- Konu Sahibi Betul_20162010
-
- #2.161
Amin canım inşallh emeklerimiz boşa çıkmaz ama sabredip tavsiye edileni uygularsak formumuza kavuşuruz tabikiEvet canım doktor yemek saatleri çok önemli dedi banada.Sen halen gidiyormusun diyetisyene ve olumlu sonuç aldınmı?
evet ben hafta sonumu yorumlayim bari, cuma ak$am misafir geldi ve ben kurabiye ve çekirdek yedim bozdum, c.tesi bozmadim, pazar ögle yemegine kadar iyidim ama sonra migrenim tuttu ve bozdum diyeti
bugün ise oruç tutuyorum ak$ama lahana çorbasi ve salata tarzi yemeyi dü$ünüyorum ama bakalim benim i$im belli olmaz :)
Gidiyorum canım hala ve dediklerini uyguluyorum sık besleniyroum sebze et hepsini yiyorum :)) Bu hafta sonu benim 2.ay olucak canım dr gitmem laızm ama regli olurum ben bu hafta o yüden dr o zamanlarda istemiyor şubata kalır artıkın..Şuana kadar toplamda 9 kilo verdim bu şekilde 1 bucuk ayda...Gerçekten ne kdar yanlış beslendiğimi görüdm çok üzüldüm az ye öz ye...Ben beyaz ekmek hamur işleri, şeker tuz diyete başladığımdan bu yana agzıma sürmedim...Kaçamak dahi yapmadım..Maşallah..Sadece dr sormadan 1 gün oruç tuttum oda dengemi bozdu 1 kilocuk verebildim..Geçen hafta...
hoşbuldum duygucum...maşallah sana spora devam seviye 2.ye geçmişssin oh oh...afiyet olsun...ay bu sıpalar çok fena benim kız dün koskoca gün hiç uyumadı....mızmızlık yaptı yerlerde ilgi ilgi oyun oyun başka derdimiz yok....saglıklı olsunda geriisi boş...
çekirdek ymeyeli ne kadar oldu bilmiyorum ama çok özledimmm migrenin için alalh şifa versinn cnmm vardır bir yolu mukakkak illa çikolataşartmııevet ben hafta sonumu yorumlayim bari, cuma ak$am misafir geldi ve ben kurabiye ve çekirdek yedim bozdum, c.tesi bozmadim, pazar ögle yemegine kadar iyidim ama sonra migrenim tuttu ve bozdum diyeti
bugün ise oruç tutuyorum ak$ama lahana çorbasi ve salata tarzi yemeyi dü$ünüyorum ama bakalim benim i$im belli olmaz :)
Merhaba arkadaşlar nasılsınız?Cuma günü özel diyetisyene gittim ve güzel geçti görüşmem.Bazı bilgiler öğrendim doktordan onları burda paylaşmak istiyorum ana öğünün yanında mutlaka ara öğün olmalı bunu zaten hepiniz yapıyorsunuzdur.Yeşil çay ve siyah çayın arasında çok bir farkın olmadığını söyledi.yerine ıhlamur adaçayı bitki çayları tavsiye etti.Haftada 2 gün kırmızı et oda sınırlı iki köfte büyüklüğünde ve yanında bol salata.diger günler tavuk ve balık bol salata.yani sebze yemeğini hergün önerdi.Çorbalarda kesinlikle et suyu yada hazır bulyon kullanmamamı istedi.Kurubaklagilide şart koştu yani herşeyden var ama sınırlı tabiki.Kepek ve çavdarı tavsiye etmedi kabızlık yaptığı için bunun yerine tam buğday ekmeğini tavsiye etti.Meyva bir porsiyonu geçmiyecek ara öğünlerden birinde kayısı 3 4 tane ve 2 ceviz.Öğlen sonrasındaki öğünde 1 porsiyon meyva yada bir çay bardağı sıkılmış meyva suyu yanında 5 6 badem.akşam sonu ara öğündede 1 porsiyon meyva yada süt bir bardak yanındada 3adet eti form bana bu şekilde ara öğünleri verdi.Kahvaltıda ise kesinlikle yeşillik olucak hergün yumurta var listede.Bir dilim peynir 2 adet zeytin maydanoz yada marul.1 dilim tam buğday ekmek domates 2 3 küçük parça kekik ve naneli üzerine az limon sıkıyorum çok azda zeytinyağı.Öğlen 6 kaşık sebze yemeği yada kurubaklagil bir bardak yoğurt ve bir dilim ekmek.ekmek yenmek istenmese yerine 2 kepçe çorba.Akşam yemğindede 6 kaşık sebze yanında et olursa ekmek yok bol salata yada yoğurt.Bu şekilde yapıyorum ve tabiki suda çok önemli suyuda büyük bardakla 8 9 bardak içiyorum.Çaylar şekersiz.2 hafta sonra kontrolüm var inşllh güzel gelişmeler olur.Allah hepimize kolaylık versin.Birde şunu unuttum doktor spor yaparken koşu bandı varsa kesinlikle koşma orta derecede yürü dedi.Ben koşmaya bşaldığım için kas yapmış oyüzden verememişim spora yeni başlıyan biri için hemen koşmak kalbi için çok tehlikeli dedi.Bana belki inanmıcaksın ben 3 4 de yürüyorum dediBende 3 bana çok az ozman 5 şuan için en fazla 5 dedi.Hergün 50 60 dk arası 5 de yürüyorum.Yani kesinlikle koşmayın kas yapıyormuş tempolu yürüyüş zayıflatırmış.
merhba paylaşımın için teşekkürler.
diyete başlayalı 3 hafta oldu.ben ssadece 1 kilo verebildim.anladımki sadece yediklere dikkat etmeyle olmuyor.1 haftadr çok dikkat ediyorum.spor konusunda biraz kaytardım.ama artık kesinlikle her gün yapıcam artık.spor önemli gerçektenvericem inş ben bu kiloları.herkese kolay gelsin
Maşallah canım tebrik ederim azminden dolayıEvet gerçekten yanlışlarımız çokmuş.Ara öğün yemezdim bazen öglen yemeğini bile geçiştirirdim ama bu kolstrol yüksek çıkınca kendiliğimden diyete başladım ama doktorumun verdiği diyet daha mantıklı ve sağlıklı yani kendi kafamıza göre diyet yapmak bence yanlış sonuçta doktor bünyene göre diyet veriyor.Mesela bende pko var benim o durumuma göre daha az kalorili diyet verdiki hastalığımın önüne geçsin diye.Bende kesinlikle listenin dışına çıkmıyorum cumartesi bşaldım bakalım hayırlısı olur inşallah hepimiz için.
öyle cnm gersi boşş...
Ayy nefesin kesliyorduuu oğlan uyanmasın diyee dahadazorladım nefesimi benim buna çözüm bulmamlazım idareten bir evdeyiz bizz herşeyimi tam yerleştirmedim sadece yatka odası ve oturduğumuz oda tam yerleşikk gersi kolilerde evim bu yıl teslim olcak evde doğalgaz falanda yok tek odaklimalı çocuk orda uyuyor bende aynı odada sporyapıyorum ister istemez uyanıyorrr oğlannn
çekirdek ymeyeli ne kadar oldu bilmiyorum ama çok özledimmm migrenin için alalh şifa versinn cnmm vardır bir yolu mukakkak illa çikolataşartmıı
İnşşallah cnaım sonunda mutlu olursun..Benimki dogum kilosuydu işte böyl eböyle ne kadra devam eder gider bilemiyorum...Şuanda 71 im galiba ama tartı 70 idi gösteriyor anlşamadım hala dıjıtal alamadım ha ha ha eşim alma diye baskı yapıyor böyle daha heyecanlıymış...Neyse...Tabi canım hepimiizn bünyesine göre farklı veriyor bana dediki sen çok kilolu değilsin az az verirsin zamanal dedi ama başka bir hasta daha vardı benım tanıdıgım oda bank oda dedi çok çok verir çünkü obez dedi...Onun listesiyle benimki farklı mesela..
Yaa ay ne zordur senin işin neyse sabret canım...Vallahi zor iş spor bazen benim bacacıklarımın yandıgını hissediyorum merdiven çıkarken hamlık var resmen....Seni tebrik ederim...Aynı odada olunca velet tabikide duyar benimki diger odadayken zıplıuyor hemencik tilki uykusunda...Nasıl bir çözüm bulcaksın banada bildir.benim gerçi başka odalaırm var ama kızım tikli...Kendi odasında uyuyor ama huyu böyle uyanıyor..Birde bende bisiklet istiyorum evde spor aleti adına bişey yok bu zamana kadar spor yapmadık....Diyette ilk defa yapıyorum dr kontrolunde...Ben hergün sabah aynı saatte kalkıp işe geliyorum metronun merdivenlerini inip çıkıyorum işyerinde wc alt katta 5 defa gün içinde inip çıkıyorum bunlarda azda olsa bana spor oluyordur... heyo heyooo
Ay bende ayalrdır çekirdek yemedim ya canım çektii..Dün aksam arkadaşım mısır patlattı ben yemedim....Migrene çikolatanın iyi geldiğini haberlerde duymuştum bende...
inşşallah cnaım sonunda mutlu olursun..benimki dogum kilosuydu işte böyl eböyle ne kadra devam eder gider bilemiyorum...şuanda 71 im galiba ama tartı 70 idi gösteriyor anlşamadım hala dıjıtal alamadım ha ha ha eşim alma diye baskı yapıyor böyle daha heyecanlıymış...neyse...tabi canım hepimiizn bünyesine göre farklı veriyor bana dediki sen çok kilolu değilsin az az verirsin zamanal dedi ama başka bir hasta daha vardı benım tanıdıgım oda bank oda dedi çok çok verir çünkü obez dedi...onun listesiyle benimki farklı mesela..
Yaa ay ne zordur senin işin neyse sabret canım...vallahi zor iş spor bazen benim bacacıklarımın yandıgını hissediyorum merdiven çıkarken hamlık var resmen....seni tebrik ederim...aynı odada olunca velet tabikide duyar benimki diger odadayken zıplıuyor hemencik tilki uykusunda...nasıl bir çözüm bulcaksın banada bildir.benim gerçi başka odalaırm var ama kızım tikli...kendi odasında uyuyor ama huyu böyle uyanıyor..birde bende bisiklet istiyorum evde spor aleti adına bişey yok bu zamana kadar spor yapmadık....diyette ilk defa yapıyorum dr kontrolunde...ben hergün sabah aynı saatte kalkıp işe geliyorum metronun merdivenlerini inip çıkıyorum işyerinde wc alt katta 5 defa gün içinde inip çıkıyorum bunlarda azda olsa bana spor oluyordur... Heyo heyooo
ay bende ayalrdır çekirdek yemedim ya canım çektii..dün aksam arkadaşım mısır patlattı ben yemedim....migrene çikolatanın iyi geldiğini haberlerde duymuştum bende...
Duygucum bu arada tartı günü bencede pazartesi olsun...Hafta sonu kaçamak yapmak isteyenler tartı gününü düşünür yapamaz...Hem dr hafta sonuçlarımızı genelde hafta sonu ögreniyoruz...Daha iyi olur pazartesi..
bugün taylan kümel ideid yağsız ve tuzsuz mısır kalorisizmişş ve wc güxel çıkarırmış tabi abartmama kkaydıylaaa
Ay yemiycem inat ettim...
Arkidiş akşam mutfakta 1 tanedne bişey olmaz bak tuzsuz olmuş ne olru bak diye agzıma zorla sokacaktı dedimki sen kötü arkadaşmısın yahu beni, yolumdan çıkartıyorsun...Güldük öyle...
eliptik bisiklet tavsiye ederimm cnmm
migrenim iyiken yokk ozamann leyya arkadaşımın alalh yardımcısı olsunn şimdi gidip yoğurt almaya gideyim oğlanaaa
bugün taylan kümel ideid yağsız ve tuzsuz mısır kalorisizmişş ve wc güxel çıkarırmış tabi abartmama kkaydıylaaa
eliptik bisiklet tavsiye ederimm cnmm
migrenim iyiken yokk ozamann leyya arkadaşımın alalh yardımcısı olsunn şimdi gidip yoğurt almaya gideyim oğlanaaa
Birşey sorucam doktorda tartıldım farklı çıktı çarşıda tartıldım farklı tartılarda değişik çıkartıyor sanırım sürekli aynı yerden tartılmak gerekiyor değilmi?Birde doktor tartarken ayağımdaki naylon çorabı bile çıkarttırdıÇıplak ayakla tartılmak doğruymuş.Oyüzden ben dışarda tartılmıcam doktora gidince tartılırım dijiatlerde bozuk çıkıyormuş oyüzden onlardan almayı düşünmüyorum.Tartının aynı zamanda iki kolu vardı onları kendine çekip senin yağ ölçümünü yapıyor bu şekilde yağ ölçümü yapıldı bende sende nasıl oldu?
Kızlar ben kaçıyorum kendinize iyi bakın....
merhba paylaşımın için teşekkürler.
diyete başlayalı 3 hafta oldu.ben ssadece 1 kilo verebildim.anladımki sadece yediklere dikkat etmeyle olmuyor.1 haftadr çok dikkat ediyorum.spor konusunda biraz kaytardım.ama artık kesinlikle her gün yapıcam artık.spor önemli gerçektenvericem inş ben bu kiloları.herkese kolay gelsin
Merhaba. Yaşım henüz 17 ama izin verirseniz bende bu gruba katılmak isterim...
Kendimi bildim bileli denediğim onca diyete diyetisyene, spora rağmen gitgide kilolarım artıyor yakında duba gibi bir şey olup çıkacağım diye korkuyorum ve vücudum oldukça şekilsiz. Amacım çok çok fazla kilo vermek değil bir 5 kilo bana yeter ama aynı zamanda vücudum da şekillensin istiyorum. Bugün muzaffer kuşhan diyetine ve callanetics egzersizlerine başladım umarım faydası olur :) Şu an 171cm 65 kiloyum...
Duygucum bu arada tartı günü bencede pazartesi olsun...Hafta sonu kaçamak yapmak isteyenler tartı gününü düşünür yapamaz...Hem dr hafta sonuçlarımızı genelde hafta sonu ögreniyoruz...Daha iyi olur pazartesi..
BİRAZ YEDİ SIPAAA NAZ YAPIYORRRRAraştırma yapacagım...Eliptiki genelde tavsiye ediyorlar..
Benimde iyi vallahi leyyanın bencede allah yardımıcı olsun..Ama ben bir şeye çok üzlürsem hafiften tutar ama dogumdan sonra olmadı hiçç.Hadi ogluşuna afiyet olsun..Beni,mde evde ıspanak var yapılacak dün yapamadım of offffffff haşlanmış karnıbahar var ama...
CİVİVİMMM OĞLAN KIRDI BENİMKLİNİ DÜN GİTTİM YENİ ALDIMMMM SEN HALA DAHA ALCANNEvet canım bende evdeki baskulde (Dijital değil) tartılmıştım kilo veremedim diye dertleniyordum drda 1 kilo vermiş çıktım...Aynen çorabı çıkartıp tartılıyorum o aletin adını biliyordum unuttum ya aynısı işet nereden ne kadar yag gittiğini felan gösteriyor.Vücüdunda ne kadar yag oldugunu söylüyor.Sağol canım bebeğim için Allah cümlemizinkinşi bağışlasın..amin..
Bu arada bana patates,mısır,bezelye ve havuç yasak.....2 aydır yemedim...
Kızlar ben kaçıyorum kendinize iyi bakın....
merhaba. Yaşım henüz 17 ama izin verirseniz bende bu gruba katılmak isterim...
Kendimi bildim bileli denediğim onca diyete diyetisyene, spora rağmen gitgide kilolarım artıyor yakında duba gibi bir şey olup çıkacağım diye korkuyorum ve vücudum oldukça şekilsiz. Amacım çok çok fazla kilo vermek değil bir 5 kilo bana yeter ama aynı zamanda vücudum da şekillensin istiyorum. Bugün muzaffer kuşhan diyetine ve callanetics egzersizlerine başladım umarım faydası olur :) şu an 171cm 65 kiloyum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?