• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzüğünü Takmamış

duygum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
1.464
14
108
Kızlar mrb,

erkek arkadaşımla aramızda yüzük takmıştık. geçen hafta bolu ya gittiler akrabalarını ziyarete. resimlerde gördüm yüzüğünü takmamış.
neden takmadın dedim. annesi yüzüğü almış elinden ayıp olur akrabaların yanında takma demiş. :(

ayrıca dışarda gezerken filan da takmamış. sordum neden dışarda taksaydın bari diye. unuttum dedi:20:

bende akrabalarımın yanında pek takamıyorum yüzüğü ama onun takması gerekmezmiydi ya:26:

Son düzenleme:
normal bence akrabalarının yanında takmaması
takması ayıp olurdu gerçekten, sonra unutmuştur takmayı ya da biri görür diye çekinmiştir canım dert etme boşunaa

Kızlar mrb,

erkek arkadaşımla aramızda yüzük takmıştık. geçen hafta bolu ya gittiler akrabalarını ziyarete. resimlerde gördüm yüzüğünü takmamış.
neden takmadın dedim. annesi yüzüğü almış elinden ayıp olur akrabaların yanında takma demiş. :(

ayrıca dışarda gezerken filan da takmamış. sordum neden dışarda taksaydın bari diye. unuttum dedi:20:

bende akrabalarımın yanında pek takamıyorum yüzüğü ama onun takması gerekmezmiydi ya:26:

Aramızda yüzük takmak diye bir kavram mı kaldı canım?:6:
Nişan ya da söz tüm çevreye ilan edilmeyecekse ne anlamı var ki o yüzüğün?:19:

Aramızda yüzük takmak diye bir kavram mı kaldı canım?:6:
Nişan ya da söz tüm çevreye ilan edilmeyecekse ne anlamı var ki o yüzüğün?:19:

haklısın ben de şu anda bunu söyledim.

annesi demiş ki ayıp yakma yüzüğü.
ben ded dedim ki madem parmağımıza taktığımız bu yüzük ayıp sembolü o zaman takmayalım. ne zaman ayıp olarak görülmezse o zaman takarız. yüzüğü sadece başbaşa kaldığımızda takacaksan ne anlamı kaldı ki o yüzüğün?
madem öle takmayalım dedim çıkardım :14:

ayıp mı ettim:50:

Son düzenleme:
Duygum hepimiz yapıyoruz böyle şeyleri sıkma canını bu problem değil tatlım benim bi arkadaşımda takmışlardı böyle aralarında yüzük kız işyerinde takamıyodu hatta biz takılıyoduk neden yüzük taktınız ne anlamı var diye ama ne yazıkkı kızın çalıştığı yer babasını tanıyodu bundan dolayı kullanamıyodu orda yüzük:50:

Duygum hepimiz yapıyoruz böyle şeyleri sıkma canını bu problem değil tatlım benim bi arkadaşımda takmışlardı böyle aralarında yüzük kız işyerinde takamıyodu hatta biz takılıyoduk neden yüzük taktınız ne anlamı var diye ama ne yazıkkı kızın çalıştığı yer babasını tanıyodu bundan dolayı kullanamıyodu orda yüzük:50:

sonuçta cahil zamanlarımızdı yüzük takarken. ama madem taktık neden çıkarıyo. ben babamın yanında bile takıyodum yeri gelince. akrabalarımdan biçoğunun yanındada takıyodum. hem kızla erkeğin durumu farklı. ben bile takabiliyosam o neden takmıyo. hadi takmadı akrabalarının yanında dışarda neden takmıyo:43:

canım benim çocuğa da haksızlık etme.. gerçekten çok saçma oluyor duyuyorum ordan burdan bende aramızda yüzük taktık diyenler var.. ne anlamı var onun kimsenin izni alınmamışsa.. bu iki ailenin arasında özel bir durumdur.. bu sadece iki kişinin arasında biten birşey değil çünkü.. ha bizde erken aldık yüzüklerimizi ama kesinlikle takmadık.. istenme faslında takıldı..
şimdi 4 yıllık evliyim ama eşim pek yüzük tutmaz parmağında .. banyo yaparken mesela çıkarır yüzüğü sabaha da parmakları şişer.. geri takması acı verici oluyor.. şimdi de dükkanımızda çekmecede duruyor yüzüğü parmağını kesmiş çalışırken.. :1:
yani anlıyacağın eşe güvendikten sonra yüzük taksa ne olur takmasa ne olur.. hayvan değil ki tasması sürekli boynunda dursun. (yanlış anlaşılmasın benzetme)

Allah tamamına erdirsin arkadaşım.. mutluluk ve huzur dolu yıllar sizin olur inşallah

Hayatım bunun açıklamasını yapmış sana unuttum demiş yazdığına göre yüzük uzun süredir var ve ilk kez böyle birşey olduysa çok takılmamak lazım :34:

canım benim bencede kötü düşünme,hem yüzük takmak ya da takmamak değil bence problem.kalben bağlılık daha önemli

canım benim çocuğa da haksızlık etme.. gerçekten çok saçma oluyor duyuyorum ordan burdan bende aramızda yüzük taktık diyenler var.. ne anlamı var onun kimsenin izni alınmamışsa.. bu iki ailenin arasında özel bir durumdur.. bu sadece iki kişinin arasında biten birşey değil çünkü.. ha bizde erken aldık yüzüklerimizi ama kesinlikle takmadık.. istenme faslında takıldı..
şimdi 4 yıllık evliyim ama eşim pek yüzük tutmaz parmağında .. banyo yaparken mesela çıkarır yüzüğü sabaha da parmakları şişer.. geri takması acı verici oluyor.. şimdi de dükkanımızda çekmecede duruyor yüzüğü parmağını kesmiş çalışırken.. :1:
yani anlıyacağın eşe güvendikten sonra yüzük taksa ne olur takmasa ne olur.. hayvan değil ki tasması sürekli boynunda dursun. (yanlış anlaşılmasın benzetme)

Allah tamamına erdirsin arkadaşım.. mutluluk ve huzur dolu yıllar sizin olur inşallah

anladım canım saol yorumun ve iyi dileklerin için. ama bizde işte bi hevesle almıştık. sanırım hata yapmışız. benim demek istediğim burda sürekli takardı başka bi şehre gidince hemen çıkarıveriyor.
ama haklısın iş sanırım güvenmekte...

Kızlar mrb,

kaç yaşında tatlım erkek arkadaşın

İş, aileler arasında ciddiyete binmeden bu yüzük konusunu unutun bence. İkiniz de takmayın. Öbür türlü, yok orada taktın, yok burada takmadın diye boşu boşuna kendinize stres yaratırsınız bana kalırsa.

bence kendi aranızda yüzük takmanız en başından doğru değil. sevgilinin annesi de haklı. kendi kendinize gelin güvey olmak gibi bir durum var ortada. benim çocuğum gitse yüzük taksa kız arkadaşıyla biz neciyiz burda kendi başınıza işler yapıyorsunuz diyip ters tepki gösterirdim. herşey usulünce olmalı. akrabaların yanında o yüzüğü takmak çok mantıksız.sorduklarında ne diyecek ailemi çiğnedim kendi kafama göre yüzük taktım mı diyecek durumu nasıl açıklayacak. bence kızacak bir durum yok. zamanı gelince zaten yüzüğü takacaksınız. herkese sözlülüğünüzü ilan edeceğiniz zaman tabiki. o yüzden canını hiç sıkma canım. sözlendiğiniz zaman yüzüğü çıkartırsa eğer istediğini söyle hakkındır. ama şimdi bu tepkin doğru değil.

kaç yaşında tatlım erkek arkadaşın

ben 21 o 22.

madem sevgilimin ailesi haklı o zaman bu sorumluluğu üstlenmeseydi bana ne kadar baskı yaptı takalım diye. şimdi takmamaya hakkı var mı?
o zaman takmayacaktı. başka bi şehre ilk kez gidiyo yüzük takıldığından beri.

burda neden unutmuyorduda orda unutuyor. hem burda neden ayıp olmuyorda orda ayıp oluyor. annesi yüzükleri daha evvel parmağımızda görmüştü hayırlı olsun kızım oğlum demişti. o zaman neden sölemedi ne iş bu yüzük olayı dye. böle şeymi olur. ayıpmış o zaman en başında uyarsaydı ama HAKSIZ MIYIM

Hayatım bunun açıklamasını yapmış sana unuttum demiş yazdığına göre yüzük uzun süredir var ve ilk kez böyle birşey olduysa çok takılmamak lazım :34:

tatlım merak ettim yüzüğünü takıp tamadığını inceledim fotoları baktım takmamış.yüükler taktığımızdan beri ilk kez başka bi şehire gidiyo ve gider gitmez yüzük parmaktan çıkıyo

Back
X