- Konu Sahibi Betul_20162010
-
- #11.941
kontes, yesıl mercımek aldım ben. onu nasıl yapabılırım ?
yeşil mercimek çok güzel bir gıda ama tabi salatasını yapabilirsin,çorbasını veyada yemeğini
bence çorbasını yap tam anlamıyla faydasını gör
şimdi yeşil mercimeği temizce yıka üstünü 3 parmak geçe su koy vur ocağa, ister düdüklüye ister normal tencereye iyice haşla
sonra bunu bilandırda iyice çırp sonrada içine nane,pul biber,azda karabiber , kimyonda accık koyabilirsin bunlarıda katıp bir taşım kaynat
sonra afiyetle iç...
düşünsene hiç yağ ve salça koymadık tuzuda isteğine göre az koyabilirsin baharatlar tuzu çok aratmıyor
yemeğinide salçalı az yağlı bir karışımda mercimeği kavur sonra normal su koyup pişir yada önceden haşladığın mercimeği kuşbaşı etle yemekte yapabilirsin...
ama en sağlıklısı verdiğim çorba yöntemi kırmızı mercimeklede yapıyorum ben çok güzel oluyor..
kontes, yesıl mercımek aldım ben. onu nasıl yapabılırım ?
işlerimi toparladım geldim
bende şişmanlama hikayemi yazayım
ben hep zayıfttım aslında ,yiyip yiyip kilo almayan tiplerdendim ,gece kalkardım koca tabak barunya yiyip üstüne tatlımı yer uykuma devam ederdim
sonra bi anda aşırı zayıfladım ve hastalandım
zehirli guatr olmuştum ve nodüllerim vardı ameliyat olmam lazımdı ama değerlerimin düşmesi lazımdı .çok fazla hormon ilacı içtim ancak 60 kiloyu gördüm ve ameliyat oldum
sonra hızla iyileşip kilo almaya başladım ancak kadın gibi olmuştum ve kendimi çok güzel buluyodum
tamamen iyileşince bebek fikri olunc folik asitler falan işte geçen yaz 76 kiloyu hayatımda ilk defa gördüm
şimdi ben zayıfladıkça başta annem herkes korkmaya başladı tekrardan hasta oluyorum diye ama allaha şükür sağlığım yerinde
şişmanlık zayıflık bi yere kadar öçnemli olan sağlık
canım yaa benim annemdede zehirli guatr vardı o kiloluydu ama birden ortaya çıktı ve bir anda kadın yarı kilosunu verdi ama ameliyattan sonra hızla eski kilosuna geri döndü.. ahhh anacım guatr bitti kistlerden ameliyat oldu.. şimdide rabbim şifasını versin...inşallah...
en sevdiğim yemeklerden biridir mercimek
ben haşlayıp marulun üstüne döküyorum hem çok güzel oluyo hemde tok tutuyo
sulu yemeğide pek güzel olur
yarına yapsam mı acaba
anladım canım benim demek istediğim hani bulamıyorum dedin ya üzülmene gerek yok aralarında aman aman bir kalori farkı yok..
normalde yiyebilirsin...
hiç unutmam eşimin bir anısı var onun ofisinde bir bala vardı eskiden rejim yapıyormuş hergün kepek ekmekle yemeğini yiyormuş ama 1 ekepekli ekmeği bitiriyomuşş
yani azalma yok sadece beyazdan kepekliye geçmiş tabi........
canım yaa benim annemdede zehirli guatr vardı o kiloluydu ama birden ortaya çıktı ve bir anda kadın yarı kilosunu verdi ama ameliyattan sonra hızla eski kilosuna geri döndü.. ahhh anacım guatr bitti kistlerden ameliyat oldu.. şimdide rabbim şifasını versin...inşallah...
kontes annene ve erce sana gecmıs olsun. ıns hep saglıklı gunlerınız olsun
benim eşimde
biz hamburgerciye gidince ben diyet kola isteyince uyuzz oluyorum diyo
bari keyfini çıkar normal kola iç diyodu söleniyodu
alahtan artık içmiyorum kola
ayy pomocuğumm haklısın tatlım bende farkındayım ama inan işlerim çok yoğun 1 hafta hatta pazartesiden sonra daha rahatım
2 yeni stajer aldık onlara iş gösteriyorum kendi işlerimi hallediyorum ee tabii hızım düştü iş öğret dön geri evrak kontrolü yap
ama onlar öğrenince rahatlarım 2dk.bir ablaa bu neydi diyolar kuzucuklar...
aslında dünden beri çok keyfimde yok zaten
dün sabah 1 portakal yedim
arada 1 avuç leblebi yedim
öğlen :3 köfte+3 dilim felan patates+salata+1 dilim kepek ekmeği
ara1 kapuz
ara2 leblebi
akşam: 2 köfte+kırmızı biber haşlamıştım sirke sarmısak soslu Yağyok ondan +sövüş domates ortaboy lavaşa dürdüm yedim yağsız dı köftelerde ne yağ varsa o..
yatmadan:3 incir yedim gene
ama karnım çok şiş öfff yaa ne olacak
normalde portakal çok iyi geliyor bana aç karnına ama üşüttüğümdenmidir karnım taş gibi ve çok sert...
sabah kahvaltıların çok az değilmi ya nasıl doyuyosun
maşallah menülerin pek güzel oluyo herşeyden yiyosun azar azar
sabah kahvaltıların çok az değilmi ya nasıl doyuyosun
maşallah menülerin pek güzel oluyo herşeyden yiyosun azar azar
yani bedenen çok iyyiymde,bu pasta malzemeleri satan yerde moralman biraz çöktüm bi damlacık şeyler ne kadar pahalııı neysee can sağ olsunn
sen nasılsınnnnn cancazımmm sevgi yumağım
canım yaa
inanırmısın ne bulursam onu yiyorum kendime özel bişeyler yapamıyorum yada eşime ondan sana çok özeniyorum
pazargünü pazardan
bol taze yeşil salata malzemesi aldım duruyor
ıspanak aldım duruyor
bamya aldım duruyor
ve bugün pişirmezsem bunların çoğu çürüyecek
bugün eve gidip salata ve sebzeleri yapıp dolaba koymam lazım yoksa kalır valla...
canım yaa
inanırmısın ne bulursam onu yiyorum kendime özel bişeyler yapamıyorum yada eşime ondan sana çok özeniyorum
pazargünü pazardan
bol taze yeşil salata malzemesi aldım duruyor
ıspanak aldım duruyor
bamya aldım duruyor
ve bugün pişirmezsem bunların çoğu çürüyecek
bugün eve gidip salata ve sebzeleri yapıp dolaba koymam lazım yoksa kalır valla...
evet ıncır kuru ben de yaptım. su an regl goremedıgım ıcın ıncır kuru yapmam dogru olmazmıs oyuzden bıraktım ama ıncır yemeye devam et dedıler. ozellıkle yaş ıncır ye dedıler. ben de yaş baya yedım bu yaz. asagı yukarı her gun 2-3 tane yedım. sımdı de bazen yaş bazen kuru yıyorum.
kılo verdıkce, hazımsızlık sorunu ve kabızlık oluyor sanırım. su ıcıyorum ama yıne de ek seyler yapmak gerekıyor sanırım, bu sıskınlık sıkayetı ıcın. benım oglen yemegınden sonra oluyor. oyuzden yemegı bır kasık azaltacagım.
bende inciri yumurta geliştiriyo diye yedim bol bol taze taze
kışında kurusunu alıp yiyorum bide havucunda şok faydası varmış yumurtalara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?