- 17 Aralık 2009
- 8.527
- 105
- 363
- Konu Sahibi Betul_20162010
-
- #12.641
Günaydınnn hayırlı cumalarrr artık iyiyim sadece burnumu siliyorum çokşükür atlattım galiba emme diyet spor yalan oldu neyse geçen hafta 1900kg verip baya bi haftayı telafi etmiş oluyorumMutlu sağlıklı huzurlu günler dilerimm çalışanlara kolay gelsin evde olanlara aslında kolay gelsinn
kızlar birşeye dikkat ettik az yeme yada cıslardan kaçmayı öğrenmişim,geçengün çok lezzetli kurabiyeler yaptım tek tük yedim ki kahvenin yanında on numara bi kurabiye,geçengün oğluma bol cevizli kuru üzümlü kek yaptım 2 dilim farklı günlerde yedim,yani bugüne kadar oğluma haksızlık etmişim bencillik yapmışım,aman yerim kilo verme yolundayım diye yapmıyordum,artık yapacağım çünkü bilinçlenmişim iyice...
kuzey iyi cnm çok şükür ..valla 3gün asılcam en azından birazkg vereyimgunaydın canım
ıyılesıyorsun yavas yavas. cok sevındım.
dıyetı sporu dusunme sımdı. zaten gecen hafta cok guzel kılo verdın ama vermesen de bu haftayı kayıp olarak gorme. cunku keyfınden spor yapmamazlık yapmadın kı.
oglusun da ıyılestı mı ıyıce ??
evde olanların ısı daha zor. cunku evdeyken hersey ıle kendın ılgılenıyorsun kendın yapıyorsun her detay her kose bucak gozune batıyor sureklı bır temızlık ve duzen halındesın. calısıyor olmanın verdıgı bır rahatlık oluyor. dıyorsun kı cok cok ısten gec geldım bu hafta. oyuzden ev bıraz dagınık kusura bakmayın derım gelen olursa dıyorsun. ama evdeyken, her an bırı gelır ne bılıyım laf soz olur dıye bıle kasıyor ınsan kendını.
canım sen daıma ıradelıydın. mısafırlıge gıdınce bıle dengeyı hıc bozmuyordun oyuzden evde olunca da yıyecegını sanmıyorum ama hepımızın aynısını yapabılecegını sanmıyorum. ben su an %50 emınım kendımden. nekadar dısıplı gıdıyorsun desenız de henuz kendıme %100 guvenmıyorum. ama sen evde yap bence. o kocısın hem oglusun yesınler
kuzey iyi cnm çok şükür ..valla 3gün asılcam en azından birazkg vereyim
olurmu cnmö enbeni burdaki yazılarla biliyorsun dahaönceki halimi bilmiyorsun ben kendimi böyle yaptım ben boğa buruyum hayattaen zevk aldığım şey yemek yemek ,ben az yemeyi öğrendim irademi kontrol etmeyi öğrendim onuç böyle oldu zamanla sende düzelcen sonuçda ne emeklerle kg veriyonbir çok şeyden mahrum kalıyorsun sence başa dönmeye değermi hazır yolaçıktın sende öğrenmeye bakbir süresonra alışcaksın yaşam şeklin olcam
Hayırlı cumalar canlarım benim güzel bir gün diliyorum sabah sabah olmadık şeylere sinirlenip öfkeme hakim olamadım Allahım sen bana sabır ver..Neyse boşvericem
Kontesim canım araştırmaya aldık hatta kardeşimi borçlandırmışlar şimdi askeriyeden kagıt alacak o dönemlerde asker oldugunu beyan edecek.Tekrardan teşekkür ederim.
Regli haftamdayım demiştim ya bugün yarın olurum acayip agrım varya kızlar offf gerl haftasını hiç sevmiyorummmmmm bel agrısı yüzünden....
ANNEME AÇIK MEKTUP
Sevgili annecigim,
Ne garip; yeni yeni farkediyorum ki, çocuklari anne olunca çocuklasiyor anneler... Ve insan, zamanin nasil insafsiz bir ögütücü oldugunu bu rol degisiminde anliyor. Eminim karnindaki ilk tekmemden, hatta doktorlarin 'Bundan sonra agir kaldirmak yok' müjdesinden beridir iki kisilik yasiyorsun yasami...
Dogum odasinda bir küçük el saçlarina tutununca degisti hersey ve o el, o saçtan hiç eksik olmasin istedin.
Kimbilir kaç geceyi karyola basuçlarinda derin iç çekisler dinleyip hüzünlenerek uykusuz geçirdin, kaç emzirme seansinda bitkin uyuyakaldin. O gün bugündür hayati, bir toprakla çiçegi kadar ortak üretiyor, tüketiyoruz.
Yolboyu, kusurlarini hiç görmedik birbirimizin, yeteneklerimizi abarttik karsilikli; toz kondurmadik üzerimize, kol kanat gerdik... Ben dünyanin en iyi evladiydim, sense tarihin en iyi annesi... Her çiglikta basucumda bitecegini bilmenin güveniyle büyüdüm. Her derdimde benden çok dertlenecegini bilmenin o bencil aliskanligiyla ayakta kaldim.
Sevginle donandim...
Ama sonra birden o korkunç çark devreye girdi ve yasamin acimasiz kurali isledi: Büyüdüm...
Senin kollarinda 'sen'den habersiz, bambaska bir 'ben' çikti ortaya. Bazen o eski 'ben'e hiç benzemeyen bir 'ben'... Çünkü farkettim ki anlattigin masallarin yasamda karsiligi yokmus. Kizlar bir prens umuduyla kurbagalari öpedursun, ben her yalanda burnumu yokladim. Sasirdim. Bostandaki lahanalarin, isirilmis lahanalarin ve benzeri pastoral ninnilerin modasinin geçtigini gördüm sokakta...
Söyleyemedim sana...
'Yasamin degistigini, eski tecrübelerin artik eskisi kadar geçerli olmadigini' anlatan kitaplari salonun ortasinda açik biraktim, açip okuyasin diye...
Her kusagin o vazgeçilmez ikilemi depresti yeniden: 'Devir de amma degisti' diye yakinirken sen; ben ilginle boguldugumdan dertlendim. Bir yerim yaralandiginda 'Anam görürse ne kadar üzülür' diye gizlemeye çalismak küçük bir çocuk için nasil bir yüktür bilir misin? Acindan çok onda yaratacagin aci, acitir canini...
Oysa ne çok acilar paylastik seninle...Ve ne çok sevinçler yasadik beraber...Nasil dar günlerde yardima kosup, kaç senligine ortak olduk birbirimizin? ... Lakin artik kafesten uçma vaktiydi.'Danalarin girdigi bostan'da ayakta kalabilmenin yolu, tek basina kanat çirpmayi ögrenmekten geçiyordu.
Yargiladik birbirimizi bir dönem...Sorguladik... Sen bana es dost çocuklarini örnek gösterdikçe, ben seni es dost ebeveynleriyle kiyaslar oldum. Sen her sohbete 'Bizim çocuklugumuzda...' diye basladikça ben, degisen takvim yapraklarini koydum önüne... Nasil da zalim bir çark bu degil mi? Doguyor, doguruyor ve günün birinde yuvadan uçacagini bile bile koca bir ömrü karsiliksiz veriyorsun... ...Ve hayat birden issiz bir adaya dönüsüveriyor. Sonrasi kâh bir kapi zili beklentisi, kâh bir mektup, kâh bir telefon sesi... Gizliden gizliye özlenen bir torun müjdesi...
Fotograflar sarardikça solan bir yasam ve uzaklastikça yakinlastigimiz bir mazinin geri dönmez anilari... Yazilarla konustuk öyle zamanlarda...Bakislarla anlastik. Aglastik birbirimizden gizleyerek acilarimizi... Bir mimikle özlestik, bir gülüsle kavustuk. Ben büyürken seni de büyüttüm.
Simdi çok daha iyi anliyoruz birbirimizi... Çünkü küçücük bir el saçlarimi kavriyor geceleri... Karyola baslarinda uykusuz geceler geçiriyorum. Pastoral ninnilerle büyütüyoruz oglumu; yalanci çocuklarin burunlari uzuyor masallarda, öpülen kurbagalar prens oluyor.
...Ve yasamin degistigini, eski tecrübelerin geçersizlestigini anlatan kitaplari kaldiriyoruz salondan gizli gizli... O korkunç çark, acimasiz bir hizla dönmeye devam ediyor. Zaman, ögütüyor kusaklari...
Insan ancak mahrum kalinca anliyor sevginin degerini... Bense sevginden mahrum kalmaya fazla dayanamayacagimi biliyorum. O yüzden bu Anneler Günü'nde sana upuzun bir ömür diliyorum.
Hem biliyor musun? 'Seni çok seviyorum'......
Can Dündar
Hey yarabbim sayfanın reklamına bakın ışıklı kondomYolunu kaybedenler için saınırımmm
Günaydınnn hayırlı cumalarrr artık iyiyim sadece burnumu siliyorum çokşükür atlattım galiba emme diyet spor yalan oldu neyse geçen hafta 1900kg verip baya bi haftayı telafi etmiş oluyorumMutlu sağlıklı huzurlu günler dilerimm çalışanlara kolay gelsin evde olanlara aslında kolay gelsinn
kızlar birşeye dikkat ettik az yeme yada
cıslardan kaçmayı öğrenmişim,geçengün çok lezzetli kurabiyeler yaptım tek tük yedim ki kahvenin yanında on numara bi kurabiye,geçengün oğluma bol cevizli kuru üzümlü kek yaptım 2 dilim farklı günlerde yedim,yani bugüne kadar oğluma haksızlık etmişim bencillik yapmışım,aman yerim kilo verme yolundayım diye yapmıyordum,artık yapacağım çünkü bilinçlenmişim iyice...
gunaydın canım
ıyılesıyorsun yavas yavas. cok sevındım.
dıyetı sporu dusunme sımdı. zaten gecen hafta cok guzel kılo verdın ama vermesen de bu haftayı kayıp olarak gorme. cunku keyfınden spor yapmamazlık yapmadın kı.
oglusun da ıyılestı mı ıyıce ??
evde olanların ısı daha zor. cunku evdeyken hersey ıle kendın ılgılenıyorsun kendın yapıyorsun her detay her kose bucak gozune batıyor sureklı bır temızlık ve duzen halındesın. calısıyor olmanın verdıgı bır rahatlık oluyor. dıyorsun kı cok cok ısten gec geldım bu hafta. oyuzden ev bıraz dagınık kusura bakmayın derım gelen olursa dıyorsun. ama evdeyken, her an bırı gelır ne bılıyım laf soz olur dıye bıle kasıyor ınsan kendını.
canım sen daıma ıradelıydın. mısafırlıge gıdınce bıle dengeyı hıc bozmuyordun oyuzden evde olunca da yıyecegını sanmıyorum ama hepımızın aynısını yapabılecegını sanmıyorum. ben su an %50 emınım kendımden. nekadar dısıplı gıdıyorsun desenız de henuz kendıme %100 guvenmıyorum. ama sen evde yap bence. o kocısın hem oglusun yesınler
süper:)
Annemi çok seviyorum Allah binlerce kere razı olsun annemden...iyiki yanımda..Rabbim eksikliğini göstermesin.
Töbe töbeeee
Canım iyileştiğine sevindim en önemlisi kuziye geçmeden başardın :)
Eee güzelkilo verdin normal değilmi vucudun tepki vermesi tatlım
Neyseki hastayken yiyip içmişsin toparlanmışsındır.
sağol canım sanada kolay gelsin.
Ohhhh afiyet olsun bende dün akşam yaptım kızıma ince bir dilim bende yedim :))))))
Aynen öyle bende yapmadım geçen kış evde olursa yerim diye şimdi yapıyorum ama elim gitmiyor.
Canım evet iyileşti çok şükür.Vallahi hem çalışıp hem evi idare etmek hemde çocuk epey zor...Öyle deme
Vallahi gelen giden senin çalışması anlarmış gibi yapıyor ama anlamıyor dagınıkmı düzenlimisin bakıyor nasılmı anlıyorum
arkaşalarım aradılar işten çıkınca çay agelicez dediler hemen kek yaptım yemek yedik biz ben kızımı yıkadım derken onlar geldiler çay esnasında dediki arkadaşım çocukta olsa sen düzenlisin işten gelince evde yemek yapıp yiyorsun kııznla ilgileniyor ev dagınıks atoparlıyorsun iyi yetişiyorsun dedi ne zaman gelsem evin düzenli dedi..Baktım kızım oynamıyor oyuncakları toplarım mesela.
Yaa dikkat ediliyor sen çalışmış olsanda..kimse kimseye anlayış göstermiyor..
Pomocum kendine haksızlık etme lütfen sen sıkı sıkı asıldığın sürece çok güzel kilolar vereceksin ama zamana ihtiyacın var pat diye olacak iş değil.sabır arkadaşım sabır.
Hayırlı cumalar canlarım benim güzel bir gün diliyorum sabah sabah olmadık şeylere sinirlenip öfkeme hakim olamadım Allahım sen bana sabır ver..Neyse boşvericem
Kontesim canım araştırmaya aldık hatta kardeşimi borçlandırmışlar şimdi askeriyeden kagıt alacak o dönemlerde asker oldugunu beyan edecek.Tekrardan teşekkür ederim.
Regli haftamdayım demiştim ya bugün yarın olurum acayip agrım varya kızlar offf gerl haftasını hiç sevmiyorummmmmm bel agrısı yüzünden....
işte kendinle iftihar et nerden nerye geldin 110 üstüne çıkabilirdin ama sen aşaya iniyorsun 99 kg çok sana çok yakın,hissedebiliyorumsevındım canım kuzu ıyıymıs. sen de toparlanıyorsun yavas yavas. ben de ıkı gundur spor yapamadım. dun eve gecmem gerektı hem ustum ınceydı asırı ruzgar esıyordu hastalanmaktan korktum. hastalnırsam dıyet ve spor yarım kalır dıye. ayrıca hem makına, hem benım yemek cantası, hem fırından alacagımız kozlettırdıgımız patlıcanlar baya agır olacaktı hepsı. esıme yardım edeyım, ısım erken bıterse leslıe yaparım aksam dedım. ama once halsızlık vardı ardından da patlıcanlar ıle ugrastım kac saat. 10 kıloydu. temızle. dogra. ama cok ıyı oldu kendıme bıraz ayırdım haftasonu menu yaparım ya da haftaya.
canım boga burcu degılım de ben de aslında oyleydım yemek yemekten keyıf alan, en zevk alarak yaptıgım seydı belkı de. ama senı daıma ornek almaya calıstım oyuzden ınsaallah ben de aynı kılolardayken bıle boyle ıradelı olurum.
basa donemem. gozume bıle fazla gelıyor herkesın yedıgı yemekler. bu sabah ıkı dılım ekmek bıle fazla geldı yumurta ıle yıyınce. sonra dedım kı ben yarım ekmek yıyordum sabahları. ya da ıkı tane sımıt.
duygucukkkk o zaman bana denediğin güzel olduguna inandıgın bir kurabiye tarifi istiyorum...kızımın eline veriyorum ben dolana dolana yiyor.sıpam yaaaaaadün akşam ben mutfaktayım orda arkamda buzdolabını aç sen ıspanakalrı tek tek at yer eayy diyor elinin agzına getirmişte kızım deidm işimin arasında iş çıkartıyorsun bana :))bu sayede yediklerimi eritiyorum.
denenmiş yapılmış olması ve tadının begenilmiş olması çok önemli benimli benim için netteki her tarife güvenemiyorum.
işte kendinle iftihar et nerden nerye geldin 110 üstüne çıkabilirdin ama sen aşaya iniyorsun 99 kg çok sana çok yakın,hissedebiliyorum
sana hayırlı cumalar.
regl haftası herkes oyle oluyor ben de beklıyorum bugun yarın dıye. oyuzden pek duygusalım buaralar.
ya canım elbette bızım yukumuz de cok fazla. ama ınan evde olunca dıp kose herseye el atıyorsun cunku evdesın baskasına yaptırmıyorsun genelde. ya da her an bırı gelebılır panıgı oluyor. ama calısan ınsanken ne bılıyım elınde koz var gıbı dusunuyorum bılmıyorum enazından benım sosyal cevrem pek olmadıgı ıcın ben boyleyım. bır de sen sımdı cocuklusun ve bende oyuzden daha duzenlı ve tıtız olmussundur. onun da etkısı coktur bence.
bızım obur konuda ben dun aksam bırseyler yazdım da ona ıstınaden yazdım aslında onu. sabredıyorum zaten. pes etmıyorum. benımkıne kendıne kızmaydı aslında.
Cnm yazı hataları için kusura bakma düzeltmede yapamıyorum nedensee sistem düzelttirmiyor birde beni oğlan notebbokun bazı tuşlarnı çıkardı eşşek sıpası bazı harfleri istesemde basamıyorum sen anlamışsındır
cnm umarım şimdi iyisindirr regldönemi normalden fazla sinirli olursun üzme kendini
işte kendinle iftihar et nerden nerye geldin 110 üstüne çıkabilirdin ama sen aşaya iniyorsun 99 kg çok sana çok yakın,hissedebiliyorum
hımm kuzi bunu çok beğendi yapımı kolay faydalı 2 kurabiyetarifi vercem denenmiştir için rahat yapabilirsin..
zencefilli kurabiye:
110 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 yumurta
aldığı kadar un
1/3 su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı;
Fırın 175 dereceye ayarlanır
şeker ve tereyağı çırpılıp içine pekmez ve yumurta katılır.
kuru malzemeler elenir , şeker ,yap ve pekmez karışımına eklenerek yoğurulur
şekil verilerek tepsiye aralıklarla dizilir
8-10 dakika pişirirlir
önemli Not
Hamur toparlarken fazla un katmamaya dikkat et.Çünkü bu kurabiyenin pişerken kendini salıp gerekiyor.Ben fındıktan büyük cevizden küçük toplar yapıp pişirme kağıdı serdiğim tepsime aralıkalrla dizdim pişerken kendilerini saldıkalrından yapışmamasını istedim.
Yağınız ne çok soğuk ne de çok sıcak yumuşacık olmasın ikisnin arasında oda sıcaklığında iken kullanın.
yani unu az az koy hafif eline hafışmasın tamam demektir yoksa sertolur kurabiye eğer dediğim gibi yaparsandışı hafif sert içiyumuşacık olcak afiyet olsun prensese içeriğivitamin açısından zengin birde yaptıkdan sonra sende kahveyle içb hani şukahve diyarındaki khvenin yanında ikram edilen kurabiyeler gibi
2 tarif buda faydalı basit ama çok lezzetlioğlumunda sevdiği bir tarfi:
3 yumurta sarısı ama pişmiş yumurta bildiğimiz haşlanmış yumurtanın sarısı bu iyice ez
3 yemek kaşığı:tereyağ oda sıcaklığında
2 yemek kaşığıudra şekeri
1 paket vanilya
aldığı kadar un kulakmemesi kıvamında olsun 170derece 20 dk pişer tabi fırınına göre
sonra kurabiyerleb sıcakken göz karaRIYLA ÜÇE AYIR AMA HIZLI OL
BİR KISMINI KAKAOYA BAN SICAK OLDUĞU İÇİN YAPIŞCAK
BİR KISMINI PUDRA ŞEKERİNE BANDIR
BİR KISMINI NESGUİKE BAN
YANİ30 TANE KURABİYER VARSA 10 TANESİNİ KAKAO YA
10 TANESİNİ PUDRA ŞKERİNE 10 TANESİNİ NESCUİKE BAN DİFLERSE ENÇOKHANSİNİN AROMASINI SEVİYORSAN SADECEONADA BANDIRA BİLİRSİN
TAVSİYE EDERİM Bİ KABA KOY TOZLARI İÇİNE AT SICAK KURABİYELERİ HEMEN BULANIR HER TARAFINA BULA
KAFANA TAKILANOLURSA SOR EMİ
Her gece için ayda 4 kilo verin!..
Sabahları bir bardak kaynar suya bir limon sıkın. Özellikle kan yağları yüksek olanlara iyi gelir. Her gün bal şerbeti için, bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı bal koyun, içine bir limon sıkın, için. Ya da yarım limon. 100 kiloluk adam bir limon sıksın, 50 kiloluk adam yarım limon.
HER GECE İÇİN AYDA 3-4 KİLO VERİN
Her gece için ayda 4 kilo verin!..Her gece yatmadan bir bardak kaynar suya bir çorba kaşığı elma sirkesi koyup içerseniz, yine bedenin bütün toksinlerinin atılmasına yardımcı olur. Bir ayda 3-4 kilo verdirir, toksinleri atar bedeninizden. Çok önemlidir, kan yağları ve kolesterolü düşürür. Zayıflamaya yardımcı olur.
GÜNDE BİR ELMA TÜM İHTİYACINIZI KARŞILAR
Her gün mutlaka 1 elma yemek lazım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?