Zamane çocukları

Olay tenefüste gerçekleşiyor.derse girme aşamasında söylenerek çıkıyordu.girmeyecegim derse diye.ogrenci gönderdim .geri geldi.tabi ki onun isteğine bırakmadim.ama sınıfa girince yine aynı şekilde davranışıni sürdürdü .

Kesinlikle öyle.velinin tek tepkisi için öğretmeni gönderen kurum gordum

Bizde olsa ya kendim gider bakarım, ya da öğrenci gönderirim. Baktım gelmiyor mu o zaman yok yazarım. Yoklama resmi evraktır, olmayanı var yazmak zaten başa bela olabilir. Ondan sonrası zaten müdür yardımcısının işi. Rehberliğe mi yönlendirir, velisi ile mi iletişime geçer, bilemem.
Ki derste de aynı davranışı sürdürdü diyorsunuz. Sınıf öğretmenleri ve branşçılar bir yere kadar davranış sorunları ile ilgilenebilir. Bir yerden sonra bizi aşıyor ve rehberliğin işi oluyor.

Çıkışta kurum müdürüyle görüştüm.ben halledeceğim dedi.bu şekilde giderse diğer çocuklarda etkilenecek dedim.tamam hocam dedi.umarim tamamdır.

Çıkışta kurum müdürüyle görüştüm.ben halledeceğim dedi.bu şekilde giderse diğer çocuklarda etkilenecek dedim.tamam hocam dedi.umarim tamamdır.
Tamam olmasa bile yapabileceğiniz bir şey yok elinizde hocam.
Çocuğa karşı bir yaptırım uygulayamıyorsunuz. İdare zaten pek oralı değil. Veli de görünen o ki çocuğunun halini pek umursamıyor. Bu durumda tek kaygılanan niye siz olasınız? Çocuğunun istikbali için kaygılanması gereken veli. Kurumunun itibarı için de kaygılanması gereken idare.

Haklısınız.

Haklısınız maalesef. Aslında bu söylediklerinizi bizim zamanımızda da konuşuyorlardı sadece bunu çevreye duyurmamak anne babaya yansıtmamak için çabalarlardı en azından yani utanma duygusu vardı Ben lisedeyken sınıfımdaki kızlar öyle çirkin bir muhabbetin içindeydiler ki hoş terbiyeleri yoktu hiç ama herkesin rahatça konuştuğunu farketmiştim bana sorduklarında ben konuşmak istemediğimi söylediğimde aldığım cevap '' ayy naz şaka mı yapıyorsun utanıyor musun yoksa birde '' diye küçümserlerdi Muhtemelen öyle ortamda olup arkadaşları böyle konuşurken geri kalamıyor. Biz ergenliği yaşadık mı onu bile hatırlamıyorum ama evet şunu çok doğru söylediniz özgüven ile patavatsızlık çok farklı. Mesela sınıfta hocaya bi öğrenci karşı geliyor laf vererek kendini övdürmek istiyor bunun terbiyesizlik olduğunu değildi özgüven olduğunu düşünüyor maalesef. Psikolog işe yarıyor ama iyi bir doktor bulursan ben bile hala kendim için arıyorum açıkçası Birde şunun etkisi var kesinlikle çok şahit oluyorum bu duruma yeni neslin ukala yetişme sebebi %90 ailesinin şımarık yetiştirmesinden. Tamam şiddete karşıyım dövsünler demiyorum ama yeri geldiğinde bağırmak yeri geldiğinde o yaptığı yanlışa ceza vermek gerek eğer sen ayyyy çocuğumun psikolojisi bozulur ayy özgüvensiz olur diyip hiçbir şey söylemezsen maalesef karşılığını büyük küçük demeden verir. Çocuk ortalığı yıkıyor küfür ediyor bağırıyor annesi gülüyor yanında hiç ses çıkarmyıor mesela. Ailenin yetiştirme tarzı çok önemli. Ve bana göre değiştirmesi biraz zor onları :) Kuzenimi ben evde eğitirdim yani öğretirdim konuşmayı kibarca istemeyi gerçekten hemen öğrenirdi öğrenmezsede ne oyuncağını verirdim ne de odama girebilirdi ama babası annesi geldi mi ortalığı yıkar eski haline dönerdi çünkü onlar bu gereksiz tavrı sunuyor çocuğa. Ben bi yere kadar eğitebiliyordum maalesef sizinki de o hesap.

Birbirine yakıştırma işini biz de ilkokulda yapardık. 5. sınıfta yaptığımızı hatırlıyorum da 4ten emin değilim. Ama cinsel muhabbetler geçmezdi. Bilmezdik öyle şeyler. Milenyum sonrası bebeler daha ilkokul çağındayken bel altı muhabbetler ettiğini duydum. Bizim sokaktaki çocuklar çok terbiyesizlerdi. Artık abilerinden mi etkileniyorlardı bilmiyorum. Yaptıkları o hareketleri görünce ve konuşmaları duyunca şok geçirmiştim.

Bir de birkaç kişiyle gözlemlediğim kadarıyla da çocuğa çocuk adam gibi yaklaşıyor bazıları. Bırak çocukluğunu yaşasın. Kraliyet ailesindenim gibi tavırlar; ben yetişkinim ve kimsenin kurallarına uymam, tek değerli benim ve herkes bana itaat edecek tavırları... Bencil nesil ailelerinin eseri olmaya devam ediyor.

Özgür ruhlu (!) öğrenciyi gören başka veliler de ne kıskanıyordur yalnız, benim çocuğum da böyle olmalı diye evlatlarını onlar gibi olması için eğitiyorlardır. Yeni nesil velilerin çoğu sidik yarıştırmak için veli olmuşlar adeta.

Çoğu çalışan aile.cocuk eve vardığında 1 saat sonra uyuyor .bir saat gördükleri çocukları elbette kıymetli ama biz onlardan daha iyi tanıyoruz çocukları.bazilari yeterince sevilmiyor.ilgi görmüyor.hircin oluyorlar.muhtemelen ailesine veremedigi cevapları bize veriyorlar

Hepsi birer birey. Bulundukları ruh hali, biz yetiskinler gibi degiskenlik gosterip davranislarina yansiyabilir ve bu normal.

Ozgurce konusabilir, hakli olduklarini dusundukleri konularda kendilerini savunabilirler.

Öğretmen, anne, baba ve ya baska bir otorite karsisinda, sinip denilenleri sadece küçük olduklari ya da karsisindaki büyük olduğu icin yapmalarini beklememiz yanlış.

Bedenlerini tanima, duygulari ogrenme asamasinda olduklari icin bu konularda merakli olup akranlariyla konusmalari normal.

Öğretmen yeri gelince bağırır yeri gelince lafıyla yerin dibine sokar. Şimdi maalesef en ufak şeyde veliler okul kapısına dayanıyor. Çocuğun huyuna suyuna gitmeye kalkılırsa ölme eşeğim ölme. Liseyi devlette okudum hiçbir öğretmenim hiçbir öğrenciyi pamuklara sarmadı. İpin ucu kaçınca otoritelerini belli ettiler hiçbirimiz de ölmedik. Şiddet, ağır hakaret olmadığı sürece veliler öğretmen-öğrenci arasına girmemeli. Ama maalesef işte. Öğrencilerin de elbette kendilerini ifade edebilmeleri ve bunu rahatça yapabilmeleri lazım ama “derse girmeyeceğim” deyip elini kolunu sallayıp gitmek kendini ifade etmek değil dümdüz şımarıklık oluyor.

Ögretmenine sizi ilgilendirmez diyebiliyorsa,ögretilmemis bir terbiye vardır aileden gelen.
Aileye bu bilgi verilmeli yani.
Ne münasebet.
Ergense ergen.
Saygıyı haddini bilecek.

Evet bende bu duruma çok üzülüyorum gecen okul cikisi parka gittigimde kucuk bi kiz ana avrat dümdüz gitti şok oldum kizim 8 yasina girecek ben kizimi bu yasa getirene kadar kötü söz duyurmadim kim bilir neler duyuyor okulda
Buyugu,küçüğü saygıyı öğretmeye çalışıyorum aile içi iletişim cok onemli kesinlikle ama simdi arkadaş gibi büyütelim derken ipin ucunu kaçırıyorlar saygıyı kaybediyorlar. Arkadaşım oglu dışarıda cocuklarla kavga ettiğinde gurur duyuyordu resmen iletişim kestim cok insan var yanlışa gülen çocuğunun yanlışını bile savunan cok aile var.
Birazda saygıyla çekinmeli cocuklar bu yasa kadar bi tokat vurmadı esim cocuklara ama bi bakışı ile durdurabiliyor cocuklari.
Hepimizin en kiymetlileri cocuklar büyütmek mağrifet degil bi şekilde büyüyor yetiştirebilmek önemli olan bugünün yarını da var ilerde ailesi ile de sorunlar yaşayacaklar

Böyle kurumlardan çıkan çocuklar da bizim disiplinle büyüttüğümüz çocuklarla aynı ortamlara girecekler ileride. Nasıl bir cehalet, saçmalık bu. Onlar o öğrencileri çoktan kaybetmişler haberleri yok.
Benim çocuğum öğretmenleri ile öyle konuşacak olsa en ağır tepkiyi önce benden alır. Anne babalar öğretmene saygıyı öğretse, okul idaresi disiplinli olsa o hareketlerin birini bile yapamazlar.

Hem kendi çocuklarımdan hem de çevremdeki çocuklardan gördüğüm kadarıyla çocukları sosyal medya özellikle bir video uygulaması ruhsal açıdan çok etkiliyor ve çocuklar ister istemez hormonal olarak erken uyarılmaya başlıyor. Sevdiğim bir abla vardı yakın zamanda tayini çıkıp büyük bir ile taşındı, geçen gün konuştuğumda 12 yaşındaki kızından çok dert yanıyordu. Burada derslerinde başarılı olan çocuk gittiği yerde hep ders çalışmaktan mutsuz olduğunu neden arkadaşlarının sevgilisi varken kendi sevgilisinin olmadığını büyüyünce annesinin gençliğindeki gibi ineklemek istemediğini mal gibi olmayacağını filan söylemiş annesine, halbuki annesi mühendis ve son derece donanımlı, sürekli kitap okuyan sosyal ve kendini geliştiren bir kadın ancak çoçuğunun gözünde kadının başarılı olmasının hiçbir önemi yok tek derdi annesi neden sevgilisi olmasına müsade etmiyor ve ins***** hesabı açmasına izin vermiyor. Şimdiki çocuklar çok zor maalesef

Evet , her şey aileden kaynaklanmıyor.eskiden çocukların dünyasi ailesi ile sinirliydi.simfi ise vakitlerini daha çok sosyal medya ve internette geçiriyor.dolayisiyla etki alanları genişliyor.dedigim gibi ailesi çok düzgün olup ama ukala tipte çocuklar çok gördüm.aileler ile telefonda konuşmalarına şahit oldum.hepsinde akıllı saat olduğu için tenefüsslerde konusuyolar.' sus beee ,tamaammmmm,' çoğunun bu tarz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…