Zam oranı sorunu

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
Her gün işim olduğu için şükredip işe gelmeye çalışıyorum ve son zamanlarda gerçekten işe gelmekte sıkıntı yaşıyordum.
İşi bırakmak ve artık çalışmamak istiyorum ancak tabii ki günümüz şartları ortada.
Bunu da göze alamıyordum.

Nitekim performans değerlendirmesi üzerine zamlar açıklanmaya başladı.
Sinirlerim bozuldu. Paylaşmak istedim derdimi.

Normal şartlarda çalıştığım firmada zam oranları enflasyona göre yapılırdı.
Ancak üst yönetim değişti bu sene ve yeni bir oluşuma gidildi denilebilir.
Sonucu da bana feci şekilde yansıdı çünkü benim üst birimimde bulunan kadının benimle bir takıntısı var.
Genel anlamda iş olarak 2 asistanın işini yaptığım halde benim notumu düşürmüştü.
Aldığım not neticesinde zammım %7 gibi komik bir oran olacak.
Şu anda net değil, ancak eğer bu bana yansıtılır ve netleşirse, istifa etmeyi düşünüyorum....

Allah yardımcım olsun ama çok aşırı sıkıntılı ve üzüntülüyüm...
Bu kadar emek karşılığında böyle şeyler ile muhattap olmak sinir bozucu.

bazı firmalar zam vermedi bile. özel sektörde ayakta kalabilen işyerleri de krizde. %7 evet çok az, ama aldığınız maaşa da bağlı.
en fazla alan yüzde kaç aldı?
üstünüzle olan probleminizi daha önce bildirdiniz mi? bildirdiyseniz tarafsız birinden performans değerlendirmesi talep edin.

Ben sizle aynı durumu yaşıyorum. O yüzden işe zar zor geliyorum. İş bulup çıkma ihtimaliniz varsa öyle yapın.Yoksa da çıkın yani kendi adıma konuşayım böyle çalışmak ölmekten beter.

Peki kadınla konuştunuz mu hiç? Sizinle derdi neymiş.

Kadın ile konuşmak mümkün değil.
Bir zamanlar IK müdürüydü, şimdiyse, en üst mertebede.
İnsan dinlemesini bilmeyen, lafı ağzına tıkan bir yapısı var.
Genel anlamda hali ve tavrıyla can sıkan ve hiç kimsenin de memnun olmadığı birisi.

İşte sorun bu.
Kadın en üst seviyede, onun ile olan problemimi bildirebileceğim kimse yok ki.
Benim bağlı olduğum Müdür durumun farkında, ancak onun yapabileceği birşey yok.
Çünkü kendisinin de üstü bu kadın.
Kimi kime söyleyipte tarafsız değerlendirme isteyebilirim ki?
Böyle bir durum var yani....

Maddi kaygılarınız varsa yeni bir iş bulmadan ayrılmayın işinizden.

Bende aynı fikirdeyim.
Yeni bir iş bulmadan işten ayrılmak istemiyorum.
Ama eninde sonunda buraya veda etmek istiyorum çünkü zamanla burasının da çivisi çıktı malesef.

Aslında global bir firma ve yurtdışı bazlı bir firma.
Ancak Türkiye'yi bölge olarak sanıyorum sektörde gözden çıkarttıkları için garip yaptırımlar uygulanıyor.
Ya da Türkiye'de bulunan yönetimin buradaki haksız değişimlerde yurtdışına suçu atmak işine geliyor.
Bilemiyorum ki...

Bu açıklama sana yapıldığında konuşmanı yapmalısın yanı sanada ne düşünüyorsun dıye bır yuzyuze konuşma yapılır. Bızde bu sekılde oluyor yanı .
%7 fena gelmedı yalnız bana, ben bu sene %3 aldım zaten sırket genelınde 3 ile 5 arasında yapılmıştı , en alt dılımde yer aldım . Dogum ıznınden yenı dönmeme ve bızımde oluşumun degısmesıne bağladı ancak bır sonrakı sene böyle olursa bu zammı kabul etmemeyı düşünüyorum . Dedıgım gıbı benım yanımda ıyısın , bızde kımse 7 alamadı

Ben sizle aynı durumu yaşıyorum. O yüzden işe zar zor geliyorum. İş bulup çıkma ihtimaliniz varsa öyle yapın.Yoksa da çıkın yani kendi adıma konuşayım böyle çalışmak ölmekten beter.

Benim derdimi anlayan birilerinin olması gerçekten sevindirici ancak aynı durumda olmanıza üzüldüm.
Benim derdim maaşım vs. değil aslında, öyle ya da böyle maaşımı alıyorum sorun değil.
Ancak benim canımın sıkıldığı nokta, benim yaptığım iş iki kişinin işini kapsarken bu şekilde davranılması.

Anlıyorum sizi.
Bulunduğunuz sektör ve genel olarak firmanın anlayışı ile alakalı bu durum tabii ki.
Bende en başında bu şekilde zam olan bir firmada çalışsaydım tabii ki sesimi çıkartmaz ve önüme bakardım.

Ancak ben %7 zam alırken, diğer taraftan aynı işi yaptığımız fakat benden daha az bilgi ve becerisi olan, işlerini de benim takip ettiğim kişi %15 oranında zam alırsa, ben istifa etmeyeyim de kim etsin?

Dediğiniz gibi henüz benimle bu konu konuşulmadı ama bir gün (bu hafta içinde sanırım) elbet bu konuşulacak ben de tabii haklarımı arayacağım.
Benim haksız bulduğum da bu zaten.

İstifa ederseniz tazminat vb. haklarınızdan mahrum kalmayacak mısınız ? Bu zammı hak etmediğinizi ve size karşı bir kötü niyetin olduğunu düşünüyorsanız mobbing gördüğünüze dair mahkemeye başvurabilirsiniz. Sonuçta hak edilen zammı yapmamak ve düşük maaş ile çalışmaya zorunlu bırakmak da bir tür mobbingdir.

Bir de 2 kişilik iş yapmayı bırakın siz de.

Bu açıdan bakmamıştım duruma.
Hele bir benimle de bu konuda görüşülsün de ondan sonra bakacağım duruma bakalım.
Hayırlısı artık, iyi bir zam beklerken bu şekilde hüsrana uğramak gerçekten can sıkıcı.

Siz bence tezcanlı olup çabuk karar vermeyin. Öncelikle iş yükünüzün ağırlığından ve 2 kişilik olduğundan bahsediyorsunuz. Bu konuyu da mahkeme olursa kullanabilirsiniz mesela. Bence siz internetten biraz araştırma yapın ve bu konuda nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini kararlaştırın. Biraz güçlü olun ve gidecekseniz de en azından hakkınızı alarak ve onlara yaptıklarının hesabını sorarak gidin. Öyle hemen istifa ederek işin kolayına kaçıp milleti arkanızdan güldürmeyin. Biraz güçlü olun...

En güzel iş işte bulunur. bekleme hiç hemen linkedin, kariyer, yenibir iş, secretcv, jooble ve elemanonline (bildiklerim bu kadar) iş aramaya başla.

Söylemesi gerçekten kolay, ben de olsam bu tavsiyeleri verirdim.
Ancak çalışılan ortam ve muhattap olunan firma ele alındığında o kadar da kolay olmuyor bazı şeyler malesef.

2 kişilik işi yapmama gibi bir lüksüm yok malesef.
Bunu yönetim de biliyor, ben de farkındayım.
Çünkü diğer uzakta olan asistan ingilizce bilmiyor, o yüzden tüm yurtdışı yazışma süreçlerini ben de takip etmek zorunda kalıyorum.
Kendi işlerime ek olarak bunlarda eklendiğinde işler çığırından çıkıyor.
Takibi zorlaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…