Merhaba hanımlar. Başlıktanda anlaşıldığı üzere Sorunum şu yüzümde kızarıklar oluşmaya başladı. Nasıl anlatsam soğuktan olmuş gibi kırmızı ve deri dökülüyor. Bazı yerlerinde var bazı yerleri iyi o yüzden tuhaf bi görüntü oluştu yüzümde:-( cildiyeye randevu alamadim perşembeye veriyo o gün şehir dışına kaynımin nişanına gidiyorum. Bu yüzle nasıl gidicem bilmiyorum ağzımin kenarlarıda kırmızı kararıyo sanki ne iyi gelir bi öneriniz varsa sevinirim. Pul pul dökülüyor biraz olsun geçse razıyım doktora nişandan dönüşte giderim artık ama perşembeye kadar biraz düzelse yeter bana:-( biraz karışık anlattım galiba bu ilk konum acemilik ışte kusura bakmayın kızlar.
Teşekkür ederim canım benimde su değdiğinde yanıyor. Benim elmacık kemiğin olduğu yerde burun kenarlarında ve ağzımin kenarlarında var:-( bu aralar su içmiyorum fazla içmeye başlayayim tavsiyen için teşekkür ederim canımgeçmiş olsun öncelikle.. tabi doktor görecek çözümü söyleyecek biz ne desek boş ama benim durumuma benziyor gibi.. böyle pul pul oluyor dökülüyor sonra kızarık kalıyor haliyle.. bir de su değdiğinde yanıyor.. alnımdan kaş arası burun kenarlarına doğru benim.. yani yüzün sert bölümünde.. doktora gitmedim.. sıkıntılı olduğum dönemde çıkıyor.. bol su ile yıkıyorum arko krem sürüyorum bir de serin tutuyorum.. hemen beyazlaşıyor çok iyi geliyor.. bir de bol su iç..
Evet canım haklısın doktora gidicem ama şuan için zamanim vede özele gitmeye imkanim yok:-( benimde alerji olabilir belkide mesela makineden çamaşır çıkarırken yüzüm kaşıniyor normalde kaşıntı yok:-/ ben soğuk suyla yüzümü yıkıyorum ondan oluyor diye tahmin ediyordum hiç aklıma gelmemişti alerji:-( cevabın için teşekkürler canımbenimde yüzümde kızarıklık olmuştu alerji olmuştu bende ama her insan bünyesi farklıdır bence imkanınız varsa doktora gidin
yine bir doktor tavsiyesi önemli ama benzer derdi 4 yıldır çekiyorum. stres yapmam öyle her şeye ama gittiğim 3doktorda stresten dedi. farklı kremler verdiler. hafifletiyor ama hiç biri kesin çözüm olmadı.. cilt temizliği, bol su içmek, verilen kremleri düzenli kullanmak vs sorunu baya hafifletiyor.
Geçmiş olsun..
Doktora gidene kadar olan dönemde, bol bol su için ve alerji yapmayan bir nemlendirici kullanın.
teşekkür ederim canım arko kullanıyorum ama dahami beter oluyo anlamadım. Geçmiyo maalesef su içmeyede başladım unutuyorum hep gece yatmadan aklıma geliyordu ben bugün su içmedim diye çok ihmal etmiştim bu günlerde belkide ondan oldu:-(
Teşekkürler canım benim ellerimdede egzama var ona benzemiyo belki bu başka çeşitidir sonuçta kaç çeşit egzama var. Evet banyodan çıkınca daha kötü görünüyo sanki çoğalıyo. Insanın yüzü ne kadar önemliymis yeni anlıyorum hani elinde vücudunda başka yüzün daha dikkat çekiyo:-(bu belirtileri bende yaşamıştım hamileydim o sıra ve egzama teşhisi konmuştu. su degse daha çok yanardı banyodan sonra berbat olurdu sıcak suyu da sevmiyordu cildim. kortizonlu bir krem vermişti ve o rahatlatmıştı ama ara ara tekrar etti. diğer nemlendiricilerle çözülür mü bilemedim geçmiş olsun.
Strestende olabilir benimde şu dönemim stresli geçti sinir bozucu ya yüzüm al al ve soyuluyo. Keşke havalardan olsada egzama falan olmasa:-(Benim de agiz kenarim oyle. Kipkirmizi ya da karariyor. Havalardandir belki bilmiyorum. Gecsin diye gittim kiehlstan gece serumu ve nemlendirici aldim. Bir suru para verdim. Duzelir gibi oldu 2 gundur yine azitti. Stresim vardi su donemde cok etkiliyor galiba..
Bende 3 gün su içmeyi unutup hastaneye kaldırılmıştım.Tövbe oldu bi daha.
Çok diyete başladım bıraktım o zamanlar zorla içiyordum. Haliyle diyeti bırakınca su içmeyide bıraktım çünkü gına gelmişti içmekten günde bir bardak anca içiyorum oda aklıma gelirse:-( ama başladım yine
Benimde öyle:-( pul pul dökülüyor günde iki litreye başladım artık içerim yeterki düzelsin ya. Gerçekten diyet yaptığım sıralar yüzüm hiç böyle olmazdı çok sağolun valla iyiki söylediniz arkadaşlarİç canım iç, su gerçekten yüz güzelliğinde işe yarıyor. Benimde pul pul dökülürdü ne bileyim kuruluktan geberecek gibi olurdu yüzüm, su içmeyi düzenli hale getirdiğimden beri makyajsız bile çıkabiliyorum düşün artık.
Teşekkür ederim canım evet cildim çok hassas dışarı çıkarkende kullanmazdim hiç nemlendirici kayısı yağınıda denerim tabi doktor bi hastalık demezse:-(Sanırım cildiniz hassas bu yüzden soğuktan tahriş olmuş kızarıklık ve soyulma var.. Nemlendirici kullanın bence bende aynı sıkıntıdaydım kayısı yagı aldım cildi yeniliyor diye şimdi o sıkıntım kalmadı dışarı çıkmadanda krem sürerim..Bir deneyin isterseniz..
Yüzünüzü sabun temizleme jelleriyle yikamayi bir sure birakin sadece su ile yikayin...
Maske peeling vb uygulamalar yapmayin
Kuru bölgelere krem uygulayin bolca.. Pul pul olmasina izin vermeyin...
Her kuruluk hissettiğinizde müdahale edin kremlerle
evet canım çok haklısın mutlaka gidicem ama bu hafta randevu alamadim:-( benim stresten olabilir yada soğuk sudan çünkü cildim çok hassas. Daha önce stresten gül hastalığı geçirdim ellerimde egzema var cilt hastalıklarına müsait bi yapım var:-( herşeyi kafaya takan çabuk sinirlenen bi insanim mesela gül hastalığı geçirdiğimde yine böyle şehir dışına gidecektim stres yaptım birde sinirimi bozanlar oldu hemen patlak veriyo bi yerden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?