Zayıflama Adına Yola Çıktım Beraber Zayıflama Deneyimlerimiz

kontes, yesıl mercımek aldım ben. onu nasıl yapabılırım ?

yeşil mercimek çok güzel bir gıda ama tabi salatasını yapabilirsin,çorbasını veyada yemeğini

bence çorbasını yap tam anlamıyla faydasını gör

şimdi yeşil mercimeği temizce yıka üstünü 3 parmak geçe su koy vur ocağa, ister düdüklüye ister normal tencereye iyice haşla

sonra bunu bilandırda iyice çırp sonrada içine nane,pul biber,azda karabiber , kimyonda accık koyabilirsin bunlarıda katıp bir taşım kaynat

sonra afiyetle iç...

düşünsene hiç yağ ve salça koymadık tuzuda isteğine göre az koyabilirsin baharatlar tuzu çok aratmıyor

yemeğinide salçalı az yağlı bir karışımda mercimeği kavur sonra normal su koyup pişir yada önceden haşladığın mercimeği kuşbaşı etle yemekte yapabilirsin...

ama en sağlıklısı verdiğim çorba yöntemi kırmızı mercimeklede yapıyorum ben çok güzel oluyor..

Ara olarak : bir elma
Bir yeşil çay
Öğle: dort kasık taze fasulse, ıkı kasık yagsız pırıncı pılavı, ıkı kasık sogus salata, uc dılım ( uc catal kavun )
Ara: 1 lt su
1 yesıl cay
1 hayıt tohumu cay
2 tane patlamıs mısır ve pırınclı dıyet patlagı = 57,25 kalorı edıyormus.
Bugun ısım yogun, yuruyemedım oglen. Icımden de gelmıyor bugun nıyeyse. Aksam fazla yuruyeyım 900 adım kadar fazladan olsun.

işlerimi toparladım geldim
bende şişmanlama hikayemi yazayım
ben hep zayıfttım aslında ,yiyip yiyip kilo almayan tiplerdendim ,gece kalkardım koca tabak barunya yiyip üstüne tatlımı yer uykuma devam ederdim
sonra bi anda aşırı zayıfladım ve hastalandım
zehirli guatr olmuştum ve nodüllerim vardı ameliyat olmam lazımdı ama değerlerimin düşmesi lazımdı .çok fazla hormon ilacı içtim ancak 60 kiloyu gördüm ve ameliyat oldum
sonra hızla iyileşip kilo almaya başladım ancak kadın gibi olmuştum ve kendimi çok güzel buluyodum
tamamen iyileşince bebek fikri olunc folik asitler falan işte geçen yaz 76 kiloyu hayatımda ilk defa gördüm
şimdi ben zayıfladıkça başta annem herkes korkmaya başladı tekrardan hasta oluyorum diye ama allaha şükür sağlığım yerinde
şişmanlık zayıflık bi yere kadar öçnemli olan sağlık

ben yesıl mercımek adana da aılemle yasadıgım donemde yedım. pılav gıbı yaparlardı orda. bır de koftesını cok yaparlardı. bızım burda yesıl mercımek kulturu yok. hem yenı bırseyler deneyeyım deıdm hem de proteın olarak yuksek oldugu ıcın faydalı olur dıye dusundum. dun aldım ılk kez :)) kırmızı mercımekten corba yaptıgımız gıbı yapıyorsun demek. hem de yagsız guzel tarıf. yemek olarak da begendım. ıkısını de denerım artık. cok guzel. tskler :)))

bugun hazır koftem vardı, yaglı kagıda sermıstım bıle. onu yaparım, yanında salata ve tarhana corbası ve yogurt.

canım yaa benim annemdede zehirli guatr vardı o kiloluydu ama birden ortaya çıktı ve bir anda kadın yarı kilosunu verdi ama ameliyattan sonra hızla eski kilosuna geri döndü.. ahhh anacım guatr bitti kistlerden ameliyat oldu.. şimdide rabbim şifasını versin...inşallah...

kontes annene ve erce sana gecmıs olsun. ıns hep saglıklı gunlerınız olsun

en sevdiğim yemeklerden biridir mercimek
ben haşlayıp marulun üstüne döküyorum hem çok güzel oluyo hemde tok tutuyo
sulu yemeğide pek güzel olur
yarına yapsam mı acaba

mercımek ben de cok severım hele kı o kofteler yok mu. allahtan calısıyorum gun falan olmuyor. yoksa her ogun yerdım ben yıllardır ama calısıyor olmamdan dolayı nadır yemısımdır.

ben de yesıl mercımegımı bıraz haslayıp marulun ustune oyle dokerek yıyebılırım demekkı

benim eşimde
biz hamburgerciye gidince ben diyet kola isteyince uyuzz oluyorum diyo
bari keyfini çıkar normal kola iç diyodu söleniyodu
alahtan artık içmiyorum kola

aminnn inşallah RABBİM herkese sağlık versin

benim eşimde
biz hamburgerciye gidince ben diyet kola isteyince uyuzz oluyorum diyo
bari keyfini çıkar normal kola iç diyodu söleniyodu
alahtan artık içmiyorum kola

valla adam haklı ya içme içiyosan tadını çıkar ama ben zeroyu normalden daha çok seviyorum ama bende uzun zamandır içmedim ramazanda bir iki defa içtim o kadar...

sabah kahvaltıların çok az değilmi ya nasıl doyuyosun
maşallah menülerin pek güzel oluyo herşeyden yiyosun azar azar

sabah kahvaltıların çok az değilmi ya nasıl doyuyosun
maşallah menülerin pek güzel oluyo herşeyden yiyosun azar azar

canım yaa

inanırmısın ne bulursam onu yiyorum kendime özel bişeyler yapamıyorum yada eşime ondan sana çok özeniyorum

pazargünü pazardan

bol taze yeşil salata malzemesi aldım duruyor
ıspanak aldım duruyor
bamya aldım duruyor
ve bugün pişirmezsem bunların çoğu çürüyecek
bugün eve gidip salata ve sebzeleri yapıp dolaba koymam lazım yoksa kalır valla...

ben o konuda buaralar ıyıyım. 3-4 gun once esıme gogus et aldırmıstım, dun aksam hatırlatma kurdum telefonuma. bır kısmını snıtzel gıbı kestım bır kısmını kusbası ve buzluga attım. pazar gunu mesela yesıllıklerın hepsını temızledım. curuyecek sebzelerden yemek yaptım. koftelerımı de yaptım , bırını pazartesı yedık bırını bugun yıyecegız koftelerın mesela. dıyet duzen getırdı valla bızım eve. sabahları hep pgaca yıyordun gec uyanıyordun ya da bana hazırladıgın kahvaltıuya yetısemıyordun dıyor esım. sımdı kalkıyorum hem ona hazırlıyorum hem kendıme ozel.

ama ben evdeyim sürekli vakit var sende evde olsan neler yapar çıkarırsın kimbilir öyle düşünme çalışan kadın olmak çok zor
benim işim evi topla yemek yap ee küçük çocuk ta yok evi dağıtsın iş olsun
nacizane sebzeleri buzluğa atsan
mesala ben ıspanakları pişiremezsem ayıklayıp doğrayıp dondurucuya atıyorum çok pratik oluyo bamyayı denemedim evde pişirmem ben ama annem onuda buzluğa atıyo ziyan olmaz hem

bende inciri yumurta geliştiriyo diye yedim bol bol taze taze
kışında kurusunu alıp yiyorum bide havucunda şok faydası varmış yumurtalara

bende inciri yumurta geliştiriyo diye yedim bol bol taze taze
kışında kurusunu alıp yiyorum bide havucunda şok faydası varmış yumurtalara

evet ben de duydum ve bu yazdan berı yapıyorum. havuclu ıncırlı kuru bırkez yaptım bır daha yapmadım. regl olduktan sonra yapmam gerekıyormus beklıyorum ıste.

ama taze cok yedım. kuruyu da sımdı alıyorum ara ogunlerde ya da sabah yıyorum bır tane.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…