Zam oranı sorunu

bende aynı durumdayız diyorum ya!

Sakın istifa etmeyin.piyasa çok kotu.is bulamazsınız o kadar canınızta taketttiyse başka iş bulup ayrilin

Sizin adınıza üzüldüm.
Ama çoğu yabancı firma Türkiye'den çekilmeye başladı.Veya çalışan sayısını azaltıyorlar.O yüzden iş bulmadan anı bir kararla çıkmayın.
Sorun olmayacak ise iş yavaşlatma yapabilirsiniz.Ve kilit bir pozisyondasınız o yüzden bir konuşun.En azından rahatsız olduğunuzu bilsinler.
Konuşurken 'ben dili' kullanın.Karşı tarafı hiç suçlamayın.'Sen dili' kullanmayın.
"Ben bu zammı beklemiyordum, ben daha fazla zam bekliyordum, ben 2 kişilik iş yapıp verimli çalışıyorum..." gibi konuşun o zaman karşı taraf savunmaya çekilmez.
Umarım artı zam yaparlar.

Bana da istediğimden az yapılacağından emindim. Nitekim öyle de oldu. Ama ben bu sefer sineye çekmedim zamlar netleşince "zaten maaşım piyasanın çok altında. Bu zamdan hiç memnun değilim. Motive olamıyorum" diye müdürümle konuştum. O da işverene iletti.
Sorun gelecek ay çözülecek gibi ama göreceğiz. Maaşa zam işe son olmaz inşallah :)

Siz de netleşince gidip konuşun. Ben ses çıkarmasaydım kimse geri dönüp bakmayacaktı..
Yaptığınız işleri gözler önüne serin.

Bizde de performansa bağlı bır sıstem gelıstırıldı . Ben doğum ıznındeydım , bu sene yenı başladım bazı hedefler var onumde. Hem işle alakalı hemde kendimi geliştirmemle alakalı bunları ben belirledim.
Önümüzdeki sene bu sekılde bır zam olursa bende demek kı performansımı begenmıyorsunuz dıyebılırım . Bu sene cok yenı dondugumde yapıldı bu zam, bırde bız döviz olarak maaş alıyoruz. Ve dedıgım gıbı herkes bu aralıkta aldı zammı ama neden 4 veya 5 degılde 3 kısmı benı benden aldı .
Neyse onumuzdekı sene bakacağız.

Senın durumunda ıse cok haklısın , senınle konuşulduğunda zam oranının neden bu sekılde olduğunu sormanı ıstıyorum , bır cok Tl ödeyen fırma %22 -20 seklınde zam yaptı bu sene pıyasada

Zaten benim çalışmakta olduğum gibi global firmalar, Türkiye'de 2018 yıl içerisinde, genel zamlardan hariç enflasyon oranına göre "iyileştirme" adı altında bir zam yaptı (yıllık zam haricinde) çalışanlarına.
Medyadan sizde takip etmişsinizdir.

Yıl sonunda da enflasyon baz alınarak zamlar yapıldı bir çok firmada.
Bizim içinde her sene aynı şey söz konusuydu, yani bulunulan enflasyon oranına göre zam yapılmaktaydı, hatta bazen %1 - %2 üstünde bile olduğu oluyordu.
Bu sene niye böyle?

Dediğim gibi üst yönetim tamamen değişti, hiç ummadığımız insanlar ummadığımız noktalara geldi.
Kimisi gereksiz pozisyon atladı, kimisi de var olan pozisyonun altına geldi.
Bir çok kişi bulunduğu noktadan memnun değil, işten ayrılmalar ve istifalar kapıdadır zaten.
Bir çok çalışan bu zam konusundan rahatsız, sadece ben değilim aslında.
Ben sadece bireysel olarak yapmış olduklarıma ve karşılığına bakarak itiraz ediyorum ama şirket genelinde de bu böyle bir durum malesef ki.

Bir de bizim maaşlar brütten.
İşin kötü tarafı bu.
Zam o yüzden benim için bu kadar önemli.
Bir döneme kadar alınan maaş neyse öyle böyle idare ediyorda, sonraları ufak ufak azalmaya başlıyor maaşlar.
Biliyorsunuz, brüt kadar iğrenç birşey yok.

Ben de iş arayışındayım ve gerçekten "işte bu" diyeceğim bir firma olmazsa kafama yatan, zaten ayrılmam hemen.
Ama bu rahatsız durumdaykende "dur bakalım ne olacak" diye bekleyecek bir tip değilim.
Geleceğimi düşünmek zorundayım, belli bir yaştayım ve kadınlar belli bir yaşın üzerinde iş bulmakta zorlanıyor.
Hele ki evli ve 2 çocuklu olunca, bu biraz daha etkileyici bir durum oluyor.

Şimdilik istifa etmiş değilim, ancak karşıma güzel gerçekten memnun olabileceğim bir fırsat çıkarsa, o zaman çeker giderim. Arkama da bakmam.

Yuzde 20 zam yapiyor dogru duzgun sirketler olmasi gerekende bu zaten. Ama nasil bir sirkette calistiginizi bilemiyorum. Hakkimin yendigi bir yerde asla calismazdim.

nefret ediyorum iş hayatından..
bugün 50 tane dertle ugrastım,şeytan diyo bas istifayı.
senı cok iyi anlıyorum..ne kadar çalışkan ve iyi niyetli olursan millet bir okadar adileşiyor.net...
allah hepsini bildigi gibi yapsın

Reactions: 000
Valla ne yalan söyleyim bizimki de martta yatacak %10 civarı her sene bu seneki asgari ücret artışından sonra ben bile %10 a itiraz edip %20 istemeyi düşünüyorum hayırlısı ama bu zamanda da zor

Amin inşallah...
Konuyu anlatsam, puan düşüklüğü almış olmamın sebebini, gerçekten gülersiniz.
Bunca zamandır da sabretmemi taktir edersiniz gerçekten çok komik ve benim yetkilerim dışında bir mevzuydu.
Ancak yapacak birşey yok, insan kötü niyetli olmaya görsün...

Valla ne yalan söyleyim bizimki de martta yatacak %10 civarı her sene bu seneki asgari ücret artışından sonra ben bile %10 a itiraz edip %20 istemeyi düşünüyorum hayırlısı ama bu zamanda da zor

İşte al bak...
Bende bunu diyorum.
Herkes "bu zamanda zor" diyor.

Ancak ben marketten 1 kilo et alırken aynı şey geçerli değil, hayır efendim bu zammı buna yapamazsın çünkü ben maaşıma senin yaptığın zamlarda zam alamıyorum! deme lüksüm yok...

Ama iş veren "işler zor durumda, piyasa ortada, sana bu kadar yeter" deme lüksüne sahip oluyor.
Adaletsizlik değildir de bu nedir şimdi?

İş tanımında olmayan bıseyden mı puan dusuklugu verılmıs?

Performans değerlendirmesi üzerinden zam çalışması yapılıyorsa bu aşamada performans notunuza itiraz etme hakkınız var. Hatta o formu sizinle imzalamanız gerekiyor. Sizde verilen süre içerisinde yönetime bir dilekçe ile yazıp notunuza itiraz edin.

Aman ne olur sabredin şeytana uymayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…