye cesaretim yok :)

bende yurtdısında okuyan arkadasıma (malum avrupada euro oldugu ıcın) borc vermiştim 200euro ozamanın parasıyla 400 fıln yapıordu. sonra benden borcunu odemeden hep para ısttemeye bsladı bende vermedim bu sefer cunku kullanıldıgımı hıssetmıstm. ocak ayında borcunu geri vermesini istedm ama benı hep oducem oducem diyip erteledi o sıradada askere gitti suan askerde ve dondugunde gene isticem. yapılan iyiligi suıstımal eden ınsanları sevmıyorum. onlar yuzsuzse bende olurum.

Back
X