Yüzüm mahvoldu,lütfen bir fikir verin..

Eldeki ceviz lekesi için bunları buldum

1.Yöntem

Pamuğa sirke döküp, bu pamukla ellerinizi, tırnaklarınızı, ceviz lekesi bulaşan her yeri silin. Gerektikçe tekrar sirke sürüp, yeni pamuk kullanın. En son elleri soğuk suyla yıkayın.

2.Yöntem

Eşit miktarda sirke ile suyu karıştırın ve bu suda 3-5 dk ellerinizi bekletin. Ardından pamukla ceviz lekesi olan yerleri güzelce silin.

3.Yöntem

Bir avuç toprak, kil, yahut çamur ile elinizi ovuşturun. Ellerinizi çamurla sert şekilde ovuşturduktan sonra pamuğa sirke döküp ellerinizi silin.

4.Yöntem

Taze limonu sıkıp suyunu çıkarın, pamuğu limonlu suya batırıp, bu pamukla ellerinizi güzelce silin, ardından zeytinyağı ile elleri ovalayın, en son suyla durulayın.

5.Yöntem

Ellerinizi ılık suyla yıkayın, pamuğu ispirtoya batırıp ceviz lekesi olan ellerinizi bu pamukla silin. Tekrar ellerinizi yıkayıp, aynı işlemi tekrar edin. İspirto tehlikeli bir madde olduğundan diğer yöntemler sonuç vermediyse en son bu işlemi deneyebilirsiniz.

6. Yöntem

Yarım yemek kaşığı karbonatla 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanını iyice karıştırıp, eski bir diş fırçasıyla elinizdeki lekeleri ovalayın, en son su ile durulayın.

7.Yöntem

2 su bardağı suya 4 yemek kaşığı çamaşır suyu ekleyip bu karışımı pamukla elinize sürüp, ovalayın. En son ellerinizi suyla yıkayın.

Elleri önce şalgam suyu ardından çamaşır suyuyla silmek de ceviz lekesini çıkarabilir.

8. Yöntem

Diş macunu, rubbing alkol, bebek yağı da eldeki ceviz lekesini çıkarmak için kullanılabilecek alternatif yöntemlerdendir.

Not: Cildiniz hassassa bu yöntemleri uygulamadan cildiye uzmanına danışmanızı tavsiye ederiz.

Bu saydığınız yöntemlerin hiçbiri de ciltte uygulanacak yöntem değil..

Ceviz kabuğuna bir bilgim yok da sivilceniz için tüm kızlara tavsiyem terramiycin kullanmaları. Eskiden 2bucuk liraydı şuan kurdan kaç liradır bilmem. Böyle krem gibi şirketin sivilcenin üzerinde kalın bir katman olacak kadar bırakın nokta şeklinde ve bekletin. İçindeki iltihabı sokuyor birkaç güne sivilce kuruyup pul halini alıyor. Benim cildim çok temizdir çok şükür ergenlikte bununla ve hergun temiz yıkama sayesinde atlattım.

Şuan kapatmak hiç istemiyorum.. yarı soyulmuş halde şuan ve fondöten daha kötü durur zaten , ama ondan önce hava alması İçin,ve fondoteni temizlerken tahriş olmaması İçin sürmeyi düşünmüyorum şuan..
Sureklı sürme canım eger dısarı ısın varsa oyle kamufle edebilirsin gecmiş olsun

Bence biraz kendi haline bırakın cildi.

Dün acildeki dr fito diye bir yanık,iz,ameliyat izine iyi gelen hücre yenileyici özelliği olan bir krem verdi.. onu uyguluyorum sadece.. bir de biraz sonra elma kabuğunu süreceğim. Daha fazla tahrişe yol açacak asitli şeyler denemem zaten şu aşamada..

Neden? Yüzünüze göre denersiniz sirke sürülebiliyor

Ceviz suyu sürülebiliyor ama sirke ve limon suyu mu sürülemiyor yüze bende anlayamadım. Bence gayet mantıklı

Bu arada çok geçmiş olsun, krem kullanıyormuşsunuz zaten geçer inşallah tez zamanda

Çok şükür bugün daha iyi..
Bugün gidebileceğim kursa.
Hücre yenileyici özelliği olan kullandığım kremin bayağı faydası oldu. Bayağı hafifledi..
Teşekkür ederim bana yol gösteren mantıklı yorumlar İçin ..

Çok şükür bugün daha iyi..
Bugün gidebileceğim kursa.
Hücre yenileyici özelliği olan kullandığım kremin bayağı faydası oldu. Bayağı hafifledi..
Teşekkür ederim bana yol gösteren mantıklı yorumlar İçin ..
Fito muydu kullandığımız krem ?

Dün acildeki dr fito diye bir yanık,iz,ameliyat izine iyi gelen hücre yenileyici özelliği olan bir krem verdi.. onu uyguluyorum sadece.. bir de biraz sonra elma kabuğunu süreceğim. Daha fazla tahrişe yol açacak asitli şeyler denemem zaten şu aşamada..
Fito evet çok doğru. Ben kese yapıp yüzümü yakınca vermişti.

Back
X