• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzüm mahvoldu,lütfen bir fikir verin..

Bu aralar sivilce ile başım dertte ve bu sebeple saçan sapan bir hata yaparak , yeşil kabuklu taze cevizin suyunu çıkarıp yüzüme sürdüm.. :KK43:
Nette karşıma çıktı,çok iyi geldiği..
Elden bile uzun düre çıkmadığını bilmeme rağmen o an hangi kafayla yaptım bilmiyorum:KK43:
Olay dün oldu.. 10 saniye felan durdu ve yaktığı İçin anında gidip yıkadım,ama iş işten geçti.. dün yanıyordu tahriş olmuştu yüzüm,şimdi ise yeşilimsi,kararmış bir şekilde . Çene ve burun kısımlarında var en çok.

İşin kötü tarafı ehliyete yazıldım ve dersler başladı,2 gündür gidemiyorum:KK43: fondöten sürünce çok aşırı kötü görünüyor,kapkara alttan görünüyor cildim:KK43: nasıl geçecek ne yapabilirim.. el olsa çamaşır suyu ,sirke vs deneyeceğim ama yüz :KK43:
Ne olur bir fikir verin bana.. bir an önce düzelmesi lazım..
cevuz yemedinmi hic taze olan iz birakir kina gibi ☺ gecmis olsun... el gibi dusun sabunla yikA nemlwndirici sur gecer

cikar
Demeyin yaa :KK43: korkum bu zaten. Umarım bir an önce çıkar .. sivilcelere çok iyi geldiği yazıyordu bir sitede , onu okudum ve hangi akıl ile lekesini göz ardı ederek sürdüm bilmiyorum...
baska bilmedin birsey suurme bol bol yika kucukken cok yerdim kurusundan daha cok severim
.. gecerdi yani

Aynaya baktım şimdi.ne hale getirdim yüzümü yoktan yere :KK43: Canım çok sıkıldı oturdum ağlıyorum çocuk gibi .. ben eski yüzümü istiyorum ya,olursa olsun sivilce :KK43:
sivilce icin sabun kullan nemlendir... asiri yagli baharatli tuzlu yiyeceklerden uzak dur... cips falan gibi

cevuz yemedinmi hic taze olan iz birakir kina gibi ☺ gecmis olsun... el gibi dusun sabunla yikA nemlwndirici sur gecer

Yedim tabiki çok ta severim yaş cevizi..
Ama nette sivilceli bölgeye suyu sürülürse sivilceyi kurutur ,sivilcelere çok iyi geldiği tarzda yazılar vardı..
Bu dertten muzdarip olduğum İçin ,nasıl oldu da göz ardı ettim lekesini, anlamadım.. yapmış bir halde buldum kendimi.. 10 saniye içinde yıkadım ama olan oldu..

Çok ama çok sivilce problemi yaşamış biri olarak okuduğum her şeyi denedim, en sonunda çözümü sadece doktorumun dediğine uyup başka şeyler denemediğimde buldum. Sivilce sıkıntısı uzun bir süreç sıkıntılı bir süreç ama ne kadar stres o kadar daha sivilce demek. Sakin bir şekilde bunun bir gün biteceğini düşünmelisin. Umarım her şey güzel olur. İyi bir doktora gitmeni ve onun dediklerini uygulamanı tavsiye ediyorum :)

Çok ama çok sivilce problemi yaşamış biri olarak okuduğum her şeyi denedim, en sonunda çözümü sadece doktorumun dediğine uyup başka şeyler denemediğimde buldum. Sivilce sıkıntısı uzun bir süreç sıkıntılı bir süreç ama ne kadar stres o kadar daha sivilce demek. Sakin bir şekilde bunun bir gün biteceğini düşünmelisin. Umarım her şey güzel olur. İyi bir doktora gitmeni ve onun dediklerini uygulamanı tavsiye ediyorum :)

Şu durumu bir atlatırsam inşallah..inşallah geçer ya :( bir an önce

Şu durumu bir atlatırsam inşallah..inşallah geçer ya :KK43: bir an önce
Geçecek canım geçecek, onlarla piskolojik olarak da savaşmalısın, onlara esir olma. Hayatını çok kötü etkilemesine izin verme. Ben yaptım ve çok pişmanım, şimdi hiç sıkıntım yok. Boşuna üzüldüğümle kaldım. Onların hiç geçmeyeceğini düşünüyordum. Ama dediğim gibi çareyi doktorla buldum.

Ay sen ne yaptın ya oyy oyy. Ben ortaokul mu lisede miydim hatırlamıyorum yeşil ceviz kabuğunu ezip koluma sözde dövme yaptım. Sargı beziyle de bağladım. Yanıyordu ama ben hangi akla hizmetse çözmedim. 20 dk dan fazla kaldı kolumda. Cozdugumuzde derimi olduğu gibi yakmış hemde az buz değil katman katman. Annem kaç kat deri yüzdü saymak bile istemiyorum akabinde hastaneye gittik ve yanık kremleri vs çok zor geçti. Kaldiki yüz çok ince bir deri. Zaten fondöten falan süreyim deme daha da kötü etme. Doktora gidip göster sana belki krem yazar. Iz kalmasin dikkatli ol lutfen

cevız boyamıs ben onu sacımdakı beyazları kapatmak ıcın yapıyorum o suyla sacımı yıkıyorum
1 hafta sonra gecer gunde ıkı kere sadece su ıle yıkanın
veya hamama gıdın zeytınyaglı sabun ıle yıkayıp cok nazıkce asla bastırmadan peelıng yapar gıbı keseleyın cok az da olsa acılır
benimde saçlarımda çok beyaz var ve gebelikten dolayı boyayamıyorum siz nasil uyguluyorsunuz bunu ve ise yariyormu beyazları kapatiyormu tamamen biraz bilgi verirmisiniz.

Yeşil ceviz kabuğunun yüzde 85 i asit
Deriyi yakıp altından yeni cilt tabakası çıksın diye egzamaya falanda yapılır diyorlar da akıl mantık işi değil o iş
Zaten birazda olsa yanmıştır yüzünüz
Daha fazla oynamayın rengi için
En fazla Yanık kremi kullanırdım ben olsam

Yedim tabiki çok ta severim yaş cevizi..
Ama nette sivilceli bölgeye suyu sürülürse sivilceyi kurutur ,sivilcelere çok iyi geldiği tarzda yazılar vardı..
Bu dertten muzdarip olduğum İçin ,nasıl oldu da göz ardı ettim lekesini, anlamadım.. yapmış bir halde buldum kendimi.. 10 saniye içinde yıkadım ama olan oldu..
birsey olmaz takma dogum lekesi gibi dusun birkac gun.. bazilarinsa guzel duruyor... boyle dusun uzulmezsin takarsan yipranirsin canim

Ay sen ne yaptın ya oyy oyy. Ben ortaokul mu lisede miydim hatırlamıyorum yeşil ceviz kabuğunu ezip koluma sözde dövme yaptım. Sargı beziyle de bağladım. Yanıyordu ama ben hangi akla hizmetse çözmedim. 20 dk dan fazla kaldı kolumda. Cozdugumuzde derimi olduğu gibi yakmış hemde az buz değil katman katman. Annem kaç kat deri yüzdü saymak bile istemiyorum akabinde hastaneye gittik ve yanık kremleri vs çok zor geçti. Kaldiki yüz çok ince bir deri. Zaten fondöten falan süreyim deme daha da kötü etme. Doktora gidip göster sana belki krem yazar. Iz kalmasin dikkatli ol lutfen
Ben 10 saniye beklettim sadece ya.
Bilmiyorum soyulma olacak mı. Doktora falan gitmedim şimdilik :(

Yeşil ceviz kabuğunun yüzde 85 i asit
Deriyi yakıp altından yeni cilt tabakası çıksın diye egzamaya falanda yapılır diyorlar da akıl mantık işi değil o iş
Zaten birazda olsa yanmıştır yüzünüz
Daha fazla oynamayın rengi için
En fazla Yanık kremi kullanırdım ben olsam

10 saniye beklettim ama Canımı o süre bile çok yaktı.. gittim yıkadım hemen, zeytinyağı döküp pamuğa sildim falan :(
Bilmiyorum ya nasıl geçecek .. 2 gündür bir de kursa gidebilmek için fondöten sürüp bakıyorum çok çirkin duruyor gitmekten vaz geçip geri siliyorum.. o bile zarar ediyordur :( ne yapacağımı bilmiyorum.. akşam yatarken terramycin deri merhemi süreceğim..

Bu aralar sivilce ile başım dertte ve bu sebeple saçan sapan bir hata yaparak , yeşil kabuklu taze cevizin suyunu çıkarıp yüzüme sürdüm.. :KK43:
Nette karşıma çıktı,çok iyi geldiği..
Elden bile uzun düre çıkmadığını bilmeme rağmen o an hangi kafayla yaptım bilmiyorum:KK43:
Olay dün oldu.. 10 saniye felan durdu ve yaktığı İçin anında gidip yıkadım,ama iş işten geçti.. dün yanıyordu tahriş olmuştu yüzüm,şimdi ise yeşilimsi,kararmış bir şekilde . Çene ve burun kısımlarında var en çok.

İşin kötü tarafı ehliyete yazıldım ve dersler başladı,2 gündür gidemiyorum:KK43: fondöten sürünce çok aşırı kötü görünüyor,kapkara alttan görünüyor cildim:KK43: nasıl geçecek ne yapabilirim.. el olsa çamaşır suyu ,sirke vs deneyeceğim ama yüz :KK43:
Ne olur bir fikir verin bana.. bir an önce düzelmesi lazım..

Boyle birseyi ilk defa duydum simdi. Yesil kabuklu ceviz hic gormedim dogrusu. Konu hakkinda hicbir fikre sahip degilim o yuzden inşallah tez zamanda gecer. Acaba bir dermatologa mi gitseniz belki daha iyi cozumler sunabilirler..

Cilt konusunda tavsiyem ise gercekten nette yazilan seylere hemen inanmayin. Neler neler yaziyorlar fakat herkesin cildi farkli ve birinde ise yarayan digerinin cildini berbat edebiliyor. Benimde bu konuda kotu tecrubelerim var. Asiri hassas cildim var, gunes alerjisi, ayrica da gul hastaligindan muzdaribim. Ben sadece dermatologun verdigi kremleri kullanıyorum.

Nette mesela zeytinyaginin ve bunun gibi organik yaglarinda cilde iyi geldigi yazılır fakat gercek baska iste. Cildiniz tez zamanda eskisine doner umarim.

Back
X