Zamane çocukları

Ruyamdabuluttum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2022
292
499
33
34
Ben şimdi ki nesli gerçekten anlamıyorum .Eskiden babaanneme kızardım , bizim zamanımızda böyleydi diye söze başladığı icin ama bende kendimi bazen bu söze başlarken buluyorum.ustelik daha 31 yaşındayım.Ozel bir kurumda öğretmenim.Bugun küçük bir tartışma yaşanmış teneffüste.Aslinda her gün küçük çaplı yaşanıyor.kizimizin biri bir hisimla yanımdan geçti .derse girmeyecekmis.arkadaslari ile kavga etmiş .soru bile soramiyorsunuz.konusmak istemiyorum,ben öyle istiyorum , sizi ilgilendirmez hep bu tarz cevaplar.genel olarak sınıfta konuşurken bile 'ben mi yapıyorum,bana bakıyorsunuz?' tam ergenlik donemleri olduğu için erkek ve kız çatışması çok yaşıyorlar.kisileri birbirlerine yakıştırma yapıyorlar.opusme konularından konuşuyorlar.o kadar hassas bir dönemdeler ki dedigimiz her şeyi kişisel olarak algılayıp saldırı niteliğinde cevaplar veriyorlar.dun müdürümüz konuştu.ona da aynı şekilde cevaplar.bugun ben konuştum bana da aynı şekilde cevaplar...bazen pskolog eşliğinde sınıfa girmek istiyorum.yani bu aslında öğretmen-ogrenci arasında genel bir sorun. Değil.cagimizin gençliği arasında çok uzak hissediyorum kendimi.ya onlar çok ilerde ya biz çok gerideyiz.buyuklere karşı saygının kalmadığını düşünüyorum.ustelim özgüven ile patavatsızligi birbirine karıştırıyorlar.aramizda pskoloji okumuş ya da pskolog varsa ben bu öğrencilerimle nasıl iletisim kurmaliyim ? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Bende şunu anlamıyorum
Mesala 1 ci sınıfların 5 şubesi var diyelim
Bir öğretmenin sınıfı mum gibiyken diğerlerinde horon halay çifteteli var
Neden böyle
Disipline etmek gerçekten yetenek mi
Öğretmenlik sadece öğretmek değil öğretebilmektir
Bu bir yetenektir bence
 
Lisede mi görev yapıyorsunuz hocam?
Ben ortaokuldayım, 8. sınıflarımız ergen oluyor bizim de. Ama hocaya karşı diklenme, saygısızlık etme gibi şeyler yok şükür.
Özel kurum olmasının etkisi olabilir mi? Hiçbir devlet okulunda görmedim anlattıklarınızı.
Erkek kız çatışması kendi aralarında oluyor tabi. Ama öğretmene vs. yansıyıp da saygısızlığa dönüşmesi mümkün değil.
Ben de lise okudum. Öğretmene ya da müdüre ben öyle istiyorum, sizi ilgilendirmez gibi cevaplar vermedik. Hatta bir hocamız bizim üzgün olduğumuzu görüp ilgilendiği zaman önemsendiğimizi hissederdik.
Ben de bir öğrencime neyin var diye sorduğumda mutlu oluyor, her şeyi anlatmasa bile onu merak ettiğimi anlıyor. Aramızda bir bağ oluşuyor.
Bana kalırsa sorun zamane çocukları değil, sizin kurumda bazı noktalarda eksiklerin olması hocam. Orası bir okul, bir lise dizisi değil, her gün 2.5 saatlik drama yaşanmamalı. Velisi, öğretmeni, idaresi bir araya gelip konuşup bir yön verilmeli. Eğer durumdan herkes şikayetçiyse tabi.
 

Benim öğrenciler 4. Sınıf .dediğiniz gibi kurumdan kaynaklanan bir sorun var.ogrenci kaybetmemek , veliyi kazanmak için çok fazla taviz veriliyor.
 
Buyuklere karsi saygi elbette kalmadi. Simdi yazacagim kendi fikrimdir kimse ustune alinmasin herkesin anneligi babaligi farkli ama genel olarak yeni nesilde Modernlik adi altinda her seyi normallestirme var ve bu cocuklarin sucu falan degil. Ve ben bunu cok yakindan aile yakinlarimizda bile gordum. Bir cocuk yanlis yapiyorsa oturulur dogrusu ogretilir, saygi ogretilir dimi cocugun eline vermisler tableti ne bir tesekkur ne baska bisi, annesine yasindan buyuk cevap veriyor ama anne bunun yanlis oldugunu soylemek yerine sadecr guluyor ve lafa bak diyor. Tabi teknoloji cocuklari buna bisi diyemeyiz ama ailelerin cogu ver eline telefon tablet, sorumluluktan kurtulma cabasinda. Ailelere emir veren cocuklar mi dersiniz, anne baba karar vermesi gereken seylerde cocugun karar vermesi mi dersiniz hepsi bu donemde var ama aile ses cikarmiyor tamam diyor. E eski donemlerde yok muydu? Elbette vardi ama asiri cogaldi. 2000 liyim ve lisede son sinifta artik universiteye hazirlaniyordum, sinifin icinde acik acik cinsel birlesme yasayan ogrencileri uyariyoduk arkadasimla, sirf bu yuzunden zorbaliga bile ugradik. Ogretmenlerin umrunda degildi, Yani bizim donemimizin sacmaligina bakar misiniz? Onu gectim cikardiklari sesten ders calisamaz hale gelmistik ve siniftaki kimse ses cikarmiyordu bu duruma. Istediklerini yapabilirler ama her seyin bir yeri var. Bence sorun hem donem farkliligi hem de dogal olarak bu donemdeki cocuklari anlayamamaniz, tabi eger ogretmen arkadaslar varsa onlar daha iyi fikir verirler size nasil iletisime gecebileceginizle ilgili.
 
Devlete ki çocuklar bir nevi öğretmenden çekiniyor.ozel de biz para veriyoruz mantığı var .üstelik bu çocuğun yanında konuşuluyor.para vermek demek o kişiye saygısızlık yapmak değildir.ben öğretmenim bana saygılı olmaları elbette gerekir ama genel olarak saygının parayla ilgili bir konu olmadığını bilmeleri gerekiyor.
 
Kesinlikle cok haklisiniz. Burda bence ailenin cocuga bu degerleri anlatmasi gerekiyor ama aileler de bazen ayni mantikta oluyorlar, yani parami veriyorum istedigim olur gibi. Siz elinizden geleni yapiyorsunuzdur eminim. Ben de lisedeyken sadece 1 yilligina ozel okula gittim. Inanin dediginiz gibi parami bastim istedigimi yaparim mantiginda insanlar vardi. Kafa yapilarinin degismesi lazim.
 
Egitimi parayla aliyorlar , ögretmeni satin almiyorlar.
Önce bunu ögrenmeliler.
 
Aslında ailesi çok düzgün olup ,çocuğun aileden tamamen bagimsiz olduğunu da gördüm.tamamen ailelerin suçu diyemiyorum.simdi ki nesil kendi doğrularını kendi belirleyen, kendi kurallarını kendi koyan bir nesil ...
 
Benim öğrenciler 4. Sınıf .dediğiniz gibi kurumdan kaynaklanan bir sorun var.ogrenci kaybetmemek , veliyi kazanmak için çok fazla taviz veriliyor.
4. sınıf da bu tür olaylar için çok erken. Ne demek öpüşmek, birbirine yakıştırmak falan?
Ben branşçıyım, birçok sınıf görüyorum. Hiçbirinde yazdığınız türde bir olay görmedim.
Dediğim gibi sizin kurumdan kaynaklanıyor. İdarenin bir yaptırımı olmayınca siz de sınıf yönetimini sağlayamıyorsunuz.
 
Kesinlikle..sınıf yönetimi bana kalsa zaten sağlarım.aman hocam diyorlar.ogrenci kaybından çok korkuyorlar.cocuklara en ufak tepki verildiğinde gelmek istemiyorlar.ben de bu şekilde kendi dogrularimdan vazgeçerek , taviz vererek girevimi yapamıyorum.Ayrilmak istiyorum.ama az bir süre kaldı dönemin tamamlanmasına sabret diyorum kendime
 
Nasıl bir okulmuş o ya? Hem Veli kazanacağız derken daha çok kaybetmezler mi? Ben böyle bir okula çocuğumu göndermeye devam etmezdim. Birbirlerinden de etkileniyorlar çünkü
 
Ben de lise sandım. Lise bölümü yoktur inşallah sizin kurumda
Kurumun lisesi varsa Küçük Sırlar dizisi gibi bir ortamı olur sanırım.
Yalnız bu denli başı boşlukla iyi bir eğitim de alamazlar. Yok canım sıkıldı derse girmiyorum, yok şu oldu dersi dinlemiyorum diye diye lise sınavında baraj altı kalırlar bu gidişle.
Benden öğrencilerim çok çekinmezler. Ama iyilikleri için canları dinlemek istemese bile, bir yolunu bulup öğrenmelerini sağlıyorum. Her canı sıkkın olanı, canım istemiyor diyeni salsa idik ohooo... O zaman okulu kapatır çıkardık. Onlar çocuk neticede, tabi ki aşırı derecede özgür olmak isteyecekler. Yetişkin olanlar öğretmenler ve idare. Çocuğun isteğine kalırsanız baştan bittiniz zaten.
 
Oraya gönderen velilerin çoğu da çocuğum istedigini söyler ve yapar kafasında.
Benim çok yakın tanidigim kolejde çalıştı yıllardır kendisi çok saygın bir matematikçi.
Adam diyorki ukalalik felan hat safhada.
Öte git deme hakkın yok çünkü orada okul müdüru patron rolünde.
Tek amaçları müşteri kaybetmemek diyordu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…