Zamanı nasıl yettiriyorsunuz?

streshanim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
713
1.514
113
Ben çocuksuz ve bekar olmama rağmen kendime hiçbir konuda vakit ayıramıyor gibi hissediyorum. Çalışıyorum. Eve geldiğimde yemek yapıyorum. Karnımı doyuruyorum sonrasında zaten hiçbir şeye pek halim olmuyor günün yorgunluğundan. Halbuki yapmak istediğim şeyler var. Ne bileyim spor yapmak istiyorum, ingilizce çalışmak istiyorum, yogaya gitmek istiyorum, bi müzik kursuna hobi olarak gideyim diyorum vs. Ama bu isteklerimin hiçbirine ne halim kalıyor ne zamanım. Ne zaman yapacağım ben bunları? Hele çoluğum çocuğum olsa yanmışım demek ki. Zamanı nasıl değerlendirebiliriz? Ömrüm boş boş geçiyor gibi hissediyorum.

Ayni sekilde hissediyorum cogu zaman. Haftaici cok yorgun oluyorum, aksama pek halim kalmiyor. Yemek hazirla, ye ve kaldir derken pilim bitiyor. TV karsisinda uyukluyorum veya en fazla telefonla konsurum. En fazla ufak tefek ev isleri, makineyi calistirmak ve sonrasinda camasirlari asmak gibi.
Ben yeterince uyumuyorum ve bu durumu ona bagliyorum, sende de aynisi olabilir mi? Güne yorgun baslayinca zaten enerjin hep düsük oluyor.

İşten kaçta geliyorsunuz mesela? Akşamları ne kadar vaktınız oluyor
İşten gelince halıyle yorgun oluyoruz ben de yemek yiyeyim sonra uyurum gözlerim istemsiz kapanır. Kendinize bir çizelge hazırlasanız şu aksam sunu yapıcam diye Bazı akşamları boş bırakın tabı o akşam keyif aldiğiniz başka seyler yapın.
Bir de gün içinde aç kalmayın yanınızda kuruyemiş meyve bulunsun su tüketimini artırın bunlar da yorgunluk yapıyor.

Yalnız ve bekar olduğun ıcın zamanı ona gore değerlendiriyorsunuz.gerçi yetıstıremıyorum demıssınız ama coluk cocuğa karısınca Allah o gucu veriyor

Ne zamandır böyle bir konu açacaktım. Bende hep merak ediyorum sabahları TV izleyen misafirlikte gezen hatunlar nasıl yetişiyor. Sabah erkende kalkarım ama yeni evli olmama rağmen ev işi hiç bitmiyor. Evim hep derli topludur asla bardak bile bırakıp çıkmam evde ama hiç ayaklarımı uzatıp keyif yapmadım. Arkadaşlarımla dışarı çıkmadım. Yetişen kadınlar nasıl yapıyor takipteyim bende

bende cocuk yokken böyleydim

cocuk olunca ne kadannn vaktim varmis oldum. ve cocukla beraber cocuksuz yapamadigim herseyi yapmayi ögrendim + hala calisiyorum..

Bana da 24 saat yetmiyor.
Ama siz yapabilirsiniz bence istemeye bağlı biraz da çaba.
Mesela spora yazılsanız mecbur gitmek zorunda kalacaksınız.

İnsan istedikten sonra herseyı becerir yetıstırır yeterkı istesin hanı derler ya misafir haberını alınca dagınık bır evı toplamaya misafirin gucu derler diye.. Buda o hesap

Tek çocukla bile premses hayatım olduğunu, hastaneden eve kucağımda ikinci bebeyle gelince anladım

Ahahjsjs henüz o tecrübeye sahip değilim, böyle bir planım da yok ama benim sıpa da on çocuğa bedel şimdi hakkını yemeyelim.

Geçen eşime diyorum biz oğlan doğmadan önce akşamları ne yapıyorduk işten gelince. Düşün o kadar uzun zaman neler yapılabilir diye hayal bile edemedim.

Konu sahibi biz bezgin analar olarak konuya cevap vermekten ziyade geçmişi yad ettik kusura bakma ahsjsjjs.

Konuya cevap verecek olursam, sabah güneş doğmadan önce uyanan sıpa ile uyanıp, çılgınlar gibi koşturup, sonra yahu hep iş yapıp koşturuyorum ben neredeyim diye üzülüp, kalan kısıtlı zamanı en iyi şekilde değerlendiriyorum. İnsan mahrum kaldığı şey ne ise onun kıymetini daha çok biliyor. Biz kadın analar zamana muhtacız, dolayısıyla var olan zamanı en doğru şekilde değerlendirme çabamız oluyor. Bekar ve çocuksuz olsam ki dinozorlar zamanında öyleydim. Tıpkı sizin gibi gevşeyip zamanım yok derdim. Zaman var aslında, sorumluluk az olunca zamanın yeteceğini sanıp salıyor insan. Sorumluluk fazla olunca zamanın değeri artıyor, dolayısıyla daha verimli kullanıyor insan.

Edit: yarım saat sevişsek, sonra banyo yapsak, sonra şu kadar zaman uyusam diye planlar yaparak libidomu öldürdüm. Gerisini siz düşünün.

Haftada iki gün kursa, üç gün spora yazılıyorsun. Parasını da verince paşa paşa gidiyorsun. İş çıkış saatine denk getirip eve hiç uğramadan o gün ne varsa oraya gidiyorsun. Sonra eve gelip duşunu alıp yayılıyorsun bu kadar basit. Eve girdin mi çıkamazsın.

Çocuk olunca da bunları yapamicaksin :)) tek istediğin cocugunla birkaç saat vakit geçirebilmek olacak onu yapabilirsen mutlu olacaksın
Zamanı ve parası bol insanlardan bahsetmiyorum tabi

Nasil yetmiyor ya? Isten 6da ciksan , yolda karnini doyursan pekala 7.30daki yoga seansina katilirsin.
Ya da devlet tiyatrolari (öğrenci kartın hala duruyorsa 12 tl) saat 8de basliyor. Sehir tiyatrolari 8.30'da. Hic yoktan ayda bir defa bir oyuna gitsen hayatina bir renk gelir. O gun de disarida yersin.
Ingilizce kursu haftada iki gun mu? E cok guzel. Is cikisi git işte.
Eve gidip yemek yiyip cikman mi gerekiyor? Sokaklar lokanta dolu. Ekonomik ya da hijyenik sebeplerle disarida yemek yemiyorsan sefer tasi yap onceki gunun yemegini gotur (benim de sefertasim var) Isten cikmaya yakin yersin karnin doyar. Gece boyu aclik hissetmezsin.
insanin niyeti olunca vakit bulunur bence ya.
Ben ilk isimde kole gibi çalışıyordum. Cocuklarla ilgili bir is oldugu icin Cuma cumartesi pazar 8'e kadar. Bayram seyran tatili yok fazla mesaisi var...ona ragmen o yorgunlukla taksime kosardim bir metro sevgilimle bulusurdum hem de her gün. Iki boy yürürdük, biryerlerde salep nargile falan icerdik (evet taksimde nargile icen krolardanim. Seviyorum valla) . Haftaici bir gun izin gunum olurdu. Onda da bisikletle İstanbulun iki yakasini da pedallardik, sergilere giderdik... yine o isteki son demlerimde bir baska erkek arkadasim vardi. pazarlari ise daha gec (10da) gittigim icin evimden beni alirdi 8de. Mahalleme yakin agaclik bir alana götürürdü. Sofra bezimizi serer Sabahtan hazirladigi patates kizartmasini yumurtayı yer termostan cayimizi icer, piknigimizi yapar 10a dogru da ise giderdim .
Insan isteyince herseye vakit ayirabilir kesinlikle.
Ilk isin bir kursa kaydolmak olsun. Ki bence hakkini yogadan yana kullan. Eger nickin gibi stresli bir insansan iyi gelebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…