- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.296
- 598
Bize de %4 yapıldıHer gün işim olduğu için şükredip işe gelmeye çalışıyorum ve son zamanlarda gerçekten işe gelmekte sıkıntı yaşıyordum.
İşi bırakmak ve artık çalışmamak istiyorum ancak tabii ki günümüz şartları ortada.
Bunu da göze alamıyordum.
Nitekim performans değerlendirmesi üzerine zamlar açıklanmaya başladı.
Sinirlerim bozuldu. Paylaşmak istedim derdimi.
Normal şartlarda çalıştığım firmada zam oranları enflasyona göre yapılırdı.
Ancak üst yönetim değişti bu sene ve yeni bir oluşuma gidildi denilebilir.
Sonucu da bana feci şekilde yansıdı çünkü benim üst birimimde bulunan kadının benimle bir takıntısı var.
Genel anlamda iş olarak 2 asistanın işini yaptığım halde benim notumu düşürmüştü.
Aldığım not neticesinde zammım %7 gibi komik bir oran olacak.
Şu anda net değil, ancak eğer bu bana yansıtılır ve netleşirse, istifa etmeyi düşünüyorum....
Allah yardımcım olsun ama çok aşırı sıkıntılı ve üzüntülüyüm...
Bu kadar emek karşılığında böyle şeyler ile muhattap olmak sinir bozucu.
İş tanımında olmayan bıseyden mı puan dusuklugu verılmıs?
Şuan ekonomi öyle berbat haldeki değil zam bence işe devam edildiği için şükredilmeli....
Zira bu gidişle küçük firmaların yaptığını artık bütün büyük firmalar da yapıcak.
Bilmiyorum dikkat ediyormusunuz ama tanzim satışlar, esnafların kilit vurması, bu kadar çok işsiz olmasına rağmen hemde genç nüfus işsizi bu düzeydeyken firmalar hala işçi çıkarmaya devam ediyorlar sebebide sabit giderlerini düşürmek.....
Artık firmalarında kazandıkları kendilerine yetmiyor ve olabildiğince küçülmeye çalışıyorlar.
Kriz çok büyük daha da büyüyor işsizlik artarken iş bulmak hayal olucak. Var olan işlerde devam etmek herkesin kendi yararına bence. Kimse işsiz kalıpta yaşam standardını düşürmek istemez kanımca.
Sevgili konu sahibi bence çıkış yolu bulursunuz. Aldığınız % zam rakamı sizi incitmesene izin vermeyin. Bu koşullarda başka bir işi garantilemeden işten ayrılmayın...
Yahut sizinle uğraşan kişiye mecbur sorunu halletmeniz gerekiyor. Işiniz zor ama imkansız değil.
Bence sabırlı ol her gün dua oku ve allahım sen bu kadını bildiğin gibi yap de sen biliyorsun bana yaptığı haksızlığı der fazla sürmek başına bir bela gelir sen sabır et canım,
Bizim maas zammi tufe nin 12 aylik ortalamasina gore yapildi, o da yuzde 16.
Benim beklentim daha yuksekti cunku maasim ortalama maas skalasinin altinda.
Gidip somut verilerle derdimi anlattim, her isin ve her calisanin bir piyasa degeri vardir ve ben kendi degerimin altinda calistigim icin mutsuzum dedim ozetle, mayista duzetme sozu aldim. Bence siz de kendinizi en iyi sekilde ifade edin, en azindan bir sıkıntı duydugunuzu gorsunler, bu esnada is bakmaya da devam edin tabi.
Isyerinde ,üst kademe olan kişi çok önemli. Insanin enerjisini sömürüyor sıkıntılı biriyse.
Is bulup ayrılmak en mantıklısı. Haksızlık ıs motivasyonunu düşürür.
Başka iş bulmadan ayrılmayın derim kaldı ki işsizlik had safhada başlayacağınız iş yerinde de bu tip sıkıntılar yaşanabilir.Kısaca şu an ekonomik sıkıntı zaten had safhada elinizden geldiğince sabırlı ve politik olun derim
Bende aynen bunu yapmayı planlıyorum.
Üstümün benimle birebir konuşmasını bekliyorum.
Ama sanırım o da bu konuşmadan çekiniyor.
Çünkü ilk sıkıntılar ortaya çıktığında "ben istifa etmeye hazırım, ben de zaten bu gibi bir yönetici ile mutlu şekilde çalışamam, kimse için de çalışmıyorum, çalışma nedenlerim belli " demiştim, şaşırmıştı.
Benden bu kadar net bir karar beklemiyordu sanırım ancak istifa etmeme müsade etmeyeceğini söylemişti.
Bakalım ne olacak, yaşayıp göreceğim.
Nota göre zammı da bunca yıldır ilk kez duydum hatta notu da ilk defa duydum.Her gün işim olduğu için şükredip işe gelmeye çalışıyorum ve son zamanlarda gerçekten işe gelmekte sıkıntı yaşıyordum.
İşi bırakmak ve artık çalışmamak istiyorum ancak tabii ki günümüz şartları ortada.
Bunu da göze alamıyordum.
Nitekim performans değerlendirmesi üzerine zamlar açıklanmaya başladı.
Sinirlerim bozuldu. Paylaşmak istedim derdimi.
Normal şartlarda çalıştığım firmada zam oranları enflasyona göre yapılırdı.
Ancak üst yönetim değişti bu sene ve yeni bir oluşuma gidildi denilebilir.
Sonucu da bana feci şekilde yansıdı çünkü benim üst birimimde bulunan kadının benimle bir takıntısı var.
Genel anlamda iş olarak 2 asistanın işini yaptığım halde benim notumu düşürmüştü.
Aldığım not neticesinde zammım %7 gibi komik bir oran olacak.
Şu anda net değil, ancak eğer bu bana yansıtılır ve netleşirse, istifa etmeyi düşünüyorum....
Allah yardımcım olsun ama çok aşırı sıkıntılı ve üzüntülüyüm...
Bu kadar emek karşılığında böyle şeyler ile muhattap olmak sinir bozucu.
Ben hic beklemedim, sicagi sicagina cat diyr kapısını çalıp odasina daldim. Hatta telefonla konusuyordu, oylece durup bekledim bi de :)
Çünkü ayni sekilde isimden, calisma saatlerimden, calisma ortamimdan cok memnunum, sadece maasim hak ettigimin altinda. Bu da beni mutsuz ediyor, açık açık soyledim.
Ustelik daha 1 yillik calisanim ben burda, ama ise girerken bile benim istedigimin cok altinda bir rakami kabul etmistim (sirf sartlar icin)
8-5 calisiyorum, servisim, yemegim, özel saglik sigortam var, izinler konusunda hic sorun yasamiyorum (son iki aydir annemin saglik sorunlari nedeniyle surekli izin aliyorum, yuzunu asan olmadi) bu sartlari sadece maas icin birakmak istemiyorum ama duzeltme yapmazlarsa birakmak zorunda kalacagim, bunu hissettirmek lazim bence.
Sirketler isini seven, sahiplenen calisani tutmak istiyor, bunu kullanmak gerek.
Nota göre zammı da bunca yıldır ilk kez duydum hatta notu da ilk defa duydum.
Genel anlamda bir oran belirlenir %15 gibi tüm personele yansır bu.
Maaşı 15.000tl olanda 2.500tl olanda aynı oranda zam alır yani, biz iş veren olarak yıllardır böyle yapıyoruz.
Benim de çalışma şartlarım aynı.
Aynı yerde mi çalışıyoruz yoksa...
Doğrudur hiç rastlamadım böyle bir uygulamaya , sizden başka şikayetçi olan birileri varsa yönetim ile görüşün.Evet bir çok iş veren öyle yapıyor.
Ancak benim çalıştığım firma global bir firma.
Performans değerlendirmesi üzerinden zam yapıyor iki senedir.
İlk girdiğim sene, enflasyon oranına göre herkese aynı oranda yapıyordu.
Ancak son 2 yıldır bu değişti.
Zaten internet üzerinden araştırırsanız, performans değerlendirmesi konusu artık çok yaygınlaştı.
Bizim tek dezavantajımız aldığımız maaş brüt üzerinden, o yüzden maaşlar ciddi etkileniyor.
Aynen dediğin gibi yap... hakkini vermezlerse en azından sen bütünden itibaren hakkını verdikleri kadar çalışırsın.Makul ve mantık çerçevesinde düşününce size katılıyorum.
O yüzden ben de şimdilik var olan işimi koruma düşüncesindeyim.
Zira, dediğiniz gibi durum ortada ve yarının ne getireceğine dair hiç bir garanti yok.
Şimdilik tek yapacağım şey, eğer sadece puanımdan dolayı düşük bir zam oranı verilecekse, çünkü iki oran mevcut birisi %7 diğeri %15 ve bu farkı tek puan etkiliyor, bende o zaman benim sorumluluğumda olmayan hiç birşeyi kabul etmeyeceğim.
Misal, diğer bölgede (aynı şehirde farklı yerde bulunan asistan) ingilizce bilmediği için onun işlerinin bir çoğunu da ben takip ediyorum, bunları yapmayacağım. Ne kadar zam o kadar iş madem böyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?