Zamanla sevmek mümkün mü?

Ladybird_mnl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2018
117
56
28
İyi geceler herkese :) aşk hayatını yoluna koyamayan bir ben var karşınızda. Hayat hikayelerinizden güç alıyorum benim geçtiğim yollardan geçen insanlar olduğunu görüp danışmak istiyorum :)

2 senedir tanıdığım bir adam var. Daha önce üzdüğüm, kırdığım halde bir kere bile kalbimi kırmamış, ardımdan kötü laf ettirmemiş biri. Her şeyiyle anlaşabildiğim, ailesi düzgün kendi düzgün yakışıklı, mesleği iyi, tanıyan herkesin çok sevdiği saydığı biri. Eksiği var mı deseniz yok diyebileceğim, saatlerce sohbet etsem sıkılmayacağım biri. Belki bu kadar güvenme diyeceksiniz ama kendimden çok kefil olduğum biri.

Ben bir zamandır bu adamdan hoşlanıyordum ki kendisinin de bana duyguları olduğunu biliyordum. En son bir cesaret mesaj attım konuşmaya başladık. 3 haftadır görüşürüyoruz. Bu sürede hiçbir yanlışını görmedim. Yaptığın yanlışları bile büyütmeyen alttan alan birisi. İlk başlarda o kadar heyecanlıydım ki elimde telefon mesajını bekliyordum seviyorum ya diye dolanıyordum. Ama bu hafta duygularım düşüncelerim tepe taklak oldu, o heyecanıımı kaybettim. Sürekli eskiden görüştüğüm, sevdiğim insanlarla kıyaslamaya başladım. Bu dönemde düzgün adam bulunmuyor biliyorum onu da kaybetmek istemiyorum ama bazen ya sevemezsem diye düşünüyorum artık kendi kendimi yiyorum. Sevdiğim adamla değil de normal bir arkadaşımla konuşuyormuşum gibi geliyor bazen. Duygularımı çözemiyorum, tek bildiğim hayatımda böyle birini istediğim, bütün sevgimi hak eden birisi. Yanında mutluyum, iyiyim, eli elime değdiğinde heyecanlanıyorum ama bir şeyler yanlış veya eksik geliyor. Daha önce yaşadığım hayal kırıklıklarından mı korkuyorum da böyle hissediyorum acaba diyorum.
Var mı başta benim gibi düşünen sonradan sevgilisine, eşine kör kütük aşık olan birileri?

Seven adamla mutlu olursunuz. Üzmemesi, kırmaması, değer vermesi iyi hissettirir sizi. Zamanla sevgisine aşık olursunuz. Yıllarca arkadaşım dediğim-arkadaş olarak gördüğüm, beni yıllarca seven adamın sevgisine aşık oldum ben ve onunla evliyim.

Genelde biz kadınlar düzgün adamları sevemeyiz zaten illaki bi atraksiyon lazım :) Sana tavsiyem ben 5 yıllık evliyim eşimle ilk arkadaş ortamında tanıştık yakışıklı bulmuştum ama öyle kalbimi attırmamıştı çok koştu benim peşimde en son artık öylesine bi çıkayım diye başladım herif 3 ayda yüzük taktı parmağıma ne olduğumu bile anlamadım ama zaman içinde çok büyüdü benim aşkım şimdi iyikim mesela asla başkasını düşünemem. Eğer ilk tanıştığınızda beğenme hissettiysen aşk zamanla olur

çok fazla düşünüyorsunuz bence. daha önceki güvensizliklerden oluyor herhalde.

ilişki ilerledikçe hafiften heyecanın bitmesi normal bence yanında huzurlu ve mutlu hissediyor musunuz yoksa sıkılıyor musunuz bence önemli olan bu.

Valla kalbimi deli gibi coşturan adamla evliyim sonuç koca bir hiç ömür boyu mutsuzluk size tavsiyem evlilikte saygı hepsini süpürüyor. Size değer veren düşünen anlayan dusuncelerine saygı gösterip kıymet veren insanı kaybetmeyin. Aşk sadece geçici bir şehvet duygusu kalıcı olan sevgi ve saygı

Sizin açınızdan düşünürsek tamam kaybetmeyin böyle birini. Ama ya sevemezseniz? Yazık değil mi o adamın kendini size sevdirebilmek için harcayacağı zamana?

Var.
Ben eşimle 7 yıllık tanışmışlıktan sonra evlendim. Ben onu hep arkadaş gibi görürken o hep peşimdeydi.bu 7 yıl da bir beraberliğimiz olmadı , ben hiç istemedim. İyi ki evlenmişim.
Sevgi emekle ve zamanla büyüyor.
Şuanki yaşadığınız heyecan bir ilişki için yeterli zaten, sonrası paylaştıkça çoğalan birşey, yaşamadan doğru insan mı bilemezsiniz.

ilişki ilerledikçe hafiften heyecanın bitmesi normal bence yanında huzurlu ve mutlu hissediyor musunuz yoksa sıkılıyor musunuz bence önemli olan bu.

ilişki ilerledikçe dediğimiz 5-10 yıl falandır yahu.
3 hafta?

Onla ilgili olumlu şeyler düşünüyorsun bu yüzden zamana bırakmalısın bence ilerde keşke dememek için

Acaba olur muydu dememek için akışına bırak hakkında hayırlısı :)

Ben böyle karşılıksız sevip karşılık alınca totosu Allahuekber dağlarına çıkan bir çok insan gördüm.

eşim çocukluk arkadaşım.
12 yaşımdan beri tanıyorum kendisini. lisede görüşmedik, üniversite ilk aylarda tesadüfen bir yerde karşılaştık, görüşmeye başladık.
benim için arkadaştı, ben onun için değilmişim.
1 yıl kadar sonra aşıktım.
ama bu evrilme sürecinde onu biri ile kıyaslayacak kadar sıradan olmadı hiç.
onunla bir adım ilerisi hep daha heyecanlı oldu.
ona karşı ilgim ve merakım giderek arttı.
hala öyle. dışarıdan ciddi bir adamdır. soğuktur.
ama bir şey yapacağı zaman hep kendine özgü bir yönü vardır ve öngörülemez.

bence bu kadar kısa sürede ilginizi kaybedip başkaları ile kıyaslar hale geldiyseniz bu adamdan sıkıldınız. ideal sevgili olabilir ama uyumlu değilsinizdir.
ilişkide kendinizi iyi hissediyor olmanız gereken zamanları acabalarla geçiriyorsanız bence bir yerlerde yanlışlık var :)

Çok hoşlandığım biriyle iş ciddiye binip düzgün bir ilişkiye başlama evresinde bende kaçma güdüsü oluyor. Eyvah bayağı ilişkiye dönüyor bu olay diye. Kaçmayıp o eşiği atlatırsam güzel gelişiyor her şey.

Eğer siz de ilk zamanlarda fazla hoşlandıysanız şimdi öncekilerde olduğu gibi hayal kırıklığına uğrama paniği olabilir.

Ani karar vermeyip kendinize biraz alışma süresi verin bence. Sonradan pişman olmaktan iyidir.

Onu çooookk kızdıracak bi şey yapın. Çoookkk kızsın ama olur mu? 🙈👍 Sonra buraya yeni bir başlık açarsınız. ‘ Sevgilim bana çok kızdı ama ben onu kaybetmek istemiyorum.’ diye. Gençlik sizin içinde bulunduğunuz eksik parça. Gençlikte hep bi şey eksik kalır. Kadında var sanırım bi kötü çocuğa karşı meyil! Ama işin sonunda iyi çocuğa özlemle dolup taşarsın. Tecrübe de yılları götürür ama ben ne dersem diyeyim sen işin sonunda inandığını yapacaksın. Sonra bu deneyimlerin ardından benim gibi koca kadın olunca anlayacaksın. Gençliğin verdiği çoşkuyla önünde sınırsız erkek olduğunu düşünüyor insan. Dışarıda daha iyi birini kaçırıyor muyum acaba diye? ( bu derinlerdeki ses, içgüdü) Önündekine bakmak gelecektekini merak etmekten iyidir. Kavga edin ve size tavır alsın o zaman daha sağlıklı karar alacağınıza inanıyorum. En azından duygularınızdan emin olacaksınız.

kesin tipinde begenmediğin bişey var içine sinmeyen bişey var. Aynısını yıllar once yasamıştım. Karşımdaki aşırı iyi bir insandı aslında, konuşmaları da iyiydi ama tam anamıyla çekici gelmiyordu bana bir türlü ben yapamadım. Bu kadar iyi özelliklere sahip olup+ çok çekici gelseydı hiç kafanız karısmazdı bence. :) İten bişey var mutlaka siz olumlu ozelliklerine odaklansanız bile...

Ben eşimle tanıştığım da onun ilişkisi yeni bitmişti ve bunalımdaydı benim de aklımda hiç biriyle tanışayım evleneyim yuva kurayım gibi planlar yoktu. Eşimle ilk tanıştığımda farklı bir şey hissetmemiştim açıkçası, birbirimize olan ilgimiz alakamız zamanla konuştukça arttı fikirler aktarılınca nasıl bir insan olduğunu anlayınca gösterdiği tavır hareket düşünceler insanı bazen sırılsıklam aşık edebiliyor. Ama şöyle eşim gerçekten bakımlı biridir dış görünüşü iyidir çoğu zaman kıskanırım onu ama benim tipim diyebileceğim birisi değildi. İsterse Brad Pitt olsun sarışın sevmiyorsanız Brad Pitt'de sevmezsiniz Yani o anlamda. Konuştukça çözdükçe anladıkça aşık oldum ben onun beni tavlamak için özel bir çabası yoktu aynı şekilde benim de, biz tamamen birbirimize anlayınca kendiliğinden gelişti. Biz daha sevgili olmadan önce daha birbirimizden yeni hoşlanmaya başladığımız zaman, alışverişe gitmiştik rica etti Sen de gel dedi fikrini merak ediyorum dedi. Gittik 3-5 bir şey aldık giyim kuşam. Gerçekten içime sinen şeyler önerdim ona O da benim söylediklerimi çok beğendi ve hepsini aldı. Elimizde çantalar bir yere oturduk aldıklarımıza bakıyoruz bu durup dururken şaka ile karışık dedi ki 'yemin ediyorum çok güzel şeyler beğendin seninle evlensem mi ne yapsam' Ben dondum kaldım Tamam hoşlanıyorum ama böyle bir şey söylediğinde ne yapılır ki. Sonra baya şaşırdığımı anladı 'korkma ya takılıyorum şaka yaptım ha ha' falan yaptı. Yaklaşık 1 hafta sonra falan açıldık birbirimize 7 ay sonra da evlendik. Özel günlerde yıldönümlerinde bana bunu hep hatırlatır. Bak benimle tartışırken dikkatli ol şaka yaparım sana der :)))

Seven adamla mutlu olursunuz. Üzmemesi, kırmaması, değer vermesi iyi hissettirir sizi. Zamanla sevgisine aşık olursunuz. Yıllarca arkadaşım dediğim-arkadaş olarak gördüğüm, beni yıllarca seven adamın sevgisine aşık oldum ben ve onunla evliyim.
Ne güzel maşallah :) ama hiç korkmadınız mı arada aşk olmazsa diye? Ne kadar sürdü bu duyguların oluşması sizin için? Korkularım var sanırım ama güzel seven biri tarafından sevilmek duygusu beni tutuyor sadece. Eminim kalbimi kırmaz beni üzmez

Yanında iyiyim mutluyum. Sohbeti falan sarıyor ama heyecanlandırmıyor.

Back
X