Sivilceli Ciltler Yüzün yağlanması/kirlenmesi

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Elasticcheart

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2015
14
3
29
Merhaba kızlar. Konu basligindan da anlasilacagi üzere yüzüm kirleniyor.asiri yaglaniyor. Ama böyle bildiginiz kirlenme degil. Yüzümü yıkıyorum Deep clean ya da garnier vs. Bi güzel temizliyorum sonra sadece göz altlarımı kapatıp bikac sivilcemin üstünü kapatiyorum aynı concealaerla. Pudraylada biraz sabitliyorum her tarafin rengini eşitliyorum. Ama max 1.5 saat sonra suratım kapkara oluyor oldugum renkten 2 ton fazla koyu oluyorum yüzümden yag geliyor ama bazen okulda veya baska yerde oldugum icin yikayamiyorum. ilk dersin sonunda bile böyle oluyor oldugumdan daha esmer görünüyorum. Napacagimi bilemiyorum acaba acık renkli ürünler mi kullansam ya da göz altımı bile mi kapatmayayim sivilcemi bile mi kapatmayayım anlamadım. Fikri olan?

yaptıklarınızı okurken ben yoruldum, cilt ne yapmasın ?

biraz bir şeyler sürmeden yüzünüzü kendi akışına bırakın, cildiniz hava alsın :KK48:

o kullandıklarınızın markasından kaynaklanıyor olabilir, cildiniz kusuyor belli ki...

Kapaticim maybeline. Mac falan mi deneyeyim? Onun kusmayacagi da belli degil ama :/
Kapatıcı zaten ağır bir şey aslında, bende de çizgilenme yapar ne kullanırsam kullanayım. Arkadaşım deborahın kapatıcısından memnun kalmıştı ama garantisi yok elbette

1. Bu kadar sıcakta yüze o kadar ürün sürersen ,cilt atar onları.
2. Açık renk görünmesini istiyorsan cildinin, mutlaka makyaj altına 30 faktörlü güneş kremi sür.
3. yine yaz günleri bb ya da cc krem kullan ya da pudra yerine güneş kremi üstü fondöten kullan.
4. kullandığın markalar yüzüne iyi gelmiyor olabilir ,değiştir.

hic bisey sürmemek cözüm degil malesef, kendimden biliyorum
benim cildim bakim istiyor mesela

sorun kullandigin ürünlerden, mesela adi üstünde "deep clean"
sen cildini temizliyorum diye kurutuyorsun, cildinde kendini korumak icin daha fazla yag üretiyor

bi de bazi kapaticilar, fondotenler cilde uygulandiktan sonra bir iki ton koyulaiyor
alirken dikkat et zaten kapaticiyi bir ton felan daha acik almak lazim

şu cilt temizleme ürünlerini bıraktıgımdan beri yüzüm yağlamıyor , tuz sabunu kullanıyorum yüzüme tuz sürüp yatıyorum hatta nemlendiricileri attım çöpe yüzüme nemlendirici bile sürmüyorum yaz kış tuz sabunu mucize bence o temizleme ürünlerini at tuz sabunu kullan , yüzünün ph dengesi yerine gelsin.

hic bisey sürmemek cözüm degil malesef, kendimden biliyorum
benim cildim bakim istiyor mesela

sorun kullandigin ürünlerden, mesela adi üstünde "deep clean"
sen cildini temizliyorum diye kurutuyorsun, cildinde kendini korumak icin daha fazla yag üretiyor

bi de bazi kapaticilar, fondotenler cilde uygulandiktan sonra bir iki ton koyulaiyor
alirken dikkat et zaten kapaticiyi bir ton felan daha acik almak lazim

Nasıl bi temizleme jeli kullanayım o zaman? aslında güzel temizliyordu deep clean ama sonrası için haklısın

şu cilt temizleme ürünlerini bıraktıgımdan beri yüzüm yağlamıyor , tuz sabunu kullanıyorum yüzüme tuz sürüp yatıyorum hatta nemlendiricileri attım çöpe yüzüme nemlendirici bile sürmüyorum yaz kış tuz sabunu mucize bence o temizleme ürünlerini at tuz sabunu kullan , yüzünün ph dengesi yerine gelsin.

Tuz sabunu nerde satılıyor? Ne ise yariyor ki? Bi de yüzüne ayrı tuz mu sürüyosun?

Deep clean, garnier gibi markalar yerine dermokozmetik markalara yönelmeni öneririm. Bioderma, la roche posay, avene vs. Biraz daha pahalı ama içerik olarak daha temiz markalar. Öncelikle cildindeki yağ sorununu çözmelisin bunun için iyi bir temizleyici ve ardından yağlanmayı önleyici bir tonik şart. Sonra yine yağlanmayı önleyici bir nemlendirici kullanıp onun üzerine makyaj yapabilirsin.
Malesef sadece temizlemekle cildin kendi dengesini sağlayamıyoruz. Tonik ve nemlendirici şart

Nasıl bi temizleme jeli kullanayım o zaman? aslında güzel temizliyordu deep clean ama sonrası için haklısın

mesela alkol olmasin icinde, veya baska agresif temizleyiciler cünkü dedigim gibi sen temizledikce cildin kendini korumaya calisir

sebamed in yüz yikama jelini kullaniyorum ben, icinde parfum veya renklendirici bulunmuyor
arada degistiriyorum iyi geliyor

bide biodermanin temieyicisini (sebium h20) kullandim cok cok memnun kaldim, o bitince garnierin karma cilt icin micellar temizleyicisini kullaniyorum bir haftadir
oda iyi geldi hemde biodermanin 4 de bir fiyatina felan
ayni etki
cildin yagli olsa bile hic degilse aksamlari temizledikten sonra cildini sakinlestiren bir krem kullanmalisin

bide avene nin felan termal suyu oluyor, kücük boylarida var ondan bulundur cantanda. yüzünü yikamaya imkanin olmasa bile onu kullanabilirsin

benim cildime iyi gelenler sana da iyi gelirmi bilemeyiz tabi ama en önemlisi temizlicem diye kurutma cildini

insallah cok karistirmadan anlatabilmisimdir, türkcem ne kadar düzgün olursa olsun bazi konulari anlatirken zorlaniyorum :)

Yahu napiyorum sadece gözaltımı kapatıp sivilcemi kapatiyorum ne var bunda:))
canım bunlar tetikleyici o temizleyiciler
doktor söyledi bunu (cildiye profu)
ne kullan biliyor musun ya eczaneden antibakteriyel yüz yıkama sabunu al ya da bebe sabunlarından birisini kullan kaliteli marka ama (sebamed mesela)
cildin hassas bir de temizleyici kullanıyorsun yazık ediyorsun cilt iyice kendinden geçiyor
hiç cildine sakın böyle yok bilmemne nemlendiricisi yok bilmemne köpüğü temizleyicisi kullanma
kil maskesi, o bahsettiğim antibakteriyel sabun( bak sivilce sabunu bilmemne sabunu değil sadece bu) , nemlendirici olarak da doğal zeytinyağı bul bitti gitti başka vırt vızık dokundurma cildine
elma sirkesi de kullanabilirsin çok yağlıysa cildin lekeleri de temizler hem akşamları sür pamukla yüzüne elma sirkesi yat mesela
her maskeyi de yapma hele karbonatlıları ..

Tuz sabunu nerde satılıyor? Ne ise yariyor ki? Bi de yüzüne ayrı tuz mu sürüyosun?
aktarda satılıyor , belki marketler de de vardır ama aktarda kesin var , ayrı tuz sürmüyorum tuzun sabununu ıslatıp sürüyorum hatta tuzlar kalıyor yarım saat falan yıkamıyorsun , yıkayınca yüzün ipek gibi yumuşak nemli kalıyor ve sivilce siyah noktayı mikropları kırdıgı için engelliyor.

X