Zarif çıtır diyeti ile sağlıklı ömür boyu zayıflık.

Merhaba. Öncelikle sağlıklı yaşam için attığınız adımda başarılar diliyorum.

Şöyle bir şey okudum;

"Hiç hayvansal gıda yemeyen insanlarda B12 vitamini, taurin, omega-3, karnitin ve koenzim Q-10 gibi önemli besi unsurlarının eksikliği oluşabileceği için bunların mutlaka takviye edilmesi gerekiyor. Aksi halde saf vejetaryenlerin uzun yaşaması mümkün değil."

Bu tür bir eksikliğin oluşabileceğinin mutlaka farkındasınızdır. Bu sebeple takviye ürünler alıyor musunuz?

Kolay gelsin.

Şöyle bir şey okudum;

"Hiç hayvansal gıda yemeyen insanlarda B12 vitamini, taurin, omega-3, karnitin ve koenzim Q-10 gibi önemli besi unsurlarının eksikliği oluşabileceği için bunların mutlaka takviye edilmesi gerekiyor. Aksi halde saf vejetaryenlerin uzun yaşaması mümkün değil."

Bu tür bir eksikliğin oluşabileceğinin mutlaka farkındasınızdır. Bu sebeple takviye ürünler alıyor musunuz?

Kolay gelsin.
Kitabı okursanız nerelerden DOĞAL YOLLA bunların alındığını alınamayanların da spirulina vb. gıdalarla aldığını görebileceksiniz..İnanın hayvansal beslenmek sizin bahsettiğiniz vejeteryan beslenme eksiklerinden çooook daha fazla zararlı. Ben hayır almıyorum ve vejeteryan daha da iyisi veganların kısa değil uzun yaşadıklarını biliyorum .... Kısa yaşaynlar etten her türlü hormon, kimyasal ve kanserojen maddeyi alanlar emin olunuz...

Zaten et yiyen kişilerin ya da hayvansal gıda tüketenlerin başlıca savunmaları ve aşırı karşı çıkışlarının nedeni budur. Ama burada bir konuyu kaçırıyorsunuz ETİK VEGAN olma bilincini..Etik veganlık bilinciniz yoksa siz zaten bitkisel beslenme taraftarı hiçbir zaman olamazsınız...ve veganlığı çok kötü bir beslenme tarzı olarak, yetersiz bir beslenme olarak görürsünüz.Oysa be bütün gün çiğ badem,ceviz, fındık, zeytin gibi gıdalarla, keten tohumuyla, semizotuyla B12 vitaminin de Omegaların da en güzellerini alıyorum Q-10 de...Süt -peynir-yoğurt-yumurta da etle aynı kefededir bunları bazı şeyleri okuyarak edinebilirsiniz. Özellikle sanayi tipi üretimlerin içinde bir tüketim toplumu olduğumuz için bu besinlerin içerdiği kimyasalların haddi hesabı yok ..Hele işlenmiş besinlere hiç girmiyorum onlar tamamen kimyasal,şeker şurubu dolu....Bu biraz bilinç meselesidir ve veganların kimseye zorla sebze yiyin ıyy nasıl yiyorsunuz bu etleri diye bir dertleri bir militanlıkları yoktur..Bu seçim bilinci , bilgilendikçe ortaya çıkar..

Veganlık çok çevreci ve insancıl bir beslenme tarzıdır ayrıca ve en sağlıklısıdır...Şimdi birçok ünlü, Türk'ünden Hollywood ünlüsüne boşuna vegan beslenmeyi seçmiyorlar...Bunlar bilinçsiz insanlar değil.Gıda firmalarının bizi daha çok ürünlerinden yedirmek adına yaptığı tuzaklara düşmemek önemli olan ve hayvansal tüm gıdalarla şekerli işlenmiş her tür gıda bu tuzaklar, kanserojenler ve şişmanlatıcılarla dolu...Önemli olan arınmış ve insan olmanın insancıllığın değerlerine uygun beslenmek...Biraz önerdiğim kitabı sadece o kitabı bile okusanız o zavallı ineklerin, tavukların , yurt dışında ayrıyeten domuzların neler yaşadığını görür bu insanlık mı diyerek o ete eliniz uzanamazdı veya o süt ürünlerine,yumurtalara, dövülerek canlı canlı öldürülen kalamar etlerine...Bu biraz vicdani ve etik bir konudur saf beslenmenin yanı sıra...

Tüm et yiyenlerin savunma ve gerekçelerinden bir parça gördüm sorunuzda ve işin biraz da ruhani yönlerini görmeniz için açıladım..Bütün ulu ermiş kişilerin mutlaka hayvansal beslenmeden arındırılmış yaşamları olduğunu, hayvansal gıdadan arınarak hafiflik esenlik ve duru bir görüye sahip olduklarını okursanız görebilirsiniz...Bunlar insanoğlunun başlangıcından bu yana böyledir...Örnek peygamberimiz dahi uzakdoğuya kervanla çok ticaret yaptığından özellikle bitkisel yiyeceklerden örnek vererek önerilerde bulunmuştur.Örnek bir mercimek çorbası,incir,zeytin ve çörekotu, hurma...Bunları özellikle yememizi önermiştir ve bu iş tüm kadim dinlerde aynıdır... Kurban anlayışının da birçok islam bilgini kan akıtmakla bir olmadığını söyler, kan akıtacaksak kuzeyli barbar kavimlerden bir farkımız kalmayacağını birçok islam büyüğü de söyler kurban'ın anlamı bağış ve kendinden birşeyler verebilmektir....

İşin dini, psikolojik, TEKAMÜL ve birçok boyutta gerekçesi vardır ...Hayvan canı almamak bir sevaptır,Allah'ın insana emaneti olan BİLİNÇ ya da HİSSİYATI olan canlıların yenmemesi gerekir... Bilinç,duygu, beyin hücresi ve şöyle denir kısaca GÖZÜ OLUŞMUŞ hiçbir canlının yenmemesi felsefesidir bu... Çünkü bir gözün oluşumu demek o canlının tekamül ettiği anlamına gelir ve tekamül bütün dinlerde bahsedilen bir kademedir...Her canlının tekamülü ayrıdır ve bilinçte en üst olan insanın da sonraki tekamülü et yememek ve bu suretle vahşi duygularından arınabilmesidir. Emin olun siz markette gördüğünüz şekilde değil bir hayvanı görüp onun ölüm korkusunu, kanlar içinde kesilişini görseniz bir mezbahada bir iki gün geçirseniz o ete el süremezdiniz vicdanlı bir insan olarak... Kurban derseniz eğer, kafir diye adlandırılan Mekke halkı yani puta tapanlar da kurban kesiyorlardı, kurbanla anlatılanın çoook farklı birşey olduğu hep görmezden gelinir ..Bu biraz kolaycılıktır, biraz da başka inançlardan bulaşma izlerden kaynaklanır bu kan isteği...Allah'ın kendi yarattığı canlıların kanını isteyeceğini hiç zannetmiyorum. asıl amacın yardım olduğunu düşünüyorum bu da illa ki etle, kanla olmaz...

KISACA KONU BİR DÜŞÜNCE MESELESİDİR ÖZÜNDE AMA BİTKİSEL BESLENME HER TÜR HASTALIĞIN DA ÖNLEYİCİSİDİR,ŞİŞMANLIK DA DAHİL...BİLGİLERİNİZE....:42:

Sabah her zamanki rutinle büyük bardak suyumu tiroid ilacımı aldım.... Sonra içinde ceviz, zeytinyağı, kırmızı kapya biber, bir küçük yeşil elme ve salatalık bulunan yeşil salatamı yedim. Yeşilliğin içinde de kalsiyum deposu olan dereotu (bu arada tüm süt ürünlerinden fazla kalsiyum var yine mercimek de öyledir) , roka, maydonoz herşey var...

Sonra bir muz ara öğün ve yanına fındık küçük bir avuçla...

Annem köyden ahududu getirmiş bir büyük kase diğer ara öğünümde ahududu ve karayemiş denilen orman meyvelerinden yedim...Çok iyi geldi doğal detoks malzemeleri bunlar...Ancak şekeriniz varsa az yemekte fayda vardır Canan karatay'ın önerileri de aklımdan çıkmıyor bu arada:))Et süt konuları hariç tabiii:)))

Yine annem yarın bayram olduğu için köyden getirdiği lahanalarla içi bol taze yeşillik dolu bir harika sarma yapmıştı ondan da bir tabak akşam yedim, yanında da taze fasulye zeytinyağlı.......Dolmanın içindeki pirinç düşündürse de biraz toleranslı besleniyorum. Heryerde kabuklu pirinç yiyemeyiz..Evde ana öğünlerimde var ama...:)))

Sonra papatya çayı içtim büyükçe bir bardak...

Daha da birşey yemedim...Yeğenimi ve beslenme alışkanlıklarını anne babasının verdiği tavizleri gözlemledim.Örneğin çocuk maalesef 4 yaşında ve çikolatanın tadını aldı, şeker şurubuyla meyveli yoğurtlarla tanıştı..Babasına(kardeşime) yedirmeyin desem de, çocuk alışkanlık edinmiş, şeker bağımlılığı var, onların zaafını da kullanıyor... Örnek açık yeşil çay yapıyoruz yeğenime ama içine şeker istiyor 1 tane de olsa şekersiz içmem diyor ki çok kötü...bunu düzeltmek kardeşimin ve annenin elinde...Kendime söz bebeğime, çocuğuma şeker ,çikolata şekerli puding vs. asla vermeyeceğim...

Gün böyle geçti yarın bayram günü ve önüme sürülen tatlıları evde bile yapılsa şeker hastasıyım diye bahane edip yemeyeceğim...Tatlı yalan yani....Biz ziyarete bile meyve alarak gidiyoruz asla tatlı değil bu arada...Mezarlık ziyareti öncesi de sabah için yine salatayla başlarım günüme...İyi bayramlar herkese...Bayramların ruhani,sosyal yönlerini çok seviyorum gerisi teferruattır zaten...

Şöyle bir şey okudum;

Kolay gelsin.

Vegan beslenerek 35 kilo verdi

Babasının kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesine tanıklık eden Attila Hildmann, bu yüzden 20'li yaşlarının başında kırmızı et, tavuk, balık, süt, yumurta ve benzeri hiçbir hayvan kaynaklı besin maddesini tüketmemeye karar verdi. O günden bugüne beslenmesine ve sporuna dikkat ederek tam 35 kilo veren Hildmann, Almanya'nın bir numaralı vegan aşçısı

ON yılı aşkın süredir hiç bir hayvansal ürün tüketmeyen Attila Hildmann, yazdığı yemek kitapları ve katıldığı talk showlarla son zamanlarda adından çokça söz ettirir oldu.

Veganların sevilen ismi 31 yaşındaki Hildmann, yemek pişirme tutkusunu bir uzmanlık alanı haline getirdi. Berlin Freie Üniversitesi'ndeki fizik doktorasına devam eden Hildmann'ın geçtiğimiz aylarda tamamlayıp yayınladığı Vegan For Fit (Zinde olmak için vegan) adlı beşinci yemek kitabı Amazon'un en çok satan kitapları arasında.

Attila Hildmann ile Wiesbaden'daki VeggieWorld fuarında buluştuk. Hildmann öğlenleyin fuar katılımcılarıyla beraber yemek pişirmiş, salonu dolduran 500'ü aşkın katılımcı yer bulmakta zorlanırken, pek çok kişi salona dahi girememişti. Daha sonra standa geçerek iki saati aşkın bir süre kitapları imzalayan Hildmann fuarın en sevilen ismiydi.

Babasının vefatıyla veganlığa yöneldi
Attila Hildmann 12 yıldır vegan, yani hiçbir hayvansal ürün kullanmıyor. Et, peynir, süt, yumurta ve benzeri hayvansal kaynaklı hiç bir besinin onun mutfağında yeri yok.

Hildmann'ın bu radikal kararı almasında en önemli etken babasının trajik vefatı. İsveç'teki kayak tatillerinin ilk gününde babasının Attila'nın gözleri önünde düşerek kalp krizi geçirmesi ve hayatını kaybetmesi onu derinden etkiliyor.

"Babam hayatın ve iyi yemeğin tadını çıkarmaya bayılırdı. Fakat beslenmesiyle yüklendiği kolestrol miktarını vücudu taşıyamadı. Bu durum beni farklı bir beslenme modeli aramaya itti. Kalp ve dolaşım hastalıklarının tedavisine inanılmaz rakamlar harcanıyor. Hem hastalar hem de yakınları bu hastalıklar yüzünden büyük acılar çekiyorlar. Aslında hayvansal kaynaklı gıdaları içermeyen bir beslenme modeli hem lezzetli hem sağlıklı" diyen Hildmann, vegan beslenmeyle insanların ve hayvanların acı çekmediği bir dünyanın mümkün olduğunu belirtiyor.

Cildi güzelleşti, saçları gürleşti
Gittikçe popülerleşen vegan beslenme akımına şimdiden katılmış olan ünlülerin sayısı hiç de az değil. Natalie Portmann, Bill Clinton, Mike Tyson ve Pamela Anderson'ın vegan ünlüler arasında olduğunu belirten Hildmann,

"Eski damak alışkanlıklarını bırakmak kolay değil. Ama haftada bir gün ya da her gün bir öğün hayvansal kaynaklı olmayan besinler tüketerek önemli bir adım atmak mümkün. Vegan beslenmeye başladığımdan beri cildim çok daha güzelleşti, akne problemlerim azaldı. Saçlarım gürleşti. Kendimi çok daha zinde hissetmeye başladım, depresyon ve benzeri sıkıntılarımdan kurtuldum. Bunda katkı maddesi içeren ürünleri kullanmamamın da etkisi var. Ayrıca spor yapmayı ihmal etmiyorum. 2011 yılında yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan yarı Ironman Triatlon'a katıldım. Yeni hedefimse önümüzdeki yıl Wiesbaden'da gerçekleşecek olan Ironman'a katılmak."

Vegan beslenmeye başladığı ilk yılda 20 kilo veren, ilerleyen yıllarda 15 kilo daha zayıflayan Hildmann, bu sayede 105 kilodan 70'e indi.

Vegan beslenmek neyi değiştirir?
Vegan beslenmek sadece vücudumuza giren kolestrol oranını azaltarak daha sağlıklı olmamızı sağlamıyor, aynı zamanda yağmur ormanlarının yok olmasının, iklim değişikliğinin ve korkunç koşullarda olan hayvan çiftliklerinin önüne geçebilmek için de etkili bir alternatif olarak görülüyor. Attila Hildmann bu konuda şunları aktarıyor:

"İklim değişikliği ve buzulların erimesinin temel sebebi hayvan yetiştiriciliği. Bu faktörün dünya üzerindeki tüm otomobil, uçak ve gemilerin iklim üzerinde yaptığı değişiklikten çok daha fazla olduğu Birleşmiş Milletler'in raporlarıyla da açıklanmış durumda. Hayvanların ana besin maddesi olarak kullanılan soyanın üretilmesi içinse yağmur ormanlarının katledilerek tarım azasi olarak kullanılması söz konusu. Organik soya ürünleri ise Avrupa'da üretildiğinden yağmur ormanlarını tehdit etmiyor."

Vegan beslenme su kaynaklarının korunmasını da sağlıyor çünkü bir kilogram et üretebilmek için 15 bin litre su gerekirken bu rakam bir kilogram buğday için bin 300, bir kilogram patates içinse 255 litre.

30 günde 100 kişide 500 kilo yağ eridi
Attila Hildmann'ın öz anne-babası Türk fakat kendisini Alman bir aile yetiştirdiği için hiç Türkçe bilmiyor. Berlin'de yaşayan Hildmann son kitabı Vegan for Fit'te yer alan yemek tariflerini uygulayarak kilo vermeyi hedefleyen 100 kişiyi internet ortamında biraraya getirdi. 30 gün boyunca kitapta yer alan tarifleri yapan 100 kişi bir ayın sonunda toplamda 500 kilo kaybetti.

"Katılımcıların çoğu kendini çok daha iyi hissetmeye başladıklarını açıkladı" diyen Hildmann şunları söyledi:

"Bu süreçte kolesterol, hormon, boya maddesi, emülgatör ve boş karbonhidrat içeren hiç bir besin tüketmeyen katılımcıların çoğu nörodermatit ve migren gibi sıkıntılarını bir ay boyunca yaşamadıklarını aktardı. Kitaptaki tarifleri deneyenler vegan beslenmenin ne kadar lezzetli olabildiğini de gördüler."

Attila Hildmann'ın kitabındaki en favori yemek tarifi ise buğday yerine kabaktan yapılan makarna tarifi ve kırmızı şaraplı tofu bolonez. Kitapta ayrıca patates yerine kabak kızartması, sütsüz dondurma gibi oldukça farklı yemek ve tatlı tarifleri de bulunuyor.

Şöyle bir şey okudum;

Kolay gelsin.

Sağolun çok teşekkürler..

Bir de veganlık sağlıksız sıska görünümlerle bir tutulmasın. Dünyada en fazla genç kalabilme yöntemidir bunun bir ileri adımı RAW FOOD'dur ve internette biraz dolaşırsanız daha 20-25 yaşında gösteren vegan ve raw food beslenen kadınlar,erkekler göreceksiniz bunlar en az 60 yaşında insanlar ve eşleri normal hayvansal beslenmişler. Kadın 20 yaşında gösteriyor kocası ise yaşından büyük 70 -80 ve kilolular....Bunlar boşuna yapılan diyetler ya da hastalıklı sıska insanlar diyetleri değil..Özellikle ete düşkün ve kurbanı bile deepfrese'inde et depolamak için kesen Türk halkının aklındaki ilk imaj maaalesef budur.Oysa Einstein'dan uzun yaşayan birçok devlet yöneticisine ve hatta Mevlana'ya kadar birçok ünlü şahsiyet et yemezdi, çoğu vegandı...Yani kısa yaşamak değil veganlar çok uzun yaşıyorlar aksine..Ör: Angelina Jolie,Brad Pitt ve Ellen Degeneres gibi sağlığına ve genç görünüme düşkün birçok ünlü vegandır ve asla yaşlarını göstermezler bu da boşuna değildir ve uzun yaşarlar...Önyargılı bir toplumdayız biraz veganlığı araştırmak gerekir bence...

Teşekkür ederim yorumunuz için bu arada sağolun...iyi bayramlar dilerim canım...:16:

Pardon bu arada yanlış yazmışım SADECE BRAD PİTT VEGAN Angelina hala direniyormuş :))) Ama aşağıdaki sayfadan ünlü ve çok sağlıklı görünen üstelik body ci vücutları atletik vücutları olan çok sağlıklı erkek veganları görebilirsiniz....

http://www.shape.com/celebrities/ce...est-vegan-and-vegetarian-celebrities/slide/13

canım çok güzel ve faydalı yazılar paylaşıyorsun,teşekkürler :16: linkteki ünlülerin de vegan ve vejeteryan oldugunu bilmiyordum,ögrenmiş oldum ;)

Son düzenleme:
Bugünnn...

Sabah her zamanki yeşil salatam+su+ ceviz+taze fındık
yanında da tam kabuklu pirinçle 1 bardak pirinçten pilav...

Ara bahçeden mürdüm eriği....

Akşam kabak sote.

Az önce tam buğdaydan vegan pizza nefis oldu...

TARİF:

VEGAN PİZZA

1.5 SU BARDAĞI TAM BUĞDAY UNU
ikişer kaşık buğday kepeği+yulaf kepeği+ruşeym

Hazır maya ılık su

zeytinyağı (1 çay bardağı olmalı çünkü hamuru tutacak yumurta yoğurt süt gibi bir malzeme yok..)

Kekik ve az pul biber...

Bunları sanki zeytinyağlı aperatif ekmek tarifi gibi yoğurup mayalandırıyoruz kenarda...Önemli olan hamurun güzel tutması...

Sonra üzeri için;

Yeşil zeytin, siyah zeytin, varsa konserve enginar veya kuşkonmaz
Mantar
yeşil biber
kırmızı biber
mısır
ve sevenler için pişince çiğ koymak için fesleğen yaprağı
Domates rendesi veya sosu(yeşil-fıstıklı sos da olabilir)

Hamur dinlenip az da kabarınca bir tabağa aldığınız sızma zeytinyağını hamura bastırarak hamurunuzu fırın tepsiniz kadar genişletin...Bu mayalı hamurdur o yüzden açması çok rahat olmayabilir..Zaten sert değil yumuşak bir hamur tutmalısınız....

Hamuru güzeeelce zeytinyağıyla yayınca önce domates veya yeşil fıstıklı sosunuzu hamurun üstüne kaşıkla yayın..Hazır fıstıklı sos kullanırsanız eğer içinde parmegano var yani peynirli o yasak bizlere...

Üzerine de diğer sebzeleri istediğiniz gibi ama ince ince doğrayın ve yayın çok kat kat olmasın i,nce tabaka olsun...En üste de kuru kalmasın diye domates sostan tekrar ekleyin ve gerekirse zeytinyağı ekleyin...Evde ne sebze varsa artık...ama zeytin ve mantar ve de mısır çok yakışıyor pizza lezzetini asıl bunlar veriyor...Serviste fesleğen de atabilirsiniz veya roka üzerine....
Biz bahçede toplandık yeğenim, annem ve kardeşimle paylaştık....

Bugünlük bu kadar yarın AVM gezmesindeyiz, biz de tüketim toplumuna katılalım bir eksiğimiz kalmasın diyoruz..Aslında klimalı güzel bir avm'ye gideceğiz biraz da yeğenimi eğlendirmek için.Zira bugün bizim kediler bile sıcaktan mayıştı bol bol su verdik otların arasında öyle yattılar bezgin bezgin...Yarasalar vardı akşam olurken sivrisinekleri topluyorlardı onlar da çok şirin ve çok faydalı hayvanlar...Annem anlattı köylüler yılandır, faredir, yarasadır, kertenkeledir herşeyi gördüklerinde öldürüyorlarmış..Öyle kötü ki hayvan sevmeyen insanlar inanamıyorum yaaa...Cahillik bu ve sadece köylülerde değil şehirliyim diyen görmemişlerde de var..Kediden bile korkuyorlar...:( Yeni nesil hele hiç hayvan görmeden steril büyüyor çok tuhaflar, hayvan diye angry birds'ten başka birşey bilmiyorlar neredeyse...Kedimin resmini gösterdim geçenlerde bir yerde ayyyy canavar oooo diyor öylece kaldım, tuhaflık bende miiii hayvan sevmeyen bu insanlarda mı....Öğretmen bile sınıfta AYYYY NEFRET EDERİM KEDİLERDEN DİYORMUŞ anlatıyorlar...Ben kedi köpek, kertenkele yarasa, yılan, böcek herşeyi korurum asla öldürmem...böcek dahil...Hepsi bizmle bu dünyayı paylaşıyorlar,bizim onlardan üstün yanımız yok aksine bilinçli olan insan bir böceği ezmek yerine kağıttan bir huni yapıp onu o huniyle birlikte evin uzağına atmayı bilir...Bu kadar basit....Ayyy ne çevreci ne hayvansever gördüm kendimi birden panter emelliğimi çıkardılar ortaya bak şimdi:))

İyi bayramlar herkese...

biz seninle kardeşiz galibaaa :)) kardeşimle bile ortak bu kadar yönüm yok benim ;) ben de biraz önce avm ziyaretinden eve dönerken karşıdan gelen arabanın yolda durdugunu gördüm.ben de yavaşladım.bir baktım kirpi geçiyor pıtır pıtır.. ikimizde kirpiye yol verip birbirmize selam verip geçtik.. o kadar hoşuma gitti ki.. hala benim gibi insanlar var dedim.. tıpkı senin gibi.. benim kedimi gördüklerinde de bazen o ne yaa çok büyük diyorlar.sanıyorlar ki kediler hep yavru olur ve sadece öyleyken sevilir.. ben aslında eskiye göre daha umutluyum.. artık daha çok insanın evinde kedi köpek var.benim çocuklugumda tek bizde vardı bizim çevremizde.. umutlu olmak istiyorum.. (her türlü umutsuzluga olumsuz şartlara inat)

biz seninle kardeşiz galibaaa :)) kardeşimle bile ortak bu kadar yönüm yok benim ;) ben de biraz önce avm ziyaretinden eve dönerken karşıdan gelen arabanın yolda durdugunu gördüm.ben de yavaşladım.bir baktım kirpi geçiyor pıtır pıtır.. ikimizde kirpiye yol verip birbirmize selam verip geçtik.. o kadar hoşuma gitti ki.. hala benim gibi insanlar var dedim.. tıpkı senin gibi.. benim kedimi gördüklerinde de bazen o ne yaa çok büyük diyorlar.sanıyorlar ki kediler hep yavru olur ve sadece öyleyken sevilir.. ben aslında eskiye göre daha umutluyum.. artık daha çok insanın evinde kedi köpek var.benim çocuklugumda tek bizde vardı bizim çevremizde.. umutlu olmak istiyorum.. (her türlü umutsuzluga olumsuz şartlara inat)

Ayyy ne hoş yaaa...Kirpiler çok sevimlidir ayrıca...Evet dediğin gibi besleyip koruyan da çok ama yüzdeye vurursan az...Öyle avrupai bir bilince ulaşmamıza daha çooook seneler var benim düşüncem...Hayvan hakları komitesindeyim ben İstanbul Barosunda ve gelen fotoğrafları falan görsen canım bu insanlık mı bunlar ne ruh hastası insanlar dersin. Failleri buluyorlar, çoluk çocuk, ebeveyn yani normal insan gibi görünürler gitmiş hayvanın bacaklarını falan kesmiş...Genelde varoş tipler ve şehre sonradan gelen yozlaşmış tipler bunları yapanlar ve çocukluktan itibaren hayvana taş atmak, tekmelemek, tiksinmek öğretilmiş maalesef.Senin benim yaşadığımız çevreler ya da ortamlar bilinç düzeyleri çok farklı..Bir de maalesef böyle bir dünya var...Umut elbet güzel de ben çok ağladığımı bilirim ve benden veteriner falan olmazdı herhalde diye söylendiğimi, çok acıyorum çok ağlıyorum böyle olaylarda...Kıyamıyorum bu canlara yaa,ağızları var dilleri yok, insanoğlu çakalsa her türlü kandırır öldürür, eziyet eder çok kötü insanlar da var ve biz inşallah yasalaştıracağız hayvan haklarını tam olarak,şu an tam istediğimiz cezalar çıkmadı maalesef...

Neyse ama senin söylediğin pozitif yönde gelişmeler de doğru herkes sosyal medyada hayvan koruma üzerine de paylaşımlarda bulunuyor..Ama olayın sadece kedi köpek olmadığını gören, tüm canlıları seven biri olman nedeniyle ben seni yüz kat daha da sevdim kardeşim...Senin gibi ne iyi insanlar da var diyebilmek çok hoş, huzur verici...

Yine çoook öpüldünüz :16:, mutlu bayramlar canım...:42:

Ayyy ne hoş yaaa...Kirpiler çok sevimlidir ayrıca...Evet dediğin gibi besleyip koruyan da çok ama yüzdeye vurursan az...Öyle avrupai bir bilince ulaşmamıza daha çooook seneler var benim düşüncem...Hayvan hakları komitesindeyim ben İstanbul Barosunda ve gelen fotoğrafları falan görsen canım bu insanlık mı bunlar ne ruh hastası insanlar dersin. Failleri buluyorlar, çoluk çocuk, ebeveyn yani normal insan gibi görünürler gitmiş hayvanın bacaklarını falan kesmiş...Genelde varoş tipler ve şehre sonradan gelen yozlaşmış tipler bunları yapanlar ve çocukluktan itibaren hayvana taş atmak, tekmelemek, tiksinmek öğretilmiş maalesef.Senin benim yaşadığımız çevreler ya da ortamlar bilinç düzeyleri çok farklı..Bir de maalesef böyle bir dünya var...Umut elbet güzel de ben çok ağladığımı bilirim ve benden veteriner falan olmazdı herhalde diye söylendiğimi, çok acıyorum çok ağlıyorum böyle olaylarda...Kıyamıyorum bu canlara yaa,ağızları var dilleri yok, insanoğlu çakalsa her türlü kandırır öldürür, eziyet eder çok kötü insanlar da var ve biz inşallah yasalaştıracağız hayvan haklarını tam olarak,şu an tam istediğimiz cezalar çıkmadı maalesef...

Neyse ama senin söylediğin pozitif yönde gelişmeler de doğru herkes sosyal medyada hayvan koruma üzerine de paylaşımlarda bulunuyor..Ama olayın sadece kedi köpek olmadığını gören, tüm canlıları seven biri olman nedeniyle ben seni yüz kat daha da sevdim kardeşim...Senin gibi ne iyi insanlar da var diyebilmek çok hoş, huzur verici...

Yine çoook öpüldünüz :16:, mutlu bayramlar canım...:42:

ben de senin gibiyim canım.. ama sanırım senin kadar cesur degilim.. ne barınaklara gidebiliyorum ne de komiteye girebiliyorum.. yapabildigim şey çevremde ve evimdekilere iyi bakmak ve barınaklara,gönüllülere,hastane veya veteriner masraflarına yardım etmek.. seni tebrik ediyorum.. biliyorum güçlü olmak lazım.. bir gün ben de o gücü kendimde bulucagım,inanıyorum.. iyi bayramlar sana da canım:16:

ben de senin gibiyim canım.. ama sanırım senin kadar cesur degilim.. ne barınaklara gidebiliyorum ne de komiteye girebiliyorum.. yapabildigim şey çevremde ve evimdekilere iyi bakmak ve barınaklara,gönüllülere,hastane veya veteriner masraflarına yardım etmek.. seni tebrik ediyorum.. biliyorum güçlü olmak lazım.. bir gün ben de o gücü kendimde bulucagım,inanıyorum.. iyi bayramlar sana da canım:16:

Canım benim,

Zaten olay çevrendekine evindekine bakmak..Herkes bunu yapsa sokaklarda sürünen aç sefil hayvan kalmaz...Ben zaten mesleğim gereği de oralardayım avukat olduğum için ve hayvannları da seviyorum bari mesleğim bir sosyal sorumluluk olarak da işe yarasın diyorum...Vteriner masrafı ben de karşılıyorum çok güzel bir yardım türü çok sevap gerçekten...Avcılar'a çok gittim ameliyatlar yaptırdım bizim uzman ve ameliyatlarda başarılı bir veterinerimiz var.Yoksa her veteriner düzgün ameliyat yapamıyor kardeşim belki bilirsin. Masada yüksek doz anesteziden öldürüyordu bir veteriner bizim kediyi...İstanbul sınırlarında bizim tanıdığımız en iyi ve uygun fiyatlı veteriner kendileri çok seviyoruz Avcılarda öyle pet eşyası satıp mama satan tüy yıkamaktan başka işi olmayan bir veteriner değil...Örnek bizim patinin kalçası kırılmıştı ve bir kere de arka bacak kırılması yaşadı ...Ortopedist uzmanla iki-üç operatör veteriner girdi ameliyatına olaydı yani :)))Patiye biz pahalı ameliyatları olduğundan MILLION DOLLAR CAT diyoruz :1:

yaa bu hayvan sevgisi bizi çok oyalar..Aynen öpüyorum canım seni çok çok sevgilerimle...iyi geceler...:9:

Arkadaşlar vegan yemek yapmaya alışma sürecimde şu aşağıdaki blogtan bayaa faydalandım...Merak edenler bakabilir çok güzel yemekler var hiçbirşeyden geri kalmıyorsunuz....

http://veganyemekler...............tr/search/label/Restoranlar

canım verdigin link açılmıyor…veganyemekler blogspot com mu? veganlezzetler blogspot com ve veganizm blogspot com u da ben önereyim o zaman :)

Not:adresleri oldugu gibi yazınca önizleme de benim verdigim linklerde senin ki gibi çıktı.ben de ayrı ayrı yazdım ;) öptüm seni:54:

canım verdigin link açılmıyor…veganyemekler blogspot com mu? veganlezzetler blogspot com ve veganizm blogspot com u da ben önereyim o zaman :)

Not:adresleri oldugu gibi yazınca önizleme de benim verdigim linklerde senin ki gibi çıktı.ben de ayrı ayrı yazdım ;) öptüm seni:54:

Evet aynen öyle oluyor...tam çıkartmıyor...Zaten Google'ladığında vegan yemekler diye hepsi çıkıyor, bu en başta çıkan blog işte....

Vegena yemekler . blogspot . com ayrık yazdım :) :36:

Bugün yemeklerim :

Pazı Sote

Kepekli tam bulgurdan bol yeşillikli ,cevizli nar ekşili bir kısır...

Kısırdan sana da gönderiyorum canım, yanına buzlu çayla...:)

Son düzenleme:
Merhaba,

Ara acıkması ve tatlı birşeyler yeme isteği ile yulaf lapası yapayım dedim içine cevizle meyve tarçın katarak..Biraz doğranmış elma bir bardak kuru yulaf ve suyu pişirdim.Yulaf özlenince cevizini ve az tarçınını attım çok güzel büyük bir kase..Afiyet olsuuun çok basit ve etkili bir yiyecektir...Eskiden sütle yapardım suyla da aynı etki oluyormuş merak etmeyin..Harika hattaaa....:56:

Bir de ben elmayla pişirdim, tarçını da ekleyince gerçek bir apple pie lezzeti oldu tarçın ve cevizle...Harika ve çok tatmin edici bir lezzet...

Son düzenleme:
buzlu kısır harika olurdu şuan.. ben de veganken yulaf çok yiyordum niyeyse peynir yedikçe peynirci oldum.hatırlattın bana iyi oldu..kesinlikle yapıcam :56:

AKŞAM YEMEĞİ:

Zeytinyağı baharatlı- Mısırlı ve çekirdekli ekmek - çok güzel yeşil ve siyah zeytin aldım onlardan-domates-salatalık ve şalgam suyu. Dışardan yorgun argın attık kendimizi eve böyle birşeyler işte...

Annem sen niye et soteden yemiyorsun, neden kremalı kabak çorbası içmiyorsun diye sorgulamalara başladı açıklıyorum da bunları çok uçta beslenmeler olarak algılıyorlar kardeşim de öyle...Neyse mental bir durum ve kafamda alışverişlerimde iyice şartlandırdım oturdu diyebilirim hiç özenmiyorum hatta onların yemeklerini hazırladım, etlerini bile...Aslında benden doğal yolla görüp sağlığıma şaşırdıklarında bana sormalarını, uygulamaya başlamalarını beklerim beklenti içine girmeden tabiii, ZEN felsefesi gereği biraz...Oluruna bırak, zorlama felsefesi işte kısaca .:)):1:

Taze fasulye, köy kabağı ve iç barbunyasıyla yarın yemek yapacağım...Yemekleri az yapıyorum bu arada bıkmamak için...Farklı çeşitler yapmak için...Macroya gitmem gerek bir gidemedik...Yolumuza ters...Orada gerçekten katkısız ürünler bulunuyor ve veganlara uygun doyurucu alternatifler...

Herkese iyi geceler..Simmycim sana özellikle iyi geceler, evinin bir an önce kupkuru temiz olmasını diliyorum... Boncukla Pati'nin selamı var ablası....:3::29:

teşekkür ederim canımm :nazar: benden de onlara selam söyle öpüyorum onları da seni de.. sana da iyi geceler canımmmm:54::16:

Dr.mehmet öz diyet listesi 6 haftada 9 kilo
Doğal ve oldukça sağlıklı olması ile göze çarpan, özellikle kalp hastalıklarına, diyabete ve kansere de iyi geldiği belirtilen diyetin tarifine geçelim.

DR.MEHMET ÖZ'ÜN ÖNERDİĞİ DİYET LİSTESİ
Dr. Mehmet Öz'ün "Hayatı kilo vermesine bağlı olan hastalarımı Dr. “Joel Fuhrman'a yönlendiriyorum” dediği ünlü diyetisyen Joel Fuhrman, ABD'de best-seller olan kitabı Yaşamak İçin Ye'de 6 haftada 9 kilo verdirmeyi iddia ve garanti ediyor.Ünlü ABD'li Doktor Joel Fuhrman, "Yaşamak İçin Ye" adlı kitabında hem kalp, tansiyon, şeker ve kanserle savaşan hem de 6 haftada 9 kilo verdiren diyet programını açıklıyor.

Bugün'ün haberine göre, çeşitli hastalıkları beslenme ve doğal yöntemlerle iyileştirme uzmanı olan Amerikalı doktor Joel Fuhrman, aşırı beslenmenin kalp, tansiyon, diyabet, kanser dahil pek çok hastalığa neden olduğunu vurgularken,sağlıklı beslenme ve fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere altı haftada en az 9 kilo zayıflamayı sağlayan beslenme programı öneriyor.

SAMANDAN EV MİSALİ
Uzun ömrün formülünü besinler ve lifler açısından zengin bir diyet olarak gösteren Fuhrman, sağlık için çok önemli olan lifin, meyve, sebze ve baklagil gibi bitkisel yiyeceklerle ve bol miktarda alınmasını tavsiye ediyor. Joel Fuhrman, aşırı beslendiğimiz halde yetersiz beslendiğimizi, yiyecekleri sonradan besinlerle zengilenleştirmenin ise yetersizliğe çare olmadığını belirterek, "Bu samandan ev yapmaya benzer" diyor. Fuhrman, ekmek, makarna, pasta gibi karbonhidrat yönünden zengin besinlerin çok az tüketilmesinin, tatlı ihtiyacının meyvelerden karşılanmasının ve hayvansal besinler yerine de yeşil sebze yenmesinin önemine işaret ediyor.

280 gram brokolideki 100 kaloriye karşın, 28 gram hayvansal besinde 100 kalori olduğuna dikkat çeken Fuhrman, altı haftalık program sonucunda fazla kiloların yanısıra kandaki yağ oranlarının düşeceğini, baş ağrısı, gastrit, kabızlık, sindirim güçlüğü ve burun kanaması gibi birçok semptomun yok olacağını belirtiyor.

BAKLAGİL MUCİZESİ
Çalı fasulyesi, brokoli, enginar, kuşkonmaz, kabak, yeşil-kırmızı lahana, brüksel lahanası, bamya, pazı, şalgam, pancar, ıspanak, karnıbahar, patlıcan, biber kullanarak sebzelerde çeşitliliği sağlayın" uyarısı yapan Dr. Joel Fuhrman "Nohut, kuru fasulye, barbunya, mercimek, soya fasulyesi, börülce... Baklagiller, dünyanın en mükemmel yiyeceklerinden. Kan şekerini sabitler, tatlı arzusunu köreltir ve akşam üstü acıkmaların engeller" diyor ve ekliyor: Altı haftalık programda günde en az bir su bardağı dolusu yiyin. Günde en az dört meyve tüketin."

SINIRSIZ YİYECEKLER
Fuhrman salata dahil bütün çiğ sebzelerden günde yarım kilo yenebileceğini belirtiyor... Bu, bir göbek salatanın, mevsim salatasının ya da kıvırcık salatanın tamamına denk geliyor. Bezelye, tatlı kırmızı biber, domates, salatalık... Yarım kiloluk bu yiyeceklerle alınacak kalori miktarı 100'den az. Ne kadar yerseniz o kadar kilo verirsiniz kuralı, sebzeler için de geçerli. Hedef yine yarım kilo. Fuhrman "Bu sebzeleri yerken porsiyon çok büyük olmalı" diyor.Süt ve hayvansal ürünler, meyve suyu, kurutulmuş meyve. 310 sayfalık kitap 10 bölümden oluşuyor.

YASAKLAR SINIRLI YİYECEKLER
Günde en fazla bir porsiyon pişmiş nişastalı sebze ya da tam tahıllar (Mısır, patates, pirinç, pişmiş havuç, ekmek, kahvaltılık gevrekler).
Çiğ kuru yemişler ve tohumlar (günde maksimum 30 gram).
Avakado (günde maksimum 60 gram). Ketentohumu (günde 1 yemek kaşığı)

Back
X