Tekrar gecmis olsun, aksam acile gidecekmissiniz. Insallah yuzunuz tez zamanda duzelir. Su asamada gercekten yuzunuze birsey surmeniz iyi olmaz. Dermatolog ne derse onu yapin. Kendimi bildim bileli gunes alerjisiyle, 2 yildirda tibbi adiyla rosacea halk dilinde gul hastaligi ile yasiyorum. 2 yil once tesadüfen sizin gibi ehliyet kursum vardi ve bende bir sure gidememistim. Cildim bana gore oyle kotu durumdaydi ki insan icine cikmaya utaniyordum. Fakat sonra bu dusunceleri bir kenara attim. O halde isime de gittim, alisverise de, ehliyet kursuna da. Sonucta elimizde olan bir durum degil ve neden utanalim? Kapatmak icinde hicbir zaman makyaj kullanmadim ki kapatmazdi oyle kizarik bir yuzdu benimkisi. Tahris olmus bir cilde fontoden surmek kadar kotusu olamaz. Bu yil gunes alerjim ve rosacea birlestiler cunku ikisi de guneste aziyorlar. Yasadigim ulke kismen serin bir ulke olsa da, bu yil extrem sicaklari gorduk 40 derecelerde, aylarca yagmur yagmadi. Hala daha gunes kremsiz disari çıkmam 14 derece olsa bile etkiliyor.
Sivilcelere gunesin iyi geldigi soylenir ama bence herkes icin gecerli degil bu. Mutlaka gunes kremi kullanin ki belkide kullaniyorsunuzdur. Kendi deneyimimden yola cikarsam size tavsiyem sunlar olabilir:
-Banyoda uzun kalmayin, bu cildinizi daha cok kurutur.
-Ben cildimin ilk kotu zamanlarinda birak temizleyiciyi suyla bile sadece gunde bir sefer yikiyordum. Cok yaniyordu.
-Banyo yaparken sampuaninizin cildinize ya da en azindan tahris olmus kisimlarina gelmemesine ozen gosterin. Sampuanlarda da cok kimyasallar var ve bunlar cildimize iyi gelmiyor.
-Belki zor olacak ama gercekten bu surecte makyajdan uzak durun. Acik bir yaraniz varmis gibi dusunun, o cildin su an nefes almasi gerek.
-Turkiye hala cok sicak biliyorum, benim yuzume terlemekte iyi gelmiyordu. Hep bir serinlik ariyordum.
-Mutlaka kendi havlunuzu kullanin, ortak havlulara asla ve asla yuzunuzu silmeyin. Ve havlunuzu 2 gunde bir degistirin.
-Yuzunuzun ic tarafi ile cildinize dokunmayin, elimizin ic tarafi bakteri yuvasidir. Oldu ya kasimam gerek ben hep.dis tarafini kullanirim elimin.
-Yastık yuzunuzu de sık sık degistirin. 2 3 gunde bir. Yuzumuze aksamlari surdugumuz seyler aynen yastiga geciyor ve yine mikrop yuvasina dönüyor.
Bunlar gunluk yasamdan belkide hepimizin bildigi ama cok uygulamadigimiz seyler. Ben kendimde buyuk ilerleme kaydettim. Belki sizde de ise yarar. Tekrar gecmis olsun.