Zayif bayanlar bir gunde ne yer ne icersiniz?

49 kiloyum boyum 164 ve 2aylik hamileyim . 26 yasima kadar en fazla 54 kiloya ciktim. Aslinda zayif kalmak icin degil bu benim hayat tarzim gibi birsey. Sabah kahvalti cok yapamam sevmiyorum kahvaltilik peyniri zeytini ama sonra siki ogle yemegi yerim. Aksamda yemegimi guzelce yerim ama cok cesitli yemiyorum. Mesela pilav corba o kadar. Makarna ve salata gibi. Hani vardirya once corbayi icer sonra ana yemegini yer pilavini yer salatasini yer ustune tatlisini yer vs. Oyle degilim iste. Bide sagolsun annem bize hic abur cubur alistirmamis bi gofreti bu yasta bitirebildigimi hatirlamam yada bir bardak kolayi bile icemem. Genelde yediklerim hep dogal ev yemekleri. Birde hayatimin vazgecilmezi meyvedir ogle yemegini yerim bir iki saat sonra bir elma yerim ikindiye dogru bir seftali :) yani az ve oz beslenmek galiba isin sirri yada bunye meselesi bilmiyorum

1 gofreti bitirememek nasıl şeydir yaaa ben 5 tane yerim :)) hatta şu 10 lu halleyleri bir kerede gidip gelip yediğim olmuştur... kola 2,5 lt içtiğimi bilirim... şimdi anladım 78 kg ye nasıl çıktığımı :))

Slm herkese
Kilosu normal yada zayif olanlar surekli belli bir kiloda yillarca kalmayi basaranlar
Rutin gunlerinizde ne yer icersiniz
Sabah ogle aksam varsa ara ogun seklinde yazarmisiniz
Birde spor yapiyorsaniz duzenli ne siklikla ve kac saat yaptiginizida eklemeyi unutmayin.
Simdiden tesekkurler

spor yapmıyorum
kilom 46-47 arasında
üst bedenim 34/ xs
alt bedenim 36/ kotlarda 24-25

bu bilgileri verdikten sonra yediklerimi yazayım

sabah yarım kase süt + mısır gevreği ya da granola (granola daha tok tutuyor)
öğlen küçük bir roll ekmeği ile yemekhane yemeği (çorba, sulu yemek, pilav ya da makarna ve meyve ya da yogurt)
akşam bazen ekmek arası bişeyler / bazen makarna / bazen de hiçbir şey.

tatlı yemem (arada dondurma, regl günümde hafif bir çikolata, ya da sütlü tatlı dışında)
abur cubur yemem (cips, gofret, bisküvi yemem mesela)

ara öğün genellikle yemem
gece geç saatte yemem.

işte hepsi bu kadar sanırım.

1 gofreti bitirememek nasıl şeydir yaaa ben 5 tane yerim :)) hatta şu 10 lu halleyleri bir kerede gidip gelip yediğim olmuştur... kola 2,5 lt içtiğimi bilirim... şimdi anladım 78 kg ye nasıl çıktığımı :))
Ayy cok tatlisiniz :KK68: valla diyorumya fitrat meselesi herhalde. Kayinvalidem gicik oluyor bana cocuk bitirdi gofreti sen bitiremedin diyor. Ama ne yapayim bende boyleyim . Simdi hamileyim tamamen istahim kapali .Almadigim elestiri kalmadi cevremde herkes ye deyip duruyor e yiyemiyorum ne yapayim diyorym ama anlamiyorlar:21:

günde 3 lireteye kadar su içerim.
sabah, kaşarlı tost veya simit, çay
öğlen, çok az yerim. tek çeşit küçük bir tabak.. hatta yemesem bile olur. bazen yemeyip iş yerinde 2 3 gibi sabahtan kalan simidi yada tost yerim.
akşam, bir veya iki çeşit.

aburcubur pek yemem, hamur işide, meyve de :KK53: üşengeçip birşey hazırlayıp yemeye üşenirim :işsiz:
48 49 kiloyum. arada pekmez tayin yerim kilo yapsın :KK70:

Yıllardır 60 kg'dan çıkmadım.
Ramazanda 55i görüyorum,iki üç ay sonra geri alıyorum.
Ben de kendimi hiç anlamam.
Bekarken hep aç gezerdim yine aynı kiloydum.
Evlenince acayip iştahım açıldı.
Abur cabur asla yemem de ekmeği,yemeği,makarnayı bol bol yiyorum,yine aynı kiloyum.

Ayy cok tatlisiniz :KK68: valla diyorumya fitrat meselesi herhalde. Kayinvalidem gicik oluyor bana cocuk bitirdi gofreti sen bitiremedin diyor. Ama ne yapayim bende boyleyim . Simdi hamileyim tamamen istahim kapali .Almadigim elestiri kalmadi cevremde herkes ye deyip duruyor e yiyemiyorum ne yapayim diyorym ama anlamiyorlar:21:

Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.... o diyenler kıskanıyodur sizi sakın almayın :)

36-38 bedenim, cok zayif da degilim kilolu da degilim.
Gunluk ne yediğim değişkendir ama kiloyla ilgili sorunlari olanlarin, hastalik sahibi olanlar haric, gercekten miktar konusunda sikintilari oldugunu dusunuyorum.
Bazen iste oglenleri arkadaslarla evden getirip birlikte yiyoruz. Ben kucuk bir poğaçayi yiyene kadar 4-5 cesit yiyip tatliya gecen oluyor. Misal ben iki kasik salata koyuyorum tabagima, arkadas abartmiyorum tabagini tepeleme dolduruyor. Hem hizli hem cok fazla yiyor. Gorunuste ayni cesitleri yemis oluyoruz ama o benim yedigimin 5 katini yiyebiliyor.
Sonra da sen de yiyorsun almiyorsun ben su icsem yariyor :KK53:

Ben olabildiğince hafif ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum akşam yemeğinde karbonhidrat tüketmiyorum tüketirsem de biraz tam buğday ekmeği.165 boy 50-51 kiloyum tek zaafım tatlı:KK43: ama onu da elimden geldiğince azaltıp kahvenin yanında bir parça bitter çikolatayla halletmeye çalışıyorum.Sabah kahvaltımı düzenli yapıyorum.Öğle yemeğiyle pek aram yok meyveli yoğurt, süt ya da bir bardak kefirle idare ediyorum.Her insan zaman zaman kilo alıp verebilir.Şimdiye kadar en fazla 55 kiloyu gördüm ama o da cidden üst üste sınırsız yediğim zamanlardı.Kilo kontrolü en önemlisi.2 gün fazla kaçırırsam 3- 4 gün kısıyorum açıkçası daha hafif şeyler yiyorum mesela.Böylece kilomu korumuş oluyorum.

170 boyum var 58 kiloyum akşam 6-7 den sonra yemek yemem. Tatlılarla , abur cuburla ve hamur işleri ile pek aram yoktur. :)

Bol bol yeşillik yerim. Zeytinyağlı sebze yemekleri , çorbalar , ızgaralar yaparım. Kahvaltımı asla atlamam. Ara öğünlerde meyve , kuruyemiş , kraker yiyorum. Şerbetli tatlı sevmem sütlü yerim nadiren. En önemlisi emzirdiğim için boool su içerim. Böyle böyle kilolarımı verdim. Doğum öncesi kiloma döndüm şuan 50 kiloyum.

Son düzenleme:
benim gibi yemek yapmayı ve yemeği sevmeyeceksin:kk77: benim kahvaltı menülerim bile çok çeşitli kalorili olur hergün üşenmem tatlı hamur işi yaparım:hamarat: sonuç kocamın göbeği çıkmaya başladı:skandal: ben doğum yaptığım için hoş görülüyorum şuanlık:KK17:

Slm herkese
Kilosu normal yada zayif olanlar surekli belli bir kiloda yillarca kalmayi basaranlar
Rutin gunlerinizde ne yer icersiniz
Sabah ogle aksam varsa ara ogun seklinde yazarmisiniz
Birde spor yapiyorsaniz duzenli ne siklikla ve kac saat yaptiginizida eklemeyi unutmayin.
Simdiden tesekkurler
Ben bu konuda çok şanslı olanlardanım diye düşünüyorum ne yersem yiyim gr almam :halay:
Tek artım çok ekmek yemem sabah 2 dilim akşam 1 dilim o da belki:sampiyon:onun dışında abur cubur, hamur işleri,talı çikolata ,cips ne ararsan ara hepsini yerim

bide herşeyi ağza atmakla da alakası var. her gördüğünü canın çeker mi mesela ?
ben bazen meyve alıyorum, aldım belki yerim diye.. yemeden çöpe gidiyor. unutuyorum aldığımı. geçen ramazanda aldığım algida noggerler vardı buzlukta siz düşünün :D
mesela geçen gün annem baklava yaptı. soğudu şerbeti soğumadı şerbeti derken misafir geldi ikram için hazırladım.
annem nasıl olmuş dedi. bilmem tadına bakmak aklıma gelmedi dedim :KK53:

Karatay tipi beslenmeye özen gösteriyorum, protein ağırlıklı beslenirim, misafirliğe gittiysem atıyorum kek poğaça börek kısır mı var, sadece kısır yerim, Cola fast food abur cubur yemem fındık fıstık ceviz badem ise her gün avuç avuç yerim,öğün atlamam ama akşam öğünüm en gec 7de biter ve sonrasında sakız dahi çiğnemem, spor yapıyordum ama saldim bu ara, işten eve yürüyerek gidip geliyorum öğle arası da eve gidiyorum o biraz yürüyüş sayılır

Öğün aralarıı meyve yiyorum kahvaltida pek yapamam. Yumurta kaynatırım
Akşam yemeğinide 5 gibi yiyorum alışkanlıktan ötürü
Eşimle sık sık yürürüz tabi spor olsun diye değil araba olmadığından:KK45:

Sabah kahvaltı mutlaka yapıyorum zaten yapmazsam çok halsiz oluyorum bütün gün. Sanki hiç gıda almamış gibi.
Tabakalar dolusu yemek yiyemem mesela, porsiyonlar fazla gelir bana.Çabu doyuyorum midem küçük.
Cips abur cubur pek yemem.
Hamurişi ve ekmekle de pek aram yoktur. Ara öğün değil 3 öğün yiyorum aradaki kahve çay sayılmazsa.
167 boya 49 kiloyum. en fazla 54 oldum bu güne kadar o da öğrenciyken gece yemelerimiz vardı :D

Back
X